Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Путлер

Касапина Путлер

Те не са нищо повече от русофобски колективни идиоти в държава, която имаше всичко, за да бъде една от най-големите икономики в Европа и никога не надхвърляха най-мизерното в една много богата страна, пълна с природни ресурси

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 21 минути, glen написа:

Те не са нищо повече от русофобски колективни идиоти в държава, която имаше всичко, за да бъде една от най-големите икономики в Европа и никога не надхвърляха най-мизерното в една много богата страна, пълна с природни ресурси

Ко ?

Зеленски ще бъде в САЩ, за да говори пред Конгреса.

Той може да остане там, докато в негово отсъствие се извършва преврат.

Зеленски остава жив и в САЩ в безопасност от убийство.

Промяната на режима в Украйна е отстъпка на Запада.

Възможен сценарий; уязвимите лидери често биват сваляни веднага щом напуснат страната си.

От няколко дни има смяна на разказа,много изоставате!

За всчки недочули тролове в темата-https://www.economist.com/ukraines-fateful-winter

преди 14 минути, glen написа:

Възможен сценарий; уязвимите лидери често биват сваляни веднага щом напуснат страната си.

За всчки недочули тролове в темата-https://www.economist.com/ukraines-fateful-winter

... и междувременно България е вече част от РФ -> Посланикът ни в САЩ: Авиокомпания отказа услуга, защото "България е част от Руската федерация"

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

Те тава е президент !!!

The Economist интервюта разкриват, че Западът отблъсква Зеленски – докато Залужни прилага своята голяма доза реалност (това ще бъде шокиращо за много лоялни шерпи). По този начин акцентът в интервюто за Economist несъмнено беше върху генерал Залужни, като Зеленски подчертано беше намален - което  показва, че Вашингтон иска да „смени лидерските коне“.ВИЖ ПО ГОРЕ ЛИНКА!

И така, подготвя ли Западът своя наратив, за да се откъсне от този конфликт, който не може да бъде спечелен – Украйна – и да продължи напред? Може ли САЩ и НАТО просто да се измъкнат от ситуацията и да оставят на Залужни да договори поражението си с Русия?

преди 27 минути, glen написа:

Ако се върне в Украйна и продължи да ви бие, ще напишеш ли "извинявам ви се, че пиша тъпотии" ? 

преди 12 минути, Joss Bomon написа:

Ай наздраве

преди 3 минути, N1K17Y написа:

Ако се върне в Украйна и продължи да ви бие

Защо ще ме бие,нали сме партньори?Пращаме помощи.....!

преди 5 минути, N1K17Y написа:

ще напишеш ли "извинявам ви се, че пиша тъпотии" ? 

Защо аз?Вестника е на Ротшилд!

преди 4 минути, glen написа:

Защо ще ме бие,нали сме партньори?Пращаме помощи.....!

Защо аз?Вестника е на Ротшилд!

Руснаците сте партньори с Украйна ? Съмнявам се. 

Това Ротшилд ли го писа или ти ? 

Цитат

еленски ще бъде в САЩ, за да говори пред Конгреса.

Що те е срам от думите ти и страх да се обзаложиш за тях ? 

Ето @kosyo отрпазнуваха 300-те дена

Цитат

Числеността на руските въоръжени сили трябва да достигне 1.5 млн. души, а възрастта, в която се пращат повиквателни, да се увеличи от 18 до 21 години. Това заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу пред колеги от институцията.

Промяната означава, че щатният брой военнослужещи трябва да се увеличи с 350 хил. души, тъй като заложеният в последния указ на президента брой е 1 150 626 души.

преди 17 часа, miro20 написа:

Няма друг тук който да задава несвързан въпроси освен теб .

Да те цитирам самия теб :

Ако бе прочел какво официално е казал Путлю, нямаше да задаваш въпроса "за какво говориш" .

Нито си чел какви са му заръките относно затягане на контрола от страна на ФСБ, ГРУ и всички силови служби , но и наставляваш другите че не знаели.

Кух си бе комсомолец... Тотално нагло незнание и профанщина. После се обиждал...

:) 

Няма как да разбера даден въпрос, ако той е зададен неправилно или предположението на въпроса и силно преувеличено. Ако се научите да задавате въпроси по правилен начин, тогава най-вероятно ще ви разбера.

Вече няколко пъти ти казах, че няма смисъл да ме наричаш "комсомолец". Ти изобщо имаш ли други думи в речника, освен "комуне", "ватенка", "комсомолец". Ти си този, който никога не написа каквото и да е смислено нещо, цитираш странни новини и винаги избягваш да отговаряш на въпроси - така прави и другия човек, който разпространява фалшива информация и измислени истории, избягвайки да коментира  отговори, който аз съм дал на въпрос, зададен от него. Най-новия пример е ето този:

Накара ме "да се аргументирам по-добре", но така и не отговори на аргументите (няма и да отговори). Ти си същия; ти също пишеш безсмислици, направени по начин, по който да звучат смислено, цитираш фалшиви новини, които имат технически вярна основа, както и говориш, говориш, говориш, но нищо не казваш. Третият пропагандист също прави като вас: критикува ме, казва, че това, което съм написал не е правилно - като го пипам кое точно не е правилно, просто не отговаря и се крие. Четвъртият пропагандист, пък, изобщо не отговаря... просто пише някакви случайно подредени думи, разделени със запетайки, както и пуска някакви видео клипове, но никога не отговаря.

