Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Абе, Тошев лъже като диша, ти казахме. Престани да играеш по свирката на троловете. Украйна не е забранила руския език.

Я покажи една моя лъжа. 

Само от вчера до сега ме обвинявате на три пъти в лъжа, но:

Помолих ви да ме цитирате къде говоря за биолаборатории - нищо от ваша страна

Помолих ви да ме цитирате къде говоря, че украинците избивали собственото си население - нищо от ваша страна

Сега ако те помоля да ме цитираш къде говоря за забрана на руският език - няма да има нищо от твоя страна

Знаете да лаете, но като трябва да доказвате думите си - изнизвате се като пръдня из гащи  :)

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 11 часа, Banesc написа:

бигиадри също

Пълни глупости! Пийвам си  узо с хубава салата всеки обяд и после си поспивам ДОВОЛНО! А тази вечер може още повече да се поглезя,полага ми се ,при това с любимите ми хора!

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

колко

0, мразя сащ и подлогите му безплатно. Един вид естествено това ме слага на позиция, след като съм враг на сащ, все едно съм за Русия.Това не е точно така, но краварите и техните подлоги могат да "мислят" само в червено и бяло. Т.е. ако не е кръв, ше е дрога, а да и зеленикаво кат цвета на доларите. Брей правилно подредено, дрога, долари и кръв става едва ли не като цветовете на нашето знаме, макар и зеленото да не е баш същото. Да не би като работите за сащ, да се пишете бг патриоти, щото случайно ви е минала през акъла тая комбинация цветове и да сте избълнували същата асоциация като мен сега?

преди 10 часа, ivottoshev написа:

Мощни скандирания "Владимир Путин" на мача Фенербахче -Динамо Киев 

Групичката тукашни укропоклонници могат да си се заблуждават колкото си искат, че "целият свят" е против Русия :D

И за това фенербахче отпадна. Друг път турчолята/или руски туристи/ ще си помислят дали трябва да дразнят украинците! Ако си бяха траяли , украинците щяха да  им пуснат равен , та и те да вземат малко повече кинти!

преди 1 час, ivottoshev написа:

достоверно колкото версията за "плоската земя"

Ама как е плоска, бе Тошев ?

Няма гънки, или е като тава за баница ?

Тошев, ся като разбрахме, че вярваш, че земята е плоска, би ли ни просветлил, колко слона я носят за да не падне ?

Руската армия обилно се обосира на украинския фронт !!!

преди 1 час, bigiadri написа:

Друг път турчолята/или руски туристи/ ще си помислят дали трябва да дразнят украинците!

Достоверните източници на Тошев, са скандиранията на руски туристи срещу отбора на Динамо Киев, на футболен мач.

Тоя човек, верно само лъже, не знам, медал ли си мисли, че ще му дадат ?

Цитат
Ами то Украйна си е де факто вече анексирана от САЩ. От няколко месеца вече американците плащат изцяло издръжката на чиновниците от държавния апарат, на армията също. Украинската армия се командва от Пентагона, а президента, изпълнителната, законодателната и съдебната власт са под управлението на администрацията на Байдън. Какво значение има за САЩ дали територията на Украйна де юре се води за техен щат, или не? Никакво. Това би имало някакво значение само за украинците.

:yanim:

Цитат

Европа или на други континенти, смъртта и разрушението са еднакви навсякъде.
Не одобрявам никоя война, но разбирам причините й. И разбирам много добре, за разлика от доста хора от пишещите тук, че тази война можеше да не се случи, или да бъде спряна още в първите дни.
И много добре разбирам, за разлика от някои от пишещите тук, че европейските лидери са зависими от една страна зад океана, която желае Европа и Русия да бъдат слаби и да не му бъдат конкуренти.
Това е война на САЩ с Русия, и жертвите на Украйна и Русия са без значение за тях. Както и жертвите в другите страни, които до сега са бомбардирали и унищожили.
Не, не оправдавам никого, но не искам аз да се прехласвам в телешки възторг пред една държава, която спекулира с демократичните ценности, като всъщност на практика ги отрича, за да постигне своите интереси.
С две думи, че явно не се схваща защо се говори за САЩ:

Това е война на САЩ с Русия.

Украйна е пионка без значение, и ще трябва да се бие до последния украинец.

