Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Аз пия от зори...

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Някой в тази тема пускал ли е мнение,
че
ако РФ употреби ядрено оръжие в Украйна,
Западът ще унищожи РФ ?
Споко ! Няма да употреби, щото мисли да ги ползва тези територии ...

С уговорката, че не съм фен на нито един от двата сатански лагера - US и С.С.С.Р 2.0
оставям Скот Ритър да ви обясни що е то системата "Периметр" или "Мертвая рука"...
и ... колко се плаща за унищожаването на РФ

Дяволът е изкарал двата си най-яки играча на ринга
пък който победи ...
... на него ще даде следващата "мисия" ...

Джордж Лукас нагледно и разбираемо обяснява метода
чрез император Палпатин :
"убий го !",  и дори "убий ме !!!"
(и ще получиш още от тъмната страна на Силата ...)
(а, реално, ще бъдеш още по-силно обладан от нея )

Предварително, бих призовал към въздържание от култове към "божества" като Икономика или Долар.
Днешнита "божества" са Енергия, Топлина, Храна, Способност за мобилизация или набавяне на огромни производствани мощности
или произведени стоки (цивилни и военни ) или дори съюзници ... 
Сичкото "Мабуту" беше на конгреса Россия -Африка преди няколко години
(май 44 държавни глави и/или премиери) 
щото СССР им даваше оръжие да се деколонизират
(една от причините Западът да има зъб на РФ)
И голяма част от сичкото "ФиделКастро" и "ЧеГевара" се кефи как РФ натрива носа на US
щото им е сърбало попарата .

Междувременно информацията от Бахмут е ужасна за ВСУ и, без да навлизаме в  уточнения, изглежда, че се образува хубав "малък" котел, който ще срине фронта. ВСУ дори хвърля формирования от Херсон до Бахмут. Съобщенията за загубите на ВСУ са умопомрачителни дори от активно прокиевския режим в САЩ група "Моцарт". 

Украинските части, обучаващи се с Моцарт, „понасят изключително големи загуби“, каза Милбърн пред Newsweek. „Числата, които четете в медиите за 70 процента и повече жертви, които са рутинни, не са преувеличени.“ 

https://www.rt.com/russia/567915-ukraine-bakhmut-front-mozart/

преди 16 минути, parmobil написа:

Русия защо не хукна да ги освобождава от Китай? Или е тайна, че Китай колонизира (икономически) Африка?

Абсолютно си прав...

Ама да бе само Африка...

Дори има страни от ЕС, които вече усещат "колониалния (икономически) юмрук" на Китай...

Справка - най-голямото гръцко пристанище....

Не се чудете, че Гърция вече винаги ще гласува против за каквито и да било мерки срещу Китай...

Китай определено знаят как и къде да "инвестират"...

Иначе примера ти с Русия е меко казано неподходящ...

Разбирам защо го даваш, но наистина не е коректен...

преди 10 минути, glen написа:

Междувременно информацията от Бахмут е ужасна за ВСУ и, без да навлизаме в  уточнения, изглежда, че се образува хубав "малък" котел, който ще срине фронта. ВСУ дори хвърля формирования от Херсон до Бахмут. Съобщенията за загубите на ВСУ са умопомрачителни дори от активно прокиевския режим в САЩ група "Моцарт". 

Украинските части, обучаващи се с Моцарт, „понасят изключително големи загуби“, каза Милбърн пред Newsweek. „Числата, които четете в медиите за 70 процента и повече жертви, които са рутинни, не са преувеличени.“ 

https://www.rt.com/russia/567915-ukraine-bakhmut-front-mozart/

точно обратното:D

В неделя Министерството на отбраната на Русия публикува видео от „работното пътуване“ на министъра на отбраната Сергей Шойгу до „Зона на специалната военна операция“. Агенцията заяви, че Шойгу "прелетя над зоните на дислокация и провери напредналите позиции на руски части в зоната на специални военни "
Видеото показва окопите, които министърът изследва от осветителя на хеликоптера. Потребителят на Twitter @GlasnostGone и доброволците на проекта GeoConfirmed геолокацираха мястото, над което е Оказа се, че се намира в Крим, близо до населеното място Арменск. Така „предните позиции на руски части“ са били на 75 километра от фронтовата линия.
Тази линия от окопи и укрепления е написана за първи път от изследователя Бенджамин Питет, който я откри на сателитни снимки Planet.com
320756265_896161408213143_92365682210270 320182819_532385065485757_89501453064151
преди 32 минути, andiay написа:

Абсолютно си прав...

Ама да бе само Африка...

Дори има страни от ЕС, които вече усещат "колониалния (икономически) юмрук" на Китай...

Справка - най-голямото гръцко пристанище....

Не се чудете, че Гърция вече винаги ще гласува против за каквито и да било мерки срещу Китай...

Китай определено знаят как и къде да "инвестират"...

Иначе примера ти с Русия е меко казано неподходящ...

Разбирам защо го даваш, но наистина не е коректен...

