Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Rz31X07Fmh9tg50Tg9DSKwN5PE52gDaVM_KVZzyu

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Другаде не мога да го кажа, затова ще го кажа тук:

Голямо "Браво" на Владимир Путин за отговора срещу Украйна! Така се постъпва с нацисти и терористи! С тях не се преговаря, а се воюва до самия край, докато не бъдат напълно унищожени!:yanim::yanim::yanim:

преди 3 минути, Anneliese написа:

Голямо "Браво" на Владимир Путин за отговора срещу Украйна! Така се постъпва с нацисти и терористи! С тях не се преговаря, а се воюва до самия край, докато не бъдат напълно унищожени!:yanim::yanim::yanim:

Охо, следовницата на Айхман и Хитлер. Как си, пиле. 

преди 2 часа, miro20 написа:

Само гражданска инфраструктура,

вчера кримския мост не беше гражданска инраструктура и  камиона се караше от робот и кола до него и тя на авто  пилот на гугъл 

преди 13 минути, васил козарев написа:

Охо, следовницата на Айхман и Хитлер. Как си, пиле. 

По - добре, след като научих за ракетните удари срещу дивашката страна. Сега чакам с интерес какво ще направи сбъркания наркоман.

А досадниците у нас как не се умориха да клечат пред руското посолство с тъпото знаме, просто не знам. Добре, че нормалните хора не ги отразяват тия.  Но охраната на посолството трябва да бъде увеличена,  тия украинци са много откачени и непредвидими, българските им приятелчета и наши предатели - също.

Тия не заминаха ли вече на по - хубаво в Германия? Нека германците да ги дондуркат,  и да се огледат в тях и хубаво да видят себе си и своята история!

mKUW8.jpg

преди 2 минути, Anneliese написа:

са много откачени и непредвидими, българските им приятелчета и наши предатели - също.

незнам кой е откачен - що не идеш да се лекуваш в Русия, там на такива като теб затова не се дават лекарства - а средата е достъпна като тук през 80-те

и при нас бе така, на стълбите, просто 2 релси

https://www.google.com/maps/@54.9752859,73.3748618,3a,75y,92.31h,88.16t/data=!3m7!1e1!3m5!1sg47QdP-CIxxFbTNf9Eblhg!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fpanoid%3Dg47QdP-CIxxFbTNf9Eblhg%26cb_client%3Dmaps_sv.tactile.gps%26w%3D203%26h%3D100%26yaw%3D174.6605%26pitch%3D0%26thumbfov%3D100!7i13312!8i6656

Сега чета в оня форум, там е истински кокошарник, украинолюбките го раздават много възмутени, ядосани, обидени на Владимир Путин, че си е позволил тези удари. Тия живеят в някаква паралелна вселена, честно. Не знаят какво значи война и какво се прави по време на война. И са едни такива фенки на наркомана...........горките им мъже, жалко, че не знаят жените им по какъв идиот са хлътнали и подкрепят. Той даже и готин не е. Наркоманският му налудничав поглед плаши.

преди 33 минути, Anneliese написа:

Администрацията трябва да изреже този коментар и да си рекламират форума с него :giggle1:

преди 1 минута, Anneliese написа:

Сега чета в оня форум, там е истински кокошарник, украинолюбките го раздават много възмутени, ядосани, обидени на Владимир Путин, че си е позволил тези удари. Тия живеят в някаква паралелна вселена, честно. Не знаят какво значи война и какво се прави по време на война. И са едни такива фенки на наркомана...........горките им мъже, жалко, че не знаят жените им по какъв идиот са хлътнали и подкрепят. Той даже и готин не е. Наркоманският му налудничав поглед плаши.

виж държавна институция - дори тротоара не е скосен

https://www.google.com/maps/@54.9747072,73.3762026,3a,75y,204.99h,68.1t/data=!3m6!1e1!3m4!1sf8-STs8QJiOxDdwX0hKhsw!2e0!7i13312!8i6656

преди 2 часа, glen написа:

Малка история за човешки интерес, която според мен е забавна.

