Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 10 минути, Радул написа:

Остави манипулациите. Малко е тъпо да ми приписваш някакви неща, но в безсилието си винаги си го правил. Сам виждаш, че парламент и правителство не едно и също. Украинския парламент се състои от 450 депутати. И 20 проруски партии да бъдат забранени от правителството, от тези 450, поне 150 са руски агенти. Не е случайна и реакцията на ООН. Нея я пропускаш разбира се. Омбудсмана ще бъде възстановен до дни.

Ахаааа, в украинският парламент командват руски агенти и за т'ва били уволнили омбудсманката.

Или спри да пиеш, или спри да пишеш тази вечер. Ако продължаваш да вършиш и двете - утре ще те е срам от постовете ти.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 59 минути, БаалБек написа:

Това е твое простовато умозаключение!

А да погледнем фактите за България?

tablitsa.png

И не се опитвай да го тълкуваш. Нямаш нужния капацитет! ;)

Какво се опитваш да докажеш с това? Колкото по-гореща е една тема, толкова повече ще се обсъжда и толкова повече публикации с определени думи ще има.

Числата, които показваш, не значат нищо.

Сега се говори много за НАТО и САЩ, тъй като те са в центъра на прокси войната.

И, да, Западния свят залязва под въздействието на културната асимилация, ако не знаеш.

И, да, САЩ и НАТО определено са хегемонни структури на капиталистическата империя. В случая: петролно-доларова хегемония.

Това не е пропаганда, а факт.

Ето ти малко инфо, оскъдно е, но пак е нещо: https://chinaworldleader.quora.com/The-US-said-its-goal-is-to-weaken-and-defeat-Russia-in-Ukraine-Is-China-the-next-target-after-defeating-Russia-1?ch=15&oid=358311341&share=ca7eb5da&srid=hOKQtn&target_type=answer

преди 9 минути, parmobil написа:

Сам виж колко абсурдно звучи написаното в линка ти, след като НАТО е съюз, създаден за ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ на СССР и нейната мощ!

Цитат

Договорът от Брюксел, подписан на 17 март 1948 г. от Белгия, Нидерландия, Люксембург, Франция и Обединеното кралство, се счита за предшественик на споразумението за НАТО. Договорът и съветската блокада на Берлин довеждат до създаването на „Организацията за отбрана“ на „Западноевропейския съюз“ през септември 1948 г.[2] Участието на Съединените щати обаче се счита за необходимо противопоставяне на военната мощ на СССР и предотвратяване на възраждането на националистическия милитаризъм в Европа. Започналите почти веднага преговори за нов военен съюз рефлектират в създаването на Северноатлантическия договор, който е подписан във Вашингтон на 4 април 1949 г. Той включва петте държави от „Договора от Брюксел“, плюс Съединените щати, Канада, Португалия, Италия, Норвегия, Дания и Исландия.[3] Обществената подкрепа за договора не е единодушна – част от исландците, например, участват в пронеутралните и антинатовски вълнения през март 1949 г.

преди 14 минути, ivottoshev написа:

Ахаааа, в украинският парламент командват руски агенти и за т'ва били уволнили омбудсманката.

Или спри да пиеш, или спри да пишеш тази вечер. Ако продължаваш да вършиш и двете - утре ще те е срам от постовете ти.

Пак ми слагаш думи в устата и действия според какво би те устройвало. Разбирам разочарованието ти от последните събития, но опитвай да сдържаш интриганта в себе си.

преди 14 минути, Joss Bomon написа:

Сам виж колко абсурдно звучи написаното в линка ти, след като НАТО е съюз, създаден за ПРОТИВОПОСТАВЯНЕ на СССР и нейната мощ!

Абсурдно звучи за теб. СССР кандидатства за членство в НАТО, веднъж при създаването на НАТО (1949 та) и втори път след смъртта на Сталин (1954 та).

@БаалБеккакво стана? Къде си? Няма ли да дойдеш да развенчаеш това, което написах като отговор на табличката, която ти ми показа?

IMG_20220618_222507.thumb.jpg.0d6438b793a5a9c1fa4bdbac552f74f7.jpg

main-qimg-0b7d4b116cf2a2d318608d8c43554baf-pjlq.thumb.jpeg.47165eec7e982e7a8c16a35ec52ef28b.jpeg

main-qimg-415e558e5cf69608891430d8bd559ff6-lq.jpeg.70047652f91eb2b2c1759d25e999f3fa.jpeg

преди 3 часа, Banesc написа:

шефчето падна

Инцидентът има всички белези на сложна атака на Русия, предаде Ройтерс, позовавайки се на анонимен източник на ЦРУ.
Велосипеда е хакнат от оперативни работници на Кремъл.Това е първото му пътуване без тренировъчните колела!

