Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 час, Радул написа:

Значи си съгласен, че Либия си получи заслуженото.

Кадафи беше необходимо зло. Тези, които го свалиха бяха по-лоши и от него. 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 минути, Sliderum2 написа:

О, Карл Май си го тача.

На мен ми е от любимите автори. Прочел съм всичко от него, което съм намерил. В момента чета романите на Майн Рид, а след него идва ред на Джеймс Клавел.

преди 7 минути, Радул написа:

Тва също като дете. Май в шести клас. Плюс фундаменталния "Винету", "Оцеола", "Последния мохикан", "Говорящата кожа", "Призрака на Ляно Естакадо"...

Аз по принцип харесвам приключенски книги свързани със морето, чел съм доста книги за Рибари, за Кораби, за Корабокрушенци а нямам нищо общо със морето. Дори не го харесвам, бившата ми жена все ми казваше, че в предишния си живот съм бил моряк!:lock:

преди 1 минута, ncl написа:

На мен ми е от любимите автори. Прочел съм всичко от него, което съм намерил. В момента чета романите на Майн Рид, а след него идва ред на Джеймс Клавел.

Отново ли си на 15 годишна възраст?   Не е ли рано да се вдетиняваме?  

преди 4 минути, Мечо Хубавеца написа:

Кадафи беше необходимо зло. Тези, които го свалиха бяха по-лоши и от него. 

Няма необходимо зло. И тези не бяха по- лоши. Разрушиха една държава, която заплашваше за разруши много държави и дори беше започнала да предприема конкретни действия.

Играта за вината за загубата на войната започна. Зеленски ще бъде този, на когото ще бъдат прехвърлена вината. Президентът Байдън не се е присъединил към това

ЛОС АНДЖЕЛИС
Президентът Джо Байдън, говорейки пред дарители по време на набиране на средства на Демократическата партия тук, каза, че украинският президент Владимир Зеленски „не е искал да го чуе“, когато американското разузнаване събра информация, че Русия се готви да нахлуе.

Забележките дойдоха, когато Байдън говореше за работата си за събиране и затвърждаване на подкрепата за Украйна, докато войната продължава четвъртия си месец.

„Нищо подобно не се е случвало след Втората световна война. Знам, че много хора си мислеха, че може би преувеличавам. Но знаех, че разполагаме с данни, за да поддържаме, че той" - имайки предвид руския президент Владимир Путин - "щеше да влезе, извън границата".

„Нямаше съмнение“, каза Байдън. „И Зеленски не искаше да го чуе.

Въпреки че Зеленски вдъхновява хората с лидерството си по време на войната, подготовката му за инвазията – или липсата на такава – остава спорен въпрос.

„Зеленски не ни послуша и не ни информира колко зле върви войната“, ще стане стандартна линия, веднага щом украинската армия бяга.
https://apnews.com/article/russia-ukraine-donetsk-education-business-85a2489b4fe1042cd03b0ae6f4421a04

преди 14 минути, Радул написа:

Няма необходимо зло. И тези не бяха по- лоши. Разрушиха една държава, която заплашваше за разруши много държави и дори беше започнала да предприема конкретни действия.

Не е вярно, разбира се. Дори в Уикито не са успели да изкривят фактите в полза на САЩ. Неслучайно, се претупват фактите за издадената заповед за арест и за смъртта му.

Не знам благодарение на какви фантазии или медикаменти, някакви хора тук смятат, че това е края на Украйна, но могат да са сигурни, че дори Русия да превземе половин Украйна, няма да е спечелила войната. Според Будапещенския меморандум, гарантите за целостта и независимостта на Украйна са 3- Русия, САЩ и Великобритания. Русия наруши договора, но САЩ и Великобритания нямат такова намерение. Тоест, те ще въоръжават Украйна до безкрай и ще подпомагат дори с жива сила нейната армия. Защото са гарант за целостта и, и за да покажат, че САЩ и Великобритания СПАЗВАТ подписаните споразумения, дори когато те не са им особено изгодни. Ако те не ги спазят в случая, ще се получи вакуум в международното право, който ще срине съществуващия световен ред. И те много добре го знаят. И посмъртно няма да го позволят.

