Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, glen написа:

Да,има,но бъдещето на долара е да стане като шума от есенни листа!

:yanim:

Може да бъде изображение с 3 души, паметник, на открито и текст, който гласи 'москвабад 2025г. 1 путин пут'

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

"Антонов: Рискът от сблъсък между двете велики сили е висок"

Тези от РФ още си въобразяват, че са световна велика сила. Не знам, кой ги зачита. След разпада на СССР се опитаха пак да имат влияние върху Източна Европа, но безуспешно. После се опитаха да направят някакво ОНД. Пак имперски амбиции, ама и там удариха на камък. Сега, чрез Украйна и Беларус се опитват да възстановят част от империята на злото, но нещо не се получава.

преди 1 минута, БаалБек написа:

"Антонов: Рискът от сблъсък между двете велики сили е висок"

Тези от РФ още си въобразяват, че са световна велика сила. Не знам, кой ги зачита. След разпада на СССР се опитаха пак да имат влияние върху Източна Европа, но безуспешно. После се опитаха да направят някакво ОНД. Пак имперски амбиции, ама и там удариха на камък. Сега, чрез Украйна и Беларус се опитват да възстановят част от империята на злото, но нещо не се получава.

До преди войната и мен ме бяха подлъгали че стават за нещо.

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Гледай настоящето! Рублата на се се сере струва по малко на кв.м от тапет

За рассия, в този и вид - бъдеще няма

Гледам,но идеалния курс на рублата е между 61 и 64 долара и Руската банка успява да го задържи!Целта на Русия е да постигне 100 рубли за барел и тогава ще видиш есенните листа!

преди 25 минути, Без умствен капацитет написа:

ей така ще ти отговоря, като този потребител

Като нямаш собствено мнение, акъл и рационално мислене като тоя потребител, можеш само да го цитираш.

преди 22 минути, Без умствен капацитет написа:

яяяя ти имаше избягала племенница на запад, явно си с дефектно мислене и бягатт  от теб - чичоооооооо защо кашляш:D

Не е избягала. Мислеше че отива на по-хубаво място, но видя от първа ръка истината за прехваления запад. И сега се връща. И води и разочарован от запада западняк, неуспели да го зомбират с евро-ценностите - да не знае мъж ли е или жена, да трепят пръдливите крави, защото замърсявали природата, да се извиняват след 150 години на народите, които са поробили и избили и т.н.

Родител 1 и родител 2 – тъжно, грозно и противно

преди 12 часа, БаалБек написа:

Ти беше безпристрастен, нали?

Защо се впечатляваш от автора на статията? Важно е съдържанието. А статията много точно разобличава измишльотините на Кремъл. Ти много добре си ги описал.

Това е то - путиновата пропаганда.

Сам си противоречиш. Това ти го написа нали? "тъпо натъкмяване на различни истини, полуистини и откровени измислици, с цел да се достигне до необходимия "извод"...

Предизвикалия Майдана сега е в Русия. Както и предизвикалите събитията в Одеса и отказалите да вземат отношение началници на правоохранителните органи и те са в РФ. 

Ееех душко...

Точно когато си безпристрастен можеш да отсееш кой автор по кои въпроси е обективен и по кои не е...

Статията е това което казах - тъпо натъкмяване на различни истини, полуистини и откровени измислици, с цел да се достигне до необходимия "извод"...

Елементарна конспиративна пропаганда...

Нищо не разобличава, освен неособения талант на автора си...

Но... за такива като теб е нормално да се възхищават на подобни простотии...

Всяка манипулираща пропаганда с конспиративен уклон е такава, не само путиновата...

Ако бе малко по-образована, щеше да си наясно с този факт...

Но... проблемът не е, че не си образована, а че не изпитваш нужда да се образоваш...

Това обаче не ме касае по никакъв начин...

Животът си е твой, изборите, които правиш, също...

В нищо не си противореча, едното е неоспорим факт за всеки запознат с материята, другото е алогична зле скалъпена конспиративна теория...

Вярвай си на каквото искаш и без това, единственото на което можеш да разчиташ е вярата...

Дадох ти насоки по които можеш сама да провериш дали статията е това, което казвам аз или авторката е права...

Избрала си да вярваш, а не да разбереш...

Твой избор...

преди 24 минути, glen написа:

Гледам,но идеалния курс на рублата е между 61 и 64 долара и Руската банка успява да го задържи!Целта на Русия е да постигне 100 рубли за барел и тогава ще видиш есенните листа!

и къде гледаш курса рубла-долар = в кристалната топка ли:D

преди 7 минути, andiay написа:

Ееех душко...

