Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 4 минути, ivottoshev написа:

Я прочети с разбиране какво съм ти писал. Къде има разписано за колко време е разрешено да се бомбардират електроцентрали, преди да те обявят за терорист? Къде пише че това е позволено само за период от три седмици?

ПП: И ако наистина го има разписано, има ли "вратичка" в разпоредбите ако спреш бомбардировкте за ден-два, после при повторно бомбардиране да започва нов триседмичен период?

Кой в твърдял, че има, че да ме питаш къде е разписано ? Станаха ли 10 пъти, да не отговориш на 2 прости въпроса ? 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 8 минути, N1K17Y написа:

Кой в твърдял, че има, че да ме питаш къде е разписано ? Станаха ли 10 пъти, да не отговориш на 2 прости въпроса ? 

Е как кой е твърдял? И ти ли страдаш от раздвоение на личността, или може би ще използваш прийома на Лоботомиро20 и ще кажеш че тези думи не са твои:

на 21.12.2022 г. в 19:39, N1K17Y написа:

Когато бомбардираш цивилна инфраструктура, че да може да победиш вражеската армия, след 3 седмици както направиха лошите кравари, може.

Е, питам аз: къде пише че е разрешено да бомбардираш електроцентрали три седмици без да те обявяват за терорист?

преди 9 минути, ivottoshev написа:

Е как кой е твърдял? И ти ли страдаш от раздвоение на личността, или може би ще използваш прийома на Лоботомиро20 и ще кажеш че тези думи не са твои:

Е, питам аз: къде пише че е разрешено да бомбардираш електроцентрали три седмици без да те обявяват за терорист?

Питаш, защото си трол и не е важна същността на коментара, а за коя думичка можеш да се хванеш и да отклониш темата :) 

А все пак ще отговориш ли ? :giggle1:

преди 11 минути, N1K17Y написа:

Питаш, защото си трол и не е важна същността на коментара, а за коя думичка можеш да се хванеш и да отклониш темата :) 

А все пак ще отговориш ли ? :giggle1:

Твоята теза беше, че американците не могат да бъдат обявявани за терористи, защото си свършили работата за три седмици. Така ли е?

Е, руснаците не можаха да пречупят укрите за три седмици и хоп - станаха терористи. Нещо бъркам ли?

Ти няма от къде да извадиш разписано правило за "трите седмици", нали? Сложи този срок, защото за толкова време краварите си свършиха работата. Прав ли съм?

Та на какво казваше че искаш отговор този път?

Най-общо казано Кравария бомбардира цивилна инфраструктура, но не ги обявяваме за терористи. Руснаците бомбардират цивилна инфраструктура и хоп - стават терористи. И още двайсет страници да се опитваш да носиш от девет дерета вода, фактите са си факти. Наблюдаваме двуличие и лицемерие в най-висша степен.

преди 15 минути, ivottoshev написа:

Твоята теза беше, че американците не могат да бъдат обявявани за терористи, защото си свършили работата за три седмици. Така ли е?

Е, руснаците не можаха да пречупят укрите за три седмици и хоп - станаха терористи. Нещо бъркам ли?

Ти няма от къде да извадиш разписано правило за "трите седмици", нали? Сложи този срок, защото за толкова време краварите си свършиха работата. Прав ли съм?

Та на какво казваше че искаш отговор този път?

Най-общо казано Кравария бомбардира цивилна инфраструктура, но не ги обявяваме за терористи. Руснаците бомбардират цивилна инфраструктура и хоп - стават терористи. И още двайсет страници да се опитваш да носиш от девет дерета вода, фактите са си факти.

Само да не забравиш, че твърдиш една друга причина за ударите по цивилна инфрсатруктура :) 

Знам, че доста неща са ти се събрали да помниш. 

на 6.12.2022 г. в 9:53, ivottoshev написа:

Удобно забравяш, че отговорът на руснаците не беше само заради кримският мост, а и заради взривяването на Северен поток. Излиза че когато отговориш на терористичните актове срещу теб... терорист излизаш ти? Браво. Кажи на учителя си по логика да скъса дипломата си и да я изяде.

