Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 16 минути, MZ/X написа:

Британският флот стои зад взривовете на газопроводите "Северен поток" миналия месец. Това обяви руското министерство на отбраната, цитирано от "Ройтерс".

:Dзасрами ефендито:D той избяга на острова

преди 8 минути, MZ/X написа:

Логиката подсказва, че те са инициаторите.

питай ефендито защо иска да е при тях - той купува скъпи стоки за да има бомби в НАТО

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 минути, Без умствен капацитет написа:

:Dзасрами ефендито:D той избяга на острова

питай ефендито защо иска да е при тях - той купува скъпи стоки за да има бомби в НАТО

Беееее, беееее, беееегай беееееееееее :wub:  

Пак ли се загуби Уфсо, или викаш набра силици следкато се напаса и за десерт насоса вид млеко :biggrin::hush: :newspaper:

@Moriati Да нямаш нещо в джобовете че тая овца се търчи подире ти? :lol6:

преди 7 минути, petie1 написа:

@Moriati Да нямаш нещо в джобовете че тая овца се търчи подире ти? :lol6:

И аз това се чудя котак, като се пребърквам в момента са празни, дори цигарите и запалката са на масата..... :rolleyes:

Явно я е хванало лудата чума нещо, като я гледам как се е побъркала по салорейхаските пропаганди и наглосаксонските им господари... Че и все за запада мечтае явно, ми кат мечтае да дойде де, кой я спира... Тъкмо може да и се отворят очите за реалността ....  

Явно и арт-психологията тука е безсилна , мдам... УФца ли беше да я опишеш и изпеееш :wub:

:headphones:

преди 1 час, gagodrago написа:

През 2015-та бтв даже са се излъгали да направят и да пуснат репортаж да терора на киевския режим над етническите българи в Украина

тц. Пак не позна. Не е имало никакъв терор. Посланника Балтажи обясни това във видеото.

А и цитират някакъв от "движение приятели на Русия".... WTF ???

2014-2015 г рашистката пропаганда бе особенно силна, и това разбира се даде отражение в нашите медии.

впрегнаха и Йончева и някакви измислени филми, с руско финансиране "донбаски пролети" и т.н.

После се видя че всичко са рашистки лъжи и медийна пропаганда.

Ако не бе рашисткото вторжение март-април 2014 г нямаше да има нито една жертва, нито един убит етнически българин.

Забелязваш ли ка спомена че има около половин до един милион с бъгларски произход в Одеса и района , преселени от бягството от османската империя ?

Да ти приопомня ли какво се бе случило че бяха се изселили толкова българи ?

тогава , 1828-1833 г бе поредната рускотурска война. В която война руснаците почти стигнаха до Константинопол, РЕАЛНО освободиха нашите земи, НО сключиха одринския миен  договор и ни върнаха ОБРАТНО на османлиите да ни колят и бесят в замяна на някакви земи около Кавказ.

Един път турците ни колят и бесят заради това че русите ги изблъскват и те отстъпвайки опожаряват и колят цели територии и окръзи , втори път опожаряват и колят цели окръзи след като русите ни връщат след 1830 г обратно в тяхно владение.

Толкова за "братушките" .

Това е и основата по късно Раковски да пише и да е на толкова антируски позиции .

Както и всички Възрожденци.

Ама де толкова акъл в комунета като теб да осъзнаят всичко това. ... :getout:

преди 42 минути, Moriati написа:

Само че и там не се вижда никакви 4 кораба поразени , а взрив някъде си, къде какво неизвестно... Но педеращенко УкроПравдаИнформ казва че са 4 кораба .... хахахаха

Верваме безусловно :wub:   Само да не се окаже ( което вече се знае ) че  е като  онова видео дето пак дебелогъзия показваше, с твърденията за над 100 кадировски чеченци убити фейкометско изхвърляне като Уфса на мокър пясък :newspaper::hush:

Нещо неадекватен ми се виждаш. За унищожените кадировци в сградата на училището самия токтоковски генерал Кадиров си призна.

