Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Знаеш ли колко много го разбираме украинския. При все че исках да го изгледам, до 50% разбиране не мога да добутам.

преди 1 час, _sirena_ написа:

Германия също пада. Само за един 24-часов период от миналата седмица:

80 години след основаването: Немският производител на мебели Hülsta в несъстоятелност.

85 години след основаването: Голямата верига пекарни Thilmann в несъстоятелност.

125 години след основаването: Германската строителна компания Wolff Hoch- und Ingenieurbau в несъстоятелност.

130 години след основаването: Немският производител на сладкарски изделия Bodeta в несъстоятелност.

156 години след основаването: Германският автомобилен доставчик Borgers в несъстоятелност.

170 години след основаването: Немският производител на сапуни Kappus в несъстоятелност.

Нищо чудно, че има слухове, че Германия иска да се присъедини към БРИКС заедно с толкова много други страни.

Kappus 2018 също бяха пред фалит, и тогава ли западните санкции бяха виновни?

преди 1 час, _sirena_ написа:

Влиятелна разследваща комисия в Германия проучва договори, възложени по времето, когато фон дер Лайден беше министър на отбраната, потенциално опетнявайки новата й роля на политическа фигура на ЕС.

https://www.trtworld.com/magazine/corruption-scandal-hangs-over-eu-president-ursula-von-der-leyen-33871

.......................................

РАЗПЛИТАТ ЧУДОВИЩЕТО УРСУЛА !!!  ЕП

https://benjaminfulford.net/wp-content/uploads/2022/10/EU-Parliament-wants-von-der-leyan-out.mp4?_=4

Германците се ОСЪЗНАХА !

https://benjaminfulford.net/wp-content/uploads/2022/10/The-Germans-are-rising-up-.mp4?_=5

В белите страни се правят подобни разследвания и ако си виновен отиваш в кауша.

Докато в Русия...там не разследват никой, понеже всички крадат.

преди 15 часа, Реджеп Иведик написа:

И значи аз от това би трябвало да съм се объркал и да съм срешил ?

Та кой казваш не е разбрал какво е написал Тошев ?

Ромче, да ти имам образованието и логиката.

Ребята, шутки кончились. Вам надо привьiкать к поражению.

Ще го преглътнете. Поне не сте идиоти, само правите грешки в анализа

Ти не само лъжеш постоянно, ами някои лъжи, като ги излъжеш и си ги навиваш на пръста и продължаваш да ги повтаряш до безкрай тъпо и упорито. В Буча не е инсценировка.

Няма нужда от инсценировки, когато руските свиньособаки навлязат на твоя територия. Ако в Буча е инсценировка, в другите освободени градове и села какво е ? Пак ли е инсценировка ? Разрушения Мариупол какво е ? Пак ли е инсцелировка а, отвратителен лъжецо ?

То за това дори и твоето не особено интелигентно Ромче се усети и зарева, че искал украинската армия да навлезе в Русия, за да сме видели, че и украинците мародерстват и изнасилват.

Ми а съберете се сичките ватенки заедно и се наговорете какво да пишете, за да не се излагате.

Асланчик дорогой, Мейджър Мейджър мой....

По времето на СССР можеш ли да посочиш с кои точно държави Русия е имала обща граница?

Това, че постоянно доказваш, че си идиот, казвал ли съм го?

Тцъ, нЕма такъв вариант да ми имаш образованието, за да се случи това, първо трябва да имаш акъл, а при теб той липсва по рождение...

И не ти ли писна да обвиняваш постоянно другите за лъжци, при положение, че ти си екземпляра, който е хващан категорично с най-много лъжи....

И като те хванат - "А не бе, аз не съм лъгал, просто много исках да е истина"...

Тинейджър в края на средната възраст, иначе казано инфантил...

преди 11 часа, Реджеп Иведик написа:

Че откъде да го знам какво работи циганина ?

Завършил е за политик. Вишу кай магистратура.

Не знам, вий сте млади още, ама на времето през комунизъма, малоумните натегачи, дето най за нищо не ги биваше, завършваха АОНСУ

Казвал ли съм ти, че доказваш, че си идиот?

Завършил съм "Политически науки", при това в университет в който няма да те наемат и за чистач на тоалетни...

За политик няма специализирано образование, Асланчик...

