Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 9 часа, JKirilov написа:

AFP: Украинските войски се изтеглят от Северодонецк, подпалиха уникална църква в Святогорск

https://blitz.bg/svyat/afp-ukrainskite-voyski-se-izteglyat-ot-severodonetsk-podpalikha-unikalna-tsrkva-v-svyatogorsk-video_news889982.html

Препоръчвам статията ! :) 

Сериозно.

Толкова смешки и абсурди на едно място рядко се срещат.

Руските войски не водели военни действия около  Святогорск, но ....

украинските войски имат до 90% загуби, отстъпват /откого ? / и докато отстъпват неивестно от кого, се самовзривяват, подпалват и залагат мини ...

:giggle1:

Абе сън не спят тия укри да си взривяват градовете, селата, църквите и домовете. И само дебнат руските военни да са наблизо за да избиват собствените си граждани .

А руските "асвабадители" само носят хуманитарна помощ, спасяват и помагат на цивилните от самоубийците укри

:lol6:

преди 9 часа, absurt написа:

Що се отнася до "руските дипломати", какви ли пък тайни ще научат от нас, ми е интересно? Ще се сдобият с чертежите на самолетите от 1973г.? KC9uW.gif.ec24c36590f8f1dfbc1b5dc63174a4b9.gif

https://www.mediapool.bg/geshev-spipa-ruski-shpioni-ot-voennoto-ministerstvo-rakovodeni-ot-rezidenta-news319598.html

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 6 минути, Profruit написа:

Ramis Yunus отговаря на руски и държи на 95% време в клипа. Опитай пак.

Добре, ще пробвам, ще трябва да мина и без да разбирам въпросите.

преди 9 часа, ДзВяРа! написа:

Путин: Нашите системи за ПВО ги трошат като орехи

Руските системи за противовъздушна отбрана (ПВО) „трошат като орехи“ оръжията, които Украйна получава от чужбина. Това заяви руският президент Владимир Путин.

Той говори за успехите на руската армия на украинския фронт в интервю за телевизия „Россия-1“.

Путин: Русия няма вина за кризата с храните

„Нашите системи за ПВО ги трошат като орехи, унищожаваме десетки“, каза държавният глава. В интервюто за момента не се уточнява за какви оръжейни системи става дума, но вероятно се касае за дронове.

Путин: "Циркон" е от ново поколение ненадминати оръжейни системи

Първата част от интервюто беше излъчена вчера, а още една част се планира за неделя, 5 юни. В анонса се казва, че Путин ще отговори на въпроса за доставката на американски оръжия за Украйна.

https://www.vbox7.com/play:813c0d7b31

Пак путински смешки

Цитат

Самоходные гаубицы от Норвегии уже на передовой и уничтожают оккупантов, – Залужный

Главнокомандующий Вооруженных сил Валерий Залужный сообщил (https://www.facebook.com/100068564836091/posts/324999179795574/?d=n), что украинские военные с легкостью за одну неделю овладели М109А3 и уже применяют их в бою.

Самоходные гаубицы М109А3 американского производства, поставленные Украине Норвегией в рамках программы международной военной помощи, уже доставлены на фронт на востоке Украины и используются в боевых действиях. Об этом сообщил сегодня главнокомандующий ВСУ генерал Валерий Залужный. По его словам, украинские военные освоили этот вид вооружений за неделю. Генерал отметил, что эти гаубицы отличаются от аналогов советского производства удобством в обращении – дословно "они для людей сделаны", заявил (http://t.me/ukrpravda_news/18740) Залужный.

Словакия отложила поставки гаубиц собственной армии, чтобы передать их Украине

Об этом заявила спикер Министерства обороны Словакии Мартина Коваль Какащикова.

Правительство Германии решило поставить в Украину новые системы противовоздушной обороны IRIS-T SL. Об этом заявил канцлер ФРГ Олаф Шольц, передает (https://www.reuters.com/world/europe/germany-send-iris-t-air-defence-system-ukraine-scholz-2022-06-01/) Reuters.