Я ми кажи също така, всяка държава, която взривява електростанции ли е "терористична държава"? За едни кравари питам, които даже се гордееха с постъпките си. Ето ти статия от "Вашингтон пост" от 25.5.1999г:

https://www.washingtonpost.com/wp-srv/inatl/longterm/balkans/stories/belgrade052599.htm

Ето ти и малко от CNN:

http://edition.cnn.com/WORLD/europe/9905/23/kosovo.01/

Е, НАТО и Кравария терористи ли са по сегашните ти критерии, или те не влизат в тази графа щото техните бомби са демократични?

Иначе е ясно, че все ще си повтаряш същите глупости  всяка седмица де. 

пп. да не забравиш и, че твърдиш, че Русия нахлу да спасява руснаците в Донбас. Нямам търпение да правим равносметка, колко души бяха убити заради това нахлуване и пак да питаш, какво е различното с Косово. 

преди 2 минути, N1K17Y написа:

Само да не забравиш, че твърдиш една друга причина за ударите по цивилна инфрсатруктура :) 

Ха, сега важна била причината за оставянето на милиони цивилни без ток а не самият факт че цивилните страдат. Срокът от три седмици отпадна ли?

И да, според "цивилизованият свят" когато отговаряш на терористичен акт, това не е тероризъм. На краварите им свалиха им двете кули а те в отговор покрай талибаните избиха и хиляди невинни цивилни в Афганистан, но никой не ги обяви за терористи, нали? Горките афганци минаха в графата "косвени жертви"

пак казвам и спирам да ти обръщам внимание: 

Щом руснаците са терористи заради бомбардирането на електростанции, значи всички които бомбардират електростанции трябва да са терористи!

преди 14 минути, ivottoshev написа:

Ха, сега важна била причината за оставянето на милиони цивилни без ток а не самият факт че цивилните страдат. Срокът от три седмици отпадна ли?

И да, според "цивилизованият свят" когато отговаряш на терористичен акт, това не е тероризъм. На краварите им свалиха им двете кули а те в отговор покрай талибаните избиха и хиляди невинни цивилни в Афганистан, но никой не ги обяви за терористи, нали? Горките афганци минаха в графата "косвени жертви"

Щом руснаците са терористи заради бомбардирането на електростанции, значи всички които бомбардират електростанции трябва да са терористи!

Цялата война която започна Путин е терористичен акт срещу законно избраното правителство на Украйна.

ПП: Най-голямата танкова армия в Европа която трябваше да победи НАТО, не се справи с една Украйна.

https://forbes.ua/ru/war-in-ukraine/rosiya-stvorila-naybilshu-tankovu-armiyu-v-evropi-yaka-mala-peremogti-nato-yak-tsya-armiya-zaginula-v-ukraini-19102022-9155

Зеленски пак проси пари от Вашингтон.Корупцията в Украйна е чудовищна.Това иска той.Да съжаляваме Украйна и да даваме пък те да си ги разпределят.

преди 28 минути, ivottoshev написа:

Не, не е "сега" важна причината, още това ми беше първият коментар, но ти отне денонощие за схванеш. 

на 22.12.2022 г. в 12:35, N1K17Y написа:

Защото ТИ това твърдиш бе :lol6:

Да можеш да кажеш, какви военни успехи са постигнали руснаците, откакто почнаха да целят електроцентралите ? 

Страдаш от деменция или няколко човека пишете от този акаунт и не проверявате, какво е писал колегата предната вечер ? :) 

И за Афганистан ме пита. 

на 22.12.2022 г. в 10:50, N1K17Y написа:

Първо пита за Косово, отговорих ти, сега за Афганистан, после ще питаш за Ирак, след това за Виетнам, след това за... и така и до гражданската война ще стигнеш, само за Русия няма да говориш :giggle1:

"Пак казваш" щото можеш само да си повтаряш пробитите опорки :) 

Айде, ресет на брояча, след 3 дни пак ще питаш за Косово и така всичките реплики.

