Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 50 минути, glen написа:

В тази статия Мейсан показва доказателствата, че по време на посещението на Джон Маккейн през 2016 г. при украинския президент Петро Порошенко, придружени от своя колега и приятел сенатор Линдзи Греъм, те увериха, че САЩ ще дадат всички необходими оръжия, за да успеят да победят Русия . Той представя видео, което се появи, показващо този момент.

:biggrin:видеото от 2016 сега се е променило - и сега е оригинал , а преди е било манипулирано

и се хващаш на това:laughing4:

---------------------------------------------------

а Русия защо до сега е крила оригинала

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Двама украинци заклаха своя сънародничка и наръгаха друга пред децата им в Полша

Да помагаме, а?

https://blitz.bg/svyat/kasapnitsa-dvama-ukraintsi-zaklakha-svoya-snarodnichka-i-nargakha-druga-pred-detsata-im-v-polsha_news891317.html

преди 20 минути, Радул написа:

На 12 годишна възраст, бях прочел повече книги, отколкото ти ще прочетеш за 12 живота.

Ей тоя лаф не бях го чувал.

Цитат

ОН что под метадоном, в шортах в маечке с коротнким рукавом?
Забавный чел. Пару очередей выпустил,неспеша так встал,наверно покурил у окошка и пошел дальше по своим делам. Только что ручкой не помахал.
Пара очередей, смена места... Замахаешься таскать.
Всё , патроны кончились ! утёс заебательский аппарат-вещь.
ПАРНИ СНИМИТЕ ВИДЕО КАК У ОРКОВ ОТ ПУЛИ БАШКА РАЗЛЕТАЕТСЯ ХОЧУ ПОСМОТРЕТЬ В ЗАМЕДЛЕННОЙ СЬЁМКЕ!
Пулемет как в фильме хищник где Арнольд с мощного пулемета стрелял по хищнику ...
Через 20 секунд режиссер сказал: Стоп, Снято.
спилберг отдыхает
а где фашистский MG-42 ?
Гасторбайтер с перфоратором на стройке

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Ей тоя лаф не бях го чувал.

Не е лаф, а истина. Като малък много четях. Капитан Блъд го изядох за един ден- в пети клас. Като дойде голямата скука в казармата, вече не беше останало нещо дето да не съм чел. Тогава кандисах да прочета и Отнесени от вихъра.

преди 4 минути, Радул написа:

Тогава кандисах да прочета и Отнесени от вихъра.

Разказвай да видим какво си запомнил :lock:

току-що, _sirena_ написа:

Разказвай да видим какво си запомнил :lock:

Скарлет О'Хара била много палава робовладелка. С лунички. После станало кофти в Атланта.

преди 19 минути, JKirilov написа:

Двама украинци заклаха своя сънародничка и наръгаха друга пред децата им в Полша

Да помагаме, а?

https://blitz.bg/svyat/kasapnitsa-dvama-ukraintsi-zaklakha-svoya-snarodnichka-i-nargakha-druga-pred-detsata-im-v-polsha_news891317.html

Мани са и ти с тоя Блиц вече бе.

преди 58 минути, glen написа:

Ако филма е санкциониран Урсула може да ни изгони от EU!

Не е с политическа насоченост и не касае събитията сега.   Приятно гледане на желаещите    https://filmisub.com/filmi/drami/42934-tihiy-don-season-1-tihiya-don-sezon-1-2015.html

преди 10 минути, Радул написа:

Скарлет О'Хара била много палава робовладелка. С лунички. После станало кофти в Атланта.

Всичката ти е такава ... 

Хихихи, капитан блъд и аз съм го чел кат дете. Тогава ме развлече. Вече бая по-дърт, си спомних за ония години и се опитах да го чета. От тъпо, по-тъпо ми се стори. Вече съм забравил почти всичко от таз мизерия. Общо взето напоследък само фантастика и понякога фентъзи чета и препрочитам. Има един БГ автор, който г/д става да си загуби времето човек. Имам предвид от по-съвременните... Николай Теллалов. Сигурно има и други, кой знае. Той ми хареса и като стил и щото е...Ами не малка част от творчеството му, си е българска. Демек на практика в тия романи, ние командарим света.

преди 3 минути, _sirena_ написа:

Всичката ти е такава ... 

Па вместо да ти го разказвам, земи го прочети. Написан е увлекателно.

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

Хихихи, капитан блъд и аз съм го чел кат дете.

Веднага след него "Морският ястреб"- вървят си като сериал двечките.

Аз си падам по приключенските, последно прочетох "Синовете на великата мечка" и двата тома. Сега ще ме нападнете, че пак за янките чета, но тези които са я чели знаят, че съдържанието е за индианско племе и точно Американците  са виновни за завземането на земите им и избиват много индианци.

