Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 5 минути, Тhе Monstеr написа:

Елементарно.

Ясно...

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

На уникалните явления човек(според мен) трябва да се наслаждава почтително...Не, нямам предвид войната в Украйна. Войни ще има и занапред...до края на съществуването на човечеството...Уникалното явление е ширналата се...заляла всичко в пространството простотия, злоба и омраза...Никога не съм си правил илюзии какво представлява средностатистическия българин, но, признавам си, не мислех, че е пък чак толкова всеобхватно описаното по-горе...

Дами и господа! С прискърбие трябва да кажа, че нямаме никакъв шанс като народ (и държава) да станем нещо повече от това, което сме...Просто Духът на България е кристализирал...тоест, умрял...Дотук бяхме...Последната му изява беше през 1912 година...

преди 19 минути, Тhе Monstеr написа:

Елементарно. Разтурва се петата колона. 10 те процента излизат на свободния пазар на труда (или на свободна конкуренция в бизнеса), вижда се че не могат нищо и сами поемат към нещо "братско", където още има родово- общинен строй...

Или измират поради пределна възраст и остават младите с НЕПРОМИТО съзнание!

преди 27 минути, Тhе Monstеr написа:

Видях- България се запази цяла. Сърбия дето подскачаше по твойте глупости- армията, сигурността, ала- бала, остана една махала и като хора и като територия.

Хората, които нямаха търпение да живеят като европейци и им беше дошло до гуша от комунизъм, се изнесоха.

Стана така, че и останалите хора почнаха да се изнервят от комунизъм и комунисти.

Ще изгоним последните 10 % комунисти. Твърдото ядро червен чугун, марка Матросов.

преди 11 минути, Тhе Monstеr написа:

Елементарно. Разтурва се петата колона. 10 те процента излизат на свободния пазар на труда (или на свободна конкуренция в бизнеса), вижда се че не могат нищо и сами поемат към нещо "братско", където още има родово- общинен строй...

Ахилесов, Ахилесов, чудовищно страшен не си, ама си чудовищно смешен.

Ма нема нищо, важното е да си "чудовище".

Допреди няколко месеца в друга тема твърдеше, че си привърженик на комунизма, сега пък се бориш с комунисти...

Bankata "прогледнал" след 1990-а, ти пък "проглеждаш" 2022-а, тц, тц, тц.

Доскоро не вярваше в "свободния пазар", сега го ползваш като аргумент, тц, тц, тц.

От "антиваксър" стана "проваксър", от "комунист" стана "антикомунист" и това на твоята възраст!!!?

За един тийнейджър би било нормално поведение да променя възгледите си за месеци, за един млад човек до 30-те е нормално да промени възгледите си за години, но за един човек на средна възраст подобна "тийн" промяна през месеци говори единствено и само, че е недоразвит ментално.

Или днес си почнал отрано?

То алкохол ти не требе бре, ти си пиян по рождение.

преди 44 минути, Тhе Monstеr написа:

Видях- България се запази цяла.

Не, не се.

Днес, както вече казах, България не съществува като държава, а само като територия, тъй като националния интерес и суверен бяха премахнати, и България премина по принцеса по денационализация.

Кое е "цяло"? За каква цялост говориш? Корупция, плутокрация, инфлация, бедност и активна депопулация. Това ли е цялостта, за която говориш?

Сърбия дето подскачаше по твойте глупости- армията, сигурността, ала- бала, остана една махала и като хора и като територия.

Сигурността не може да доведе до такива проблеми. Опитай да проучих какво се случи и какво точно доведе до сегашното положение на Сърбия.

Хората, които нямаха търпение да живеят като европейци и им беше дошло до гуша от комунизъм, се изнесоха.

Не стана така.

Преди падането на комунизма, България беше напреднала и индустриална държава.

След падането на комунизма, имаше невъобразим скок на престъпността, формиране на групировки, корупция, приватизация, разпродаване на държавни сектори, обедняване, инфлация и още много.

Нали яростната капиталистическа приватизация започна точно след падането на комунизма. Преди комунизма, примерно, си имахме независимост и индустриален сектор, фабрики, производство и всичко. След падането на комунизма, тези неща изчезнаха.

Стана това, че България също стана част от прехода от нормалното към новия световен ред.

Този пират в ляво не го ли помниш? Той дали не е някой от САЩ, който дойде да "спасява България от комунизма", като го замени с капитализъм?

image.png.2c7da683706ed5cc6ba02e908e6a2680.png

image.png.81189312200682ead317c99837a8818e.png

Помниш ли кой е Иван Костов?

image.png.2d3fc0b5a6fe525c81a66fce36e73e6a.png

image.png.a4d434a859b720d4f4e9a4cf508b8b94.png

image.png.7d05822377d051b4a5c33349a07a2551.png

На последната снимка, се вижда Костов да се здрависва с Джордж Сорос, който обеща да спаси България, ако приемем неговото НПО, Отворено Общество. Стана ли това, което обещаха? Не. Що? Защото, капитализма, свободната пазарна икономика имат една цел - приватизация и централизация на богатство и власт в частни ръце, корпоративен елит.

