Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 6 часа, vpvelev написа:

Че не е в ред, не е в ред. Не зная дали е на хапчета. А може вече да не и действат.

Не е на хапчета. На жълти стотинчици е също както Лоботомирания, оФцата и Цоцо

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 8 часа, FatMan9 написа:

Кое му е добре на това да си имигрант ва деиндустрализирания Запад? Кое му е хубавото на това да си мияч на чинии, събирач на череши и грозде, болногледач, работник във фабрика за месо (вероятно на черно) и т.н...? Кое му е хубавото на това да си в държава, където ти се вземат парите и се прехвърлят към САЩ чрез IMF?

Ако в ЕС е толкова хубаво, и Българи е в ЕС и се управлява от политици с Евро наклонности, защо хората пак бягат?

Имам много познати и роднини в чужбина, и никой не мие чинии. Напротив, получават достойно заплащане и за физическия и интелектуален труд. Децата получават качествено образование, стандарта на живот разбира се е в пъти по добър. Никой от тях не е прекъсвал връзките с България. Идват си често, и всеки път с по нови коли, почиват си пълноценно , усмихати, доволни, щастливи, за разлика от плюещите диванни злобари  като теб. :) 

Защо злобееш че хората могат да живеят по добре от теб ?

Да, сега е криза разбира се, удари всички . Е и ?

Само че апокалипсис няма да настъпи в Европа. Не ги мисли :)

Не се подвеждай и не пускай лъжлива информация. Всички вече знаят, че аз съм прав, а ти грешиш, което допълнително се затвърждава от факта, че аз използвам статистики, проучвания и сложни политически налази, а ти просто игнорираш това, което казвам, и продължаваш да повтаряш твоето фактически погрешно мнение, което аз успешно оборвам с лекота всеки път когато пожелая.

И още нещо, уважаеми Миро! Защо не коментираш статистиките и проучванията относно ЕС-Русия, които съм показал в следната тема (трудно ли ти е да обориш факта, че руската икономика е по-добра от тази на ЕС, включително и от индустриална гледна точка?):

Естествено че не съм чел всичките ти простотии.

Защото си фейкомет.

Самия израз "руската икономика е по добра от тази на ЕС "  предизвиква само смях :) 

Дори няма да се хващам да ти цитирам цифри , проценти , и т.н. :) 

Защо искаш да се отговаря на всяка една твоя простотия, идея си нямам :)  

на 3.10.2022 г. в 5:54, miro20 написа:

Не позна. Бяга интелигенцията, бягат умните хора, бягат образованите, бягат мислещите.

Остават малоумниците нахъсани с промита проапганда

Е, и тези които нямат тази свобода и възможности , които не могат да си позволят дори да излязат от града си по финансови или други причини ...

пп

Между другото, има ли руснак който живее и работи на Запад , който да "мисли за завръщане" ??  :)

Ха-ха... Абе, Пролетариатник Миро, ти ако не напишеш нещо негативно срещу Русия, ти няма да си ти, бе.

А с нещо можеш ли да опровергаеш казаното ? Ами злобей си , знаеш че съм прав.

Ето ти "пролетарчик" и още към горното  което казах за бягащите от Рашистан , да добавя :

31% российских IT-специалистов уже переехали в другую страну или планируют релокацию в течение ближайшего года

преди 6 часа, ivottoshev написа:

Не е на хапчета. На жълти стотинчици е също както Лоботомирания, оФцата и Цоцо

Не мери другите със собствения си аршин :) 

копейкаджии комунета :getout:

преди 8 часа, Banesc написа:

в целия свят да се пусне референдум и всичко да стане  Русия 

И защо  ?

То това искат и Ислямска Държава... но въпроса е зщо го искаш ?

преди 11 часа, BANKATA написа:

Обидно е една жена да е повече в час за войната от вас, ама проблема е във вашия "компютър".