преди 4 минути, Радул написа:

Па вместо да ти го разказвам, земи го прочети. Написан е увлекателно.

Поантата е , че по принцип целият ти прочит е такъв - по диагонал .

преди 1 минута, _sirena_ написа:

Поантата е , че по принцип целият ти прочит е такъв - по диагонал .

Нали не очакваш да направя разбор на историческо- сантиментален роман?

преди 2 минути, ДзВяРа! написа:

Аз си падам по приключенските, последно прочетох "Синовете на великата мечка" и двата тома. Сега ще ме нападнете, че пак за янките чета, но тези които са я чели знаят, че съдържанието е за индианско племе и точно Американците  са виновни за завземането на земите им и избиват много индианци.

Че защо да те нападаме? Книгите са хубави. Иначе наскоро препрочетох и четирите книги на Сабатини. В момента чета Конникът без глава. Не е като Карл Май, но става.

преди 1 минута, Радул написа:

Нали не очакваш да направя разбор на историческо- сантиментален роман?

Кво? Аз туй не съм го чел и въпреки това само по заглавието не бих му дал такова определение.

Ген. Бен Ходжис: Горд съм, че България отказа на Русия

„В момента има огромно напрежение и върху България. Аз съм горд с това, че българската държава отказа да играе по правилата на Русия”.

Това заяви американският генерал Бен Ходжис в интервю за предаването „Офанзива” по NOVA NEWS.

„Мисля, че Съединените щати са отговорни за опазването на световния ред, който ни е гарантирал сигурност и мир десетилетия наред. Благодарение на него всички ние имаме шанса за растеж и икономическа стабилност. За нас е неприемливо един агресор да заплашва други държави и да използва сила, за да се опитва да промени нечии териториални граници. Ако помислим стратегически за черноморския регион трябва да отбележим, че целта ни е да предпазим съюзниците си – Румъния, България и Турция. Освен тези причини мога да отбележа и това, че китайците наблюдават нашите реакции. Ако се окаже така, че САЩ, заедно с всичките си съюзници, нямат възможност да спрат Путин в Украйна, това ще окуражи Китай”, смята Ходжис.

„България има стратегически интерес в черноморския регион. Страната ви би трябвало да се надява той да остане стабилен и сигурен, да може да се осъществява свободен обмен на негова територия. Същото важи и за другите страни, които са част от региона. Мисля, че България има стратегически интерес от това да види Украйна като победител от тази война. В противен случай ще станем свидетели на руска доминация в черноморския регион, както и на ограничаване на възможностите на България”, смята Ходжис.

Украйна: Това е ахилесовата пета на руската армия

„Путин може да натисне копчето, но не ми се вярва, че ще го направи. Това не би му донесло никакво предимство, подобни действия не биха помогнали на Русия по никакъв начин. Знаете ли, мисля че ядрените му оръжия са най-ефективни тогава, когато той не ги използва. Това е така, защото страхът, който той провокира е достатъчно силен”, посочи Ходжис.

„Мисля, че всяка страна от региона би могла да е потенциална мишена. Дори не става дума за военна атака, а за намеса в делата на държавата”, заяви Ходжис.

„Не съм бил в Украйна след началото на войната въпреки това обаче поддържам тясна връзка с мои приятели там – с представители на военната и научната общност, на бизнеса. Аз знаех, че украинската армия ще се представи добре на бойното поле. Това, което ме изненада обаче е силата на цивилното население на Украйна, тяхната решителност. Мога да кажа, че съм впечатлен.  Всъщност аз съм оптимист относно крайния развой на тази война, който смятам, че ще дойде до края на годината”, прогнозира Ходжис.

„Не бих казал, че ще приключи, по-скоро  става дума за това, че руската армия е изтощена, те вече не могат да поддържат темпото, което се очаква от тях. Вероятно до края на юли или до началото на август тази година руската армия ще бъде смляна. А до септември украинските войници ще могат да предприемат контраофанзива и да изтласкат руснаците там, където бяха на 23-ти февруари, преди войната да започне. За да стане всичко това обаче факт Западът трябва да продължи да помага на Украйна и да изпълнява поетите ангажименти”, категоричен е Ходжис.

„Що се касае до логистиката – в момента изглежда така сякаш Русия има по-добра артилерия. Според някои хора руската държава разполага с неизчерпаеми военни ресурси. Моето мнение обаче е, че съвсем скоро това ще се промени. Нека вземем предвид и факта, че през следващите седмици в Украйна ще пристигне помощта, осигурена от САЩ, Великобратания, Полша, Норвегия, Чехия и още много други страни. Русия има сериозен проблем с човешките ресурси. Войниците не искат да са на бойното поле. Те нямат онзи дух, онзи стремеж, с който разполагат украинците. Ако продължим натиска си към тях, ако продължим да помагаме на Украйна, върховната воля и здравият дух ще надделеят  и ще станат решаващи за изхода от военния конфликт.  Мисля, че през август фасадата на руската армия ще се пропука и за тях вече ще е трудно да продължат да правят онова, което правят в момента”, смята Ходжис.