По словам Шольца, это самые современные системы противовоздушной обороны, имеющиеся в распоряжении ФРГ. Как уточняет (https://www.spiegel.de/politik/deutschland/friedrich-merz-unterstellt-olaf-scholz-zweite-agenda-im-ukraine-krieg-a-2cbb8d89-d48a-4e2d-8f95-57e3bd9d3be9) Spiegel, канцлер убежден, что ПВО поможет защитить украинские города от налетов российской авиации. Кроме того, он заявил, что украинским военным предоставят специальный радар слежения, который позволит обнаруживать гаубицы, минометы и реактивную артиллерию противника.

Комплексы IRIS-T SLM способны поражать воздушные цели в зоне радиусом в 40 км и высотой 20 км.

Франция отправит в Украину дополнительную партию самоходных гаубиц Caesar.

Польша передает Украине самоходные артиллерийские установки AHS Krab. Об этом сообщает Polskie Radio. Речь идет о трех батареях – 18 единиц самоходных 155 мм гаубиц.

️Польская армия уже подготовила 100 украинских военнослужащих для эксплуатации данного оружия.
️Таким образом, вместе с 12 PzH 2000 (от Германии и Нидерландов) у Украины будет уже 30 гусеничных 155-мм САУ.

Това съвсем накратко от новинарските ленти :)

а Путлер да си говори каквото си иска. Война е все пак, той е длъжен да си говорипропагандата .

преди 25 минути, M.Николов написа:

А как ги доставят бре, Мирча?

Дали не е със самолети понякога?

https://www.vesti.bg/sviat/rusiia-e-svalila-samolet-soryzhiia-kraj-odesa-6143961

„Нашите системи за ПВО ги трошат като орехи, унищожаваме десетки“, каза държавният глава. В интервюто за момента не се уточнява за какви оръжейни системи става дума, но вероятно се касае за дронове.

В усулията си да спориш за глупости , сам се излагаш  :hit:

комуне матросов. Лае и без да го питат.

преди 1 час, Profruit написа:

Обърни внимание на Ramis Yunus. Той е азер.

Изгледах го.

Ми, не, не съм съгласен с много от нещата, които казва!

Реално като азер защитава първо позицията на Турция, като страна, която ги подкрепи във войната с Армения и след това и позициите на Великобритания и САЩ, а се обявява срещу действията на ЕС и Русия.

За мен, като гражданин на ЕС е много по-важно ЕС да има правилна позиция по въпроса и да отстоява моите интереси.

Според него Турция има пълното право да осъществява военна операция на чужда територия отвъд границата си, а Русия няма.

Тая глупост, че без Турция НАТО щяло да се разпадне въобще няма да я коментирам.

Или това, че Украйна щяла да стане новата Германия в ЕС и за това я спирали.:)

преди 29 минути, miro20 написа:

То, вероятно и ти би могъл да напишеш нещо вярно понякога, но това е само вероятно.

преди 9 часа, crazy katon написа:

А, мисля, че войната има и друга цел: Да не паднат режимите в западналия свят, защото много от сегашните му управляващи ще трябва да отговарят, да отговарят пред съд.

От Пепе Ескобар

68-ата среща на Билдерберг  в момента се провежда във Вашингтон, окръг Колумбия,просто послушна, разнообразна група от политически лидери и експерти
Да видим какво ще обсъждат-
- предизвикателства на НАТО
- Индо-тихоокеанско преустройство;
-приемственост на правителството и икономиката (приемственост в случай на ядрена война?);
 -разрушаване на глобалната финансова система ;
-здраве след пандемия (как да създадем следващата пандемия?);
-търговия и деглобализация
 Обсъждха, какво наистина ще се случи, в случай че те принудят рекета на МВФ да се взриви (ключов план за прилагане на Голямото нулиране или „Великия разказ ”).
Те започват буквално да се отчайват от бавно, но сигурно появата на алтернативна, базирана на ресурси парична/финансова система: точно това, което Евразийски икономически съюз  в момента обсъжда и проектира, с участието на Китай.

Контра-Билдербергска система, при която кошница от участници от Глобалния Юг, богати на ресурси, но икономически бедни, са в състояние да емитират свои собствени валути, подкрепени със стоки, и накрая да се отърват от статута си на заложници на МВФ. Всички те обръщат голямо внимание на руския експеримент газ срещу рубли.