Очевидно има козметична компания в Украйна (основана от Наталия Яроменко от Киев, но стартирана в Обединеното кралство), наречена LAMEL, която създаде нов козметичен продукт, за да отпразнува нападението на Кримския мост, наречен "огнени мигли", популяризиран в Instagram със снимки върху унищожаването.

Днес руска ракета унищожи склада на ЛАМЕЛ, давайки нов смисъл на термина "огнени мигли".

Смятай как беснее Путлер, да праща ракета срещу склад за гримове, от марка, който едва ли и някой е чувал. А горките путлеристчета са толкова дълбоко заврени в г*за му, че мислят това за повод за гордост :laughing5:

на 9.10.2022 г. в 11:11, васил козарев написа:

Учил си ги, колкото се е състояла оная "лекция" . 

Плоско, Седларов, плоско. Не ти се получават опитите да се изкараш капацитет, особено разнасяйки руските пропагандни тези. 

Чудиш се как да извърташ и бягаш по тъча, повтаряйки едни и същи клишенца, с които се опитваш да се изкараш "капацитет", "мислител" и с голяма "основа" по неща, които чу вчера...  

А ето това кърти мивки и си противоречи с останалите ти писаници

Последно кое имаш предвид? Геноцида на Саддам и Муамар или войните в Ирак и Либия?   

Тук излиза, че не само лъжеш и мажеш страници наред, ами и хал хабер си нямаш по нещата, които " аз съм ги учил тези работи и то не от нета". 

Твоето, ако не беше жалко, щеше да е смешно. Но, когато сам се направиш на маймунка, забавляваща посетителите в цирка, никой не ти е виновен, миличък. 

Първо - "Миличък" ще викаш само на любовника си, аз съм твърдо хетеро...

Второ - Хубаво си се върнал на старите ми постове, но както обикновено нищо не си осмислил...

Трето - Дори и по писаниците тук си личи кой е учил и кой просто копира разни думички от нета...

Четвърто - Логически грешки и противоречия има само в междуушното ти пространство... може да е следствие на опит за къртене на мивки с глава...

Пето - твоето е не само жалко, не само смешно, то е супер-дупер идиотско...

Само идиот може да ползва думи и термини, чийто смисъл не разбира...

Само завършен идиот ще каже на човека, който му е обяснил, какво означават тези термини, че той му е "отворил очите" за тях и ще тръгне да спори чий образователен ценз е по-висок...

Само на абсолютен супер-дупер идиот ще му е нужен половин ден обяснения, за да схване нещо обяснено като за малки деца...

Шесто - За форумен клоун ставаш, за цирков клоун - не...

За там се иска талант, интелект, професионализъм - все неща от които си лишен по рождение...

на 9.10.2022 г. в 11:20, васил козарев написа:

Има международно право, което регулира междудържавните отношения, граници, търговия и прочее. Въз основа на това право Крим принадлежи на Украйна, а Русия го е анексирала незаконно. 

А, ако искаше да подчертаеш, това което твърдиш, запалването на онзи Дом на не-знам-какво си в Одеса, щеше да е прекрасен пример и щях да си кажа точното мнение. 

Както и да е, считам диспута за приключен.

Диспут?!?

С теб??!!!??

Ти вярваш ли си, че някой средно интелигентен човек ще тръгне да води диспут с теб?

Ей това е логическа грешка...

На такива като теб нормалните хора се подиграват...

В твоя случай дори и това не е нужно, достатъчно е да ти пуснат стръвта и ти сам започваш да се подиграваш на себе си...

Ахилесов нумеро дуе...

Правдата и правото са различни неща, това е първото нещо, което научава един студент по право...

Ей ти още една логическа грешка...

И веднага след нея следва следващата...

Значи, за да ми отговориш "точно", то аз трябва да ти говоря това, което очакваш ти и което искаш ти?

И това би било диспут?!?

Момченце недоразвито ментално, свържи се с женския си аналог тук и пред нея можеш да се опитваш да изглежда ентелЕгент, като използваш чуждици и термини, чийто смисъл не разбираш, но пък изглеждат "умно"...