Трансфер на пари от публичния джоб към корпоративния джоб - това е едната единствена цел на капитализма. Това е едното единствено нещо, и нищо друго, което се случи след падането на комунизма.

Целта на Сорос и другите хора, като него, които подкопаха цяла България и всяка ценност, е унищожаване на националността и даване на превес на плутокрацията.

Това, което повтаряш ти в момента, го повтаряха всички "политици" в продължение на повече от 30 години след падането на комунизма. Продължавай да повтаряш - сигурно ще постигнеш нещо.

Хората напускат държавата, не защото държавата не става, а защото някои други държави са просто малко по-добре от България, но пак е трудно и там, заради капитализма. Там пак е трудно, но е малко по-малко трудно отколкото в България, иначе пак е трудно и по-трудно става...

преди 6 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Не, не се.

Днес, както вече казах, България не съществува като държава, а само като територия, тъй като националния интерес и суверен бяха премахнати, и България премина по принцеса по денационализация.

Кое е "цяло"? За каква цялост говориш? Корупция, плутокрация, инфлация, бедност и активна депопулация. Това ли е цялостта, за която говориш?

Сигурността не може да доведе до такива проблеми. Опитай да проучих какво се случи и какво точно доведе до сегашното положение на Сърбия.

Не стана така.

След падането на комунизма, имаше невъобразим скок на престъпността, формиране на групировки, корупция, приватизация, разпродаване на държавни сектори, обедняване, инфлация и още много.

Нали яростната капиталистическа приватизация започна точно след падането на комунизма. Преди комунизма, примерно, си имахме независимост и индустриален сектор, фабрики, производство и всичко. След падането на комунизма, тези неща изчезнаха.

Стана това, че България също стана част от прехода от нормалното към новия световен ред.

Този пират в ляво не го ли помниш? Той дали не е някой от САЩ, който дойде да "спасява България от комунизма", като го замени с капитализъм?

На последната снимка, се вижда Костов да се здрависва с Джордж Сорос, който обеща да спаси България, ако приемем неговото НПО, Отворено Общество. Стана ли това, което обещаха? Не. Що? Защото, капитализма, свободната пазарна икономика имат една цел - приватизация и централизация на богатство и власт в частни ръце, корпоративен елит.

Трансфер на пари от публичния джоб към корпоративния джоб - това е едната единствена цел на капитализма. Това е едното единствено нещо, и нищо друго, което се случи след падането на комунизма.

Целта на Сорос и другите хора, като него, които подкопаха цяла България и всяка ценност, е унищожаване на националността и даване на превес на плутокрацията.

Това, което повтаряш ти в момента, го повтаряха всички "политици" в продължение на повече от 30 години след падането на комунизма. Продължавай да повтаряш - сигурно ще постигнеш нещо.

Хората напускат държавата, не защото държавата не става, а защото някои други държави са просто малко по-добре от България, но пак е трудно и там, заради капитализма. Там пак е трудно, но е малко по-малко трудно отколкото в България, иначе пак е трудно и по-трудно става...

Така е. Българската икономика винаги е била враг номер едно на западната. Затова искат да ни унищожат като държава и народ.

преди 3 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Не, не се.

Не стана така.

Пич, не е нужно да създаваш частна (!!!) комунистическа комуна, бегай в Амазония, там и до днес има "комунистически" племена, изповядващи принципа "От всекиму според възможностите, на всекиму според потребностите".

Така че, комунизма не е утопия, просто е връщане назад в развитието на човешките общества, което повсеместно няма как да се случи.

Но щом та влече, никой та не спира, отиваш в Амазония, избираш си племе и живееш по комунистически.

преди 5 часа, Mediterranean написа:

Ти пък как ги изчисли тези проценти? 😆 

Аз знам само за един, който би я уважил, защото е влюбен в баща й и защото обича богати жени . Е тоя - SovietSoldier.

И аз бих я уважил. Какво значение има кой е баща ѝ? Мислех че обсъждаме дали девойчето е красиво.

Аууу, толкоз много снимки на човешки отпадъци, не бях виждал събрани на едно място. Колега, слагай ги тия неща зад завеса, че някои хора четат темата докато закусват.

преди 34 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Този пират в ляво не го ли помниш?...