Точно когато си безпристрастен можеш да отсееш кой автор по кои въпроси е обективен и по кои не е...

Статията е това което казах - тъпо натъкмяване на различни истини, полуистини и откровени измислици, с цел да се достигне до необходимия "извод"...

Елементарна конспиративна пропаганда...

Нищо не разобличава, освен неособения талант на автора си...

Но... за такива като теб е нормално да се възхищават на подобни простотии...

Всяка манипулираща пропаганда с конспиративен уклон е такава, не само путиновата...

Ако бе малко по-образована, щеше да си наясно с този факт...

Но... проблемът не е, че не си образована, а че не изпитваш нужда да се образоваш...

Това обаче не ме касае по никакъв начин...

Животът си е твой, изборите, които правиш, също...

В нищо не си противореча, едното е неоспорим факт за всеки запознат с материята, другото е алогична зле скалъпена конспиративна теория...

Вярвай си на каквото искаш и без това, единственото на което можеш да разчиташ е вярата...

Дадох ти насоки по които можеш сама да провериш дали статията е това, което казвам аз или авторката е права...

Избрала си да вярваш, а не да разбереш...

Твой избор...

Ти си безпристрастен колкото и пигман

преди 25 минути, vpvelev написа:

Като нямаш собствено мнение, акъл и рационално мислене като тоя потребител, можеш само да го цитираш.

аз - като гледам само филипов няма мнение от година  за него какво ти е мнението - или нямаш мнение - който забрани на него е забранил и на теб:D

преди 31 минути, glen написа:

Барел за около долар и половина ли говориш ??? :giggle1:

Няма лошо ...  ще караме за без пари... Нали в Европа само ние внасяме Уралс... И Турция.

Като ви казвам че Путлю без пари ще иска да раздава нефт и газ, и пак няма кой да ги купува... :giggle1: Радвам се че си съглаен с мен .

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 43 минути, БаалБек написа:

Антонов предупреди: САЩ рискуват сблъсък с Русия

Е да, но последната дума има @PigMan9 /cdn-cgi/mirage/671abc0f5871cdf4af9e29062cca4984e4cb8853949fcf2a9124ca0e8f700f96/1280/https://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_no-no.gif

Просто защото има риск дадено нещо да се случи, това не означава, че е 100% сигурно, че ще се случи.

преди 52 минути, NewRedDragon написа:

Второ - долари има и ще има, но не за всички, естествено! Трето - цената, няма значение, когато трябва да се трепят ватенки!

За кого ще има долари?

Кои са "ватенките" и защо искаш "ватенките" да бъдат "трепани"?

току-що, BANKATA написа:

Ти си безпристрастен колкото и пигман

Щом казваш...

Като знам как определяш кое какво е, то още повече се убеждавам, че съм наистина безпристрастен...

За разлика от вас...

А с пигман нищо не ни свързва...

Нямам общи допирни точки във възгледите с него...

Но... не ме учудва факта, че за теб не е така...

Широко затворени очи, виждащи само това, което им се иска...

преди 5 минути, andiay написа:

Щом казваш...

Като знам как определяш кое какво е, то още повече се убеждавам, че съм наистина безпристрастен...

За разлика от вас...

А с пигман нищо не ни свързва...

Нямам общи допирни точки във възгледите с него...

Но... не ме учудва факта, че за теб не е така...

Широко затворени очи, виждащи само това, което им се иска...

В тази война не съм безпристрастен, а на страната на жертвата, Никога не съм го отричал.

ПП: свързва ви, свързва ви. Вземи прогледни.

току-що, BANKATA написа:

В тази война не съм безпристрастен, а на страната на жертвата, Никога не съм го отричал.

Кой е жертва и кой не е, е въпрос на гледна точка и познания, позволяващи обективен безпристрастен анализ...

Няма ясно изразена "жертва" в тази война, освен така наречените "обикновени" украинци и руснаци...

По същия начин си бил пристрастен и за първата война в Залива...

Щото Ирак нападнал Кувейт, но без да можеш да посочиш причината защо се е стигнало до това...

По същия начин е и сега...

Както казах - широко затворени очи...

преди 6 минути, andiay написа:

Кой е жертва и кой не е, е въпрос на гледна точка и познания, позволяващи обективен безпристрастен анализ...

Няма ясно изразена "жертва" в тази война, освен така наречените "обикновени" украинци и руснаци...

По същия начин си бил пристрастен и за първата война в Залива...

Щото Ирак нападнал Кувейт, но без да можеш да посочиш причината защо се е стигнало до това...

По същия начин е и сега...

Както казах - широко затворени очи...

Така и не ми отговори защо Ирак е нападнал Кувейт.