преди 1 час, ivottoshev написа:

Изобщо не съм чел

Естествено. Щото си насран рашистки трол :)

преди 10 минути, N1K17Y написа:

Айде, ресет на брояча, след 3 дни пак ще питаш за Косово и така всичките реплики.

Нямам нищо против да му навра отново отговорите за Косово и Донбас . За мен е биг плежаар :) 

преди 26 минути, shishmanovp861 написа:

Зеленски пак проси пари от Вашингтон.Корупцията в Украйна е чудовищна.Това иска той.Да съжаляваме Украйна и да даваме пък те да си ги разпределят.

Корупцията е в Рашистан.

То затова толкова бяха изненадани царедворството в Кремъл :)

Че си мислеха че по разходи и документи имат армията на Дарт Вейдър /даже така си кръстиха войската - военнокосмически сили/  , а се оказаха туземци с копия и старо съветско оборудване, което освен всичко чмобиките дето насила ги мобилизираха поради утилзиация на конвейера, се налагаше да си купуват сами допълнително за собствена сметка   :) 

преди 1 час, glen написа:

Чичко Путин подписва заповедта, забраняваща на Газпром да купува газ от съвместни предприятия със западни компании, като Wintershall DEA и OMV, на цена над установената от Русия цена за 1000 кубически метра , автоматично убива остатъците от западно участие в руския природен газ ресурси, плюс закрива сенчеста западна "брокерска компания".

СЕВЕРО КОРЕЙЦИТЕ са го разработили отдавна това, което ПУТИн прави с Русия.

ЧУЧХЕ - СОНГУН / Самодостатъчност плюс Милитаризация.

Това, което ние изписваме като ЧУЧХЕ, корейците го произнасят като ДЖУДЖЕ !!!!

Всякаква прилика с реално съществуващи ГНУСНИ ДЖУДЖЕТА не е случайна.

преди 49 минути, ivottoshev написа:

Едно към едно отново с вица " ти аквариум имаш ли ? Не , значи си пп..аст" :) :)

Дай нещо ново че хем зацикли, хем си банален.

преди 2 часа, glen написа:

Чичко Путин подписва заповедта, забраняваща на Газпром да купува газ от съвместни предприятия със западни компании, като Wintershall DEA и OMV, на цена над установената от Русия цена за 1000 кубически метра

Газпром купува газ от западни компании ли ?  :giggle1:

Май не знаеш какво цитираш :)

Много хора в Ню Йорк и Лондон имаха лош ден.

Ето и самата заповед https://publication-pravo-gov-ru.translate.goog/Document/View/0001202212220021?index=0&rangeSize=1&_x_tr_sch=http&_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=bg&_x_tr_hl=bg&_x_tr_pto=sc

и както се казва - отмъщението се сервира студено

Сигурен ли си за кого е лош деня ? :)  За "злия Запад " се очертава приятна Коледа  :)  

Чети и реви :

https://www.facebook.com/peshojakimov/posts/pfbid0puA88TWKQCfGVBdJQ8TQ2uDn2jZzSUTt6CbtYf1DBivGfZ38iqfWx15TzLhjbJhLl

... и коментарите там

А чичко ти Птлю да си подписва каквито иска укази ... :giggle1:

преди 3 часа, bigiadri написа:

Това решение се очакваше . Същото ще направят и кралството и ЕС. Така че 300 милиарда долара ще отидат за Украйна.

Не виждам никакъв недостатък в това САЩ да крадат вече откраднати пари.

Ето че дори върлите рашисти си знаете и признавате че в Рашистан олигархията краде на държавно ниво и изнася с милиарди капиталите в "злия Запад" .

:giggle1:

Украинския военен потенциал е почти пресъхнал /Песков/

Цитат

"Може да се заяви, че има значителен напредък по пътя на демилитаризацията", каза Песков.

преди 46 минути, N1K17Y написа:

Не, не е "сега" важна причината, още това ми беше първият коментар, но ти отне денонощие за схванеш. 

Разбира се. Карвария може да бомбардира електроцентрали и да оставя милиони цивилни без ток щото била постигнала целите си за три седмици, а Русия тъй като ВСЕ ОЩЕ не е постигнала тези свои цели - значи са терористи. Логика та дрънка.