„Мисля, че чрез тази война Русия се опитва да унищожи Украйна, да премахне завинаги идеята за тази държава. Тук не става дума за президента Зеленски или за украинското правителство. Мишената на войната е идеята за съществуването на Украйна. Това е и причината за масовите унищожения и убийства. Путин ненавижда идеята за съществуването на страна, по периферията на Русия, която да бъде свободна, демократична, да прави своите избори и да взема своите автономни решения. Той не иска да има такава държава, която да се приближава към Запада, да се присъедини към Европейския съюз. Смея да твърдя, че Путин не се страхува от Украйна и НАТО. Него го е страх от Украйна и Европейския съюз”, посочи Ходжис.

„България има история. Хората там вярват в идеалите на демокрацията. Всички сме наясно, че трябва да останем заедно. Най-важното, което искам да подчертая е, че няма как да стоим отстрани и да се надяваме, че някой друг ще разреши проблемите ни. Вярвам, че България ще вземе правилните стратегически решения”, каза Ходжис. 

преди 4 минути, ДзВяРа! написа:

Аз си падам по приключенските, последно прочитох "Синовете на великата мечка" и двата тома. Сега ще ме нападнете, че пак за янките чета, но тези които са я чели знаят, че съдържанието е за индианско племе и точно Американците  са виновни за завземането на земите им и избиват много индианци.

Тва също като дете. Май в шести клас. Плюс фундаменталния "Винету", "Оцеола", "Последния мохикан", "Говорящата кожа", "Призрака на Ляно Естакадо"...

преди 4 часа, miro20 написа:

-посеркото тошефффф убедително иска да си прокара "логиката" че виновни за десетктие милиони жертви във ВСВ  не са тези които започнаха войната, а ... тези които са жертва.

Не заслужава коментар.

Лоботомиркооо, в безсилието си да отговориш на въпроса: Кой избиваше там деца през последните осем години, пак намеси ВСВ, извънземните и Незнамсиощекой. Толкова труден ли е за теб този въпрос, та предпочиташ да ставаш за смях отново, и отново, и отново, вместо да отговориш?

"посеркото тошефффф" идва от това, че пак те насрах и вече цяла седмица не можеш да отговориш на един простичък въпрос ли? :yanim:

преди 2 минути, ncl написа:

Че защо да те нападаме? Книгите са хубави. Иначе наскоро препрочетох и четирите книги на Сабатини. В момента чета Конникът без глава. Не е като Карл Май, но става.

О, Карл Май си го тача. Нищо че е бил в началото дребен крадец, затворник, освен туй и гей и т.н. Не за друго, ама може да пише увлекателно. Имам доста романи от него, за съжаление все пак едва ли е повече от 10% от това което е написал. И тука има много хаджи халефи, които искат да ни обърнат към краварската вяра, ама нема да се дадем и в крайна сметка и те ще проядат свинско.

преди 2 минути, Sliderum2 написа:

Кво? Аз туй не съм го чел и въпреки това само по заглавието не бих му дал такова определение.

Романа покрай любовната афера на Главната героиня (Скарлет О'Хара)  и Главния герой (Рет Бътлър), разказва  за войната между севера и юга. И отмяната на робството в САЩ. Малко в стил "Птиците умират сами".

преди 10 минути, ivottoshev написа:

Лоботомиркооо, в безсилието си да отговориш на въпроса: Кой избиваше там деца през последните осем години, пак намеси ВСВ, извънземните и Незнамсиощекой. Толкова труден ли е за теб този въпрос, та предпочиташ да ставаш за смях отново, и отново, и отново, вместо да отговориш?

"посеркото тошефффф" идва от това, че пак те насрах и вече цяла седмица не можеш да отговориш на един простичък въпрос ли? :yanim:

FU-LXemXwAcnRtD?format=jpg&name=medium

Още имаш ли въпроси ?

пп

Ах да, да ти припомня и статистиката - за предишната 2021 г имаше 7 цивилни жертви.И то смао по линията на фронта с рашисткия окупатор. Никъде другаде нито едно убито дете, нито един убит цивилен от "бандеровската хунта" .

От сегашната рашистка офанзива, загиналите деца са официално над 280,  ранени над 400 , като цяло цивилните жертви са десетки хиляди, като е невъзможно да се преброят точно.

"рашисткий мир" .

Пак ще питаш ли  по чия вина умират и военни и деца и цивилни ?

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.