Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 14 минути, nikssi написа:

Да ама ако се разровиш ще видиш какво бълбукане прави само  FatMan9 , теми , постове , гОлем го вади момчето. Ама не гледа какво и кого цитира :lol6:

Едно е Очевидно - НОВ е ! :D

Да направи такава Генерална грешка - да ме обърка с неадекватната бълбукаща би могъл да го направи само НОВ потребител ! :biggrin:

При това тя  е в "отбора " на укропитеците , а аз съм в отбора на СВЕТЛИНАТА .  :D

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 43 минути, _sirena_ написа:

Профилите , от които можеш да ме видиш да печатам и зад които СТОЯ са този и ИНАНА ! 

а радул 

или си смени паролата 

преди 3 минути, Banesc написа:

а радул 

или си смени паролата 

Ако можех да печатам от профилчето на Радул щяхте да разберете  със сигурност ! 

преди 13 минути, BANKATA написа:

Това са си твои твърдения ти си ги доказвай.

"Докажи че нямаш сестра."

Това, че НАТО е с колективно командване е мит. То е еднолична собственост на Кравария. Ето ти доказателство:

Държавният департамент разреши на страните от НАТО да доставят изтребители на Украйна. Те не искат!

Както виждаш Държавният департамент на краварите има право ЕДНОЛИЧНО да разрешава или да не разрешава каквото и да е.

Добре че тогава поляците че се усетиха навреме да не дразнят сами руската мечка и казаха че ще предоставят самолетите си на краварите та те да си чупят главите. Естествено "великите кравари" отказаха веднага. Не можаха да прецакат поляците и се скатаха.

преди 2 часа, BANKATA написа:

Това са си твои твърдения ти си ги доказвай.

"Докажи че нямаш сестра."

Няма как да докажа, че нямам сестра, тъй като имам. Няма как да докажеш нещо, което не е вярно. Затова няма как да докажеш, че НАТО не е това, което казвам че е. Затова лесно можеш да докажеш това, което аз казвам.

Ти не видя ли линковете, които водят до доказателствата в подкрепа на това което аз казвам за НАТО? Ако не си, ще ти ги пожака пак.

преди 2 часа, _sirena_ написа:

Слънце Мое , да ме бъркаш с бълбукащата простотии е Обида за мен ! 

В Жестока грешка си ! 

Аз съм СИРЕНА !!  СИ-РЕ-НА !! 

Профилите , от които можеш да ме видиш да печатам и зад които СТОЯ са този и ИНАНА ! 

Бълбукаща кукувица е съвсем друг човек !

Ама прощавам ти де , очевидно си Нов . :D

Защо я наричаш "кукувица"?

Добре, сирена си. И от какви сирена си съставен(а)? На мен любимо ми е овче сирене. Ти сигурно си от краве, биволско, и кокоши, нали?

преди 1 час, ivottoshev написа:

Това, че НАТО е с колективно командване е мит. То е еднолична собственост на Кравария. Ето ти доказателство:

Държавният департамент разреши на страните от НАТО да доставят изтребители на Украйна. Те не искат!

Както виждаш Държавният департамент на краварите има право ЕДНОЛИЧНО да разрешава или да не разрешава каквото и да е.

Добре че тогава поляците че се усетиха навреме да не дразнят сами руската мечка и казаха че ще предоставят самолетите си на краварите та те да си чупят главите. Естествено "великите кравари" отказаха веднага. Не можаха да прецакат поляците и се скатаха.

НАТО не се управлява от държави, а от държава, една държава. НАТО получава пари от различни държави, но абсолютния контрол над НАТО се държи от САЩ и само и единствено от САЩ.

Решенията за действията на НАТО се вземат само от САЩ, и никой друг.

преди 9 часа, ivottoshev написа:

Нали не си забравил, че фашисткият укропски режим забрани 11 проруски партии, включително и парламентарно представените

фашистки режим е в кремъл. Украйна забранява структури на службите на страната агресор с която е във война. Което и ние би трябвало да направим и целия цивилизован свят.

Удобно забравяш че в РФ няма абсолютно никакви опозиционни партии, отделно от репресиите към всеки дръзнал да се съмнява в "правилната" линия на Путлер и войната му.

Както винаги търсиш сламката, а не виждаш гредата.