Цитат
Обсебените са онези, които не могат да направят рализка между геополитика и имиграционна или социална политика. Ползването на благата и изобретенията на народа на САЩ не предполага и оправдаване дебилизма на управляващата ги в момента върхушка в областта на геополитиката.

Точно и ясно!:yanim:

Цитат

Одобрявам, че Русия има смелостта да се изправи срещу САЩ. Не одобрявам "терена", на който се бият, но той е избран от САЩ.
Така разбираемо ли е.

Цитат
Точно за омраза става дума. И за опит да се демонизира Русия, защото видиш ли войната ѝ е в Европа! Само че има "фили", които не смятат, че останалата част от човечеството са по-малко хора от европейците (другите богоизбрани даже няма да ги споменавам) и не виждат разлика във войните. Нито пък ги одобряват!

Цитат
Бил е между Русия и Украйна, но вместо да бъде разрешен и приключен е раздухан и използван за "разчистване на сметки".  На САЩ не му е угодно да има такова място, където не може да оказва влияние. Връзката  Европа - Русия прави и двете достатъчно независими. Европа - силна икономика, Русия - военна сила, а и малко по на изток е Китай /друга бира/. Просто няма място за САЩ. Та затова е всичко, да се направи място на САЩ.
Украйна е средство. Дали САЩ иска победа за Украйна или конфликт, който да продължи дълго време не мога да кажа. Не знам и каква е целта на Путин. Всяка от двете страни може да реши нещата много бързо, но не го правят.
Преди време четох интервю  на украински политик, който казва - САЩ няма да ни остави да се удавим, но няма да ни позволят и да плуваме.
Ако се порови малко повече, може да се установи, разминаване между говорене и действия, относно въоръжаването на Украйна.

Цитат

Добре се споразумяха - Прибалтийските се отцепиха, Беларус остана. Украйна къде ще е?
Защо САЩ не се интересува от Грузия, Казахстан, Азербайджан .... Нима там конфликти нямаше! Просто не са достатъчно стратегически за Запада.

Цитат
A защо си пишете милитаристичните въжделения в български форум за майки. Участвайте си на равна нога в американските , надъхвайте се колко сте велики , въоръжени и как носите демокрация срещу петрол по света със своите самолетоносачи. Русия не е Ирак, Либия , Сърбия и както се вижда САЩ е пуснал гладиатора си Украйна със своите оръжия. Няма кураж да излезе най-после в открита схватка с главния си идеологичеки, най-вече  ресурсен враг , да донесе "Шок и ужас" и там.
  И си прочетете собствената "Премълчаваната история" на Оливър Стоун и Питър Кузник за  подходите на сеене на демокрация и несигурност в света . Не слушайте само телевизорите си.

:yanim:

Поредната доза малоумия. 

Цитат

Ами то Украйна си е де факто вече анексирана от САЩ

Украйна е де факто и де юре анексирана от Русия. Руски войски са на територията на Украйна, обстрелват украински градове, жилищни и търговски сгради. 

Бла-бла-бла, клоунада да покажем кой е по, по, най, в дивотиите, които ще избълва. 

Мислене няма, остроумие още по-малко, повтаряме като папагали опорките на руската дезинформация. 

Типично за нарцистичните типажи, никога не грешим, ние винаги сме прави, другите лъжат, мамят и ни пречат, света ни е крив за несполуките и излъганите надежди, и очаквания. 

Нивото е адски ниско, но затова спохождано с огромно самочувствие

преди 2 часа, bigiadri написа:

И за това фенербахче отпадна. Друг път турчолята/или руски туристи/ ще си помислят дали трябва да дразнят украинците! Ако си бяха траяли , украинците щяха да  им пуснат равен , та и те да вземат малко повече кинти!

Между другото, Истанбул има три футболни клужа. Като дербито Галата Сарай (сред основателите има българин) - Фенербахче е наричано "интерконтиненталното дерби", защото Галата Сарай е в европейската част на Истанбул, а Фенербахче - в Азиатската. 

Не правя никакви завоалирани намеци. 

Гравита:

Зеленски позира за Vogue, докато Украйна губи градове в полза на Русия!

Задаване на точно правилните въпроси-

преди 6 часа, miro20 написа:

Остави ме мен.

Да те оставя?