Педо Джо ще излезе по-късно днес, за да забрани велосипедите сега, защото са против изродите....

преди 16 минути, Радул написа:

Абсурдно звучи за теб. СССР кандидатства за членство в НАТО, веднъж при създаването на НАТО (1949 та) и втори път след смъртта на Сталин (1954 та).

Цитат

според френския лидер генерал дьо Гол НАТО е мирна организация, чието съществуване не противоречи на Хартата на ООН. Сталин се засмива, когато чува това и пита дали СССР трябва да се присъедини към НАТО в този случай.

Според историка Наталия Егорова най-вероятно това е било само ирония от страна на Сталин. Много учени обаче са склонни да намират много повече в изказването му. Историкът Николай Кочкин смята, че мотивите на Сталин са били сериозни и той обосновава това твърдение, като посочва факта, че през 1951 г. СССР многократно заявява, че Москва "ще се присъедини към алианса", ако той е насочен срещу бъдещата евентуална немска агресия (съдбата на разделена Германия е най-обсъжданият въпрос в Европа по това време).

Това никак не кореспондира с официално кандидатстване за членство в НАТО!

преди 17 минути, FatMan9 написа:

@БаалБеккакво стана? Къде си? Няма ли да дойдеш да развенчаеш това, което написах като отговор на табличката, която ти ми показа?

IMG_20220618_222507.thumb.jpg.0d6438b793a5a9c1fa4bdbac552f74f7.jpg

main-qimg-0b7d4b116cf2a2d318608d8c43554baf-pjlq.thumb.jpeg.47165eec7e982e7a8c16a35ec52ef28b.jpeg

main-qimg-415e558e5cf69608891430d8bd559ff6-lq.jpeg.70047652f91eb2b2c1759d25e999f3fa.jpeg

След малко гасят лампите в Мосейково, трябва да лягаш или и ти като Маруся искаш да усетиш ласките на руските донски казаци М

преди 47 минути, Joss Bomon написа:

Факт е, че СССР е правил опит. И в руското wiki за НАТО го пише. Малко завоалирано и с половин уста.

А тук има протокол от обсъждането - https://statehistory.ru/4430/Istoriya-sovetskoy-popytki-vstupleniya-v-NATO-v-1954-g-/

Един филм за освобождението на Мариопул с много документални кадри-

https://bit.ly/3HHiU9l

преди 53 минути, Радул написа:

Пак ми слагаш думи в устата и действия според какво би те устройвало. Разбирам разочарованието ти от последните събития, но опитвай да сдържаш интриганта в себе си.

Би ли ми превел тези думи, плийс:

преди 1 час, Радул написа:

Пак лъжеш. Не правителството, а парламента е уволнил омбудсмана.

Украинския парламент се състои от 450 депутати. И 20 проруски партии да бъдат забранени от правителството, от тези 450, поне 150 са руски агенти. Не е случайна и реакцията на ООН. Нея я пропускаш разбира се. Омбудсмана ще бъде възстановен до дни.

Аз си го превеждам като: "Украинският Парламент е пълен с руски агенти и за това е уволнил омбудсмана".

Къде бъркам с превода?

преди 34 минути, Joss Bomon написа:

Това никак не кореспондира с официално кандидатстване за членство в НАТО!

Нищо не ти кореспондира на теб днес. Приеми го като кофти ден. Щото ще започне да кореспондира, което ще трябва да приемаш като много кофти дни... Аз нищо няма да ти причинявам, нито пък некви рептили, джендъри, кравари. Сам си го причиняваш дори и в момента.

Батальон «Айдар»

Батальон «Айдар»

Нацбатальон «Айдар», он же позднее 24-й отдельный штурмовой батальон «Айдар», создан в 2014 году. В его состав на добровольных основаниях вошли боевики различных неонацистских объединений, действующих во время государственного переворота на Украине в 2013-2014 году. В частности, костяком «Айдара» стали представители движения «Самооборона Майдана». Инициировал появление нацбатальона экс-глава «Самообороны» Сергей Мельничук. А «крестным отцом» боевиков стал небезызвестный комендант Майдана Андрей Парубий. Он лично занимался отбором первой сотни кандидатов на вступление в батальон.

