Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 8 часа, vpvelev написа:

Сега ще видиш кой ще рухне без гориво и суровини. 

Това е опорка.

Даже Комуниста Слидерум те е опровергал.

Мислете малко. Не вреди.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 11 часа, attj написа:

Неосведомен си.  Гледайте сериала "Тихий Дон" от 2015 година   и после разсъждавайте тези хора дали са украинци. Филмът си е увлекателен -за живота на донските казаци в царска Русия.   Путин просто е решил да коригира грешката на Ленин.   Нищо не зависи от Зеленски и от НАТО. Увеличават само ненужно агонията на Украйна.   

И защо реши , че донските казаци са руснаци? Те са си КАЗАЦИ, в  царска Русия са им давали привилегии,като не плащане на данъци , някакви свободи ,а за сметка на това ,те са пазели границата на империята. Подобно такива са били и сърбите ,които са пазели границата на Австро-унгария , те също са имали големи привилегии и за това го има и Тесла /получил е много добро безплатно образование/,за чиято народност спорят сърби,унгарци,австрийци и хървати, но той си е сърбин.

преди 11 часа, JKirilov написа:

Двама украинци заклаха своя сънародничка и наръгаха друга пред децата им в Полша

Да помагаме, а?

https://blitz.bg/svyat/kasapnitsa-dvama-ukraintsi-zaklakha-svoya-snarodnichka-i-nargakha-druga-pred-detsata-im-v-polsha_news891317.html

То боклуци ги има на всякъде ,това е изключение от правилото

преди 10 часа, Sliderum2 написа:

О, Карл Май си го тача. Нищо че е бил в началото дребен крадец, затворник, освен туй и гей и т.н. Не за друго, ама може да пише увлекателно. Имам доста романи от него, за съжаление все пак едва ли е повече от 10% от това което е написал. И тука има много хаджи халефи, които искат да ни обърнат към краварската вяра, ама нема да се дадем и в крайна сметка и те ще проядат свинско.

Ей, запалихте ме да взема да ги  прочета отново тези книги. От много години чета само психология,документалистика/биографии/,за изкуството, за икономиката,имам винаги отворени 6-7 книги. То стига все войни, политика. " Съвършенството се постига с познание,познанието с ЧЕТЕНЕ!

преди 9 часа, Радул написа:

Не знам благодарение на какви фантазии или медикаменти, някакви хора тук смятат, че това е края на Украйна, но могат да са сигурни, че дори Русия да превземе половин Украйна, няма да е спечелила войната. Според Будапещенския меморандум, гарантите за целостта и независимостта на Украйна са 3- Русия, САЩ и Великобритания. Русия наруши договора, но САЩ и Великобритания нямат такова намерение. Тоест, те ще въоръжават Украйна до безкрай и ще подпомагат дори с жива сила нейната армия. Защото са гарант за целостта и, и за да покажат, че САЩ и Великобритания СПАЗВАТ подписаните споразумения, дори когато те не са им особено изгодни. Ако те не ги спазят в случая, ще се получи вакуум в международното право, който ще срине съществуващия световен ред. И те много добре го знаят. И посмъртно няма да го позволят.

Дори да завладеят Украйна  ,руснаците няма да могат да я удържат! Ще има партизански войни, саботажи  ще има и действия в самата Русия!Те това не го искат ,особено когато трендът/това е закономерност/ смени посоката/цената на горивата /и се получат дълбоки пробойни в руската икономика.

преди 9 часа, vpvelev написа:

Сега ще видиш кой ще рухне без гориво и суровини. 

В пазарите има само една закономерност и тя се обяснява с вълновата теория ,потвърдена с времето! Трендът може да се изкриви от зависимостите поради човешката дейност ,но ВИНАГИ се възстановява. Временните промени на тренда се обяснява с така наречения технически анализ. Сега цените на горивата са високи поради човешката дейност /пандемията, войната/ ,но стремежът на пазара е да се възстановява,т.е. това НЕ може да продължава винаги ,защото е изключение на закономерността! Ако се проследят във времето форекс пазарите може да се види това.Тук е принципът на махалото. Колко по-висок е пика,при обръщането на трендът толкова по-голямо ще е падането!

преди 23 минути, bigiadri написа:

В пазарите има само една закономерност и тя се обяснява с вълновата теория ,потвърдена с времето! Трендът може да се изкриви от зависимостите поради човешката дейност ,но ВИНАГИ се възстановява. Временните промени на тренда се обяснява с така наречения технически анализ. Сега цените на горивата са високи поради човешката дейност /пандемията, войната/ ,но стремежът на пазара е да се възстановява,т.е. това НЕ може да продължава винаги ,защото е изключение на закономерността! Ако се проследят във времето форекс пазарите може да се види това.Тук е принципът на махалото. Колко по-висок е пика,при обръщането на трендът толкова по-голямо ще е падането!