Ти се опитваш,да заблудиш всички.И не просто...Не знам-първо себе си ли убеждаваш?После се опитваш и аудиторията.

Та на въпроса,за езиците.

Сигурно не знаеш,за Българите в Македония?За Сърбите,в Косово?За Кюрдите в Турция?И обратното.Примери безброй.По целият свят.Няма забрани но,има неписани.

преди 14 часа, Joss Bomon написа:

Блиц. Много са скромни нещо. Само един град...

преди 29 минути, The Rage написа:

Да те оставя?

Ти се опитваш,да заблудиш всички.И не просто...Не знам-първо себе си ли убеждаваш?После се опитваш и аудиторията.

Та на въпроса,за езиците.

Сигурно не знаеш,за Българите в Македония?За Сърбите,в Косово?За Кюрдите в Турция?И обратното.Примери безброй.По целият свят.Няма забрани но,има неписани.

КОсово сърбо- сталинистите си го направиха сами, с малоумната си демографска политика. Преди 70 години нямаше кьорав албанец в косово. 50 години по- късно, в КОсово нямаше кьорав сърбин! Някой да не би да ги принуди?

Как се обърнаха нещата.Наистина, невероятно, всъщност.

Москва призна, че е получила заявка за обаждане от Вашингтон в четвъртък.

Разговор между висшите дипломати на двете страни може да се състои веднага щом натовареният график на първия дипломат на Русия Сергей Лавров позволи това,

съобщиха от външното министерство.

Лавров „ще обърне внимание на това искане, когато времето позволява“ , каза пред журналисти говорителката на министерството Мария Захарова, имайки предвид искането на Вашингтон за телефонен разговор между Лавров и държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен!

Няма нужда от допълнителни уточнения – графикът на Сергей Лавров е изключително натоварен, очевидно, защото Русия е толкова „изолирана“.

Междувременно "изолацията" на Русия е толкова пълна и Русия е толкова "незначителна" икономически и технологично

и кому е нужна тази незначителна "бензиностанция, маскирана като държава"?

преди 3 часа, васил козарев написа:

Украйна е де факто и де юре анексирана от Русия. Руски войски са на територията на Украйна, обстрелват украински градове, жилищни и търговски сгради. 

Де юре и де факто Русия си връща Украйна. Старае се и много внимава да не бомбандира и да не избива цивилното население, защото са братя. Трябва да се изгонят само няколко предателя и подкупени от САЩ клоуни като зеления например и това е всичко. Както и тук САЩ подкупиха много продажници, които съсипаха България, същото се случва и в Украйна. Само че сега няма кой да ни освободи.

преди 16 часа, ivottoshev написа:

Ясно. Изнасилвания от страна на руснаците има, но Зеленски се стреми да ги прикрие, уволнявайки тази която разпространява тези слухове :giggle1:

Не Русия, а демократичният Запад трябваше да наложи санкции тогава за да спаси живота на невинните иракчани, също както налага санкции сега за да спаси живота на невинните украинци. Нима животът на украинците е по-ценен от този на иракчаните? 

k5z8gSe.png.d35a2f02b0cfaad871f9b392fd75df39.png

току-що, Реджеп Иведик написа:

Слава Богу !!!

Не е слава Богу! Дано след Украйна да завият на юг или директно през Черно море. Защото сега България е разградена нива. Нито армия, нито самолети нищо нямаме.

Само чужди неправителствени организации, спонсорирани от частни лица, които я съсипват. Защитават правата на джендърите, затъпяват младото поколение и т.н.

преди 7 минути, vpvelev написа:

Дано след Украйна да завият на юг или директно през Черно море.

Бе, да не те е напекло слънцето ?

Ти да не си бягал от час по история ?

Ако си бягал, баща майка нямаш ли, баба дядо. Да не си сирак бе ?

Няма ли кой да ти каже, как гази руския ботуш ???

Тогава се позаинтересувай как гази американския. Трепе те или ти взима парите и ти казва: "Нищо лично - просто бизнес".

При руснаците имахме заводи, армия и се отоплявахме с нафтови печки.

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Бе, да не те е напекло слънцето ?

Ти да не си бягал от час по история ?

Ако си бягал, баща майка нямаш ли, баба дядо. Да не си сирак бе ?