Момчетата,пратеници от Давос и Билдерберг, когато гледат Голямата шахматна дъска, са изпълнени с ужас: тяхната ера на постоянен безплатен обяд приключи.

Дори Джейми Даймън от JP Morgan – който дори не си направи труда да отиде в Билдерберг – е уплашен, казвайки, че идва икономически „ураган“. И преобръщането на шахматната дъска не е лек: в най-добрия случай това може да доведе до церемониално посещение в смокинг от г-н Сармат и г-н Циркон, носещи някакъв хиперзвуков балон.
 ------------------------------------

Не може да има Голямо нулиране, освен ако първо не постигнат Големия колапс, или няма спешност или оправдание за това, хората няма да бъдат убедени. Доколкото се вижда, вдъхновени от Украйна, санкциите от Русия нямат икономически смисъл, освен ако не се опитват умишлено да сринат икономиката... собствената си.

"рашисткий мир"

преди 56 минути, M.Николов написа:

То, вероятно и ти би могъл да напишеш нещо вярно понякога, но това е само вероятно.

Именно бе матросов, именно . Говори се и се предполага за дронове. Не за транспортни самолети. Мисли малко преди да скачаш като ужилен на всяка новина за Путлер и да защитаваш неговите простотии .

:hush:

пп

А и нали на първите дни още от "спежоперацията" тези които цитираш, обявиха за пълното превъзходство   над уркаинското въздушно пространство ??

https://www.rbc.ru/politics/28/02/2022/621c753e9a79474742f55fbb

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 2 часа, BANKATA написа:

Затова ли ватенките извозват перални?

Ми, да, как да осигурят на елементарните тролчета 30-те сребърника за деня? Специално за вас са направили детайлни снимки, че да не измрете от глад и глупост. Щото, от глупост само мъчите околните, ама от глад и некадърност да си извадите хляба с нещо смислено, ще се тръшнете като едното нищо!611108246_download(16).gif.c5ef753bb152a39bd96382ca7f80433f.gif

преди 23 минути, miro20 написа:

А и нали на първите дни още от "спежоперацията" тези които цитираш, обявиха за пълното превъзходство   над уркаинското въздушно пространство ??

И оттогава все си е така.

преди 2 часа, miro20 написа:

фейкомет .

Що пък "фейкомет"?  Я провери кое беше първо. Цветната революция или анексията на Крим :hit:

преди 2 часа, miro20 написа:

Именно геноцид.

ама за теб тази дума не означава нищо. Както за всеки нацист, рашист, фашист , комунист.

Нито в Сърбия, а още по-малко в Либия е имало истински геноцид. Това само послужи като оправдание на Кравария.

ПП:  Цял полк с татуирани от глава до пети с нацистки кръстове бойци има/имаше при укрите. Смешно е да обявяваш другите за нацисти и фашисти, след като ти поддържаш именно такива!

:offtopic_s:

Днес. Сергия на Бит пазар в София .Цигани, продават дрехи със защитни маски и ножове, написали "Оргенално руско". На единия пише "АК 47".Няма нищо общо, разбира се, с оригиналния за тази пушка. От другата страна на острието пише СССР...Питам я ехидно "А за АК74 нямате ли?" .Тя ми отговаря "Нямами, бе, господине! Многу трудну ги намирами. Ей, на...тоя е последния...за АК47...Многу ги купуват"..."Що, бе" -питам я аз- много ли автомати АК47 има тъдява?"...Ми, не знам...Колят с тях"...тук я подкачам "И кого колят?!"..."Животни колят.. Ма вий, гуспудине, май съ  будалкати"...""Ъхъ" отговарям й аз и вземам един друг модел.. "Тоя да не е за М16?" я питам...Ни знам...можи и да йе...ама...питнайси лева...кату за вас дажи читирнайси....можи и ощи да сваля...Да ми напрайш сифтету, бе..."

преди 8 минути, ivottoshev написа:

Що пък "фейкомет"?  Я провери кое беше първо. Цветната революция или анексията на Крим :hit:

Нито в Сърбия, а още по-малко в Либия е имало истински геноцид. Това само послужи като оправдание на Кравария.