Суровините не са криптомонети. Тя е нещо реално и необходимо. Криптото и да се намери некой малко ексцентричен програмист дето да напише умен вирус, който да последва по миризмата и да изтрие всички криптопортфейли, даже и записите по флашките, от това няма да умрат хора от глад и студ. Освен ако не са имали неблагоразумието да си заложат всички активи на тая мизерия и като разберат че са ги загубили, да си теглят куршума. Ама ако няма ресурси, ако просто ги няма на пазара, официален или черен, колкото и да си богат, как ще си купиш нещо, което не съществува. А да, сетих се, на картинка NFS 😂

преди 4 минути, Sliderum2 написа:

Ама ако няма ресурси

Таман те пофалих, пак изпростя.

Ненужна хипотеза.

Има ресурси. Нали уж каза, че си се усетил, че ви лъжат по телевизора, че няма ресурси.

Сичката ви логика на комунистите е такава. Объркана.

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Таман те пофалих, пак изпростя.

Ненужна хипотеза.

Има ресурси. Нали уж каза, че си се усетил, че ви лъжат по телевизора, че няма ресурси.

Сичката ви логика на комунистите е такава. Объркана.

Абе ержеп, пак не си си изпил кафето и кво си чел, кво разбрал, кво сънувал. Нямам предвид ресурси изразходени до край и затова несъществуващи, а просто да не се предлагат. Като не се продават, все едно не съществуват. Тааа, кво стана с големия ти мозък.

преди 9 часа, ivottoshev написа:

Виновници са Кравария и поредната им цветната им революция - този път в Киев.

Една лъжа, върху която можем да изградим единствено пропаганда. Пропагандата е една лъжлива, паралелна вселена. Изглежда правдоподобна, ако се вържеш на основните опорки. Пробойните в тях са толкова големи, че извикват единствено асоциация за лицемерие у опонента ти... А също и в страничния наблюдател. Зарежи тия хилядократно опровергавани дивотии. Стари, развалени манджи отново и отново да ги слагаме на масата... Това е все едно, да си купя панталон от теб, да го обуя и да видя че не ми е по мярка. Връщам ти го, щото не ми става, въпреки че си ме убеждавал, че е точно моя размер и ти ми казваш- Ела утре, ще имам баш като за теб. Идвам утре и ти ми даваш същия панталон... Ти какво би направил на мое място? Защото аз бих те фраснал и имам доста добри аргументи да го направя.

преди 4 минути, Радул написа:

Една лъжа, върху която можем да изградим единствено пропаганда. Пропагандата е една лъжлива, паралелна вселена. Изглежда правдоподобна, ако се вържеш на основните опорки. Пробойните в тях са толкова големи, че извикват единствено асоциация за лицемерие у опонента ти... А също и в страничния наблюдател. Зарежи тия хилядократно опровергавани дивотии. Стари, развалени манджи отново и отново да ги слагаме на масата... Това е все едно, да си купя панталон от теб, да го обуя и да видя че не ми е по мярка. Връщам ти го, щото не ми става, въпреки че си ме убеждавал, че е точно моя размер и ти ми казваш- Ела утре, ще имам баш като за теб. Идвам утре и ти ми даваш същия панталон... Ти какво би направил на мое място? Защото аз бих те фраснал и имам доста добри аргументи да го направя.

Аз пък останах с впечатлението, че в тая тема "коментарите" са към 90%+ само пропаганда, даже не съдържат доста от тях, нито буква написано мнение от постващия.

Снощи(11.06.), при Фейгин, др.Арестович отново надмина всички останали....Той хипотетически предположи (нарече го интелектуална фикция?!), че РФ ще победи...не, не че ще победи, защото Украйна, разбира се, ще победи...но хипотетически ако...Та ако РФ победяла, тогава към нейната милион и половина армия щели да се присъединят 500 000 мобилизирани украинци (а всички виждат как страхотно воюват украинците!) и щяла мигновено да удари Европа. Абсолютно сериозно Арестович обяви, че Руската Федерация (да, така каза...Руската Федерация?!) за няколкостотин години не е печелила нито една война без украинците...с изключение на тази в Грузия.Във всички войни, водени през тези няколкостотин години от Руската Федерация(?!), са побеждавали украинците...Не тя...Руската Федерация(?!)...