Така че за какви фейкометски изхвърляния плямпаш идея си нямам .

:hush:

Сега пак "тактиката' ви е същата.. преди всичко отричане до дупка, независимо дали има снимки видео и т.н.  :)  осмиване, подигравки , хамство , гаменщина.

Белким се омаоважат рашистките жертви :) 

преди 14 минути, Moriati написа:

Явно я е хванало лудата чума нещо

И на мене така ми се струва ... с това хилене под всеки пост не е наред с междувеждието.

преди 4 минути, nikssi написа:

И на мене така ми се струва ... с това хилене под всеки пост не е наред с междувеждието.

В ООН не подкрепиха бъртвежите на Набезня да се занимават с "бойните украински комари "  и подобни глупости

:)

преди 1 минута, nikssi написа:

Това ли ти е болежката? Ми лекувай се бре ... не става само с пасане трЕбва и малко мислене...

болежката е че не скачаш в тенджерата:D

преди 7 минути, nikssi написа:

Това ли ти е болежката? Ми лекувай се бре ... не става само с пасане трЕбва и малко мислене...

я ми кажи този филм заслужава ли си да го гледам

преди 5 минути, miro20 написа:

Да ти приопомня ли какво се бе случило че бяха се изселили толкова българи ?

тогава , 1828-1833 г бе поредната рускотурска война. В която война руснаците почти стигнаха до Константинопол, РЕАЛНО освободиха нашите земи, НО сключиха одринския миен  договор и ни върнаха ОБРАТНО на османлиите да ни колят и бесят в замяна на някакви земи около Кавказ.

Един път турците ни колят и бесят заради това че русите ги изблъскват и те отстъпвайки опожаряват и колят цели територии и окръзи , втори път опожаряват и колят цели окръзи след като русите ни връщат след 1830 г обратно в тяхно владение.

Толкова за "братушките" .

Това е и основата по късно Раковски да пише и да е на толкова антируски позиции .

Както и всички Възрожденци.

Ама де толкова акъл в комунета като теб да осъзнаят всичко това. ...

Ахама, ама пак сороспийски лъжи... Милиони бежанци тогава  :biggrin:  да бе да, основната част от Бесарабските българи са бежанци от войната през 1806-1812-та , научи собствената си история фурнаджийско лопато, а не измисляй такава.... ;) 

А руснаците са били близко до Истанбул на куково лято... Максимума е бил предаването  на  Одрин 1829-та ...за кратко разбира се... Основните цели са били на Кавказ и северно от Дунава , Молдава, Влахия, и помощ за гърците... те такива неща смешнико ....

преди 19 минути, miro20 написа:

За унищожените кадировци в сградата на училището самия токтоковски генерал Кадиров си призна.

E да де нерде какво каза Кадиров за жертви, нерде това което май ти показа с туитърски бот? За нещо което наистина се е случило няма място за спор. Е за подробностите покрай всяко събитие спор винаги може да се води. Та още си считаш, че има над 100 жертви в случая с обстреляните чеченци?

преди 2 минути, Moriati написа:

Ахама, ама пак сороспийски лъжи... Милиони бежанци тогава

то и ти си бежанец на острова - срам ли те е да кажеш защо точно там:D

преди 31 минути, miro20 написа:

:yanim:

Ура видяхме изчезващ видео сигнал без да видим плуващ дрон на 1-2м от кораб. Ако имаше попадение то видео сигнала щеше да е наличен до край. Е вярно ще да са унищожили кораби. Въдъчка, кукичка, ботче от туитър и форумното ботче на Калдата. До няколко дена ще видим въпросните "потопени" кораби в действие, но щетата вече е направена. Зърнената сделка отпада за неопределено време. И преди да си започнал на хленчиш точно по този въпрос - Не това не е шантаж.