преди 11 часа, Hristo52 написа:
преди 11 часа, BANKATA написа:

Има си доклад на ООН за изнасилванията.

Я го дай да го видим? И как разбраха че са изнасилени от руснаци а? Като укрите ползваха цивилни за човешки щит! Доказано!

Експертите от ООН и др институции едва ли ще питат теб :) 

А иначе "живия щит" е путинска директива, не украинска.

преди 10 часа, Hristo52 написа:

По същия начин както подкокоросваха Украйна за да пламне Майдана през 2014.

стремежа на украинския народ за реформи, за борба ск орупцията, за по лесни условия за работа в ЕС, за улеснена търговия, и всичко останало за което бе Майдана, било "хамериканско подкооросване" ??

Ами всяка нормална страна, и САЩ и аз съм ЗА такива реформи и процеси .

Ако има някой който е подкокоросвал и подливал вода на Майдана, това са рашистките служби.

Чиито организация и пипала са на толкова високо ниво че спокойно организираха извеждане на прорашистката си кукла Янукович, плюс неговите беркутовци които разстрелваха хора на Майдана, в РФ.

И развъртяха фейк пропагандата за "бандеровска хунта" за да оправдаят рашисткото си вторжение в една държава, избрала демократичния път, а не Мордор.

:hush:

преди 20 минути, miro20 написа:

фашистки режим е в кремъл. Украйна забранява структури на службите на страната агресор с която е във война. Което и ние би трябвало да направим и целия цивилизован свят.

Миро, язък ти, дето киснеш по цял ден в политиката.

В България, ако седнем да забраняваме проруските партии, трябва да забраним всички партии.

Ти знаеш ли на кое викат Моча бе ?

Знаеш ли кой е Александър Невски ?

Знаеш ли кой е Граф Игнатиев ?

Знаеш ли, че в България има пълни малоумници, кретени и предатели, които постоянно на доброволни начала вардят Моча, сакън някой да не я боядиса ?

Че то, ако в България съществуваше изобщо неруска партия, първата и работа щеше да е да лакира Моча и да я зриви !!!

преди 14 часа, glen написа:

Още два цитата от речта на чичко Путин-

Този "форум" ще се запомни с две неща - поканените талибани и как президента на Казахстан насра право в очите Путлер отказвайки признанието на терористите от ЛДНР и отказа му да приеме  путинския медал.

:)

Всичко друго са бла бла бла на кремълското джудже на токчета :getout:

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

В България, ако седнем да забраняваме проруските партии, трябва да забраним всички партии.

Ти знаеш ли на кое викат Моча бе ?

Знаеш ли кой е Александър Невски ?

Знаеш ли кой е Граф Игнатиев ?

Знаеш ли, че в България има пълни малоумници, кретени и предатели, които постоянно на доброволни начала вардят Моча, сакън някой да не я боядиса ?

Че то, ако в България съществуваше изобщо неруска партия, първата и работа щеше да е да лзкира Моча и да я зриви !!!

Знам. Няма нужда да се пениш на мен точно по тази тема.

преди 19 часа, Филипов написа:

Азовците са специалистите. По рязане на пръсти, китки и кастриране. Вече има самоубили се заради това "хуманно отношение" към военнопленници.

Между другото никой не обърна внимание по цената на техните татуировки, доста от тях струват сериозни суми, над 50000$. Откъде тези пари?

Даже вече не си смешен... трагично е...  :getout:

преди 9 часа, Радул написа:

Става въпрос за Русия, не за СССР. Русия искаше членство в НАТО точно преди Путин да вземе властта.

Точно Путин пита Клинтън , ще приемете ли Русия в НАТО! Клинтън му отговаря уклончиво.

преди 40 минути, miro20 написа:

стремежа на украинския народ за реформи, за борба ск орупцията,

Там където има руснаци ,има и Корупция! Те действат ,първо с корупция, ако не стане с изнудване и заплаха, ако и така не стане УБИВАТ!

преди 10 минути, bigiadri написа:

Точно Путин пита Клинтън , ще приемете ли Русия в НАТО! Клинтън му отговаря уклончиво.

За "величието" на Съвременна Русия са виновни САЩ и Англия.

Ся си скубят косите и помагат на Украйна.

С ленд лиза и помощите за Украйна мият срама от челото си.

Между другото, се разгорещих. Има и достойни политици в България.