Диспут между нас никога не е имало, за да може да му се сложи край...

А дали и колко ще ти се подигравам е изцяло мое решение, върху което ти нямаш възможност да влияеш...

Нещо неясно?

преди 46 минути, Anneliese написа:

Наркоманският му налудничав поглед плаши.

Рече красавицата с бабешките очила и айде да не те описвам щот има хора дет искат да спят

преди 2 минути, petie1 написа:

Рече красавицата с бабешките очила и айде да не те описвам щот има хора дет искат да спят

Feysbuk-slaga-ikonka-sas-sreden-prast_1422616672-b.jpg

преди 1 час, Anneliese написа:

И до днешен не съм схванал ти какво печелиш от тая дандания? Големите ще продължат да си играят игрите и това е

преди 1 минута, Anneliese написа:

Feysbuk-slaga-ikonka-sas-sreden-prast_1422616672-b.jpg

Аа така пак ще отнесеш банана и ще има ама нацистите ама свободата на словото ама репресират ме

току-що, petie1 написа:

И до днешен не съм схванал ти какво печелиш от тая дандания? Големите ще продължат да си играят игрите и това е

Това трябва да го сложат като мото на темата...

И да изкача във всеки пост...

преди 8 минути, andiay написа:

Това трябва да го сложат като мото на темата...

И да изкача във всеки пост...

Ами да... Щели били да избият неонацистите и какво ще се промени за обикновения човек? Абсолютно нищо та затва и не разбирам крясъците ни на русофилите ни на русофобите

съжалявам че ще изгубите заработените  денги  долари и евро но американският капитализъм се провали и  ще има голямо зануляване 

от тук натам ще оцеляваме само единиците и умните 

другото ще тегли негативите 

очаквам масови самоубийства в европа поне 200-300 милиона 

от тия костюмарчетата и вратовръзкарчетата 

преди 1 час, Anneliese написа:

Не им се коси, Ане, те не са виновни, виновна е природата, дори не тя, просто понякога се случват грешки. Значи, те могат да бомбят и дори се радват на перемогата, но когато тях ги ударят било престъпление и ... вой до небесата. А това е само предупреждение за това, което ги очаква.

И пак не се коси за фенките (и феновете му) ... те са същите като него. Препратка към "контактния" кукумицин паси и сие, към ония, които стават на крака, като почне да им говори с прегракнал олигофренски глас укромана. Препратка и към съвсем видиотилия се форумен тъпанар (-и), който (които) в безсилието си да измисли нещо се хили (-ят) на всеки пост.

Що се отнася до това, че руското командване е проспало обучението на укри в полша (много малко време имам, вече не помня кой го беше споменал), да, вярно е, но това не би трябвало да е проблем, защото руския войник в същността си е много по-добър от натовските задници. Тук разликата идва от начина на обучение. Ония ги обучават по американски, т.е. "убивай наред, който не е с теб е против теб и трябва да бъде унищожен". Руският войник не е обучен по този начин и това си личи от началото на операцията. Да, те жалят мирното население на усрайна, но не помислиха ли какво ще се случи с мирното руско население на Донбас и "освободените" от укрите територии. Грешка! Не, че пазят споменатото население, а че не разрушиха инфраструктурата, по която сега тече оръжие за ... пак споменатата. Като добавим и голямото числено превъзходство, то резултата е налице.

Мисля, че малко късно руснаците смениха (или по-точно назначиха командването), но виелицата тепърва започва.

Не се кося, забавни са ми. Станах малко късно и  върна да гледам новините. Сутринта ходих на лекр ( заради ужасни болки в гърдите), после ходихме в Монтана да пазаруваме храна, основно да вземем боза, защото с нищо друго не мога да пия желязото. Само бозите на "Брей" и "Родна страха" стават, останалите са ужас.

