Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 16 минути, FatMan9 написа:

Вероятно си прав...

@Реджеп Иведики @miro20са концентрирани върху разпространяване на специфична информация, и не пишат по други теми. Вероятно са платени тролове, които са съсредоточени да пишат точно това, което им е поръчано.

Ще се сетиш! Явно си умен. Но прибави в списъка кретенизмите (Кретенизъм е изоставане в умственото и физическото развитие.Не се лекува. ) на @Coco1 Който има "много богат" речник. Чугуни ,русороби, Мосейково, и публикува смешни колажи, защото едно свястно изречение не може да състави.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 минути, Радул написа:

Ето го тролския отговор. И какво да получи трола? Дискусия? Едва ли. Ще получи обратнопропорционален тролски отговор.

ЛДНР е непризната от никого страна. Непризнавана дълго време дори от Русия. Безсмислен спор. ЛДНР вместо да моли за военна помощ, да се беше понапънала да убеди ООН, че там хората искат най- малкото автономия. Да си проведе един референдум под наблюдението на Обединените нации, не под насочените дула на руската армия и тогава... Глас народен, глас Божи. Нали така?

Прав си- ето го тролския отговор! По учебник рецитираш опорката. Разбира се, че и диалог няма как да се получи, но ще те питам- Косово да ти говори нещо? 

преди 9 минути, Kolev72 написа:

"Моето мнение е ясно- Русия нямаше право да напада Украйна! Русия и сега няма това право, и никога няма да го има!"

Като свърши войната(дай Бог да е много скоро) Ще попитаме Путин по този въпрос. Нито ти, нито аз нито никой от най приближените му не може да знае какво е мислел Путин в оня момент, когато е започнал военните действия. И ти, и аз гадаем - нищо по вече!

И защо да ме интересува, какво си мислел Путин? Мислел се за Петър Първи. А сега де... Ми тя тая работа е за психиатрия, не за форум.

преди 3 минути, Hristo52 написа:

Но прибави в списъка кретенизмите (

Прибавям те веднага.

Русоробе милионер от Мосейково работи ли военния трофей от Украйна печицата от соца Елва Кварц :giggle1:

току-що, absurt написа:

Прав си- ето го тролския отговор! По учебник рецитираш опорката. Разбира се, че и диалог няма как да се получи, но ще те питам- Косово да ти говори нещо? 

Ей го и другия трол, дойде да каже "ти си трола". Класика в жанра. Аргументи нула.

В Косово се проведе референдум под наблюдението на ООН. Толкоз.

преди 7 минути, Радул написа:

И защо да ме интересува, какво си мислел Путин? Мислел се за Петър Първи. А сега де... Ми тя тая работа е за психиатрия, не за форум.

Това е твое мнение че е за психиатрията. Но то не е на никой друг, освен твое - най малкото - мое!

Да си ме чувал да те карам на сила някога  - да живееш така, както Аз искам?  ти що ме караш да се съглася с твоето мнение. Сложи си го в "сейфа" и си го пази за поколенията.

преди 5 минути, Радул написа:

ЛДНР е непризната от никого страна.

Непризната е все още. 

Толкова години минаха от Косово, а и тя все още не е призната от половината свят, барабар с пет страни-членки на ЕС. Това обаче не попречи на Кравария да нахлуе там с оръжие. Дай същото време на ЛДНР, каквото получава и до сега Косово и чак тогава можем да говорим дали ЛДНР са легитимни.

преди 8 минути, Радул написа:

Да си проведе един референдум под наблюдението на Обединените нации, не под насочените дула на руската армия и тогава... Глас народен, глас Божи. Нали така?

Визираш референдума в Крим, нали? Е, те т'ва вече е опорка.

Ако там референдума не изразяваше волята на народа, нямаше ли да има стотици хиляди бежанци от Крим, плъзнали из цяла Европа? Аз поне за такива бежанци не съм чувал.

преди 13 минути, absurt написа:

Добре, че в България има и некомплексирани хора, та да не тичат да си избиват комплексите, взривявайки паметници.

Що сте толкова първосигнални, краварските подложки, би!? 

Като взривиш един паметник, с какво ще си подобриш жалкия животец? С какво ще накараш когото и да било, дори и родителите ти, да те уважават? Ще се изтъпаниш върху руините на паметника, ще съдереш ризата и ще се думкаш по гърдите, ревейки "Булгар, Булгар"?