Президента Плевнелиев им го каза в очите това, още когато беше на власт.

на 18.06.2022 г. в 0:42, FatMan9 написа:

В момента се сменят чиповете в мозъците на хората - COVID-chip се подменя с POX-chip.

Войната в Урайна е от 2014г. Ковида е от края на 2019г.

Характерно а фейкометите и гамените е че не ви пука за хронологията или фактологията, а само да е ефектна простотията която бълвате :)

Пък и теи към която е насочена тазипростотия въобше няма да забележат :)

преди 23 часа, FatMan9 написа:

Путин не е искал забрана, следователно не е виновен той.

Ама той света вода ненапита бре... Забравяш че санкциите и забраните си имат конкретна причина.

И това е именно войната която той започна.

преди 23 часа, FatMan9 написа:

Не. Украйна не е демокрация - никоя държава не е демократична. Демокрация няма, само плутокрация има. Демокрацията е илюзия. Ако смяташ, ме демокрацията съществува, докажи го.

Ако смяташ, че Зеленски е демократично избран, докажи го.

Типични алабалистики.

Както плямпате за комунизма. Дето то комунизъм нямало, имало само равит социализъм бла бла бла...

Всички знаем какво се има впревид като се каже комунистически режим, комунета.

За да избегна коментар на измишльотините ти за демокраията, просто сравни  режима в РФ и системата в Украйна.

Ако Украйна не е демократична страна, бедна ми е фантазията какво трябва да е определението за фашистко-олигархичния мракобесен репресивен военен режим в РФ.

преди 2 часа, miro20 написа:

фашистки режим е в кремъл. 

Фашисткият режим е там, където има цял полк със татуирани с пречупени кръстове бойци. За последно като проверявах -  полк "Азов" беше част от украинската армия :hit:

преди 2 часа, miro20 написа:

А иначе "живия щит" е путинска директива, не украинска.

САМОЗАТАПЧОООО, на този клип Путин казва: "нека се опитат да стрелят по жени и деца докато ние сме зад тях и ги защитаваме".  Даваш клип с който сам разбиваш тезата си, а уж разбираше руски :lol6::lol6::lol6:

на 18.06.2022 г. в 7:22, Реджеп Иведик написа:

Не е опит за заяждане, казва ти, че си пуснал фейк.

Малко ти е надценил явно интелектуалните способности, че си в състояние да го разбереш.

Аз затуй на вашата групичка не си играя да ви обяснявам, ми направо пиша "фейк", за да няма недоразумения и малоумни интерпретации.

По-голям фейк от теб едва ли може да има.

Хайде сега всички да видят каква жалка карикатура си!

Ето оригинала на статията от "Факти":

https://www.unian.net/war/v-boyah-za-ukrainu-ezhednevno-gibnut-sotni-voinov-arahamiya-novosti-vtorzheniya-rossii-na-ukrainu-11867979.html

Ще имаш ли доблестта да се извиниш?

Реторичен въпрос, знам, че няма да можеш.

преди 22 часа, Радул написа:

А, тва било към мен. Не мисля, че имам нужда от някаква защита. Не можеш да обориш и една думичка в поста. То една проста сметчица като си направиш, ако тази измишльотина на Олята беше дори наполовина вярна, в Украйна вече нямаше да има никаква съпротива. А като стигнеш до "средното" 200- 500, можеш да спреш четенето. Защото този нонсенс издава, както липсата на каквито и да било факти, така и слабата езикова култура на авторката, сътворила шедьовъра "средно 200- 500".

Ха, Радуле, и ти си бил продължил да се излагаш.

Чети и ти!

https://www.unian.net/war/v-boyah-za-ukrainu-ezhednevno-gibnut-sotni-voinov-arahamiya-novosti-vtorzheniya-rossii-na-ukrainu-11867979.html

И се надявам да спреш с малоумните постове, че все повече заприличваш на оная карикатура Реджеп!

Гонсало Лира:

ВАЖНО — Послание за американците!

Гонсало  подозира че САЩ в своето отчаяние обмислят първи ядрен удар!
Въз основа на това, че Америка винаги обвинява другите, че правят това, което САЩ искат да направят, е забележително колко пъти западните МСМ са повторили твърдението, че „Русия / Путин губи, така че ще използва ядрени оръжия“

Тъй като Русия НЕ губи и се радва на неудържимо надмощие  с техния много модерен, много ефективен конвенционален арсенал, това изглежда повторение на твърденията на САЩ!