преди 9 часа, Moriati написа:

Гърците никога не са окупирали Истанбул, проверявай си и ти инфото ако случайно не знаеш... Окупацията на Истанбул е бил с английски основно,и малко френски войски 😏

Чети повече    -  Гръцко-турската война е война, към която в Турция се отнасят като към част от Турската война за независимост. Тя се води след Първата световна война, през 1919 – 1922 г., между Гърция и Турция. Въпреки първоначалните победи на гръцките войски в Анадола, войната приключва с разгром за Гърция и размяна на население между Турция и Гърция.

преди 2 часа, Тhе Monstеr написа:

Ще изгоним последните 10 % комунисти. Твърдото ядро червен чугун, марка Матросов.

Аз не съм комунист, но съм за РУСИЯ.А, защо ли?
Ами мой си кеф избирам Путин и ако искаш и причина ще ти намеря.Една украинка не я е.ах на морето, ето затова ме е яд.Абе не разбираш ли българския  народ тачи още от яслите Руся. Да ама онази Русия е била друга, не като сегашната.Същато е в Америка, дето са избивали индианци.Помни ли се помни, мрази ли се мрази.А САЩ не е като оня заселническия.Така, че бългаския народ винаги ще е за Русия.Слава на братска Русия!
И бързо Петков да се маха в Канада, че народа му писна от неговата капиталистическа и антибългарска пропаганда!Само къф таралеж си вкарахме в гащите при хемороидите!

преди 1 час, Coco1 написа:

278764569_5752969211384228_809704105174199917_n.jpg

Преди падането на комунизма, което не беше "падане" а умишлено сваляне чрез редица частно финансирани от западната олигархия държавни преврати (това не е мнение, а доказан факт), в България не е ли имало ред и закон, справедливост, добре развит индустриален сектор, включващ и машиностроене (тежка промишленост), което е помогнало на България да бъде не просто износител който сам си произвежда необходимото, но и да не е зависима от внос, придружен с такси, лихви и кредити, които да вдигат цените и инфлацията?

Хайде да си го кажем честно. Не беше ли така, както аз го описвам?

преди 53 минути, attj написа:

Чети повече    -  Гръцко-турската война е война, към която в Турция се отнасят като към част от Турската война за независимост. Тя се води след Първата световна война, през 1919 – 1922 г., между Гърция и Турция. Въпреки първоначалните победи на гръцките войски в Анадола, войната приключва с разгром за Гърция и размяна на население между Турция и Гърция.

😏 С извинение но мен точно да ме учиш какво е Турската война за независимост,айде недей.... Зная повече и от теб и от който и да е в този форум... 

Чети сам и се научи ... Истанбул никога не е бил в гръцки ръце лаико... Не ме бъркай с цацаджиев и сие илитерати ... 

преди 9 часа, BANKATA написа:

Написал си достатъчно.

Виж само да не ти е излязла пяна по устата че ще си изцапаш възглавницата.

А дано ти е влязло тогава в кухата кратуна нещо от написаното 😏 макар че ме съмнява...

преди 48 минути, Реджеп Иведик написа:

Синдбад не читатель, Синдбад писатель

Цацаджиев, сус серсемин,седи засрамен в ъгъла смешко.. Готви матриала за завземането поне на  Мариупол ,и победния марш на укропитеците към Донецк като най близка задача на войските, че Севастопол и Москова през крив макарон ще видите 😄😄😄

П.С не че и за Мариупол и Донецк имате някакви шансове,но може поне да помечтаете 😏

Не ми пробутвайте иванчо цигането. Знам и помня предостатъчно. Когато бях студент той беше прост асистент по политикономия. Сещайте се - тогава имаше катедра "идеологически дисциплини" и се държеше държавен изпит и по това. Дори и чуждестранните валутно платени студенти, например гръцките имаха изпити по история на БКП.

преди 7 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Преди падането на комунизма, което не беше "падане" а умишлено сваляне чрез редица частно финансирани от западната олигархия държавни преврати (това не е мнение, а доказан факт), в България не е ли имало ред и закон, справедливост, добре развит индустриален сектор, включващ и машиностроене (тежка промишленост), което е помогнало на България да бъде не просто износител който сам си произвежда необходимото, но и да не е зависима от внос, придружен с такси, лихви и кредити, които да вдигат цените и инфлацията?

Хайде да си го кажем честно. Не беше ли така, както аз го описвам?

Ми не, не беше.

Ред, законност и справедливост са мнооого разтегливи понятия, които всеки си тълкува, както му изнася.

По онова време имаше един привиден ред, също привидна законност, а за справедливост изобщо не можеше и да се говори.

Що се отнася до промишлеността, то тя бе една мегаломанска мания, която доведе държавата до фактически фалит.

Не казвам, че развитието на промишлеността е лоша идея, но тук тя бе реализирана по един абсурдно глупав и нерентабилен начин.

Друг е въпроса, дали след краха на онзи строй тя не можеше да бъде преструктурирана по-добре, така че да не бъде напълно унищожена, а да се превърне в печеливша.