Някои хора като Вас още не са разбрали, че войната е заради националистите в Киев,  включително с пряката финансова подкрепа от САЩ за тях.  Без подобна подкрепа бандеровците нямаше да провеждат военна операция в Донбас.   Щяха да са привели в изпълнение гласуваното решение за автономия от Върховната Рада в Киев.   Тогава нямаше да има никакви военни операции.  А сега халюцинират да си връщат Крим и Донбас -вероятно още да ги тероризират...   

преди 25 минути, attj написа:

Някои хора като Вас още не са разбрали, че войната е заради националистите в Киев,  включително с пряката финансова подкрепа от САЩ за тях.  Без подобна подкрепа бандеровците нямаше да провеждат военна операция в Донбас.   Щяха да са привели в изпълнение гласуваното решение за автономия от Върховната Рада в Киев.   Тогава нямаше да има никакви военни операции.  А сега халюцинират да си връщат Крим и Донбас -вероятно още да ги тероризират...   

Мине не мине време , повтаряш си цикъла с фейковете :) 

преди 10 часа, M.Николов написа:

FeM-xqjX0AAHLjd?format=jpg&name=900x900

преди 27 минути, miro20 написа:

имам много познати и роднини в чужбина, и никой не мие чинии.

Много ми е смешно ,когато някой каже ,че като се отиде на запад МИЯТ ЧИНИИ! Те просто си мислят , че на запад чиниите се мият на чешмата на двора или на реката и търкат загорялото с пясък или пепел от оджака .Просто не знаят , че понякога чиниите могат да се мият с МИЯЛНИ МАШИНИ в идеално чисти и сухи помещения ,всичко е автоматизирано -сушене , подреждане и т.н.Тук явно изхождат от позиция русия ,където е НОРМАЛНО  да миеш чинии с кладенчова вода или на реката!

преди 10 часа, N1K17Y написа:

Всичко тъпо ли ти се вижда интересно ? 

Аз казах ли ви ???

преди 9 часа, Banesc написа:

аз съм го измислил по - добре от Мъск  

в целия свят да се пусне референдум и всичко да стане  Русия 

Степан Бандера е жив и е в Перник.

Пита за Сергеев

преди 33 минути, N1K17Y написа:

@vpvelev и сегашното настъпление на украинската армия ли са част от плана ? :popcorn2:

Естествено! 

Казах ви че много грешите като гледате под лупа кой напредва и кой бяга в Украйна. Русия изчаква зимата. А и победите на украинците и показаха слабите места в армията и некадърните и генерали. Сега всичко се напасва и наглася. За добро или лошо сега украинската и руската армии са най-добрите с практически опит, а не в учения. 

преди 10 часа, N1K17Y написа:

Директно направи една тема за Мъск, където да пишете само избраните интелектуалци

На входа да пускат само който знае какво означава на английски буча и претендира че е чел Параграф22

преди 10 минути, miro20 написа:

FeM-xqjX0AAHLjd?format=jpg&name=900x900

Миро20 с ново 20. Системно и методично иска да внушава неща които не са характерни за руснаците като ги сравнява с фашистите срещу които те се бориха, а сега и най-нагло им слага ку-клукс-кланови качулки създадени и характерни единствено за САЩ.

Миро20 се мъчи да прехвърли вината на САЩ върху Русия. Но няма да успее.

Ку-клукс-клан

от Уикипедия, свободната енциклопедия

„Ку-клукс-клан“ (на английски: Ku Klux Klan), съкратено ККК, е нелегална расистка организация, възникнала в южните щати на САЩ след премахването на робството и даването на права на афроамериканците, непосредствено след Американската гражданска война.

преди 7 часа, Филипов написа:

Троловете да слушат какво им обяснява американец.

Всяко стадо си има мърша.

В последната седмица само 500 000 руснака гласуваха с краката си единодушно на въпроса какъв садист и касапин е Путлер, ти изкопа отнекъде един американец и се дуеш.