преди 1 минута, Радул написа:

Не знам благодарение на какви фантазии или медикаменти, някакви хора тук смятат, че това е края на Украйна, но могат да са сигурни, че дори Русия да превземе половин Украйна, няма да е спечелила войната. Според Будапещенския меморандум, гарантите за целостта и независимостта на Украйна са 3- Русия, САЩ и Великобритания. Русия наруши договора, но САЩ и Великобритания нямат такова намерение. Тоест, те ще въоръжават Украйна до безкрай и ще подпомагат дори с жива сила нейната армия. Защото са гарант за целостта и, и за да покажат, че САЩ и Великобритания СПАЗВАТ подписаните споразумения, дори когато те не са им особено изгодни. Ако те не ги спазят в случая, ще се получи вакуум в международното право, който ще срине съществуващия световен ред. И те много добре го знаят. И посмъртно няма да го позволят.

Кой те е заблудил!?   Те се страхуват от Русия. И не им се мре.

преди 28 минути, glen написа:

Играта за вината за загубата на войната започна. Зеленски ще бъде този, на когото ще бъдат прехвърлена вината. Президентът Байдън не се е присъединил към това

ЛОС АНДЖЕЛИС
Президентът Джо Байдън, говорейки пред дарители по време на набиране на средства на Демократическата партия тук, каза, че украинският президент Владимир Зеленски „не е искал да го чуе“, когато американското разузнаване събра информация, че Русия се готви да нахлуе.

Забележките дойдоха, когато Байдън говореше за работата си за събиране и затвърждаване на подкрепата за Украйна, докато войната продължава четвъртия си месец.

„Нищо подобно не се е случвало след Втората световна война. Знам, че много хора си мислеха, че може би преувеличавам. Но знаех, че разполагаме с данни, за да поддържаме, че той" - имайки предвид руския президент Владимир Путин - "щеше да влезе, извън границата".

„Нямаше съмнение“, каза Байдън. „И Зеленски не искаше да го чуе.

Въпреки че Зеленски вдъхновява хората с лидерството си по време на войната, подготовката му за инвазията – или липсата на такава – остава спорен въпрос.

„Зеленски не ни послуша и не ни информира колко зле върви войната“, ще стане стандартна линия, веднага щом украинската армия бяга.
https://apnews.com/article/russia-ukraine-donetsk-education-business-85a2489b4fe1042cd03b0ae6f4421a04

можеш ли да слагаш твои мисли - или можеш само да копираш

явно мисленето не ти е сила а слабост

преди 3 минути, attj написа:

Радул, е написал романтичен вариант на: сащ ще воюва с Русия, до последния украински войник.

преди 3 минути, attj написа:

Те се страхуват от Русия. И не им се мре.

Маруся така ли ви учат в Мосейково 

Сега руските донски казаци ли те натискат в интерната 

преди 8 минути, absurt написа:

Не е вярно, разбира се. Дори в Уикито не са успели да изкривят фактите в полза на САЩ. Неслучайно, се претупват фактите за издадената заповед за арест и за смъртта му.

След разпада на СССР, вече нямаше кой да пази Кадафи. Той от своя страна  беше свършил доста терористична работа в полза на СССР, включително и с финансиране на терористични групи в Европа. От сорта на ИРА и други. Тогава Кадафи си взе заложници, от които накрая останаха само българите. Когато и те бяха измъкнати, чрез малка измама от френските му "приятели"- присъдата беше изпълнена. Бързо и безкомпромисно.

преди 1 минута, Coco1 написа:

Маруся така ли ви учат в Мосейково 

Сега руските донски казаци ли те натискат в интерната 

И ти гледай филма , ще ти хареса    https://filmisub.com/filmi/drami/42934-tihiy-don-season-1-tihiya-don-sezon-1-2015.html

Китайски дипломат напомни на НАТО за бомбардирането на Югославия без одобрението на Съвета за сигурност на ООН

Северноатлантическият алианс, точно преди 23 години, подложи Югославия на тежки бомбардировки, без счита за необходимо да получи одобрението на Съвета за сигурност на ООН. Лиу Сяоминг, специален представител на китайското правителство за Корейския полуостров, напомни на САЩ и НАТО за това.