Но де толкоз акъл, за да го знаеш...

преди 11 часа, miro20 написа:

Ало недоклатения с женски обръщения, ти си бил по голямо комуне от всички неграмотни комунета тука бре :)

Я си кажи какво работиш ? Не ме интересува, само в държавната илич астна сфера ??? Че ти личи по неграмотните коментари

Всичко им е държавно на комунетата, всичко от техния джоб и в техния джоб.

:)

и накрая....  парите обаче само във соц върхушката се оказаха , а те с пръст отзад... :) 

Миме недоклатено още при зачеването...

По-голямо "комуне" от теб тук няма...

Никога не съм работи в държавна сфера тук, нито пък съм получавал нещо лично от държавата....

Дори никога не съм се възползвал от здравната си осигоровка, с изключение на един ненужен гипс в Спешното...

Така съм възпитан, да разчитам на себе си...

Щом коментарите ми били неграмотни, значи ти като "грамотен" лесно можеш да ги обориш...

"Булгартрансгаз" 100% държавна фирма ли е?

Чия собственост е капитала й?

Реализираната от нея печалба или евентуална загуба на чия сметка са?

Но май най-напред трябва да обясниш, какво за теб означава терминините "държава" и "държавност", после да минем на това, как се определя чия е собствеността в различните типове държави...

Ако не можеш да отговориш на тези фундаментални въпроси, то къде си тръгнал да се пънеш в политически теми?

Хайде давай, докажи, че аз съм неграмотен, а ти си грамотен...

Иначе твоят Вожд и Кумир, обичаше да се изхвърля - "Аз дадох затова, аз дадох за онова..."

Така че, няма чуденка във факта, че ти е непонятно чии са държавните пари...

Нещо за комунизъм и социализъм ли говориш/

Ромчето.

Ма той не бил ватенка, ми от страната бил на обективната истина и правел обективни анализи.

Мхм, така е, правя...

За разлика от такива като теб...

Ромчето кърти мифки

Обективни анализи, ама грешни.

Грешни ама обективни

И пак ни в клин, ни в ръкав ме намесваш...

Грешни, грешни, колко да са грешни, досега квот съм казвал все е ставало после...

А твоите са "пристрастни, ама верни" ли?

Щот до сега квот си казал, все не се е случвало...

Ама пък ти се иска, нали?

преди 10 часа, maxthon написа:

Кое от двете е вярното и кое е лъжата?

При него не е до истина-лъжа, при него е до "това ми се иска, значи е вярно"...

Природа, нимой да избяга от нея...

преди 9 часа, Реджеп Иведик написа:

Винаги си признавам грешките, лъжецо Тошев. Ма винаги. Дори и ако лайкна грешно си махам лайка и си признавам.

Това, че ти си пълен безхаберник и не вдяваш, не означава, че имаш право постоянно целенасочено да клеветиш и от двата си ника.

Ей вЕрно ли винаги бре?

Или само когато те приклещят и нЕма вече как да отричаш?

Патологичен лъжец си ти Асланчик...

преди 9 часа, Реджеп Иведик написа:

Ами, аз не лъжа като тебе и няма нужда да помня.

Тцъ, ти не помниш, защото нема с кво...

Нит помниш кво говориш ти, нито пък кво говорят на теб...

Като за второто не е сигурно дали не помниш, или просто не схващаш...

преди 7 часа, maxthon написа:

Не се хаби.... На такива въпроси не се отговаря по принцип. И аз зададох един въпрос досега четири пъти и четири пъти се мълчи. За да се отговори се изискват знания, а такива явно липсват. Когато стане дума за кой какво е учил се отваря най-голямата уста. Когато трябва да се покаже какво си учил рязко се губи дар слово.

И него, и Мимето, и сто пъти да ги питаш, все тая...

Но... липсата на отговор, също е вид отговор...

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Не съвсем. Това означава на полуграмотен впиянчен тошевски.

На български означава, че си патологичен лъжец, който винаги лъже и не може да се спре.

По горе съм написал, "стреснах се и погледнах картата"

Това на български означава, че дори да кажеш нещо, което знам със сигурност, че е истина, както в случая, по скоро ще се усъмня в себе си (ще се стресна и ще погледна картата), отколкото да ти повярвам.