А кредити България винаги е взимала, а най-лошото е, че винаги са били изразходвани нецелесъобразно.

Тази тендеция продължава и днес.

Но, всеки народ и държава заслужават съдбата си.

преди 51 минути, HasXXX83 написа:

Аз не съм комунист, но съм за РУСИЯ.А, защо ли?
Ами мой си кеф избирам Путин и ако искаш и причина ще ти намеря.Една украинка не я е.ах на морето, ето затова ме е яд.Абе не разбираш ли българския  народ тачи още от яслите Руся. Да ама онази Русия е била друга, не като сегашната.Същато е в Америка, дето са избивали индианци.Помни ли се помни, мрази ли се мрази.А САЩ не е като оня заселническия.Така, че бългаския народ винаги ще е за Русия.Слава на братска Русия!
И бързо Петков да се маха в Канада, че народа му писна от неговата капиталистическа и антибългарска пропаганда!Само къф таралеж си вкарахме в гащите при хемороидите!

Ми бягай в майката си Русия да им целуваш задниците. 

преди 1 минута, Филипов написа:

Пък другите бягайте в пиндостан да целувате краварски задници.

Остава да покажеш и колко хора викат "ние сме братя с американците, слава на САЩ".

Няма значение колко конфликти разпалва и колко пари  изкарва от тях Американската империя , тя вече е достигнала до този етап на империално развитие при което независимо колко врагове си създава за да се поддържа е преминала епогея в развитието си.Провала на неолиберализма е напълно пълен както в културен така и в световен мащаб.Тази империя ще се разлага от вътре докато загине отвън.

преди 1 час, Moriati написа:

дано ти е влязло тогава в кухата кратуна нещо от написаното 😏 макар че ме съмнява...

Защо се държиш така остро с него, какво ти е направил?

Забелязвам че автора на темата като че ли не пише в нея изобщо ,  Kalin Karaboychev, издумай си мнението бе човеко , кой е виновен кой е невинен в тая война и печеливша ли е тя за сайта.

преди 3 часа, Hristo52 написа:

На уникалните явления човек(според мен) трябва да се наслаждава почтително...Не, нямам предвид войната в Украйна. Войни ще има и занапред...до края на съществуването на човечеството...Уникалното явление е ширналата се...заляла всичко в пространството простотия, злоба и омраза...Никога не съм си правил илюзии какво представлява средностатистическия българин, но, признавам си, не мислех, че е пък чак толкова всеобхватно описаното по-горе...

Дами и господа! С прискърбие трябва да кажа, че нямаме никакъв шанс като народ (и държава) да станем нещо повече от това, което сме...Просто Духът на България е кристализирал...тоест, умрял...Дотук бяхме...Последната му изява беше през 1912 година...

А ти щото не си от тези с простотия, злоба и омраза... повечето ти излияния все с псувня някаква... А за простотията ти е повече от очевидно. комуне, постващо най вече фейк новини :) 

преди 4 минути, Milkydead написа:

Няма значение колко конфликти разпалва и колко пари  изкарва от тях Американската империя , тя вече е достигнала до този етап на империално развитие при което независимо колко врагове си създава за да се поддържа е преминала епогея в развитието си.Провала на неолиберализма е напълно пълен както в културен така и в световен мащаб.Тази империя ще се разлага от вътре докато загине отвън.

Ти поне осъзнаваш, че Америка е геополитически терористичен инструмент за дестабилизация и експлоатация на други страни.

Лично аз обаче, не мисля че капиталистическия империализъм на САЩ ще изчезне. Все пак, недей забравя, че капиталистическата мощ на САЩ непрекъснато расте:

Геополитика и Приватизация - САЩ сваля правителства, колонизира държави и слага плутокрация, служеща на САЩ. Тоест, планетата се превръща в САЩ.

Това направиха с България - превърнаха я в американска колония и след това я изцедиха:

преди 3 часа, bootlicker (Мазния) написа:

Не, не се.

Не стана така.

преди 4 минути, Milkydead написа:

Забелязвам че автора на темата като че ли не пише в нея изобщо ,  Kalin Karaboychev, издумай си мнението бе човеко , кой е виновен кой е невинен в тая война и печеливша ли е тя за сайта.

Кой е виновен? САЩ, ООН, НАТО, тъй като те финансираха анти-правителствените протести и бунтове през 2013, завзеха Украйна, и започнаха да искат да слагат военни бази срещу Русия и да провокират Русия. Като цяло, искат Путин да падне, за да сложат тяхно управление, което да служи на империализма на САЩ, и да свали Русия от геополитическата си позиция.

Печеливша е от гледна точка на това че се трупат отговори и теми - активност.

преди 55 минути, N1K17Y написа:

Ми бягай в майката си Русия да им целуваш задниците. 

Защо трябва да "целува задници"? Задължително ли е "целуването на задници"?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.