Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 час, attj написа:

Отново ли си на 15 годишна възраст?   Не е ли рано да се вдетиняваме?  

Че на Джеймс Клавел какво му е детското. Цялата му азиатска сага съм я препрочитал няколко пъти.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, attj написа:

Вземи прочети за ядрените бойни глави в света в Гутъл . 

tenor.gif

преди 1 минута, parmobil написа:

Че на Джеймс Клавел какво му е детското. Цялата му азиатска сага съм я препрочитал няколко пъти.

Друго си е да ти пуснат пропагандни филми за руските донски казаци в Мосейково 

преди 1 минута, ivottoshev написа:

"Остров Тамбукту" от Марко Марчевски за мен беше върха на сладоледа от българските книги едно време. Ако не си го чел му хвърли едно око :)

Мне, чел съм част от партизанската му проза само, май ни я даваха за четене през ваканцията, като бях ученик, не помня в кой клас даже. Ще потърся и тази книга.

преди 2 минути, attj написа:

Вземи прочети за ядрените бойни глави в света в Гугъл . 

И? Ким също има ядрени бойни глави. При ядрена война не съществува вариант, нещо в Русия да оцелее.

преди 12 минути, vpvelev написа:

Сега ще видиш кой ще рухне без гориво и суровини. 

на Ъкрайна и дава целия запад - на Русия никой - така че Русия ще сгъне

преди 1 час, miro20 написа:

Пак ще питаш ли  по чия вина умират и военни и деца и цивилни ?

Пак опити да се измъкнеш по търлъци :hit:

Не съм те питал по чия вина измират деца (военните ги вмъкна за да разводниш въпроса, нали :wub:)

Въпросът ми беше: Кой избиваше там деца през последните осем години?

преди 6 минути, parmobil написа:

Чугун. :D A Робърт ван Хюлик? Съдията Ди- китайския Шерлок.

преди 15 минути, Радул написа:

Не само САЩ. Романтична тройка се очертава, в която "последния украински войник" говори с йоркширски диалект

Не съм чул, че диалекта спасява от смъртна присъда. Кво става с ония осъдените в туй число и наемника, че имаше нещо в темата, ама не беше на български и не разбрах.

преди 7 минути, Sliderum2 написа:

Мне, чел съм част от партизанската му проза само, май ни я даваха за четене през ваканцията, като бях ученик, не помня в кой клас даже. Ще потърся и тази книга.

Туй е приключенски роман. Няма нищо общо с останалите му произведения.

преди 3 минути, Радул написа:

Съдията Ди- китайския Шерлок.

Туй имам спомен да съм го чел, отдавна и не помня дори дали в книга която притежавам, или от библиотека вземана...Ше си го намеря онлайн, че спомена ми е, че беше интересно.

преди 14 минути, ivottoshev написа:

"Остров Тамбукту" от Марко Марчевски за мен беше върха на сладоледа от българските книги едно време. Ако не си го чел му хвърли едно око :)

Тази ми я подариха за един РД преди доста години...

току-що, Sliderum2 написа:

Не съм чул, ще диалекта спасява от смъртна присъда. Кво става с ония осъдените в туй число и наемника, че имаше нещо в темата, ама не беше на български и не разбрах.

Нищо не спасява от смъртна присъда. И тук вече има произнесена такава. Както с Кадафи. Идеата е да го направи Украйна (поне привидно), за да падне и последния голиатски бастион. Ако нещо се обърка, шамарите ще са както с Кадафи- бързи и окончателни.

преди 21 минути, parmobil написа:

Забравил си, три книги са.

:nono: Не съм забравил нищо, аз прочетох първи и втори том, трети го нямам. :) Дори и четвърти и пети да има, аз ги нямам. И както споменах вече на мен ми харесват морските истории.

преди 16 минути, Радул написа:

Нищо не спасява от смъртна присъда. И тук вече има произнесена такава. Както с Кадафи. Идеата е да го направи Украйна (поне привидно), за да падне и последния голиатски бастион. Ако нещо се обърка, шамарите ще са както с Кадафи- бързи и окончателни.

Кво си представяш че ще се случи, като долетят хиперзвуковите боеглави в сащ и негрите(BLM) в ролята на супергерои, с меки китки, ще им набият шамарите. 

преди 5 минути, Sliderum2 написа:

Туй имам спомен да съм го чел, отдавна и не помня дори дали в книга която притежавам, или от библиотека вземана...Ше си го намеря онлайн, че спомена ми е, че беше интересно.

Интересно е. А нказанията са изумяващи. Като например, смърт чрез разчеляване с коне. Връзват крайниците на осъдения за 4 ри коня и ги подплашват в различни посоки... Азиатската бруталност е добре известна. Някога и римляните си мислели, че ако наказанието е "смразяващо кръвта" ще има огромен ефект. Вместо това, то донасяло само наслада на кръвожаднта гмеж...

преди 4 минути, Sliderum2 написа:

Кво си представяш че ще се случи, като долетят хиперзвуковите боеглави в сащ и негрите(BLM) в ролята на супергерои, с меки китки, ще им набият шамарите. 

Когато руските мужици видят на живо двуметров негър и се сетят че само Кличко може да бие такива, ще се сетят, че е време да се бега.

преди 1 час, ivottoshev написа:

Не позна. И аз съм от по-дъртото поколение, което е израснало с книжки, вместо с компютри.