Та, в тази интелектуална фикция...РФ побеждава Украйна...руските орди ще се устремят, АМА РАЗБИРА СЕ, към Европа...И, с помощта на украинците, Путин несъмнено ще спечели войната (тъй,де... с украинците как няма да я спечели!) срещу Европа...защото европейците са се уяли и не могат да се защитават...Затова всеки танк, пратен сега от Запада, и изгорен от гадовете в Донбас, е танк, който няма да влезе в Европа...по подразбиране, ако украинците не го изгорят, ще влезе?!...Не е ли по-сигурно, се питам аз, при това положение да не го дават...танка... а?!Защото я го изгорят, я не...

А, да...Каза и, че още миналия октомври на върха в Украйна са знаели (?!), че РФ ще ги нападне... даже датата (?!) са знаели...той лично я е знаел...ама на Запад не им повярвали и не им дали оръжието, за което още тогава те са настоявали...А сега западняците са се усетили, че ако Украйна загуби (не че е възможно, ама ако...), Европа ще бъде окупирана от Путин...та затова почнали да дават повечко...ама пак недостатъчно,бе!...Естония например, като по-умна, дала 30% от въоръжението си...Така, де...то и с цялото си въоръжение какво може да направи Естония, а?!...Ето...Швеция и Финландия се усетили, че ще ги превземат, и се втурнали към НАТО...ама какво е НАТО без победоносната украинска войска, а?!(виж абзаца за интелектуалната фикция!)...

Е, Украйна, разбира се, ще победи...жалко за жертвите, но в това няма никакво съмнение...каза Арестович...

А, да...В началото на предаването каза с насмешка, че руснаците настъпват ...не, не че настъпват(няма таквоз нещо, нали?), а само правят някакви жалки опити да се придвижат тук-там...на някои места...но доблестните ВСУ ги изтласкват отвсякъде...Е, по едно време забрави, че е казал това, и започна да скърби за многото жертви (спомена сто и отгоре), давани всекидневно от доблестните....за което е виновен всъщност тъпия Запад...

Аз на мястото на Фейгин бих го питал знае ли числото на украинците в Киевски военен окръг, предали се в плен през лятото на 1941?! Какъв процент от общия брой на пленниците(3.5 млн) са?!И защо се е получила такава катастрофа...въпреки многото украинци там...Ама др.Фейгин такива парливи въпроси не задава...

преди 20 минути, Радул написа:

Това е все едно, да си купя панталон от теб, да го обуя и да видя че не ми е по мярка. Връщам ти го, щото не ми става, въпреки че си ме убеждавал, че е точно моя размер и ти ми казваш- Ела утре, ще имам баш като за теб. Идвам утре и ти ми даваш същия панталон... Ти какво би направил на мое място? Защото аз бих те фраснал и имам доста добри аргументи да го направя.

А, виж как разбираш, ама като си емоционално и идеологически от другата страна, ползата е никаква- за теб. Русия, представлявана от Путин е в ролята на купувача на панталона и години наред обясняваше на краварите, че вместо да му предложат неговия размер, непрекъснато го смаляват. До степен да се спука по шевовете. И виж как сам даваш отговор какво би направил всеки, който има достойнство, топки и "доста добри аргументи".

преди 16 минути, absurt написа:

А, виж как разбираш, ама като си емоционално и идеологически от другата страна, ползата е никаква- за теб. Русия, представлявана от Путин е в ролята на купувача на панталона и години наред обясняваше на краварите, че вместо да му предложат неговия размер, непрекъснато го смаляват. До степен да се спука по шевовете. И виж как сам даваш отговор какво би направил всеки, който има достойнство, топки и "доста добри аргументи".

Абе "разбира" го... наобратно. Какво е обратното на разбира. Като обратното на хетеро?

преди 13 минути, absurt написа:

Разликата дарагая е, че не аз сложих на масата пробитата опорка. Избърза да изградиш фалшива теза върху нея, ама забрави че основата е пробита... Веднага се вижда, кой се опитва да пробута кофти гащи на другия.

преди 5 минути, Sliderum2 написа:

Абе "разбира" го... наобратно. Какво е обратното на разбира. Като обратното на хетеро?

Да прилаем викаш на 2 гласа... Проблема не е в гласовете, а че пеете фалшиво. И на 100 гласа да е, все тая.

Така ! Всичко върви по План !!! 

https://e-novini.bgvest.eu/779464/

Бил "грозен преврата " ?! 

А хич не е грозно , когато в България поставиха малоумни продажни псета да обърнат Кораба на Българите към техните политически амбиции ?    Егати ЧУДОВИЩАТА - Уроди !!!

И ся бил много "грозен преврат" !!!!