Няма ли кой да ти каже, как гази руския ботуш ???

Че ти не си сирак, разбрах.

Че си турчин, разбрах.

Че са ти разказвали баби и дядовци как руски ботуш ги е изритал от България и от другите поробени страни, разбрах.

Че са ти разказали как руски ботуш освобождаваше света от фашизма и как руска ръка заби знамето над Райгстага, разбрах.

Ти разбери, че на българите, тези разкази носят чувството на щастие и свобода. 

преди 11 минути, vpvelev написа:

Не е слава Богу! Дано след Украйна да завият на юг или директно през Черно море. Защото сега България е разградена нива. Нито армия, нито самолети нищо нямаме.

Само чужди неправителствени организации, спонсорирани от частни лица, които я съсипват. Защитават правата на джендърите, затъпяват младото поколение и т.н.

Аз не искам пак с моите данъци да се хранят мързеливи шапкари.

Преди 10-и като нямаше джендъри кой ви беше виновен че бяхме на дъното в соц. блока и Европа?

На кривата ракета космоса и пречи.

преди 9 минути, vpvelev написа:

Тогава се позаинтересувай как гази американския. Трепе те или ти взима парите и ти казва: "Нищо лично - просто бизнес".

При руснаците имахме заводи, армия и се отоплявахме с нафтови печки.

Това го имаше в цяла Европа.

Сега в Русия да не мислиш че се отопляват с нафтови печки?

ПП: второто по-големина находище в Ирак се експлоатира ит лЛукоил.

преди 1 час, Радул написа:

Блиц. Много са скромни нещо. Само един град...

КОсово сърбо- сталинистите си го направиха сами, с малоумната си демографска политика. Преди 70 години нямаше кьорав албанец в косово. 50 години по- късно, в КОсово нямаше кьорав сърбин! Някой да не би да ги принуди?

Пак се правиш...

Говорим за малцинствата и как,не и е позволено,да говорят на майчиният си език.Всеки пътувал малко-го знае.

И само това,е достатъчен повод за война.Най-малкото,за конфликти.

На теб някой,ако дойде и ти каже-От днес,няма да викаш "майна"-Ще викаш "Д`Ге".

преди 22 часа, васил козарев написа:

Те родните русофилЕ сами ще дадат жените и дъщерите си, ако им дойде в къщата боаришник.

-----------------------

Слава Богу, европейския съюз потъва. Русофобите и путинофобите са тотално озверяли

https://www.bloombergtv.bg/a/16-biznes-start/109073-planiranata-tsena-na-gaza-e-pagubna-za-industriyata-proizvodstvata-shte-se-premestyat-v-afrika

преди 1 минута, The Rage написа:

Говорим за малцинствата

Какви малцинства бе, цяла Украйна говорят руски и украински език.

Никой не е забранявал руския в Украйна.

Кьормусун табелата, че половината украински канали работят на руски. А другата половина, когато минат от украински на руски не си правят труда да превеждат.

Не знам заслепени ли сте, пачките с рубли ли са дебели...

преди 20 минути, BANKATA написа:

Аз не искам пак с моите данъци да се хранят мързеливи шапкари

Ти да не си иванка от темата за Възраждане. Току що цитираното от мен изречение съвпадна на 100% с неговите дрисни.

преди 25 минути, BANKATA написа:

Аз не искам пак с моите данъци да се хранят мързеливи шапкари.

"Народ, който не храни своя армия ще храни чужда!". Това знаеш ли кой го е казал?

преди 25 минути, BANKATA написа:

Преди 10-и като нямаше джендъри кой ви беше виновен че бяхме на дъното в соц. блока и Европа?

Ти кой набор си? За какво дъно говориш? Не знаеш ли какви заводи имахме. Потърси из нета, защото на мен няма да повярваш както те гледам.

А да не говорим, че бахме първи в електрониката и компютрите. Даже японците ни признаха. Произвеждахме запаметяващи устройства и компютри "Правец" още от 1979 година. Имахме завод за производство на процесори и интергрални схеми. Къде си тръгнал да ми говориш за дъното на соца сме били.

Всеки си имаше собствено жилище. Проучи из нета колко % от американците или западно-европейците имат собствено жилище.

Минималната карта за море беше за 14 дни. На символична цена.

Да изброявам ли още?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.