Предимно задавате умишлено объркани въпроси, после обиждате, понеже някой не е разбрал въпроса и не е отговорил правилно - така създавате илюзията, че вие сте прави, а останалите грешат и са на по-ниско (интелектуално) равнище от вас. Нито едно от твоите или техните контра-твърдения не опровергава което и да е от нещата, които съм казал. Не, няма как да оспориш нещо, ако дори не го коментираш, а просто пускаш някакви изречения, които са съставени така, че да приличат на смислени критики, които имат малко или нищо общо с твърдението на политическите ви опоненти.

Колкото и да твърдиш, че съм "комсомолец", това никога няма да оспори което и да е от нещата, които съм писал. Също така, и "Задавам-Въпрос-Не-Отговарям-И-Стоя-Няколко-Дни-Извън-Форума-Че-Да-Забравят-Какво-Съм-Казал-После-Пак-Се-Връщам-И-Повтарям-Същия-Сценарии" стратегия на @БаалБек никога няма да оспори каквото и да е, нито ще докаже, че сте прави за нещо... каквото и да е. Задавате въпрос, бягате, после се връщате и задавате същия въпрос... това го правите отново, и отново, и отново, и отново и отново... Не, така нищо не се доказва, нито оспорва.

преди 1 минута, PigMan9 написа:

Ако се научите да задавате въпроси по правилен начин, тогава най-вероятно ще ви разбера.

Руски научи ли ?

Молбата на генерал Залужни :
   Знам, че мога да победя този враг. Но имам нужда от ресурси. Имам нужда от 300 танка, 600-700 БМП, 500 гаубици. Тогава мисля, че е напълно реалистично да стигнем до линиите на 23 февруари.

В началото на СВО Украйна имаше, поне на хартия, добре оборудвана армия :
    Украйна има много танкове и е на 13-то място в света с 2430. По отношение на бронираните превозни средства Киев също се класира високо, заемайки седмо място в световен мащаб с 11 435. Артилерийската мощ на Киев също е страхотна с 2040 батареи.
https://www.trtworld.com/magazine/amid-the-threat-of-a-russian-invasion-how-capable-is-ukraine-s-military-52442

Това, че генерал Залужни е поискал всички тези нови неща, е признание, че повечето, ако не всички стари неща са изчезнали. Това включва оръжията, които е получил след началото на СВО. Ако 20-те процента от руската армия, която беше използвана в Украйна, можеха да нанесат толкова много материални щети за толкова кратко време, колко дълго щеше да оцелее една армия на НАТО във война срещу Русия?

Вие това как го разбирате:

На мен ми звучи като покана за банкет в близката кръчма или бъркам нещо?

Ха, днес пак било ден на Глен да разказва вицове и приказки от под шипковия храст, а утре е Дими на ред, да ни замеря аналоговнет оръжия и възможно по-едър шрифт в по две страници росийски бред, затуй пък товарищ Филипов умора няма, по три клипа в пост през час.

преди 2 часа, PigMan9 написа:

Няма как да разбера даден въпрос, ако той е зададен неправилно или предположението на въпроса и силно преувеличено. Ако се научите да задавате въпроси по правилен начин, тогава най-вероятно ще ви разбера.

Предимно задавате умишлено объркани въпроси, после обиждате, понеже някой не е разбрал въпроса и не е отговорил правилно - така създавате илюзията, че вие сте прави, а останалите грешат и са на по-ниско (интелектуално) равнище от вас. Нито едно от твоите или техните контра-твърдения не опровергава което и да е от нещата, които съм казал. Не, няма как да оспориш нещо, ако дори не го коментираш, а просто пускаш някакви изречения, които са съставени така, че да приличат на смислени критики, които имат малко или нищо общо с твърдението на политическите ви опоненти.

Колкото и да твърдиш, че съм "комсомолец", това никога няма да оспори което и да е от нещата, които съм писал. Също така, и "Задавам-Въпрос-Не-Отговарям-И-Стоя-Няколко-Дни-Извън-Форума-Че-Да-Забравят-Какво-Съм-Казал-После-Пак-Се-Връщам-И-Повтарям-Същия-Сценарии" стратегия на @БаалБек никога няма да оспори каквото и да е, нито ще докаже, че сте прави за нещо... каквото и да е. Задавате въпрос, бягате, после се връщате и задавате същия въпрос... това го правите отново, и отново, и отново, и отново и отново... Не, така нищо не се доказва, нито оспорва.