На български език, полиглоте Тошев, "сега и добър ден да кажеш" се казва на човек, който постоянно лъже, в случай когато каже очевидна за всички елементарна и неоспорима истина.

Асланчик, това че ти си решил, че "сега и добър ден да кажеш" , означава това, което твърдиш, съвсем не означава това за грамотните хора...

Използването на "СЕГА", опрецделя последваащото "и добър ден да кажеш, ще гледаме дали е светло" като действие отнасящо се към бъдещето...

Все едно казваш - "Вече и добър ден да кажеш..."....

А това което твърдиш, че си искал да кажеш, би трябвало да бъде нещо от сорта - "То ти и добър ден да кажеш, първо трябва..." ...

Но както казах на Тошев, не смятам, че си го обвинил в лъжа, че Турция и Русия нямат граница...

Написал си го от глупост, опит за оригиналничене и непознаване на българския език...

Нещо за роми и цигани ли говореше?

Не е срамно да си ром, срано е да си идиот, нода се гордееш с това....

преди 2 часа, maxthon написа:

Нато нямат топките да го направят. Досега щяха да са вече в изпълнението на мокрите ти сънища ако беше така.

путин няма топки - страх го е да влезе в НАТО с бомбите си:D

преди 47 минути, MZ/X написа:

Знаеш ли колко много го разбираме украинския. При все че исках да го изгледам, до 50% разбиране не мога да добутам.

Те и украинците не го разбират, ама ги заставят да го говорят. Мъчат се нещо да говорят на полско-руски диалект. Като нашите македонци.

преди 1 минута, vpvelev написа:

Те и украинците не го разбират, ама ги заставят да го говорят. Мъчат се нещо да говорят на полско-руски диалект. Като нашите македонци.

или като нашите фенове на Путин - дет си натискат парцалите в НАТО - като ефендито и други с рода по на запад

преди 3 часа, glen написа:

Днес  Путин заяви, че:

САЩ няма какво да предложат на света
    https://www.rt.com/russia/565465-putin-valdai-west-culture/

Между другото, чичко Путин греши, САЩ все още имат две неща, които могат да предложат на света:

ядрен холокост и LGBTQ++++ идеологията. Знаете, истински „западни ценности“!

brought to you by ватниците, които през ден плашат, че ще ни взривят с атмони бомби и преди няколко седмици, дрон засне 2-ма храбри освободители, да си правят дудуци насред полето. 

на 27.10.2022 г. в 23:18, Без умствен капацитет написа:

явно племенницата ти е пуснала газта, Германия ще взима зимата от Либия през Франция - а ние пак ще мръзнем

Че то ние в България отдавна мръзнем. Кога беше последния път, когато българския пролетариат успя да си пусне печката на максимална степен, без да му минава мисъл относно сметките в края на месеца.

преди 4 часа, BANKATA написа:

В белите страни се правят подобни разследвания и ако си виновен отиваш в кауша.

Имаш проблем с разбирането на дефинициите на думите в днешно време.

В белите страни също има корупция, но тя е легализирана - затова никой не влиза в затвора за корупция.

Кога някой от БГ политиците влезе в затвора? Кога някой от ЕС влезе в затвора? Кога някой от САЩ влезе в затвора?

В тези страни, няма закони против "humanitarian aid", "donations" & "philanthropy", които всъщност означават даване на кредити, не на безплатни неща, и купуване на власт. Лобизма също е легален.

Както се вижда, корупцията е легална.

ГЕРБ въртят схеми с пране на пари - фирми, магистрали, ремонти, ремонти на ремонтите + саниране.

Всичко това се прави нарочно с евтини материали, за да се руши и ремонтира. Крадат се материали, също така.

Кога видя Бойко да отиде ввзатвора? Никога.

Цитат
преди 9 часа, andiay написа:

досега квот съм казвал все е ставало после...

Асланчик дорогой, Мейджър Мейджър мой...

И кво се опитваш да докажеш?

Че си идиот?

Нема нужда бре, туй всички отдавна го знаят....

Хайде сега обясни, каква връзка има според теб, между моите думи, които си цитирал и клипче със заглавие "Ще превземем Киев за три дни" ?

Аз ли съм казвал това?