А да взривиш "Света Неделя" какво е?

Цитат

Установени са украинските националисти, които разстрелваха руски военнопленници

Срещу тях са повдигнати задочни обвинения и се издирват

Киев, Украйна  19 Юни 2022, 05:10  45694 прочита  30 коментара Автор: БЛИЦ

Установени са украинските националисти, които разстрелваха руски военнопленници

Следственият комитет на Русия и ФСБ са идентифицирали онези, които са стреляли по краката на пленени руски военнопленници. От ведомството съобщиха, че имената са известни, повдигнати са обвинения задочно и престъпниците се издирват. 

По-рано двама командири на Национален батальон "Азов"  Сергей Величко и Константин Немичев бяха привлечени като обвиняеми, те са обвинени по член 317 от Наказателния кодекс на Руската федерация (посегателство върху живота на военнослужещи). И двамата са обявени за издирване и са задържани задочно.

Установлены украинские националисты, которые стреляли по ногам военнопленным из РФ

Други националисти също могат да бъдат замесени в зверства и изтезания срещу военните.От руското ФСБ е получена информация, че единият от тях е офицер от СБУ Виталий Посохов. Разследването смята, че именно той е записал на видео как украинците стрелят в краката на руски пленници.

САЩ настояват Киев да разследва екзекуция на руски пленници в Украйна, палачът им се заканва: Ще убиваме още!

Проверява се и участието в престъплението на боеца от батальон "Азов"  Иван Никифоров и ръководителя на едно от подразделенията на СБУ в Харковска област Сергей Пшенични.

Видео, на което се вижда как украински войници стрелят в краката на вързани руски войници, които бяха взети в плен, представлявало шок за руската публика. Видеото се появи в социалните мрежи в края на март.

Установлены украинские националисты, которые стреляли по ногам военнопленным из РФ

От кадрите се вижда, че не се спазват никакви международни споразумения. Украинците се отнасяли брутално с ранените руски войници, някои от затворниците били с торби на главите си. По време на разпит един от тях умира или губи съзнание. Други войници са простреляни в краката по време на разпит без медицинска помощ. По-рано руски медии писаха, че инцидентът със затворниците е станал в една от базите на украинците в Харковска област.

Тогава Киев заяви, че Украйна спазва международното право и ще проведе собствено разследване. Вярно е, че нямаше новини за това от площада.По-рано международната правозащитна организация Human Rights Watch поиска украинските власти да спрат да публикуват видеоклипове с руски военнопленници. Западните правозащитници смятат, че руските войници са унижени и сплашени да посочат имената си и да разкрият лична информация.

В началото на април беше публикувано друго видео от бруталното клане на руски военнопленници. На публикуваните кадри се вижда как украинските военни са стреляли няколко пъти по руски военнослужещ, който все още дава признаци на живот, който лежи на пътя. Наблизо са телата на други загинали войници, някои от тях са с вързани ръце.

NY Times разнищи клането и разстрела на руски пленници край Киев ВИДЕО 18+

Автентичността на кадрите беше потвърдена от The New York Times. Според изданието зверствата са извършени от бойци от т. нар. "Грузински легион". Оказа се, че в кланетата са замесени представители на националистическите формации Хизанишвили и Антонюк, както и някой си Алексей Куцирин.

Следственият комитет на Руската федерация също така заяви, че въоръжените сили на Украйна са измъчвали руските военни с полиуретанова пяна. Тогава отделът съобщи, че е поел контрола върху няколко случая, сред които използването на химически уплътнител не е най-лошото. Всеки от тях е преследван.

По време на разследването се изясняват все повече случаи на изтезания на руски граждани, които попадат под членовете на Наказателния кодекс на Руската федерация.Проговори и заловеният британски наемник Ейдън Еслин, който беше заловен заедно с украински пехотинци в Мариупол за зверствата на националистите. Според него националистите са извършвали престъпления дори срещу цивилни.

„Те плячкосваха магазини, в които имаше храна, от която цивилните се нуждаеха, за да оцелеят, след като градът беше обкръжен“, каза Еслин. „Забраниха на цивилните да излизат за вода. В ограбен супермаркет те забраняват на гражданите да вземат вода и други неща, които сами са взели.

В същото време украинската пропаганда стигна до задънена улица между разпалването на омраза към руснаците и опитите да ги примами на своя страна. Тя разпространява неграмотни листовки, в които се предлага да преминат на страната на Украйна. Но всичко, което можете да получите от другата страна, са куршуми в краката и малтретиране.