Та, сега седя, пия минерална вода (защото замърсиха нещо нашата вода и има ужасен вкус) и се хиля на някои постове, от други съм в недоумение. Една потребителка, която не знам колко е бляла в училище, но питаше ударените ТЕЦ - ове дали не изпускали радиация. Една грамотна потребителка кротко и обясни разликите между ТЕЦ и АЕЦ.  Божееееееее, не мога да повярвам! Има хора, дето не знаят разликата между ТЕЦ и АЕЦ. (припадане) Как ги пускат да завършват училище недоучили, бе?:angry:

А с тая често повтаряна мантра  "Ама нали сме в 21 век" ми звучат като от някоя секта. 21 век не е гаранция и застраховка за нищо. Просто политиците използваха много грубо надеждите на хората и ни лъгаха, че 21 век ще е много по - различен. Аз го разбрах в един момент. Но още има наивници да кълват на тия приказки.

преди 8 часа, васил козарев написа:

И цитира поражения по гражданската инфраструктура. :D  

И нито един военен обект. "Специална операция" та дрънка. 

трола даже не осъзнава какво копипейства и как сам се закопава.

преди 8 часа, glen написа:

Малка история за човешки интерес, която според мен е забавна.

Очевидно има козметична компания в Украйна (основана от Наталия Яроменко от Киев, но стартирана в Обединеното кралство), наречена LAMEL, която създаде нов козметичен продукт, за да отпразнува нападението на Кримския мост, наречен "огнени мигли", популяризиран в Instagram със снимки върху унищожаването.

Днес руска ракета унищожи склада на ЛАМЕЛ, давайки нов смисъл на термина "огнени мигли".

да, рашистите дадоха нов смисъл на думата "комплексари" биейки по складове с козметика  :)  :) :)  

Мислех че само промитите комплексирани ислямистки мозъци могат да реагират така ,нападайки  Шарли Ебдо .

Грешал съм ... рашистите  задминаха тези крайни ислямисти.

преди 7 часа, Banesc написа:

вие вярно ли не виждате  че целта е унищожение на европа

хората и прозводството ще избягат кой в сащ кой в русия

в европа няма да има електричество и горива

единствено въглища и дърва ще има 

всички от градовете ще избягат и ще останат пусти блокове  без вода и топлофикация

защото няма да е изгодно за един човек  сам във блок и безработицата ще е 100 %

никой няма да работи  няма да има държавни служители защото няма да има с какво да им се плати

защото нищо не е произведено

хубу де,  Европа умира. Голям кеф за всички малоумници дето седят на клона който режат :) 

Според теб когато рашистктие усилия да унищожат Украйна физически и изравнят със земята , когато успеят да съсипят чре прокси-прорашистктие политици в ЕС, когато чрез суровинния монопол тотално сринат икономиката на Европа, какво следва  според вас ?

Всички ще хукнат да се спасяват от глад и студ в Рашистан ли ?

Сериозно питам, не се подигравам или злорадствам.

Просто питам - как си представяте бъдещето в такъв свят ?

Да попитам и дъртите комунета тук - Ще се върнат ли тук дъщерите им от Италия и др европейски страни дето пращат парички в помощ към пенсийките ?? Ще се преместят ли в Рашистан за по добри доходи и стандарт ?

Как си представяте просперитет и икономика под шапката на държава която има под 2 % от световната икономика и БВП ?

Дори да ви зелят с газ и нефт, това хляб , сигурност и висок стандарт не дава. Справка - Венецуела.

преди 4 часа, crazy katon написа:

Що се отнася до това, че руското командване е проспало обучението на укри в полша (много малко време имам, вече не помня кой го беше споменал), да, вярно е, но това не би трябвало да е проблем, защото руския войник в същността си е много по-добър от натовските задници. Тук разликата идва от начина на обучение. Ония ги обучават по американски, т.е. "убивай наред, който не е с теб е против теб и трябва да бъде унищожен". Руският войник не е обучен по този начин и това си личи от началото на операцията. Да, те жалят мирното население на усрайна, но не помислиха ли какво ще се случи с мирното руско население на Донбас и "освободените" от укрите територии. Грешка! Не, че пазят споменатото население, а че не разрушиха инфраструктурата, по която сега тече оръжие за ... пак споменатата. Като добавим и голямото числено превъзходство, то резултата е налице.