Би ли бил така добър да ни припомниш, кога и къде съм казал подобно нещо?

Тцъ, казах, че освен че си патологичен лъжец си и клеветник, че другите са лъжци...

И ето, че отново доказа, че съм прав...

Както и че си завършен идиот, който приема желаното за реално...

И това го доказваш постоянно...

преди 1 час, andiay написа:

Хайде сега обясни, каква връзка има според теб, между моите думи, които си цитирал и клипче със заглавие "Ще превземем Киев за три дни" ?

А, тъй ли ?

Извинявай.

А застана ли като Матросов на амбразурата да защитаваш Матушка Русия, че никога няма да загуби Крим ?
Мисля, че дори се хвана на бас с риск да се изложиш, и да пишеш всеки ден във форума, че си идиот, толкова обичаш Путлер, дори повече от собственото си достойнство ?

Или и за това съм се излъгал...

Забелязва се, че няколко хора изглежда (отчаяно?) търсят разум в редиците на САЩ.

Не е останало, не виждате ли?

До всички BG-путиноиди!

През 2011г офицерски състав воден от Виктор Иванович Илюхин повдигат въпрос за военен трибунал над лениградския гопник, ботокса от Урал и още грузинското копеле известен под прякор хуйло. Отделете 35мин и изглейдате видето долу. Веднага след тази реч Илюхин и неговите съратници ги постига насилствена смърт.

Изхода на този сатанист предлага два варианта: Хага или Walther P38 в плешивия череп сам.

преди 14 минути, Реджеп Иведик написа:

А, тъй ли ?

Извинявай.

А застана ли като Матросов на амбразурата да защитаваш Матушка Русия, че никога няма да загуби Крим ?
Мисля, че дори се хвана на бас с риск да се изложиш, и да пишеш всеки ден във форума, че си идиот, толкова обичаш Путлер, дори повече от собственото си достойнство ?

Или и за това съм се излъгал...

Асланчик дорогой, Мейджър Мейджър мой...

Казах ли, че със всеки следващ пост все повече доказваш, че си идиот?

Пак те питам, казвал ли съм някога, че Русия ще превземе Киев за три дни, какват инсинуация правиш в предния си пост с моя цитат и твоето клипче?

Ти патологичен лъжец ли си?

"Матросовско" е твоето дебилно поведение, "матушка" имаш ти - Украйна, нито за миг не ми е минавало дори на акъл да се оттъждествявам с Русия...

Самият аз те провокирах за този бас, при това в продължение на половин година, докато "асланското" ти сърчице добие куража да го приеме...

Казвах го, когато руснаците настъпваха, казвах го, когато украинците настъпваха, казвам го и днес - Не съществува вариант Русия да се откаже от Крим вече...

Не бягам от облога и ако го загубя, то няма да се отметна от думата си, макар да знам, че ако ти го загубиш, няма да изпълниш своята...

Моята дума е мъжка дума, ако не я удържа, това би ме тормозило многократно повече, отколкото да пиша в някакъв форум, че съм идиот...

За разлика от твоята посредствена персона, многократно доказвала, че думата й нищо не означава...

Сега обясни как според идиотската ти "логика", твърдението ми за Крим се връзва с твърдението ти, че съм казвал, че Русия ще влезе в Киев за три дни...

Защото всъщност винаги съм твърдял, че Русия никога не е искала да влиза в Киев...

Защо изпитваш нужда постоянно да лъжеш?

преди 13 часа, glen написа:

Нека не се надяваме, че Европа ще се умори да служи на интересите на САЩ.

Току-що погледнах други новини.

Разбита е резиденцията на Пелоси в Сан Франциско. Предполага се,  че соло лунатик, въоръжен с чук, е победил всички системи за сигурност. И след това продължи с 82-годишния Пол Пелоси със същия чук. След като е бил бит с чук, големите медицински проблеми на стареца са синини и отоци. Нищо от това няма смисъл.

Малко история , в която "Шаблоните " се повтарят ... Назад  в тази тема и аз съм  го обяснявала това ..