Неее ! Ще стане това , което иска Българският Народ !!! 

https://www.facebook.com/ZOLAKSNAIMI/videos/550712609733332/

преди 13 часа, Радул написа:

Ако те не ги спазят в случая, ще се получи вакуум в международното право, който ще срине съществуващия световен ред. И те много добре го знаят. И посмъртно няма да го позволят.

преди 12 часа, dimy написа:

Китайски дипломат напомни на НАТО за бомбардирането на Югославия без одобрението на Съвета за сигурност на ООН

Северноатлантическият алианс, точно преди 23 години, подложи Югославия на тежки бомбардировки, без счита за необходимо да получи одобрението на Съвета за сигурност на ООН. Лиу Сяоминг, специален представител на китайското правителство за Корейския полуостров, напомни на САЩ и НАТО за това.

"Точно преди 23 години НАТО, водено от Съединените щати, нагло бомбардира Федерална република Югославия. Това продължи 78 дни и не беше одобрено от Съвета за сигурност на ООН", написа той на страницата си в Twitter.

Както уточни китайският дипломат, тогава алиансът хвърли 420 000 бомби върху Югославия с общо тегло 22 000 тона, включително 15 тона боеприпаси с обеднен уран.

Нещо за международното право ли се опитваше да кажеш?

преди 2 часа, bigiadri написа:

Това е вярно при нормална обстановка. При нормален капитализъм. 

При сегашните изцепки на либерал-глобалистите, които даже отричат и искат да сменят капитализма, няма как както преди пазарите да се възстановят. Особено като се перят и искат да поставят на колене държава, която има най-големите природни ресурси и пазара много се влияе и зависи от това.

При такава ситуация тия, които правят висши технологии, чипове и беемвета например ще се окажат много по-уязвими и зависими от тия които правят москвичи.

преди 3 часа, bigiadri написа:

Дори да завладеят Украйна  ,руснаците няма да могат да я удържат!

украинците са руснаци  дават им се паспорти и се разплащат в рубли

кредитите  са им заличени

в момента само територията се води украинска 

но се води военна операция в момента за промяна 

Ето тук един Българин им го каза директно в ЕП !!!

https://www.facebook.com/Djambazki.VMRO/videos/694090405032602

Ако има Европейски съюз , То трябва да бъде съюз от НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ И СУВЕРЕНИТЕТ НА ВСЯКА ЕДНА СТРАНА ! 

Могат ли да го позволят ? 

НЕ МОГАТ ! 

ЩО НЕ МОГАТ ? 

ЩОТО СА ЕДНИ УРОДЛИВИ ЧУДОВИЩА , КОИТО ИСКАТ КОНТРОЛ И ПЪЛНА ДИКТАТУРА И ГЕНОЦИД ! 

Ами ..Ще ги СМАЧКАМЕ !

Да си създадат компютърни игри и да си разцъкват там мераците да завладяват човечеството , да му пускат вируси , да го убиват и други извратени цели и дейности !!!

Нали Така ? 

преди 30 минути, _sirena_ написа:

А хич не е грозно , когато в България поставиха малоумни продажни псета да обърнат Кораба на Българите към техните политически амбиции ? 

Така е. Въпреки, че Атанасов цял живот е плещил глупости, и сега не е изключение. То на него цял живот му се привиждат какви ли не пъклени планове на Кремъл.

преди 7 минути, _sirena_ написа:

Ето тук един Българин им го каза директно в ЕП !!!

https://www.facebook.com/Djambazki.VMRO/videos/694090405032602

Ако има Европейски съюз , То трябва да бъде съюз от НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ И СУВЕРЕНИТЕТ НА ВСЯКА ЕДНА СТРАНА ! 

Могат ли да го позволят ? 

НЕ МОГАТ ! 

ЩО НЕ МОГАТ ? 

ЩОТО СА ЕДНИ УРОДЛИВИ ЧУДОВИЩА , КОИТО ИСКАТ КОНТРОЛ И ПЪЛНА ДИКТАТУРА И ГЕНОЦИД ! 

Ами ..Ще ги СМАЧКАМЕ !

Да си създадат компютърни игри и да си разцъкват там мераците да завладяват човечеството , да му пускат вируси , да го убиват и други извратени цели и дейности !!!

Нали Така ? 

само г-н Сергеев може да оправи държавата 

вчера в кръчмата го доказа  на теория

преди 3 минути, Banesc написа:

вчера в кръчмата го доказа  на теория

:lol6:Там всички сме МНОГО СИЛНИ!

Това е СИМВОЛЪТ , КОЙТО ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ОСЪЗНАЕ !!!!

ВСЕКИ !!!

р287290641_438694308261079_3492456556543083838_n.jpg

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.