Горкия ти , дето не разбираш въпросите, направо те съжалявам .... Абе не беше ли ти дето задаваше едни въпроси (правилни) от по 5 реда? Или така ми се е привидяло..

За опровергаването  - че ти правиш точно това дето обвиняваш другите.. Ама то така правят и твойте хора де - така че си е в реда на нещата.  За оправергаването от вчера -  намери ли къде Путя заплашва с ядрено оръжие (поне едно по твоите думи)? Или си го забравил или пък не се брои че било само защото било в отговор на агресия . Сега ако ми застанеш на тази кълка директно те наритвам с твоите думи: "Няма как да разбера даден въпрос, ако той е зададен неправилно или предположението на въпроса и силно преувеличено".

Нека разхождането по конспекта и безкрайните цитати (за предпочитане от RT )започнат след 3.2.1 сега.

преди 5 минути, Без умствен капацитет написа:

и затова ли отстъпиха:D

И откъде са отстъпили? Укронацистите освен Крим никъде и нищо не са отстъпили!

Ако неверваш използвай търсачката на форума или питай Реджеп!

преди 2 часа, glen написа:

какво стана ве, нали вчера твоята кристална топка която завършва на РУ, ти каза че в Бахмут, Русия напредва

само че днес Зелински е в Бахмут, има снимки и видео:D

https://www.svoboda.org/a/demonstratsiya-sily-blogery-o-poezdke-zelenskogo-v-bahmut/32187158.html?fbclid=IwAR3w65TrE-0afmPNnx2ce457xKRxN7kxxhz_IDEdm7MBQdCoZMlK3LvO5Rk

преди 1 минута, glen написа:

И откъде са отстъпили? Укронацистите освен Крим никъде и нищо не са отстъпили!

Ако неверваш използвай търсачката на форума или питай Реджеп!

преди 1 минута, Без умствен капацитет написа:

какво стана ве, нали вчера твоята кристална топка която завършва на РУ, ти каза че в Бахмут, Русия напредва

https://www.svoboda.org/a/demonstratsiya-sily-blogery-o-poezdke-zelenskogo-v-bahmut/32187158.html?fbclid=IwAR3w65TrE-0afmPNnx2ce457xKRxN7kxxhz_IDEdm7MBQdCoZMlK3LvO5Rk

имаш як бъг в топката РУ:D

по точно вчера е бил там - което значе че ти е пукнато, стъкленото кълбо:D

преди 3 минути, Без умствен капацитет написа:

Чичко Путин го изпрати да си изпере тениската,какво толкова?

преди 3 минути, glen написа:

Чичко Путин го изпрати да си изпере тениската,какво толкова?

преди 7 минути, Без умствен капацитет написа:

имаш як бъг в топката РУ:D

по точно вчера е бил там - което значе че ти е пукнато, стъкленото кълбо:D

Украинското лицемерие в действие:

Цитат

Хайде да уточним нещо, когато руснаците обстрелват места и сгради, в или между които се прикриват украински войници, казвахте, че не е правилно, защото тези сгради не били военни цели, сега пък, щом го правят украинците може. Втората разлика е, че казвате, че украинците не са лоши като руснаците, а пък правят като тях. Третото и най - лошото, е че украинците по този начин убиват украински граждани.

преди 9 часа, miro20 написа:

Пак си сляп за това какво бе Майдана.

Сникерсчетата какво олицетворяват според теб? Укрите били гладни и карварите им дават хуманитарна помощ за да не гладуват, или си е чиста проба намеса във вътрешните работи на суверенна държава?

За пореден път ти казвам, че ако карварите си бяха седяли на гъз*вете отвъд океана, светът щеше да е едно доста по-хубаво място за живеене, а специално Крим още щеше да си е укарински и в Донбас проблеми нямаше да има.

преди 9 часа, miro20 написа:

тошеффффф пак насран.

Аз насран?!? Ти си този, който няма отговор на най-елементарен въпрос:

преди 10 часа, ivottoshev написа:

Не си ми отговорил нито веднъж защо когато Кравария бомбардира електроцентрали и страдат милиони невинни цивилни - това не е тероризъм, а когато същото прави Русия - пищиш че имало терор и геноцид. Знам че пак няма да отговориш г-н Двуличник

преди 9 часа, Реджеп Иведик написа:

Нахлуването без обявяване на война и бомбардировките броят ли се за намеса във вътрешните работи ?

Кое нахлуване? Това на краварите в Сърбия без резолюция на ООН ли? Или това в Ирак под фалшивият претекст че имало химическо оръжие? Ми да! Брои се!

преди 22 минути, Anneliese написа:

Украинското лицемерие в действие:

oбъркано същество - я дай пример за цивилен обект обстрелван от украинци, на руска територия

знаем че четеш бг мама, няма нужда да шитиран някоя шапшалка от там

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.