Превод: БЛИЦ

Ето ги "героите"!

преди 12 минути, absurt написа:

Като взривиш един паметник, с какво ще си подобриш жалкия животец? С какво ще накараш когото и да било, дори и родителите ти, да те уважават? Ще се изтъпаниш върху руините на паметника, ще съдереш ризата и ще се думкаш по гърдите, ревейки "Булгар, Булгар"?

Ще ти дам пример

В кв Лозенец на самият булевард Черни връх (м/ду хл-Хемус и Японският хотел) има паметник свързан по някакъв начин с Русия (никога не съм се интересувал точно какъв е). Вече за втори път се пуска подписка за премахването му, само защото мястото е много апетитно за инвеститорите и някой му е хвърлил око. За щастие тези опити за сега излизат неуспешни

Да речем че бутнем мочата. Като нищо там ще изникне някоя бизнес сграда, която ще се окаже на някой "правилен' човек. Ми НЕ! МЕРСИ! Не съм съгласен. 

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Ще ти дам пример

В кв Лозенец на самият булевард Черни връх (м/ду хл-Хемус и Японският хотел) има паметник свързан по някакъв начин с Русия (никога не съм се интересувал точно какъв е). Вече за втори път се пуска подписка за премахването му, само защото мястото е много апетитно за инвеститорите и някой му е хвърлил око. За щастие тези опити за сега излизат неуспешни

Да речем че бутнем мочата. Като нищо там ще изникне някоя бизнес сграда, която ще се окаже на някой "правилен' човек. Ми НЕ! МЕРСИ! Не съм съгласен. 

Те и за "Света Неделя" са разчиствали за мол и платен паркинг.

преди 10 минути, ivottoshev написа:

Ако там референдума не изразяваше волята на народа, нямаше ли да има стотици хиляди бежанци от Крим, плъзнали из цяла Европа? Аз поне за такива бежанци не съм чувал.

При затворени граници, където се стреля на месо, стотици хиляди бежанци... малко трудна работа. И то при население от 2 милиона.

преди 16 минути, ivottoshev написа:

Непризната е все още. 

Толкова години минаха от Косово, а и тя все още не е призната от половината свят, барабар с пет страни-членки на ЕС. Това обаче не попречи на Кравария да нахлуе там с оръжие. Дай същото време на ЛДНР, каквото получава и до сега Косово и чак тогава можем да говорим дали ЛДНР са легитимни.

Ако сърбите бяха мислили малко поне с главите си, Косово щеше да си остане сръбска територия завинаги. Вместо разум, те решиха да показват мускули и ето ти резултата.

преди 11 минути, Радул написа:

При затворени граници, където се стреля на месо, стотици хиляди бежанци... малко трудна работа. И то при население от 2 милиона.

Разбира се, че границите са затворени. Тези руснаци, които ежегодно ходят на почивки в Турция, България и тн., са мираж и са измислени от пропагандата само за да разбият опорката за затворените граници.

преди 14 минути, Радул написа:

Ако сърбите бяха мислили малко поне с главите си, Косово щеше да си остане сръбска територия завинаги. Вместо разум, те решиха да показват мускули и ето ти резултата.

Ако укрите бяха мислили поне малко с главите си и бяха дали автономия... Ето го сега резултата.

Това само доказва, че приликите между Косово и ЛДНР са повече от колкото ти се иска да признаеш.

преди 35 минути, Kolev72 написа:

Това е твое мнение че е за психиатрията. Но то не е на никой друг, освен твое - най малкото - мое!

Да си ме чувал да те карам на сила някога  - да живееш така, както Аз искам?  ти що ме караш да се съглася с твоето мнение. Сложи си го в "сейфа" и си го пази за поколенията.

Аз си казвам мнението. Ти можеш да не си съгласен с него, но не можеш да ми казваш да си го сложа в сейфа запоколенията, защото мястото където да го сложа, е точно тук. Въф форума. В сейф се крият други неща- документи, ценни предмети, пари... Ако исках да крия мнението си, просто нямаше да го изкажа.

И да не забравите да си пуснете субтитрите на български!

„Азов и Десният сектор ни убиха“ / жители на Мариупол (субтитри)

преди 11 минути, Радул написа:

Аз си казвам мнението. Ти можеш да не си съгласен с него, но не можеш да ми казваш да си го сложа в сейфа запоколенията, защото мястото където да го сложа, е точно тук. Въф форума. В сейф се крият други неща- документи, ценни предмети, пари... Ако исках да крия мнението си, просто нямаше да го изкажа.