ПП:  Цял полк с татуирани от глава до пети с нацистки кръстове бойци има/имаше при укрите. Смешно е да обявяваш другите за нацисти и фашисти, след като ти поддържаш именно такива!

Няма смисъл, няма да те разбере, Мирча! В промитата му главица е тюрлюгювеч. 

"Именно геноцид.

ама за теб тази дума не означава нищо. Както за всеки нацист, рашист, фашист , комунист."icon_explode.gif.e97c9e86f498a8b8226fde1397f5fa64.gif

преди 16 минути, ivottoshev написа:

Що пък "фейкомет"?  Я провери кое беше първо. Цветната революция или анексията на Крим

Русоробчо я провери първо Юшченко ли го тровиха твоите господари 2004г. или беше цветната революция.

Коя ли нормална държава ще търпи комунисти да налагат мизерия.

преди 3 минути, absurt написа:

Няма смисъл, няма да те разбере, Мирча! В промитата му главица е тюрлюгювеч

Виж коя другарка гаварит

преди 16 минути, Hristo52 написа:

:offtopic_s:

Днес. Сергия на Бит пазар в София .Цигани, продават дрехи със защитни маски и ножове, написали "Оргенално руско". На единия пише "АК 47".Няма нищо общо, разбира се, с оригиналния за тази пушка. От другата страна на острието пише СССР...Питам я ехидно "А за АК74 нямате ли?" .Тя ми отговаря "Нямами, бе, господине! Многу трудну ги намирами. Ей, на...тоя е последния...за АК47...Многу ги купуват"..."Що, бе" -питам я аз- много ли автомати АК47 има тъдява?"...Ми, не знам...Колят с тях"...тук я подкачам "И кого колят?!"..."Животни колят.. Ма вий, гуспудине, май съ  будалкати"...""Ъхъ" отговарям й аз и вземам един друг модел.. "Тоя да не е за М16?" я питам...Ни знам...можи и да йе...ама...питнайси лева...кату за вас дажи читирнайси....можи и ощи да сваля...Да ми напрайш сифтету, бе..."

и ти ко напрай бат Ристе?

да не остави сигънкътъ без ,,сифте"?

земи си един...барем за ябълки да белиш ще стане....

преди 12 минути, Coco1 написа:

Виж коя другарка гаварит

О, папагалче-комунистче под прикритие, с мерак да пише на руски. Ама, доста тъпичко, та не вдява и не вдява дори след 12 години учене на родния . Продължавай да се пробваш, другарю папагалски. 370413241_download(16).gif.86f4586117623e85fefa308ef43ec5a6.gif

преди 2 часа, Profruit написа:

Ramis Yunus отговаря на руски и държи на 95% време в клипа. Опитай пак.

Николов е русофил бе.

Не знае руски.

Който знае руски, как да стане русофил ?

преди 2 часа, M.Николов написа:

Добре, ще пробвам, ще трябва да мина и без да разбирам въпросите.

Аз казах ли ти ???

А бре, Николов, Дон Гондон ли гласите за мястото на Путлер ?

преди 44 минути, Реджеп Иведик написа:

Николов е русофил бе.

Не знае руски.

Който знае руски, как да стане русофил ?

Аз казах ли ти ???

А бре, Николов, Дон Гондон ли гласите за мястото на Путлер ?

Абе, Реджепе, най- после да си кажеш и ти- знаеш перфектно руски, щото си русофоб и не знаеш грам украински, щото си украинофил. Което не ти пречи да пускаш разни клипове на украински, дето дори не можеш да схванеш какво точно говорят.

download (16).gif

преди 53 минути, absurt написа:

О, папагалче-комунистче под прикритие, с мерак да пише на руски. Ама, доста тъпичко, та не вдява и не вдява дори след 12 години учене на родния . Продължавай да се пробваш, другарю папагалски. 370413241_download(16).gif.86f4586117623e85fefa308ef43ec5a6.gif

Яхниената Па-па, сготви ли на русначетата кучешко :giggle1:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.