Сигурен съм че сам не си вЕрваш на глупостите за "великия руски войник" .

Тотална разпасана окрадена от командването си , армия. Сбирщина, не армия.

Затова и са известни не с ред и дисциплина, а с алкохолизъм, дедовщина, а сега и с мародерства и жестокости в окупираните територии.

И понеже не могат да покажат абсолютно никакви успехи на фронта, в момента прилагат далекобойни удари с ракети и то по изцяло цивилни цели .

Както казах, не чух дори от  тукашните путинисти да цитират поразени военни цели .

Това е изцяло и категорично държавен тероризъм на безсилни жалки хора орки

Украинците се обучават не само в Полша , а съм споменавал почти всички големи западни страни.

И разбира се че има разлика с разпасаната неграмотна сбирщина , обучавана по стандартите на съветска русия.

:yanim:

преди 6 часа, Anneliese написа:

Нацисти и терористи са в Кремъл.

Това цял свят го разбра,само ти не.

Защо мислиш всякакви страни с различни дори принципи , религия и управление, се обединиха срещу рашистите ?

Подкрепящи Рашистан са няколко африкански страни които дори може да не си чувала :) 

преди 6 часа, Banesc написа:

вчера кримския мост не беше гражданска инраструктура и  камиона се караше от робот и кола до него и тя на авто  пилот на гугъл 

По конкрентия случай още не е много ясна работата кой е взривил. Все повече се засилват съмненията за причастност на руските, а не украински служби .

Путлю , да не абравяме, точно така дойде на власт със серия террактове в собствената си държава, организирани от ФСБ.

Украинците можеха много отдавна да поразят моста, но се ограничиха с множеството удари които всички туристчета запомниха по летища, военни самолети, военни бази и военни складове из целия Крим.

Не изключвам версията рашистите сами да си изфабрикуват такива взривове, за да могат да преставят това на света като - ето - лошите украинци ни удариха жестоко, ще отвърнем с ядрени бомби .

Още по притеснително е че изляоха данни че ракетните удари вчера са подготвяни от началото на месеца.

т.е. това може да е просто продъжление на органзиирания от ФСБ , взрив на моста.

Дежа-вю с Грузия - По паметливите се сещат за войната 2008г. когато след множество погранични инциденти, изкараха виновни за нападение грузинците, което дефакто си бе така

Само че преди това отдавна бе струпана огромна руска армия до границита в бойна горовност за настъпление, която "слчуайно" се оказа там, и "случайно" нахлу ВЕДНАГА в отговор на "грузинската провокация и нападение" .

Имаше дори случй на осъдена жена за СМС към приятеля си  , в който "издава" без да иска струпаните военни конвои и бяха я осъдили за държавна измяна или нещо такова.

Само че точно тук куца стратегията. И сега , след взрива на камиона, никой не се отвърна от украинците .

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Най безхаберно изхарчените към 700 млн $ от Рашистан

преди 56 минути, miro20 написа:

Най безхаберно изхарчените към 700 млн $ от Рашистан

Доста си наивничък.

Ударите са демонстрация на сила.
Посланието - можем да ви удряме масирано по всяко време, сега го правим по инфраструктура, която лесно можете да възстановите и не целим жертви. Ако упорствате ескалираме ударите по живи цели - военни и държавни обекти навсякъде по територията ви.

Да се изчисляват военните средства на руснаците във войната в долари е пък двоен наивитет.
Изчисленията в долари имат логика единствено за американците, ако те бяха произвели тези ракети - толкова щяха да се охарчат спoред тяхната икономика.

преди 8 часа, Anneliese написа:

Не знаят какво значи война и какво се прави по време на война. И са едни такива фенки на наркомана...........горките им мъже, жалко, че не знаят жените им по какъв идиот са хлътнали и подкрепят. Той даже и готин не е. Наркоманският му налудничав поглед плаши.

Ти, като си фенка на дъртия гном, и знаеш какво се прави на война, да те пратим там, да им покажеш, а. Ще съберем пари, ще ти купим еднопосочен билет, ще отидеш и ще им покажеш "какво се прави на война". 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.