Те са избрали злия край.

Гонсало идва само, за да потвърди какво планират англоционистките елити, ръководени от Съединените щати, и като истински престъпници с известни криминални досиета, те няма да се поколебаят да се опитат да повторят нова Хирошима или Нагасаки.

Ако той е прав и нещата започнат сериозно, съм много сигурен, че САЩ и НАТО и идиотите от WEF не само ще се бият с Русия ... там нямаме недостиг на психопати!  Те ще се бият с Китай по същото време!

САЩ имат само един коз, останал в ръката си, първи ядрен удар, но Китай и Русия няма да трепнат,
така че от САЩ зависи да отстъпят или да изгорят...

Ще бъде интересно (и много образователно) да видим как Русия ще реагира на нарушаването от Литва на споразумението за железопътния коридор между Русия и Калининград.

Освен това човек се чуди само „кой“ смята, че това може да е добра провокация, особено в сегашния много напрегнат климат.

преди 3 часа, miro20 написа:

Този "форум" ще се запомни с две неща - поканените талибани и как президента на Казахстан насра право в очите Путлер отказвайки признанието на терористите от ЛДНР и отказа му да приеме  путинския медал.

Всичко друго са бла бла бла на кремълското джудже на токчета :getout:

И роботизираната сексфантазия на Рогозин.

преди 8 часа, _sirena_ написа:

Едно е Очевидно - НОВ е ! :D

Да направи такава Генерална грешка - да ме обърка с неадекватната бълбукаща би могъл да го направи само НОВ потребител ! :biggrin:

При това тя  е в "отбора " на укропитеците , а аз съм в отбора на СВЕТЛИНАТА .  :D

Според мен "бълбукащата" е твой профил, така мисля.

преди 15 минути, FatMan9 написа:

Според мен "бълбукащата" е твой профил, така мисля.

Вярно си нов. Да сравняваш Сирѐна с кифлата от Казанлък! :lol6:

Цитат

Сирѐните в древногръцката митология са полужени-полуптици. Те са морски нимфи – наяди. Счита се, че са дъщери на речния бог Ахелой или на Форкис. Техният брой варира според различните автори между 2 и 5.

преди 3 часа, miro20 написа:

Войната в Урайна е от 2014г. Ковида е от края на 2019г.

Характерно а фейкометите и гамените е че не ви пука за хронологията или фактологията, а само да е ефектна простотията която бълвате :)

Пък и теи към която е насочена тазипростотия въобше няма да забележат :)

Ама той света вода ненапита бре... Забравяш че санкциите и забраните си имат конкретна причина.

И това е именно войната която той започна.

Типични алабалистики.

Както плямпате за комунизма. Дето то комунизъм нямало, имало само равит социализъм бла бла бла...

Всички знаем какво се има впревид като се каже комунистически режим, комунета.

За да избегна коментар на измишльотините ти за демокраията, просто сравни  режима в РФ и системата в Украйна.

Ако Украйна не е демократична страна, бедна ми е фантазията какво трябва да е определението за фашистко-олигархичния мракобесен репресивен военен режим в РФ.

Пак глупости говориш.

Да, войната е от 2014г., след като САЩ извършиха държавен преврат в Украйна. Обаче, медиите за фалшиви новини започнаха анти-Руска пропаганда от тази година, като от тази година пропагандата е най-агресивна. В резултат на това, мнозинството от хора на които мнението се контролира от медиите, които имат монополистична власт над съзнанието на хората, започнаха да повтарят това което чуят от медиите. Затова направих метафоричното изказване с чиповете.

"Ама той света вода ненапита бре... Забравяш че санкциите и забраните си имат конкретна причина.

И това е именно войната която той започна."

Целта на санкциите е увеличаване на инфлацията в цял свят, но най-вече в ЕС. Това е геополитическата цел.

Не, войната не я започна той. Войната е прокси война, която САЩ започнаха срещу Русия през 2014г.

Отваряш този линк и четеш: https://chinaworldleader.quora.com/The-US-said-its-goal-is-to-weaken-and-defeat-Russia-in-Ukraine-Is-China-the-next-target-after-defeating-Russia-1?ch=10&oid=358311341&share=ca7eb5da&srid=uF31Sh&target_type=answer

Ако не можеш да го разбереш, твой си е проблема.