Твоето и на Реджеп, не е само твое, а искаш да стане така, както на теб ти е изгодно. Сега си представи друго. Понеже много филосовстваш.  

47 година - Народният съд.

Някои са ги избивали с търнокоипите. Чувал ли си ги тези работи или сега ще ти е за първи път. Ако се извърти положението, има ли къде поне да се скриеш?

Бъдете по умери, щото някои неща, както правят турците - трудно се забравят дори и от 2-3 поколения напред. Държа се прилично с теб. Не си търси белята.

преди 6 минути, ivottoshev написа:

Ако укрите бяха мислили поне малко с главите си и бяха дали автономия... Ето го сега резултата.

Това само доказва, че приликите между Косово и ЛДНР са повече от колкото ти се иска да признаеш.

Напротив. Укрите мислеха с главите си, запада също и благодарение на това, Крим малко по малко щеше да стане руски. Колкото и да не се харесва това на мен или на някой друг. Руснаците обаче действаха като пристрастен към хазарта- вместо да се радват на лесната печалба, тръгнаха за още. И сега ще загубят всичко. Също като Сърбия.

Ще загубят не само желания Донбас (който и така не е техен), ще загубят и Крим... А най- голямата и загуба ще са едни големи и силно платежоспособни, търговски партньори.

преди 3 минути, Kolev72 написа:

Твоето и на Реджеп, не е само твое, а искаш да стане така, както на теб ти е изгодно. Сега си представи друго. Понеже много филосовстваш.  

47 година - Народният съд.

Някои са ги избивали с търнокоипите. чувал ли си ги тези работи или сега ще ти е за първи път. Ако се извърти положението, има ли къде поне да се скриеш?

Бъдете по умери, щото някои неща, както правят турците - трудно се забравят дори и от 2-3 поколения напред. Държа се прилично с теб. Не си търси белята.

Някаква заплаха ли долавям?

преди 4 минути, Радул написа:

Напротив. Укрите мислеха с главите си, запада също и благодарение на това, Крим малко по малко щеше да стане руски. Колкото и да не се харесва това на мен или на някой друг. Руснаците обаче действаха като пристрастен към хазарта- вместо да се радват на лесната печалба, тръгнаха за още. И сега ще загубят всичко. Също като Сърбия.

Ще загубят не само желания Донбас (който и така не е техен), ще загубят и Крим... А най- голямата и загуба ще са едни големи и силно платежоспособни, търговски партньори.

Някаква заплаха ли долавям?

Не те зная какво долавяш, но такъв като теб, мен не може да ме уплаши. Седни си на дупето и си живей живота.

преди 6 минути, Радул написа:

липсва ти поглед върху глобалната картинка 

ще се наложи да храниме ЕС и сащ ако не излезем от него 

преди 3 минути, ncl написа:

Русия не е Сърбия. Този път ще се задавят...

Те затва не бързат. И няма да направят нищо, ако не са сигурни че няма да пстрадат сериозно.

преди 4 минути, Kolev72 написа:

Не те зная какво долавяш, но такъв като теб, мен не може да ме уплаши. Седни си на дупето и си живей живота.

Ако държиш да не виждаш мненията ми, има опция. Даже няколко опции.

преди 11 минути, Banesc написа:

ще се наложи да храниме ЕС и сащ ако не излезем от него 

Ние ГИ храним. ЗА САЩ не знам но за ЕС - сигурно! Някой среди твърдят, неофициално разбира се, че сумите които текат годишно от България към ЕС, са три пъти повече от сумите които получаваме от там. Ако влезе и проклетото евро, хептен ще затънем!

преди 12 минути, Радул написа:

Те затва не бързат. И няма да направят нищо, ако не са сигурни че няма да пстрадат сериозно.

Ако държиш да не виждаш мненията ми, има опция. Даже няколко опции.

Аз не съм казал дали държа или не. И това го решавам Аз, а не ти, кого да чета и кого не. Когато съм се регистрирал тук, ти още играеше в пепела пред къщи, за да ме учиш кое как се прави във форума. Полза от вашите глупави коментари тук няма. Виж, можеш да помогнеш на човека с питането по автомобила му. Не си пъхай носа в това, което не е за теб.

Ето тук, например:   

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.