Разбирам какво казваш, но заради горното спорене си беше съвсем уместен пример. Идеологически няма с какво да ме оборят. А тук други аргументи не се признават. Левски - ЦСКА

Ирландска евродепутат(ка) ...

Търсачката на ЮТюбе показва и клип със заглавие, че вече била медийна звезда в РФ и Китай ...

От 2 август до 24 октомври са дадени разрешения за износ на оръжие и боеприпаси за общо 1 395 862 000 евро за 50 държави. Сред тях са Австрия, Германия, САЩ, Ирак, Индия, Полша, Хърватия, Азербайджан и други, каза по време на парламентарния контрол министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов, цитиран от БТА.

По време на работа на предходното редовно правителство сделките за оръжие боеприпаси за Полша издадени разрешения за над 1,042 млрд. евро на специална продукция. От 2 август до 24 октомври за Полша са разрешени сделки на стойност 568 млн. евро, като част от сделките са от предходното правителство, каза Никола Стоянов.

https://dnes.dir.bg/ikonomika/za-blizo-4-mesetsa-balgariya-e-razreshila-iznos-na-orazhie-za-nad-eur1-3-mlrd-kam-50-darzhavi

И  ний сме дали нещо на цивилизования свят:)

Абе какво стана с де-индустриализацията?

"70 000 души работят в оръжейния сектор и той предпочита тишината."

преди 3 минути, parmobil написа:

Разбирам какво казваш, но заради горното спорене си беше съвсем уместен пример. Идеологически няма с какво да ме оборят. А тук други аргументи не се признават. Левски - ЦСКА

Хм, не ми се спори...

Просто изказах лично мнение, че контекста на използването на "африканците" в поста на който отговаряш, няма нищо общо с Русия....

Но... колкото хора, толкова мнения...

Всеки решава за себе си...

Идеолгиите не са това, което бяха...

А кво ти пука, че се признава "Само Левски" или "Само ЦСКА"...

Това са просто агитки....

Агитките не се интересуват от играта...

Те държат да са най-гласовитите...

Интересни разговори, дори и за футбол, не се водят между запалянковци...

преди 32 минути, Без умствен капацитет написа:

точно обратното:D

В неделя Министерството на отбраната на Русия публикува видео от „работното пътуване“ на министъра на отбраната Сергей Шойгу до „Зона на специалната военна операция“. Агенцията заяви, че Шойгу "прелетя над зоните на дислокация и провери напредналите позиции на руски части в зоната на специални военни "
Видеото показва окопите, които министърът изследва от осветителя на хеликоптера. Потребителят на Twitter @GlasnostGone и доброволците на проекта GeoConfirmed геолокацираха мястото, над което е Оказа се, че се намира в Крим, близо до населеното място Арменск. Така „предните позиции на руски части“ са били на 75 километра от фронтовата линия.
Тази линия от окопи и укрепления е написана за първи път от изследователя Бенджамин Питет, който я откри на сателитни снимки Planet.com
320756265_896161408213143_92365682210270 320182819_532385065485757_89501453064151

виж колко са зле украинците не могат един прав окоп да изкопаят а сме им продали оръжие за 6 милиарда в злато и сме им подарили ядене и пиене за  500 милиона за тва цената на кашкавала сега е 40 лв 

току-що, kosyo написа:

И  ний сме дали нещо на цивилизования свят:)

Абе какво стана с де-индустриализацията?

"70 000 души работят в оръжейния сектор и той предпочита тишината."

И за теб 10 000 души в оръжейния сектор са много?

Да ти имам критерия за индустриализация...

То и от предния ни разговор стана ясно, че критериите ти са.... хм, да го кажем силно занижени...

Всяка седмица ми се налага да минавам покрай поне две вече бивши предприятия от оръжейния сектор, предприятия вече няма, има готов декор за филм по войната в Украйна....

Доскоро до портала на едното висеше един многозначителен транспарант с надпис - "Новата българска индустрия"...

Ма мнооого точно...

Само в тези две предприятия, някога работеха сигурно поне 10 000....

Индустриализация?

Не ме разсмивай...

току-що, andiay написа:

И за теб 10 000 души в оръжейния сектор са много?

Да ти имам критерия за индустриализация...

То и от предния ни разговор стана ясно, че критериите ти са.... хм, да го кажем силно занижени...

Всяка седмица ми се налага да минавам покрай поне две вече бивши предприятия от оръжейния сектор, предприятия вече няма, има готов декор за филм по войната в Украйна....

Доскоро до портала на едното висеше един многозначителен транспарант с надпис - "Новата българска индустрия"...

Ма мнооого точно...

Само в тези две предприятия, някога работеха сигурно поне 10 000....

Индустриализация?

Не ме разсмивай...

Не четеш - 7 x 10 000 са според статията. Добре де как успяваш все край някакви руини да минаваш... Пак казвам в сравнение с други - Плевенския район е развит.

преди 1 минута, ncl написа:

Известен е само с едно нещо. Познай с какво?

Плевен , Плевен  - град прочут!

Град на к.рви и на студ.

Тази школа строева мамицата ни .ба!