Сигурен признак по който можеш да познаеш дали някой е чел книжки е... правописа. Няма как примерно да си прочел хиляди пъти някоя думичка и сега да я напишеш грешно. Ето, примерно за ДзВяРа съм сигурен че книжки не е чел (нищо че е лайкнал поста ти) 

Нищо чудно  ако от малк си бил аутсайдер с постоянните си заяжданици и изкарване на бялото черно и обратно.  И не е заради ТЕЛКа и здравето ти .

Но пък си оттренирал здрав мазохизъм и гьонсуратлък - колкото и да се осереш , продължаваш да се въртиш в собствените си фекалии.

Както сега  въртиш и сучиш да изкараш жертвите и защитниците на Родината си , виновни за смъртта на цивилни и деца.

Добра тренировка имаш в мацането си :) 

Но и аз да ти навра отново отгвора - виновни за смъртта на всички цивилни, жени, деца, мъже , виновни за сринатите градове със земята, за всичката невъобразима трагедия в Украйна - са рашистката армия и фашисткия режим в Кремъл.

давай, направи още един пирует във фекалиите си :) 

преди 57 минути, ivottoshev написа:

Кой избиваше там деца през последните осем години?

И отново да ти навра не украински, а терористически рашистки ДНР сайт със статистика, допълваща по рано казаното за СЕДЕМ загинали за миналата година цивилни /деца няма/  :

https://ombudsman-dnr.ru/obzor-soczialno-gumanitarnoj-situaczii-slozhivshejsya-na-territorii-doneczkoj-narodnoj-respubliki-vsledstvie-voennyh-dejstvij-v-period-s-25-po-30-dekabrya-2021-g/

Сравни със сегашните данни след февруари  и ужаса от натрапения "рашисткий мир" .

:hush:

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 38 минути, Без умствен капацитет написа:

на Ъкрайна и дава целия запад - на Русия никой - така че Русия ще сгъне

Ще сгъне ... абе Раша продава на целия свят нефт с посредници бре. :lol6:

Цитат

"И като цяло, ако преди пазарите се изграждаха от гледна точка на икономиката, сега е от гледна точка на политиката. Това означава, че доставката ще бъде по-скъпа и цените ще бъдат по-високи, защото други производители сега продават петрол на европейците с надценка. Логиката е: „Е, вие сте готови да преплатите за неруски петрол“, продължава още той.

преди 46 минути, Без умствен капацитет написа:

ще сгъне

Въпреки обещанията: България внася по-скъп втечнен природен газ - Tribune.bg

Казах ли ти,че ... Кирчо ментата лъже като разпран?

Цитат

Обещанията на Петков за евтин газ се разбиха при срещата с действителността. България внася скъп втечнен природен газ, въпреки уверенията на правителството на Кирил Петков, предаде на БГНЕС.

Проверка на медията показва, че цената на втечнения природен газ от САЩ за юни до българската граница е 87,482 долара/мегаватчас или 82,69 евро за мегаватчас.

В същото време цената на газа по формулата от договора на „Булгаргаз“ с „Газпром Експорт“ за месец юни 2022 г. е 74,16 евро/мегаватчас.

Това означава, че втечненият природен газ пристига в страната с 8,53 евро/мегаватчас по-скъпо или с 11,50% по-скъпо от газа от „Газпром“ за месец юни.

Тези данни опровергават твърденията на премиера Петков и на неговия началник кабинет Лена Бориславова, които в рамките на по-малко от 12 часа дадоха разнопосочни изказвания за стойността на синьото гориво.

преди 3 минути, miro20 написа:

Но и аз да ти навра отново отгвора - виновни за смъртта на всички цивилни, жени, деца, мъже , виновни за сринатите градове със земята, за всичката невъобразима трагедия в Украйна - са рашистката армия и фашисткия режим в Кремъл.

давай, направи още един пирует във фекалиите си :) 

Виновници са Кравария и поредната им цветната им революция - този път в Киев. 

И хоппппп, пак нямаш отговор на въпросчето мииии :lol6: 

Въртиш, сучеш, пробваш по всякакви начини да избегнеш отговора, ама няма измъкване. В този случай липсата на отговор само по себе си е красноречив отговор. За пореден път си унизен.

току-що, ivottoshev написа:

Виновници са Кравария и поредната им цветната им революция - този път в Киев. 

И хоппппп, пак нямаш отговор на въпросчето мииии :lol6: 

Въртиш, сучеш, пробваш по всякакви начини да избегнеш отговора, ама няма измъкване. В този случай липсата на отговор само по себе си е красноречив отговор. За пореден път си унизен.

Както виждаш допълних достатъчно обширно кой  и колко жертви е причинил.

тошефффффф опять наакан и унижен :) 

Няма измъкване... до ушите си в собствените си  коришки :) 

преди 18 минути, miro20 написа:

Както виждаш допълних достатъчно обширно кой  и колко жертви е причинил.

тошефффффф опять наакан и унижен :) 

Няма измъкване... до ушите си в собствените си  коришки :) 

Пак ли нещо си променял по поста си? Изтри някой линк ли?

Ахааа, имало седем загинали миналата година. Деца нямало. 

Само че аз те питах друго. Кой избиваше там деца през последните ОСЕМ години?

Сигурен съм че знаеш за "Алеята на ангелите"

Поредният ти нефелен опит за измъкване :getout:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.