преди 2 минути, vpvelev написа:

Миро20 с ново 20. Системно и методично иска да внушава неща които не са характерни за руснаците като ги сравнява с фашистите

ама ти сега ли разбра че Рашистан е фашистка държава ? :giggle1:

https://www.psychologies.ru/wellbeing/14-priznakov-fashizma/?fbclid=IwAR3mAr9XCUzBC5cPEKAWZkGUJ6ciC8cG6wr_uMl4GBoYjwF03Hae-m1QKYY

преди 10 минути, miro20 написа:

Мине не мине време , повтаряш си цикъла с фейковете :) 

Твой специалитет са.   Нима г-жа Нюлънд не стимулира Майдана през 2013 година?   Тогава реално свърши вековното разбирателство на бандеровците и казаците.   Защото не всички украинци искаха да са в НАТО и в ЕС.  Така те сами разпадат държавата си.  

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:
преди 7 часа, Филипов написа:

Троловете да слушат какво им обяснява американец.

Всяко стадо си има мърша.

В последната седмица само 500 000 руснака гласуваха с краката си единодушно на въпроса какъв садист и касапин е Путлер, ти изкопа отнекъде един американец и се дуеш.

Ами по това се различава демокрацията от фашисткия режим на Путлю.

В "злия Запад" можеш да чуеш всякакви мнения и рпорашистки също. У нас също, дори и тук са мнозинство антибългарите, но .. това е демокрацията.

Докато в Рашистан не можеш да чуеш критика на режима, не можеш да чуеш хвалебствия или фенове на "противниковия лагер" и политика.

Затова много ми е смешно как цитират разни блогъри "Саня от Флорида" , но не се питат .. защо няма РЕЦИПРОЧНО "Джон от Сочи" да громи и критикува Рашисткия режим  и Кремъл !

:) 

Ами няма как да има.... Всеки излязъл с плакат "не на войната" и подобни акции се арестува , вкарва в затвора, рискува от солена глоба до 15 г затвор.

Защото фашизма е в РФ и Кремъл.

преди 19 минути, bigiadri написа:

Много ми е смешно ,когато някой каже ,че като се отиде на запад МИЯТ ЧИНИИ! Те просто си мислят , че на запад чиниите се мият на чешмата на двора или на реката и търкат загорялото с пясък или пепел от оджака .Просто не знаят , че понякога чиниите могат да се мият с МИЯЛНИ МАШИНИ в идеално чисти и сухи помещения ,всичко е автоматизирано -сушене , подреждане и т.н.Тук явно изхождат от позиция русия ,където е НОРМАЛНО  да миеш чинии с кладенчова вода или на реката!

Миенето на чинии е станало като нарицателно бе бухал. И това ли не разбра. Не го казвам в конкретния случай да се мият чинии. 

Всичко ли трябва да ви се обяснява като на олигофрени?

Явно не сте чели художествена литература като деца. Нямате обща култура. Не разбирате това което четете.

Стегнете се малко. Въпреки че вече е късно.

преди 8 минути, miro20 написа:

https://www.psychologies.ru/wellbeing/14-priznakov-fashizma/?fbclid=IwAR3mAr9XCUzBC5cPEKAWZkGUJ6ciC8cG6wr_uMl4GBoYjwF03Hae-m1QKYY

За фашизма разбрахме, че не си наясно какво е и дали го има в Русия.

Защо не казваш нещо за ку-клукс-клана? Защото всички линкове водят към САЩ ли? Ама ти разпространяваш картинки в които и това се внушава за руснаците. Ей така м/у другото. Може пък след 100-ия път някой и да повярва.

преди 1 минута, attj написа:

Нима г-жа Нюлънд не стимулира Майдана през 2013 година? 

И какво е лошото да подкрепя Майдана, който бе в Киев, а не в Донбас ? И който бе за демокрация, реформи, борба с корумпирания олигарх Янукович , евроинтеграция и улеснена търговия и работа в ЕС ???

Какво е лошото те питам в това ?