преди 2 часа, miro20 написа:

Я да видим колко идиота са те лайкнали ? :) 

фейкомет !

https://bnr.bg/factcheck/post/101703311/izkazvane-na-ikonomista-djouzef-stiglic-proizliza-ot-satirichen-sait

Щом дори "андю" по горе те хвана... наистина си много ниска топка.

Андю, за да хване, че това не е истина, не му е нужно БНР да му го казва...

Андю е слушал на живо възгледите на Стиглиц...

За САЩ минава за ляво ориентиран икономист, но за България би бил по-десен и от най-десните...

Преди поне пет месеца в пост към същата потребителка относно "глобализма", бях изложил своето виждане по въпроса...

В икономическата му част може да се види, че съм бил повлиян от възгледите на Стиглиц...

Докато повечето от вас научиха името му едва днес...

А да викаш "фейкомет" на някой, ти който си пускал най-много "фейкомети" е като поведението на Асланчик да вика на другите лъжци, при положение, че е един от двамата най-често изобличавани в лъжа тук...

Втория си ти...

Цитат

ББ не е ощетил Булгартрансгаз или друга държавна фирма с въпросните си реплики и отпускани пари . Нито може да прехвърля ей така както си иска от който джоб му падне

И да, пак доказа че си тотално неграмотен щом не схващаш каква е разликата и принципа на бюджет - държавни фирми - разпределяне на пари  и т.н.

Тотално неграмотен трол . Доказано :) 

много тошеефффффци, много сирени.... много фейкомети.. много плямпала....

Прост народ слаба държава....

Мименце, ти да не си изкуствено заченато бре...

ИЕ, а?

Изцепките на "татенцето" ти ги дадох като пример за социалистически и комунистически манталитет...

Никъде не съм казал, че се отнасят за "Булгартрансгаз" или друга държавна фирма...

Все още чакам да докажеш, че имаш поне бегла представа, какво коментираш и оспорваш...

Но докато си чакам, се замислих откъде ти се появи фиксирането върху думичката "бюджет", при условие, че аз не съм я ползвал...

Взех та отворих линковете от Свободна Европа, които аз ти посочих и признавам, че не бях чел...

Нямаше нужда, известна ми е позицията на журналистите, които списват там...

И какво да видя https://www.svobodnaevropa.bg/a/31037853.html

Цитат

България осигурява почти 3 млрд. лева, с които плаща за построяването на газопровода

https://www.svobodnaevropa.bg/a/30915604.html

Цитат

Българската държава осигурява почти 3 млрд. лева, с които плаща за построяването на газопровод, по който руската компания "Газпром" ще изнася руски газ за Европа.

Хм, да речем, че към 2020-а журналистите не са били осведомени, че парите са на "Булгартрансгаз", нищо че в една от статиите фирмата се споменава като възложител на конкура за избор на строител...

Убао де, но интервюто с Митов, което ти даде като линк е от март месец тази година...

Нека проверим дали позицията на Свободна Европа се е променило, 06.10.22  https://www.svobodnaevropa.bg/a/32068128.html

Цитат

Продължението на газопровода през България е с дължина 474 км. То беше построено само за около година от третото правителство на Бойко Борисов, който го наричаше „Балкански поток“. Тръбата струва над 3 млрд. лева, платени от държавния бюджет

И забележи, това не е статия или анализ на отделен журналист, а е позиция на редакцията на Свободна Европа...

И пак се връщаме на въпроса в началото - Обективна ли е Свободна Европа и може ли да й се има доверие?

Каза, че може...

Но тогава защо казваш, че аз лъжа, когато твърдя, че за Турски поток са похарчени  наши пари?

При това аз дори не твърдя, че са пари от бюджета...

Митов ли лъже, Свободна Европа ли лъже, аз ли лъжа или ти лъжеш, че изобщо си наясно какво коментираш....

Формално погледнато, първите трима не лъжат...

Оставаш само ти...

Просто един тотално неграмотен, посредствен, но изключително нагъл трол...

Е, това дори нямаше нужда да го доказвам и сам се справяш отлично с тази задача...