Да видя и товята безпристрастна гледна точка която пак е базирана на някакви факти четени във вестници/интернет и интерпретирани по твой си начин. Освен ако не си чел някакви секретни доклади на някоя разузнавателна агенция.

преди 31 минути, miro20 написа:

Като ви казвам че Путлю без пари ще иска да раздава нефт и газ, и пак няма кой да ги купува... :giggle1: Радвам се че си съглаен с мен .

Това е стока за която купувачи винаги ще се намерят.Цената е важна.А иначе Русия си търгува с цяла Азия.

Те все още не научиха един прост факт - каквото каже чичко Путин, това го прави. Беше казано на глупаците, че Русия НЯМА да продава въглеводороди на страни, които прилагат тавани на цените. По подразбиране това означава ЕС. Толкова е просто. 

преди 6 минути, glen написа:

Те все още не научиха един прост факт - каквото каже чичко Путин, това го прави. Беше казано на глупаците, че Русия НЯМА да продава въглеводороди на страни, които прилагат тавани на цените. По подразбиране това означава ЕС. Толкова е просто. 

Каза че няма да напада Украйна, каза че няма да продава петрол на неприятелски страни, имаше и някаква забрана за износ на жито която отмени след 2 дни.

Вервеайте му.

току-що, BANKATA написа:

Така и не ми отговори защо Ирак е нападнал Кувейт.

Да видя и товята безпристрастна гледна точка която пак е базирана на някакви факти четени във вестници/интернет и интерпретирани по твой си начин. Освен ако не си чел някакви секретни доклади на някоя разузнавателна агенция.

Няма статии и интерпретации, нито секретни доклади...

Предисторията е Ирано - Иракската война, при започването на която Ирак е нещо като днешна Украйна, Садам е Зеленски - "кучи син, но наш кучи син"...

Щедро спонсориран за тази война от САЩ до определен етап...

Когато САЩ се "отдръпват", парите започва да дава Кувейт, под формата на заеми, нищо че на практика Ирак защитава и интересите на Кувейт...

След края на войната, Ирак е силно задлъжняла държава, а Кувейт не само че отказва да опрости част от заемите, но дори отказва отсрочка за връщането им...

Ирак постига споразумение с ОПЕК, за ограничаване на добива на нефт, за да може да се покачи цената на петрола и Ирак да съумее да изплаща заемите си...

Кувейт не само, че не се съобразява с това решение, а даже напротив - увеличава неколкократно добива си...

При това го прави от кладенци, които черпят от общи петролни залежи с Ирак...

Това е причината Ирак да нападне Кувейт...

За това е уведомена и американската посланичка в Багдад, отговора й е бил - "Не се месим в междуарабски спорове"...

Нататъ вече знаеш дали са се намесили или не...

Това са накратко фактите...

Анализирането им вече е друго нещо и не става да ти се обясни в рамките на един пост...

Но...ти и не искаш това...

Не те и интересува...

Искаш да видиш това, което желаеш...

Простичко, контрастно черно-бяло...

Това са желанията на широко затворените очи, това са в състояние да виждат...

преди 4 минути, andiay написа:

Няма статии и интерпретации, нито секретни доклади...

Предисторията е Ирано - Иракската война, при започването на която Ирак е нещо като днешна Украйна, Садам е Зеленски - "кучи син, но наш кучи син"...

Щедро спонсориран за тази война от САЩ до определен етап...

Когато САЩ се "отдръпват", парите започва да дава Кувейт, под формата на заеми, нищо че на практика Ирак защитава и интересите на Кувейт...

След края на войната, Ирак е силно задлъжняла държава, а Кувейт не само че отказва да опрости част от заемите, но дори отказва отсрочка за връщането им...

Ирак постига споразумение с ОПЕК, за ограничаване на добива на нефт, за да може да се покачи цената на петрола и Ирак да съумее да изплаща заемите си...

Кувейт не само, че не се съобразява с това решение, а даже напротив - увеличава неколкократно добива си...

При това го прави от кладенци, които черпят от общи петролни залежи с Ирак...

Това е причината Ирак да нападне Кувейт...

За това е уведомена и американската посланичка в Багдад, отговора й е бил - "Не се месим в междуарабски спорове"...

Нататъ вече знаеш дали са се намесили или не...

Това са накратко фактите...

Анализирането им вече е друго нещо и не става да ти се обясни в рамките на един пост...

Но...ти и не искаш това...

Не те и интересува...

Искаш да видиш това, което желаеш...

Простичко, контрастно черно-бяло...

Това са желанията на широко затворените очи, това са в състояние да виждат...

И това оправдава започването на война?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.