Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 8 минути, Old_story написа:

Не е сложно, трябва да спрете онзи диктатор и всичко ще приключи!

Не трябваше да я има тази война ,защо украйнците си помислиха че е възможно да победят Русия ? Дори числено в чисто човешка сила Русия има надмощие, също и във военно отношение и матереална база. Нямаше ли да е по добре за всички ,дори нас в ЕС ако всичко бе решено по дипломатичен път без война?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, maxthon написа:

Никой не ги лъже. Срочни договори се подписват. Включително и тук са пускани. А на видеото някъде говори ли се за "или побеждавате...." или реши да си го изсмучеш от пръстите?

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Да, изгледай го, тъжно е, аз не успях до края да го гледам. :(

Да, изгледай го, тъжно е, аз не успях до края да го гледам. [emoji20]
Много хора са го гледали. Само ти незнайно от къде чуваш за "или побеждавате....".

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Не трябваше да я има тази война ,защо украйнците си помисиха че е възможно да победят Русия ? Дори числено в чисто човешка сила Русия има надмощие, също и във военно отношение и матереална база. Нямаше ли да е по добре за всички ,дори нас в ЕС ако всичко бе решено по дипломатичен път без война?

Защото русия иска да свали власта в Украйна и да сложи хора, които на тях са им удобни. Украйна е независима държава, която иска да се присъедини към Европа и да се откъсне от русия. Затова е целият този цирк, щудовищата от Кремъл не са със всичкия си. Отдавна трябваше да се спрат, какво още искат? Да запалят трета световна война ли? :angry:

преди 4 минути, Old_story написа:

Защото русия иска да свали власта в Украйна и да сложи хора, които на тях са им удобни. :angry:

Да ве те сигурно Русия им правиха майдана :angry:

Украйна е независима държава, която иска да се присъедини към Европа и да се откъсне от русия. Затова е целият този цирк, щудовищата от Кремъл не са със всичкия си. Отдавна трябваше да се спрат, какво още искат? Да запалят трета световна война ли? :angry:

И как си представяш ,че ще победят Русия в тази война ,осен че загубиха и най вероятно ще загубят още територии ,не виждам какво друго? Освен това кой им е пречил да кандидатстват за членка на ЕС?

Путин постави Запада в недоумение и даде на Украйна само две възможности.

"Като цяло има само два варианта: ако Западът не даде пари и оръжие на киевския режим, ще постигнем целта си по-бързо, ако го направи, ще я постигнем по-бавно.

И  Западът трябва да се съгласи да живее в свят, в който взема под внимание интересите на Русия."

преди 1 минута, attj написа:

ако Западът не даде пари и оръжие на киевския режим, ще постигнем целта си по-бързо, ако го направи, ще я постигнем по-бавно.

Нищо няма за постигне!

Всичко това с войната и убийствата които правят руснаците е пълен провал!

Нищо няма за постигне!

Нима виждаш трети различен вариант?   Режимът в Киев неминуемо сам ще си фалира.  Путин като изчаква си намалява загубите в жива сила и в техника.  Защо руснаците да атакуват?   Не бързат.

преди 2 часа, attj написа:

Защо в Украйна произвеждат  повече дронове, отколкото държавата може да купи?    Виж   https://news.bg/int-politics/ukrayna-proizvezhda-poveche-dronove-otkolkoto-darzhavata-mozhe-da-kupi.html         

Явно има търсене ,а? Рязко се е увеличил броя на любители-дронаджии според мен. Ама чакай някой тук твърдеше че няма дронове вече или това умря като идея,а?

Не се прави на ударен и дай рецептата за хамстера в собствен сос че умирам от глад.

Гадни партизани...

преди 13 минути, kosyo написа:

Явно има търсене ,а? Рязко се е увеличил броя на любители-дронаджии според мен.

Миналата година на Зеленски му бяха обещали да се произведат един милион дрона в Украйна.   Войниците във ВСУ вече са по-малко на брой. Признаха, че живи и здрави са останали около 600 000 бойци.  Половината вече липсват. Загиват и много руснаци.  Тъжна работа.

преди 27 минути, maxthon написа:

Никой не ги лъже. Срочни договори се подписват. Включително и тук са пускани. А на видеото някъде говори ли се за "или побеждавате...." или реши да си го изсмучеш от пръстите?

Аз пък викам че ти лъжеш - помниш ли какво ги наговори за Белгродското ПВО и сега всячески се опитваш да избягаш от написаното , че и за зелените ракети? Що не ти се говори за това сега - толкова много говореше за тях преди да ти се покаже едно видео. Не го разбирам това честно, но само предполагам че рязко си загубил интерес към темата. Още по-странното че аз пък че аз смятам да я поддържам дълго както виждаш. Не че нещо ама не обичам да оставям недовършени и неотговорени въпроси. Само да напомня че сега е момента да кажеш че не помниш за какво говорим и трябва да ти го припомням :)

току-що, attj написа:

Миналата година на Зеленски му бяха обещали да се произведат едив милион дрона в Украйна.   Войниците във ВСУ вече са по-малко на брой. Признаха, че живи и здрави са останали около 600 000 бойци.  Половината вече липсват. Загиват и много руснаци.  Тъжна работа.

Пак да ти обясня - че явно тия жени ти изпиват мозъка. Четенето, слушането на едната страна води до такива глупави изказвания. Едната кампания на която дарих аз събра за 3-4 дена за 20 хиляди ако не се лъжа. Спокойно ще умират още - днес гледам пак се мъчат в студа да дишат.