на 28.10.2022 г. в 14:58, Реджеп Иведик написа:

Аз по принцип гледам само украински и руски телевизии и понекога Фокс нюз.

Ма дебата го гледах.

Как му увисна ченето на ватенката, като го пита опонента му чий е Крим

Мръсната ватенка, той ни натресе и сертификатите и ваксинациите, чугуна му с чугун !!!

И ти за това така горещо ни призоваваше да гласуваме за Костадинов.

:giggle1:

преди 3 минути, M.Николов написа:

И ти за това така горещо ни призоваваше да гласуваме за Костадинов.

:giggle1:

Вярно бре, това го бех забраАвил....

Ко да ти кажа, тъй става тя, когато "мислиш" със сърцето и желаното възприемаш за реално...

Сърцето не е орган подходящ за тази задача, мхм...

току-що, bulljo написа:
  Затвори скритото съдържание

UfqCqNha1fZkSD4bZqO30sqzb6BMhTDeBaki89kz

Цоцко, да не си хакнал профила на човека бре?

Милиардите долари и евро от САЩ и ЕС  убедиха ли вече и най-после   казаците да търсят единство около бандеровците в Киев?   То така ако ставаше...   

преди 1 час, andiay написа:

Хм, да речем, че към 2020-а журналистите не са били осведомени, че парите са на "Булгартрансгаз", нищо че в една от статиите фирмата се споменава като възложител на конкура за избор на строител...

Убао де, но интервюто с Митов, което ти даде като линк е от март месец тази година...

Нека проверим дали позицията на Свободна Европа се е променило, 06.10.22  https://www.svobodnaevropa.bg/a/32068128.html

Цитат

Продължението на газопровода през България е с дължина 474 км. То беше построено само за около година от третото правителство на Бойко Борисов, който го наричаше „Балкански поток“. Тръбата струва над 3 млрд. лева, платени от държавния бюджет

И забележи, това не е статия или анализ на отделен журналист, а е позиция на редакцията на Свободна Европа...

И пак се връщаме на въпроса в началото - Обективна ли е Свободна Европа и може ли да й се има доверие?

Каза, че може...

Но тогава защо казваш, че аз лъжа, когато твърдя, че за Турски поток са похарчени  наши пари?

При това аз дори не твърдя, че са пари от бюджета...

Митов ли лъже, Свободна Европа ли лъже, аз ли лъжа или ти лъжеш, че изобщо си наясно какво коментираш....

Формално погледнато, първите трима не лъжат...

Оставаш само ти...

Просто един тотално неграмотен, посредствен, но изключително нагъл трол...

Е, това дори нямаше нужда да го доказвам и сам се справяш отлично с тази задача...

За неграмотните тролченца пак ще кажа възможно най кратичко .

Сделката и финансирането по никакъв начин не бърка в твои мои и т.н. пари, Не ощетява здравеопазване, социални плащания, пенсии, не води до нови държавни заеми  и т.н.  просто защото се финансира изцяло и само със средства на "Булгартрансгаз"  плюс заеми от няколко търговски банки .

Всичко останало са измишльотини и спекулации.

преди 1 час, Moriati написа:

А руснаците са били близко до Истанбул на куково лято... Максимума е бил предаването  на  Одрин 1829-та ...за кратко разбира се... Основните цели са били на Кавказ и северно от Дунава , Молдава, Влахия, и помощ за гърците... те такива неща смешнико ....

именно смешнико, ИМЕННО. България и нейното освобождение никога не е било цел на руската империя.

А и няма нужда да те ограмотявам до къде са стигнали руснаците. Можеш сам да си провериш в общодостъпните източници.

Могли са да ни освободят напълно и изцяло.

Но не са пожелали, защото както сам каза... в основните им цели въобще никога не са били бъгларите , камо ли създаването на силна българска държава.

Даже напротив. КАкто знаем последващата им антибългарска политика .

:hush:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.