Интересно, что «Айдар» не был связан ни с военными, ни с другими силовиками. Личный состав формировался не через военные комиссариаты, а лично комбатом Сергеем Мельничуком (его снимут с должности в ноябре 2014 года). Также поддержку батальону оказывал скандально известный бизнесмен, бывший днепропетровский губернатор Игорь Коломойский. Известно, что в состав батальона вошли граждане Израиля. Одновременно с этим большая часть айдаровцев придерживается крайне-правых взглядов и открыто использует нацистскую символику.

К концу мая «Айдар» был полностью укомплектован и отправился на юго-восток Украины. Основным плацдармом деятельности «Айдара» была территория Луганской области. Боевики подразделения должны были взять и удерживать под контролем населенные пункты, патрулировать дороги, помогать местному населению покинуть территорию боевых действий. Однако со своей задачей «Айдар» не справился — почти сразу после вступления в АТО действия боевиков подверглись критике даже со стороны украинских властей.

Самым показательным таким инцидентом была безуспешная попытка батальона взять под контроль Луганск. Минобороны Украины в свою очередь заявило, что данная операция не была согласована с военным руководством и является самоуправством комбата. В результате 17 июня 2014 года в засаду в окрестностях города попали около сотни человек. Оказалась в плену и украинская летчица Надежда Савченко. В России ее обвинили, а впоследствии признали виновной, в убийстве репортеров Антона Волошина и Игоря Корнелюка, снимавшими репортажи для ВГТРК.

У нацбатальона «Айдар», как и у других организаций подобного толка, случались и другие разногласия с вооруженными силами Украины и руководством страны. Так, 20 июня 2014 года Петр Порошенко заявил, что между сторонами конфликта на Донбассе достигнуто перемирие. Это событие настолько разозлило айдаровцев, что они вместе с боевиками других нацбатов устроили в Киеве акцию протеста. Толпа требовала отмены решения президента и введения в стране военного положения. Также нацбаты требовали государственной поддержки, обеспечения их вооружением и продовольствием. В начале июля Порошенко пошел на уступки, и боевые действия на Донбассе продолжились.

Новый конфликт случился годом позже. Тогда комбат Мельничук заявил о том, что ВСУ якобы ведут артиллерийский огонь по позициям «Айдара», добавив, что батальон можно считать расформированным. Параллельно с этим заявлением неизвестные, как потом будут утверждать бывшие боевики батальона, устроили штурм здания Минобороны. Они выломали входную дверь, но были задержаны на КПП. Минобороны пришлось вступить в переговоры с радикалами. В результате расформирование батальона отменили, а 2 марта было официально объявлено о создании на базе нацбатальона 24-го отдельного штурмового батальона Сухопутных войск Украины. Новый «Айдар» уже подчинялся командованию ВСУ.

В течение восьми лет «Айдар» был главной ударной силой в Луганской области. За это время боевики совершили множество преступлений против человечности. Об этом свидетельствовали местные жители, а подтверждения позже обнаружили наблюдатели международных организаций. Так, одной из самых громких историй стало обнаружение в селе Половинкино Старобельского района нелегальной тюрьмы. Здесь на территории коптильного цеха мясокомбината, прямо в бывших коптильных камерах, содержали пленных ополченцев и гражданских. Людей пытали, держали в холоде и обливали водой, издевались морально и физически.

Только на 2015 год на представителей батальона было заведено больше ста уголовных дел. Так, в августе 2014 года айдаровцы похитили четверых шахтеров. Один их них в момент похищения был болен раком и проходил химиотерапию. Боевики избили мужчину, ограбили его и некоторое время держали в импровизированной тюрьме. В июле того же года неонацисты похитили нескольких луганских полицейских. Также свидетельствуют пострадавшие и о сексуальном насилии в отношении женского населения. Несколько подобных фактов было задокументировало в 2015 и 2016 годах.

Данная организация запрещена на территории РФ
преди 3 минути, ivottoshev написа:

Би ли ми превел тези думи, плийс:

Аз си го превеждам като: "Украинският Парламент е пълен с руски агенти и за това е уволнил омбудсмана".

Къде бъркам с превода?

Щом според теб 150 от 450 значи пълен, ти си абсолютно прав. Не парламента а правителството уволни омбудсмана, защото той лъже, че руснаците са изнасилвали деца в Украйна. КГБ няма нищо общо, 11 руски партии бяха забранени и там руското влияние приключи.