Та къде казваш че пише колко време имаш да постигнеш целите си преди да те обявят за терорист?

И за Афганистан ме пита. 

И за Афганистан не ми отговори...

За Косово какво? Намери ли вече отговор на въпросите зададени от Вучич? За едни приятели от Общото събрание на ООН-то питам :wub:

преди 36 минути, miro20 написа:

Нямам нищо против да му навра отново отговорите за Косово и Донбас . За мен е биг плежаар :) 

Прати ли пробитите си опорки на хората от Общото събрание на ООН, които са толкова "тъпи", че не се се сетили за тези алабализми? Вучич може пак да зададе подобни въпроси и те трябва да са готови. Помогни им.

преди 29 минути, miro20 написа:

Едно към едно отново с вица " ти аквариум имаш ли ? Не , значи си пп..аст" :) :)

Щом опря до аквариума - ясен си ми. Няма как да обориш мнението ми и пробваш да се измъкнеш по последният останал ти начин. СмЕни подхода че вече не си хем смешен, хем жалък, а само жалък.

преди 6 минути, ivottoshev написа:

Прати ли пробитите си опорки на хората от Общото събрание на ООН, които са толкова "тъпи", че не се се сетили за тези алабализми? Вучич може пак да зададе подобни въпроси и те трябва да са готови. Помогни им.

Цитат

Русия тъй като ВСЕ ОЩЕ не е постигнала тези свои цели 

Напротив, постигна ги, отмъщава си за Крим и Северен Поток :) 

Цитат

И за Афганистан не ми отговори...

Нямам и намерение, отвори си една тема за Афганистан и пиши. 

Цитат

За Косово какво? Намери ли вече отговор на въпросите зададени от Вучич? За едни приятели от Общото събрание на ООН-то питам :wub:

Десетки пъти съм ти давал отговори на въпросите зададени от Вучич, като дори съм ти дал поредната разлика именно на каквото ми отговаряш. Съвсем искрено ти казвам, че психиката ти се влошава. Пореден пример. Не знам какво те интересува събранието на ООН, иди ги питай дали знаят, тук ги няма. 

преди 2 минути, N1K17Y написа:

Нямам и намерение, отвори си една тема за Афганистан и пиши. 

Нямаш и отговор. Казах ти че всичко, което сега прави Русия е парвено и от Кравария, че даже и в много по-голям мащаб и на много повече места по света.

преди 17 минути, ivottoshev написа:
преди 36 минути, miro20 написа:

Щом опря до аквариума - ясен си ми. Няма как да обориш мнението ми и пробваш да се измъкнеш по последният останал ти начин. СмЕни подхода че вече не си хем смешен, хем жалък, а само жалък.

Аз от теб мнение не виждам. Вучич бил задал въпрос , е и ? Твоа доказателство ли е, аргумент ли е ? не разбира се.

Ето отговорите , пак да ти гинавра.

Нали ти казах че за мен е удоволствие :

Понеже пак и дъвчите абсолютно нелогичното сравнение със сърбите и Косово, па да напомня че ситуацията няма абсолютно нищо общо .

- Нито в Донбас има ескалиращ етнически и религиозен конфликт за да налага намеса на по голяма "съседка' , както бе в Косово.

- Нито има военен режим който да провежда етнически геноцид , както бе режима на Милошевич.  В Украйна никога крайни националисти са били на власт / не бъркайте рашистките лъжи за бандервоци и хунти/ Дори на проведените няколко избори не влязоха в Радата нито в управлението.

- В Донбас никой не говори за независими републики. Никой не иска независимост както в Косово. Крим е ясно , превзеха го изцяло с война.  ЛДНР още в първия ден след рашисткото вторжение и обявяване на 'независимости' 2014 г обявиха декларации за присъединяване към РФ . И то обявиха това  колаборанти които назначи Кремъл там.

В Крим, пак по думите на Игор Стрелков , "натикаха " с автоматите депутатите от местния парламент в Севастопол да гласуват резолюция за присъединяване към РФ.