"Точно преди 23 години НАТО, водено от Съединените щати, нагло бомбардира Федерална република Югославия. Това продължи 78 дни и не беше одобрено от Съвета за сигурност на ООН", написа той на страницата си в Twitter.

Както уточни китайският дипломат, тогава алиансът хвърли 420 000 бомби върху Югославия с общо тегло 22 000 тона, включително 15 тона боеприпаси с обеднен уран.

преди 8 минути, attj написа:

Теб кой те е заблудил? Никой не се страхува от Русия. Страхуваха се от СССР и затова го сринаха. Мита за руската военна мощ рухна, ако не си забелязал. Тя е парадна, а не военна...

преди 5 минути, attj написа:

И ти гледай филма , ще ти хареса    https://filmisub.com/filmi/drami/42934-tihiy-don-season-1-tihiya-don-sezon-1-2015.html

Глледай дедка пропаганда щом са ти дали да гледаш в Мосейково

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Вярвам ти.

Тошев и за 24 живота немой да ги прочете.

Не позна. И аз съм от по-дъртото поколение, което е израснало с книжки, вместо с компютри.

Сигурен признак по който можеш да познаеш дали някой е чел книжки е... правописа. Няма как примерно да си прочел хиляди пъти някоя думичка и сега да я напишеш грешно. Ето, примерно за ДзВяРа съм сигурен че книжки не е чел (нищо че е лайкнал поста ти) 

преди 2 минути, Радул написа:

Мита за руската военна мощ рухна, ако не си забелязал.

Сега ще видиш кой ще рухне без гориво и суровини. 

преди 1 час, ДзВяРа! написа:

Аз си падам по приключенските, последно прочетох "Синовете на великата мечка" и двата тома. Сега ще ме нападнете, че пак за янките чета, но тези които са я чели знаят, че съдържанието е за индианско племе и точно Американците  са виновни за завземането на земите им и избиват много индианци.

Забравил си, три книги са.

преди 13 минути, Sliderum2 написа:

Радул, е написал романтичен вариант на: сащ ще воюва с Русия, до последния украински войник.

Не само САЩ. Романтична тройка се очертава, в която "последния украински войник" говори с йоркширски диалект.

преди 5 минути, vpvelev написа:

Сега, като почна да мутирам от ваксината или след още 20 години? Не вярвам да живея толкова. Пък и не искам- ще ме тресне деменцията и ще заприличам на теб.

преди 1 час, Sliderum2 написа:

Хихихи, капитан блъд и аз съм го чел кат дете. Тогава ме развлече. Вече бая по-дърт, си спомних за ония години и се опитах да го чета. От тъпо, по-тъпо ми се стори. Вече съм забравил почти всичко от таз мизерия. Общо взето напоследък само фантастика и понякога фентъзи чета и препрочитам. Има един БГ автор, който г/д става да си загуби времето човек. Имам предвид от по-съвременните... Николай Теллалов. Сигурно има и други, кой знае. Той ми хареса и като стил и щото е...Ами не малка част от творчеството му, си е българска. Демек на практика в тия романи, ние командарим света.

"Остров Тамбукту" от Марко Марчевски за мен беше върха на сладоледа от българските книги едно време. Ако не си го чел му хвърли едно око :)

преди 12 минути, Радул написа:

Теб кой те е заблудил? Никой не се страхува от Русия. Страхуваха се от СССР и затова го сринаха. Мита за руската военна мощ рухна, ако не си забелязал. Тя е парадна, а не военна...

Вземи прочети за ядрените бойни глави в света в Гугъл . 

преди 2 минути, vpvelev написа:

Ще ми се, да ставаше по-бързо това свършване на суровините. Уви, през 70-е учени западнясали, уверяваха светас думи жарки, че петрола ше бил свършил след максимум 30-40 години.  Не щото им бяха такива резултатите, а щото тия подлоги вдигаха така градуса на истерията, за да печелят повече нефтени компании, и скалпери. Не бива да се разчита на бърз завършек поради изтощение. 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.