Къде бъркаш? Никъде! Ти си безгрешен.

преди 13 минути, Радул написа:

Щом според теб 150 от 450 значи пълен, ти си абсолютно прав. Не парламента а правителството уволни омбудсмана, защото той лъже, че руснаците са изнасилвали деца в Украйна. КГБ няма нищо общо, 11 руски партии бяха забранени и там руското влияние приключи.

Къде бъркаш? Никъде! Ти си безгрешен.

Важното е, че в Украинският парламент има 150 руски агенти и те са по силни от останалите 300, щом са успяли да уволнят омбудсманката. 

Пращам те в бисерите, та ако случайно "забравиш" за постовете си тук, поне там да им се радваш. 

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Важното е, че в Украинският парламент има 150 руски агенти и те са по силни от останалите 300, щом са успяли да уволнят омбудсманката. 

Пращам те в бисерите, та ако случайно "забравиш" за постовете си тук, поне там да им се радваш. 

Силата е относителна величина...

преди 8 минути, Радул написа:

Нищо не ти кореспондира на теб днес. Приеми го като кофти ден. Щото ще започне да кореспондира, което ще трябва да приемаш като много кофти дни... Аз нищо няма да ти причинявам, нито пък некви рептили, джендъри, кравари. Сам си го причиняваш дори и в момента.

Нищо от цитатите не си прочел и осмислил. СИВ се създава в отговор на НАТО, което от създаването си лъже за целите и намеренията си, а с "подхвърлянето" за евентуално присъединяване на СССР стават ясни истинските цели на пакта. Истината е, че руснаците никога не са имали нужда или намерение да влизат в НАТО!

На моята възраст притеснения и страхове отдавна нямам, още по-малко от тебе, джендъри или кравари, но пък ще се радвам, ако света тръгне по правия път.

преди 7 минути, Joss Bomon написа:

Нищо от цитатите не си прочел и осмислил. СИВ се създава в отговор на НАТО, което от създаването си лъже за целите и намеренията си, а с "подхвърлянето" за евентуално присъединяване на СССР стават ясни истинските цели на пакта. Истината е, че руснаците никога не са имали нужда или намерение да влизат в НАТО!

На моята възраст притеснения и страхове отдавна нямам, още по-малко от тебе, джендъри или кравари, но пък ще се радвам, ако света тръгне по правия път.

Мхм. Все ти е тая но ще се радваш. Разправяй ги...

преди 46 минути, Радул написа:

Силата е относителна величина...

Лягай  лягай ...

преди 45 минути, _sirena_ написа:

Лягай  лягай ...

Защо ти от този профил и от другия си профил избягваш да отговориш на въпросите, които задавам? Нали уж аз от нищо не разбирам и не съм имал умствен капацитет, докато ти разбираш и имаш умствен капацитет. По-горе е отговора ми на твоя коментар с таблицата. Намери ми отговора и го развенчай с факти.

Мхм. Все ти е тая но ще се радваш. Разправяй ги...

НАТО е геополитически инструмент за поддържане на Американската петролно-доларова хегемония.

Ако смяташ, че не е така, докажи го.

преди 3 минути, FatMan9 написа:

Защо ти от този профил и от другия си профил избягваш да отговориш на въпросите, които задавам? Нали уж аз от нищо не разбирам и не съм имал умствен капацитет, докато ти разбираш и имаш умствен капацитет. По-горе е отговора ми на твоя коментар с таблицата. Намери ми отговора и го развенчай с факти.

Слънце Мое , да ме бъркаш с бълбукащата простотии е Обида за мен ! 

В Жестока грешка си ! 

Аз съм СИРЕНА !!  СИ-РЕ-НА !! 

Профилите , от които можеш да ме видиш да печатам и зад които СТОЯ са този и ИНАНА ! 

Бълбукаща кукувица е съвсем друг човек !

Ама прощавам ти де , очевидно си Нов . :D

преди 14 минути, _sirena_ написа:

Бълбукаща кукувица е съвсем друг човек !

Да ама ако се разровиш ще видиш какво бълбукане прави само  FatMan9 , теми , постове , гОлем го вади момчето. Ама не гледа какво и кого цитира :lol6:

преди 34 минути, FatMan9 написа:

НАТО е геополитически инструмент за поддържане на Американската петролно-доларова хегемония.

Ако смяташ, че не е така, докажи го.

Това са си твои твърдения ти си ги доказвай.

"Докажи че нямаш сестра."

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.