- Никога не е имало местен сепаратизъм в Донбас. Военния министър на ДНР / назнаечен от Кремъл/ Игор Стрелков - Гиркин в пространственно видеообръщение се оплакваше че от 5 млн население не може да намери 1000 доброволеца. Т.е. там се биеше най вече рашистки спецназ и регулярна руска армия от наборни буряти, чуваши , якути и всякакви народности , наричащи се "ние сме русские и сме дошли тук да се защтаваме" :)  Би било смешно ако всъщност е толкова трагично .

Т.е. имаме класическо нахлуване с война в чужда територия без грам подкрепа от местните. КАк това представи рашистката дезинфромационна машина и пропаганда, знаем.

- За разлика от Косово, Рашистан за всичките тези години от 2014 г отказваше намеса на сини каски и международни наблюдатели. Мисията ОССЕ бе също бламирана много често от рашистите в техния състав.

Налагаха няколко пъти вето заедно с Китай за такава мисия на ООН в Донбас.

- С военната намеса срещу режима на Милошевич , Западните сили никого не са анексирали или присвоили. РФ нападна Украйна с цел анексиране на територии.

- Да припомня и лъжите за 8 години бомбардираха Донбас. Както много пъти съм ви цитирал, жертвите постоянно намаляха, и за последната ЦЯЛА 2021 г имаше дузина военни и 7 СЕДЕМ цивилни жертви. Повтарям, за цяла година. Рашистите нямат никакво оправдание да представят това затихване на конфликта и жертвите като причина за мащабното нахлуване февруари 2022 г  и изпепеляване на десетки градове и села сринати със земята. И 8-10 млн бежанци и разбити съдби на семейства.

Та... припомням всичко това просто да ви покажа колко абсурдно е да се сравнява Косово с Донбас и Крим.

Нищо общо. ама нищо.

И ако всепак трябва да сравняваме бомбардировки, АКО запада процедираше на принципа в Югославия, би трябвало да започне бомбардировки на Москва.

Такива обаче не виждаме, защото предприеха мъдро решение за налагане на санкции и военна помощ в ЗАЩИТА на Украйна , без нападение и наказване с военни методи на агресора  -РФ

:hush:

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Путин: Нашата цел е да сложим край на войната

https://meduza.io/news/2022/12/22/putin-nasha-tsel-zakonchit-voynu

За използването на думата "война" нямаше ли закон който налагаше глоба ?

А русофилите във форума с пяна на уста обясняваха че това не било война?

Де**ба объркан съм. 

преди 7 минути, N1K17Y написа:

Десетки пъти съм ти давал отговори на въпросите зададени от Вучич

Вие с Лоботомиро20 ще ми дойдете някак си десетки пъти по-умни от хората от Общото събрание на ООН, които такива отговори нямат. 

Тц,тц,тц, какъв похабен талант от ваша страна. Онези "тъпите" седят в ООН, а вие висите във форума на kaldata-та :doh:

преди 5 минути, miro20 написа:

Аз от теб мнение не виждам. Вучич бил задал въпрос , е и ? Твоа доказателство ли е, аргумент ли е ? не разбира се.

Ето отговорите , пак да ти гинавра.

Ама не на мен тези отговори бре :hit: 

Казах ти да ги пратиш на хората от ООН-то, щото Вучич пак може да им зададе подобни въпроси, а те са толкова "тъпи", че не са се сетили за тези опорки.

преди 6 минути, ivottoshev написа:

Вие с Лоботомиро20 ще ми дойдете някак си десетки пъти по-умни от хората от Общото събрание на ООН, които такива отговори нямат. 

Тц,тц,тц, какъв похабен талант от ваша страна. Онези "тъпите" седят в ООН, а вие висите във форума на kaldata-та :doh:

Или може би Вучич всеки път игнорира отговорите, защото не му изнасят и си повтаря, че няма разлика и че никой не му отговаря :) 

А ти имаш ли контра-аргумент, можеш ли да оспориш отговорите на Лоботомиро или моите, щото освен да ми говориш за ООН... И откога изобщо отговорите на хортата от Общото събрание на ООН ги приемаш за достоверни, че да търсиш какво са казали ? Трол от класа :) 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.