НЯмаше нищо общо  лъжите за  нацисти, Донбас , Крим и т.н.

Просто рашистите използваха случая с протестите да извъртят чрез пропаганда за несъществуващи никога проблеми между руснаци и украинци, и да оправдаят с лъжите си вторжението в Крим , после и в Донбас.

Което е подготвяно и обмисляно мнооого преди това :

https://ru.krymr.com/a/krym-2014-rossiya-okkupatsiya/31111879.html?fbclid=IwAR01AU6DYQ-KME36fYZXdXJ1Y2ad2vLyX5zCXw_oQ0W3KjDmqgQi5Giog7k

Така че никакви хамериканци не са ви виновни, а всичко си беше планирано рашистко нахлуване.

преди 4 минути, vpvelev написа:
преди 9 минути, miro20 написа:

За фашизма разбрахме, че не се наясно какво е и дали го има в Русия.

Е значи нищо не си разбрал от това което цитирам. :)  Проблема си е твой.

Лоботомиро20 написа:

Имам много познати и роднини в чужбина, и никой не мие чинии. Напротив, получават достойно заплащане и за физическия и интелектуален труд. Децата получават качествено образование, стандарта на живот разбира се е в пъти по добър. Никой от тях не е прекъсвал връзките с България. Идват си често, и всеки път с по нови коли, почиват си пълноценно , усмихати, доволни, щастливи, за разлика от плюещите диванни злобари  като мен.   

Злобея, че хората в Русия могат да живеят по добре от мен

Само че апокалипсис няма да настъпи в Европа. Не ги мисли 

Защото съм фейкомет.

Меря другите със собствения си аршин   копейкаджии комунета 

------------------------

Лоботомиро, сигурно роднините ти като се върнат за малко от чужбина и като те видят колко си тъп и смотан, бързат да се приберат обратно.

преди 13 минути, vpvelev написа:

Миро20 се мъчи да прехвърли вината на САЩ върху Русия. Но няма да успее.

Карикатурата е за американска публика. Кьормусун, че надписите са на английски ?

Трябва в САЩ да пускат неразбираеми за американците карикатури ли ???

Не спряхте с мръсните си манипулации ей !

преди 5 минути, gagodrago написа:

Лоботомиро20 написа:

Имам много познати и роднини в чужбина, и никой не мие чинии. Напротив, получават достойно заплащане и за физическия и интелектуален труд. Децата получават качествено образование, стандарта на живот разбира се е в пъти по добър. Никой от тях не е прекъсвал връзките с България. Идват си често, и всеки път с по нови коли, почиват си пълноценно , усмихати, доволни, щастливи, за разлика от плюещите диванни злобари  като мен.   

Злобея, че хората в Русия могат да живеят по добре от мен

Само че апокалипсис няма да настъпи в Европа. Не ги мисли 

Защото съм фейкомет.

Меря другите със собствения си аршин   копейкаджии комунета 

------------------------

Лоботомиро, сигурно роднините ти като се върнат за малко от чужбина и като те видят колко си тъп и смотан, бързат да се приберат обратно.

Тя и дъщеря ти не беше ли от Италия,  идва да те види и бега като те види "колко си тъп и смотан",  обратно ? :giggle1:

Това комунетата толкова ви е изпит мозъка че дори не осъзнавате какви нонсенси плямпате :)

Аз нямам нужда да преправям цитати на думите ти с обратни  твърдения... но се радвам че злобееш и много добре разбираш кой е "тъп и смотан" :)

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 35 минути, vpvelev написа:

Естествено! 

Казах ви че много грешите като гледате под лупа кой напредва и кой бяга в Украйна. Русия изчаква зимата. А и победите на украинците и показаха слабите места в армията и некадърните и генерали. Сега всичко се напасва и наглася. За добро или лошо сега украинската и руската армии са най-добрите с практически опит, а не в учения. 

Странно, преди седмици твърдеше, че такива неща са фейк :popcorn2:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.