Ето тук една колона попадна под клъстерни муниции:

Добре че този само ухото му засегна

Едно САУ обаче му отнесоха главата:

И една нива за обяд:

Еха моста пак затворен бил.. ама за сметка на това 2 дрона са свалени чак на "Енглес-2" на тероторията на летището паднали :) Чакат се снимки

преди 10 минути, kosyo написа:

Спокойно ще умират още 

И защо?  Вариантите на Путин са само два и там не иде разговор за загиналите.  

преди 1 минута, attj написа:

И защо?  Вариантите на Путин са само два и там не иде разговор за загиналите.  

Ти май ме бъркаш с твойте жени,а? Аз не съм по празните приказки . Искат да умират в Украйна - няма проблем - дори и помагам както виждаш.

преди 1 минута, kosyo написа:

Ти май ме бъркаш с твойте жени,а? Аз не съм по празните приказки . Искат да умират в Украйна - няма проблем - дори и помагам както виждаш.

Ако искаш си дарявай заплатата като Лудото Кики.   Атидже, Маруся и Роузи не са ми мои жени.  Сега не зная къде са.  Поли акаунт може да се ползва от няколко ползватели от различни местоположения .  Ние не одобряваме да се помага на хохлите или на казаците.  Трябва те да се справят и договорят сами.

Косе

Нещо са улучили около Днипро.

Не е било дрон -нещо по големички ще да е. Май били основно пицерии и детски градини.

И така АВС решили да правят репортаж от фронта и отишли в една болница.

При  100 оперирани (ампутации) на ден може да сметнеш колко заминават в запаса.

Скоро ще пратят и Мядар на фронта с пушка. Няма да му се размине.

https://abcnews.go.com/International/hospital-sees-30-rise-wounded-ukrainian-soldiers-doctor/story?id=106197525

А тук другарска жалейка за дъртия пилот на су-27 които били незаменими.

https://militarywatchmagazine.com/article/ukraine-veteran-commander-killed-su-27

Абе я да мълчат. Един Мядар стига за цяла руска армия.

Ако трепе по един на минута обаче.

"Зеленски с изненадваща визита в Канада"

"Зеленски с изненадваща визита в Германия"

"Зеленски с изненадваща визита в Норвегия"

Сега чета, че "изненадващо" се е отправил към Литва, откъдето  обяви ,че "изненадващо" ще посети и Естония и Латвия 

Това са заглавията, които чета напоследък в пресата и се питам: кое е изненадващото в посещенията на Зеленски по света? Така или иначе обиколи света да проси оръжие, пари. Кое може да бъде изненадващо в неговите посещения? Забелязвам, че дори вече домакините не осигуряват онези драконовски мерки за охрана както в началото. Може би се убедиха, че никой не иска да убива един човек, който сам се самоуби като  политик?

преди 24 минути, valkiria1 написа:

"Зеленски с изненадваща визита в Канада"

"Зеленски с изненадваща визита в Германия"

"Зеленски с изненадваща визита в Норвегия"

Сега чета, че "изненадващо" се е отправил към Литва, откъдето  обяви ,че "изненадващо" ще посети и Естония и Латвия 

Това са заглавията, които чета напоследък в пресата и се питам: кое е изненадващото в посещенията на Зеленски по света? Така или иначе обиколи света да проси оръжие, пари. Кое може да бъде изненадващо в неговите посещения? Забелязвам, че дори вече домакините не осигуряват онези драконовски мерки за охрана както в началото. Може би се убедиха, че никой не иска да убива един човек, който сам се самоуби като  политик?

Еврейска му работа,с Нетаняху все едно са баща и син!Вчера го пратиха да проси пари от Зеленски!!

преди 1 час, Old_story написа:

пълен провал!

Я виж краварите от какво са притеснени в края на статията:

Очакваната доставка на ракети е сигнал, че Иран "е взел стратегическо решение да се обвърже с Русия, а по подразбиране и с Китай, тъй като вижда, че пред очите ни се извършва пренареждане на световната политика, и смята, че това ще му помогне да застане на страната, която в крайна сметка ще надделее", коментира Майкъл Кларк. 

Sky News: "Експлозивен" боен дрон е разработен от Иран за войната на Русия в Украйна - Свят | Vesti.bg

преди 4 часа, Old_story написа:

Руската зимна офанзива в Украйна изглежда пред провал

Деляна Петкова Създател

Децката градина на Запада не спира да ме ошашавява.

Измислят си някаква несъществуваща зимна офанзива (генерална атака) на Русия и на место веднага обявяват, че се проваля.

И тукашните им кученца-тролчета, като цитираното горе, им пригласят, джавкат и се задавят, и припикват от напън с изскочили от старание очички.

Боже, боже, какво инфантилство, какви жалки същества!..

А, виж, за широкорекламирания от укросвинете "контрнаступ", който както тръгна, там си и остана – минус десетки хиляди избити нацики и стотици тежки машини – си мълчат като бълха в гащи!

А Зеля беше обещал това лято да си пие кафето в Ялта...

Актуално видео обобщение на ситуацията на фронта в Украйна и прокси войната на колективния Запад срещу Русия

преди 3 минути, rado_svet написа:

А Зеля беше обещал това лято да си пие кафето в Ялта...

Май беше оная "латерна" арестович.

Бунт криминалитета в Эквадоре и поставки ракет из КНДР

Днеска ще пия ракия в чест на велика Америка и нейния военен министър

Заглавието на NYT кърти мивки. А тука некой вЕрват в великия запад дето щял да бомби Масква.

Ха ха ха

"Ню Йорк Таймс": Министърът на отбраната не може просто да изчезне. Америка също не може | Днес.dir.bg

ПП

Зеля ще види пари  на куково лято

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.