Абсолютна „атомна бомба“ в неолиберализма пусна носителят на Нобелова награда за икономика Джоузеф Стиглиц. Той обяви, че Източна Европа е поне двойно по-бедна, отколкото би могла да бъде, ако не беше влязла в ЕС.
С това жестоко се удря най-големия успех на глобализма и неолиберализма – създаването на най-голямата единна икономика в света, състояща се от 28 отделни държави, част от които с обща валута.
„Източна Европа“ е големият губещ от началото на 21 век. В момента тя плаща 300-400 милиарда долара всяка година на Западна, и основно на Германия“ – обясни Стайниц.
Според учения, който освен наградата, е известен и, че предвиди срива на „дотком балона“, както и кризата през 2008 г., та според него, Източна Европа е в типична „хватка на доминионите“, известна още от Римската империя.
Това е моделът една държава да се колонизира като се подкупи елитът и. „Римляните не са завладявали само с легиони. Много повече земи са присъединили мирно. Отиват, подкупват местните вождове и те от вождове стават управители на Римски провинции.
Империята ти е зад гърба, и с нея заедно можеш да събереш много повече данъци от преди. Т.е. това е съюз на елита с империята, за да се издоят поданиците. Системата е работела с векове. Прилагана е и от Англия в Индия например – там провъзгласявали махараджи от името на кралицата. И после заедно изсмуквали обикновения народ“ – обясни Стайниц.
„В момента ЕС е точно това. Западът, но основно Германия, подкупва местния елит чрез еврофондовете. Елитът вкарва държавата в ЕС, и превръща членството в абсолютна религия, включително с репресии срещу който е против.
Излизането се превръща в ерес. А вкараната страна се изсмуква чрез други механизми – изкупуват местни монополи, търговски вериги, сключват се неизгодни договори с дълъг период, които не могат да се сменят при смяна на властта и пр.“ – поясни Стайниц.
Още преди време писахме за анализ на ЦРУ, според който Източна Европа бива брутално изсмуквана, докато ръкопляска, „благодарна“ за еврофондовете.
Сега ученият потвърждава тази информация. Еврофондовете и високо платените служби в ЕС за шепа чиновници, са „подкупът“, платен на елита. В замяна се завзема пазарът на съответната страна и той се дои в полза на западните корпорации.
Това става чрез електроснабдяване, водоснабдяване, топлофикация, чрез западните стоки монополно налагани в търговските вериги, чрез далеч по-големи и недостижими за местния бизнес бюджети за реклама, маркетинг, чрез изкупуване на медии и пр. Съотношението между фондове и източени пазари е по-лошо от 1:10.
„Ако Източна Европа излезе от ЕС и спре тази огромна субсидия, която плаща на Западна, тя може да е двойно по-богата. Минимум.
Това би успокоило обществото и доста би намалило и натиска за емиграция, който е друг начин за изсмукване. Чрез по-високи заплати, Западът прибира най-добрите специалисти на Изтока, и така разширява изоставането.“ – завърши Нобеловият лауреат.

....................

Много акуратен и Точен анализ !  Макар , че само са маркирани основните точки по които се движат гнилите чудовища ! 
Всеки Интелигентен човек ще се Замисли как този шаблон се повтаря непрекъснато в историята !

Само къртиците никога няма да го Проумеят !!!  Понеже няма с Какво ! 

преди 6 минути, andiay написа:

Не бягам от облога и ако го загубя, то няма да се отметна от думата си

Надявам се. Всъщност, се ми е тая, нямам комплекси да унижавам циганите.

Булджо, туй скива ли го ве, пан Марко как се задави.

Той случайно се задави, ма изглежда много закономерно и смешно

току-що, Реджеп Иведик написа:

Надявам се. Всъщност, се ми е тая, нямам комплекси да унижавам циганите.

Ти първо отговори на въпроса, който ти зададох - Казвал ли съм някога, че Русия ще превземе Киев за три дни?

А затова, че постоянно твърдиш, че съм "циганин" някакви доказателства да имаш?

Защо пак лъжеш?

И пак ще ти го кажа, да си циганин, пакистанец, жълт, черен, бенбен, не е обидно, нито е унижаващо...

Виж, да си идиот е такова, но пък идиотите не са в състояни да схванат това и се хвалят с тази своя личностна характеристика...

И винаги успешно го доказват сами...

Точно като "легендарния" идиот Асланчик...