Да, аз съм прав - демокрация няма и никога не е имало и никога няма да има. Частно финансирани политически партии и политици, управлявани от части донори, НПО-та и фондации и корпорации? Това не е демокрация, а плутокрация!

И какъв репресивен режим има в Русия? Това го говорят само хора, които слушат либералните медии и никога не са били в Русия. Ако отидеш в Русия, няма да видиш никакви военни режими и репресии.

преди 3 минути, Hristo52 написа:

Вярно си нов. Да сравняваш сирена с кифлата от Казанлък! :lol6:

Приличат си. Имат подобни профилни снимки и са подобни като цяло. Изглежда, че е един и същ човек, който използва два профила да създава дискусия между двата профила, които всъщност се управляват от един човек, който създава илюзията, че има дискусия между двама човека. Аз така мисля - може и да греша.

преди 1 час, M.Николов написа:

По-голям фейк от теб едва ли може да има.

Хайде сега всички да видят каква жалка карикатура си!

Ето оригинала на статията от "Факти":

Ще имаш ли доблестта да се извиниш?

Реторичен въпрос, знам, че няма да можеш.

Ха, Радуле, и ти си бил продължил да се излагаш.

Чети и ти!

И се надявам да спреш с малоумните постове.

Надявах се ти да спреш с малоумните постове, но не много де. Тия дето идват като първоизточник, са още по- смели в твърденията братче. Те пишат за 1000 души на ден. Как ти се вижда на теб? Koлко милионна е украинската армия, че при над милион извън строя (убити и ранени), все още има армия??? Украйна дава инфо за около сто човека на ден загуби. Реалистично е и дори да е леко занижено, там някъде е истинската цифра. Разбирам, че на много хора им се вижда малко, но не разбирам защо им се вижда малко. 100 убити на ден е ужасно много! Това е цифра като за мащабна и много кървава война! Овладейте болните си фантазии!

преди 8 часа, ivottoshev написа:

Твърдиш едно нещо и даваш доказателства за съвсем друго.

Не дадеш ли доказателства отиваш в графата лъжец като лелчето.

преди 8 минути, Радул написа:

Koлко милионна е украинската армия, че при над милион извън строя (убити и ранени), все още има армия???

Каква армия има? Неофашистки отряди. Неориентирани младежи, които са гледали само Рамбо и си мислят, че могат да трепят лесно като него.

Нормалните хора от редовната Украинска армия са наясно с нещата и при първа възможност се предават. Само че има доста случаи в които тия фашистки отряди ги убиват в гръб.

преди 4 часа, Реджеп Иведик написа:
преди 4 часа, miro20 написа:

Това неговото е дългосрочен проект за културен марксизъм,
защото това киснене както го наричаш му предлага много по-добри възможности за разпространение на тази марка на болшевистка подривна дейност.
Той обаче има един проблем със смяната на разказа,прави го с голямо закъснение!
Сега след като лъгаха в продължение на месеци, неговите началници и техните слуги-медиите подготвят обществеността за военния крах на Украйна...когато лъжите се приберат у дома,неговия кратък моменти на яснота пак се загуби,отдавна е закъснял и продължава със стария разказ!

Май руснаци стреляха по цивилни а?

Цитат

Мэр Горловки сообщил о гибели женщины из-за обстрела села Озеряновка в ДНР со стороны ВСУ

Вооруженные силы Украины трижды за утро 19 июня открывали огонь по населенному пункту

ДОНЕЦК, 19 июня. /ТАСС/. Женщина погибла в результате обстрела украинскими военными села Озеряновка в Донецкой Народной Республике. Об этом сообщил в воскресенье мэр Горловки Иван Приходько в своем Telegram-канале.

"К сожалению, в результате обстрела ВФУ (вооруженные формирования Украины - прим. ТАСС) горловского села Озеряновки от многочисленных ран погибла 63-летняя мирная жительница", - сообщил он.

По данным представительства ДНР в Совместном центре по контролю и координации режима прекращения огня, ВС Украины трижды за утро воскресенья открывали огонь по Озеряновке, выпущено более 20 снарядов калибра 122 мм.

ТАСС

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.