И дом на известния философ andiay и Филипов

току-що, kosyo написа:

Не четеш - 7 x 10 000 са според статията. Добре де как успяваш все край някакви руини да минаваш... Пак казвам в сравнение с други - Плевенския район е развит.

Явно виждаш само това, което ти изнася....

Предприятието с транспаранта е бившия военен завод край Червен бряг...

Ако плевенския край за теб е развит... ще се повторя, занижени критерии

Този край се издържа от шивашки фирми работещи на ишлеме и от "дотациите" на гастербайтерите...

Е, в сравнение с още по-"северозападналите" райони - Враца, Монтана, Видин, може и да мине за "развит", та чак и отвит...

преди 7 минути, kosyo написа:

Плевен , Плевен  - град прочут!

Град на к.рви и на студ.

Тази школа строева мамицата ни .ба!

И дом на известния философ andiay и Филипов

Явно за вас философ е обидна дума, а аз го приемам за незаслужен комплимент...

Нямам достатъчно знания и качества, за да бъда философ...

Но... нормално, в царството на слепците и едноокия прилича на цар...

А па известен съм още по-малко, отколкото философ...

И точното е - град и на жега, и на студ, зависи от сезона....

преди 9 минути, ncl написа:

Д'"ге...

Тцъ...

Това е мит...

Не е плевенски изказ...

По това ще познаеш,, че някой гашник се опитва да мине за плевенчанин...

Рода ми живее тук повече от век и половина...

Плевенчани не ползват"Дъ'ге"....

Сигурно е така. Покрай бившата ми работа съм имал досег с някои хора от плевенско, но не съм ги чул да употребяват този израз.

преди 8 часа, miro20 написа:

А и няма как да е другояче... ежедневно да ти бомбардират цялата държава и предимно гражданска инфраструктура за да страдат не военните, а населението , си е чист класически ТЕРОР  и ГЕНОЦИД.

Няма по света човек който да "заобича" такива изроди .

Разбираемо е.

Имат добри учители. Тогава обаче бомбардировките на цивилна инфарструктура за да страдат не военните а населението не ги слагаше в графата "чист класически ТЕРОР и ГЕНОЦИД". Що така, двулични ми приятелю?

Вашингтон Пост 25.05 1999г.

Въздушните удари на НАТО срещу електрическата мрежа на Югославия оставиха днес милиони хора без електричество или вода, което донесе войната за Косово по-пряко в живота на цивилните в цялата страна.

преди 8 часа, miro20 написа:

Пак бъркаш с думата "започнали" .

Войната я започна Путлю мат 2014 г.

Всичко друго е отговор на тази рашистка агресия и военна офанзива.

Всичко започна след раздаването на едни сникерсчета на един площад...

Направи си хронологична справка кое се е случило първо.

Как за руските ракети вече немало чипове...

В разследване на силно проруската "Ройтерс" се казва, че за седем месеца до края на октомври т.г. в Русия са влезли чипове за 2.6 милиарда долара, от които 777 милиона – от западни производители.

За 457 милиона $ – от Intel. От април до октомври тази година вносът на техни чипове е нараснал 3 пъти.

Много други подробности, и за начина на внос – тук:

https://www.reuters.com/investigates/special-report/ukraine-crisis-russia-tech-middlemen/

Прочее, преди два-три дена джентълменски предложих тази много интересна новина на екипа, даващ новините на главната страница на Калдатата, но нещо май... едно така... некак си... им се е сторила безинтересна, сигурно, и не я пуснаха...

А я гле къ са фалат как ни били информирали за всичко важно?

преди 9 часа, ncl написа:

Разбира се. Накратко е : Не се ебавайте.

Щото какво ?

Ядрените ви бомби ги видяхме още при бавовните в Джанкьой.

"Мамулечка пора сваливать отсюда"

А от Херсон избягахте като зайци.

Ма не ви чуваха тиквите като ви предупреждавах.

Ся ще избягате от Мелитопол и накрая от Севастопол.

Батьката пак отряза Касапина Путлер.

преди 12 часа, attj написа:

Искам елементарно да измислите как да бъдат омиротворени

Ми след като нападнатия е изказал недвусмислено намерение да не навлиза в територията на агресора, и го е демонстрирал навсякъде, където е освободил териториите си до границите на агресора, аз мисля, че е достатъчно агресора да си изтегли войските от незаконно окупираните територии.

Иначе действа правилото на Хан Крум.

Като не щеш мира, на ти секира !!!

Зеленски ще пие горилка от черепа на Путлер, виждам аз.

преди 9 часа, BANKATA написа:

Хората си се борят за справедливо място под слънцето.

А дали е справедливо бандеровците да държат заедно с тях и казаците насила да отиват в НАТО и в ЕС!?  Тяхната военна операция бе за това, а руската е да си ги прибере във Федерацията.   Никой обаче не насилва тези в Киев заедно с казаците пак да се връщат в РФ,  както навремето е било  в СССР.  Само на НАТО още не им е ясно, че няма как Украйна да не бъде разделена.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.