Гледам,че от нацисти станаха сатанасти вече бухахахахахха.Шизофренията не спира

преди 36 минути, _sirena_ написа:

Малко история , в която "Шаблоните " се повтарят ... Назад  в тази тема и аз съм  го обяснявала това ..

Абсолютна „атомна бомба“ в неолиберализма пусна носителят на Нобелова награда за икономика Джоузеф Стиглиц. Той обяви, че Източна Европа е поне двойно по-бедна, отколкото би могла да бъде, ако не беше влязла в ЕС.
С това жестоко се удря най-големия успех на глобализма и неолиберализма – създаването на най-голямата единна икономика в света, състояща се от 28 отделни държави, част от които с обща валута.
„Източна Европа“ е големият губещ от началото на 21 век. В момента тя плаща 300-400 милиарда долара всяка година на Западна, и основно на Германия“ – обясни Стайниц.
Според учения, който освен наградата, е известен и, че предвиди срива на „дотком балона“, както и кризата през 2008 г., та според него, Източна Европа е в типична „хватка на доминионите“, известна още от Римската империя.
Това е моделът една държава да се колонизира като се подкупи елитът и. „Римляните не са завладявали само с легиони. Много повече земи са присъединили мирно. Отиват, подкупват местните вождове и те от вождове стават управители на Римски провинции.
Империята ти е зад гърба, и с нея заедно можеш да събереш много повече данъци от преди. Т.е. това е съюз на елита с империята, за да се издоят поданиците. Системата е работела с векове. Прилагана е и от Англия в Индия например – там провъзгласявали махараджи от името на кралицата. И после заедно изсмуквали обикновения народ“ – обясни Стайниц.
„В момента ЕС е точно това. Западът, но основно Германия, подкупва местния елит чрез еврофондовете. Елитът вкарва държавата в ЕС, и превръща членството в абсолютна религия, включително с репресии срещу който е против.
Излизането се превръща в ерес. А вкараната страна се изсмуква чрез други механизми – изкупуват местни монополи, търговски вериги, сключват се неизгодни договори с дълъг период, които не могат да се сменят при смяна на властта и пр.“ – поясни Стайниц.
Още преди време писахме за анализ на ЦРУ, според който Източна Европа бива брутално изсмуквана, докато ръкопляска, „благодарна“ за еврофондовете.
Сега ученият потвърждава тази информация. Еврофондовете и високо платените служби в ЕС за шепа чиновници, са „подкупът“, платен на елита. В замяна се завзема пазарът на съответната страна и той се дои в полза на западните корпорации.
Това става чрез електроснабдяване, водоснабдяване, топлофикация, чрез западните стоки монополно налагани в търговските вериги, чрез далеч по-големи и недостижими за местния бизнес бюджети за реклама, маркетинг, чрез изкупуване на медии и пр. Съотношението между фондове и източени пазари е по-лошо от 1:10.
„Ако Източна Европа излезе от ЕС и спре тази огромна субсидия, която плаща на Западна, тя може да е двойно по-богата. Минимум.
Това би успокоило обществото и доста би намалило и натиска за емиграция, който е друг начин за изсмукване. Чрез по-високи заплати, Западът прибира най-добрите специалисти на Изтока, и така разширява изоставането.“ – завърши Нобеловият лауреат.

....................

Много акуратен и Точен анализ !  Макар , че само са маркирани основните точки по които се движат гнилите чудовища ! 
Всеки Интелигентен човек ще се Замисли как този шаблон се повтаря непрекъснато в историята !

Само къртиците никога няма да го Проумеят !!!  Понеже няма с Какво ! 

Последно Стиглиц или Стайниц?

Стиглиц е лявоориентиран икономист, Нобелов лауреат...

Ако не ме лъже паметта, то е бил съветник на Клинтън и вицепрезидент на Световната банка...

Имал съм честта да го срещна на живо и да присъствам на негови лекции...

Няма начин това в "анализа" да са негови думи...

Ако искаш да се убедиш, вместо информация от социални мрежи, то прочети някоя от книгите му, има ги преведени и на български...

Стайниц не го знам кой е, но такъв Нобелов лауреат по икономика няма...

Той може и да е казал нещо подобно...

Хора разни - идеали разни...

Но "анализа" не е нито акуратен, нито точен...

Напомня ми на прословутото "интервю" на Чомски в "Бъзикилийкс"...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.