Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 5 минути, васил козарев написа:

А персоналната грешка на Путин е, че като всеки автократ не търпи да му се противоречи и, че се обгради с хора, които му казват това, що иска да чуе. И си повярва, че армията е модернизирана и силна, а украинците ще го посрещната с хляб и сол... 

Когато Наришкин заекваше пред Путин ми мина през акъла че човека е наясно в какви ла**на ще затънат в Украйна. В това може и американците да имат пръст, но не оневинява пропуските в разузнаването на Русия. 

В първите дни на войната имаше разбита руска колона, в която нямаше войници, а руската жандармерия с щитове и палки.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 7 минути, andiay написа:

И едните, и другите ще бъдат принудени да правят компромиси...

Какво значи компромис ? Рашистите искат да унищожат една държава, да заличат един цял народ.

компромис какво означава - украинците се съгласяват половината - 20 млн укринци да си направят сепуко ?

Да си дадат ей така държавата  на Рашистан ?

А Путлю ще обещае компромисно останалите 20 млн  да живеят като роби на рашистките му олигарси  :)

миняма как да стане бре...

Тези клишета за "компромиси"   са си единствено клишета.

преди 2 минути, BANKATA написа:

Когато Наришкин заекваше пред Путин ми мина през акъла че човека е наясно в какви ла**на ще затънат в Украйна.

Това бе уникално видео. И ме обърка наистина кой кой е... И до сега не знам...

В едно съм сигурен че Путлю не е главнокомандващ.  Но шефа на службите  иколега на Путлю от едно време, срича объркан... Кои тогава са сивите кардинали?

преди 3 минути, BANKATA написа:

Когато Наришкин заекваше пред Путин ми мина през акъла че човека е наясно в какви ла**на ще затънат в Украйна. В това може и американците да имат пръст, но не оневинява пропуските в разузнаването на Русия. 

В първите дни на войната имаше разбита руска колона, в която нямаше войници, а руската жандармерия с щитове и палки.

Виж сега, когато някой подкрепя/ползва като прокси дадена група, племе или държава, преди всичко трябва да има готови за война хора вътре в тази група, племе, държава. Украинците воюват геройски, не защото от САЩ така са ги изкомандвали, а защото отстояват държавата си. 

Което може да ни е само за урок, защото, ако се бе случило тук, едни 10-20 % на момента щяха да избягат, а останалите да си дадат д-то на руснаците. 

преди 14 минути, васил козарев написа:

Донякъде си прав - донякъде не... 

Прав си в това, че Русия няма имперските амбиции типични за времената на империализма... 

Но има своите, не знам как да ги нарека, дали пост-имперски или неоимперски амбиции, с влияние върху страните от бившия соц. лагер. 

Онзи ултиматум отправен към, забележи, Вашингтон, показва, че гледа и на Балтийските страни, и на Полша, и на България като безгласни подчинени, които се търгуват като кокошки на аграрен пазар. 

Самата фигура на Янукович беше да се контролира Украйна, чрез марионетка. 

За Китай и Щатите си напълно прав, че там ще е бъдещия конфликт. Дори и в Щатите това го разбират. 

Аз съм на мнение, че Байдън си му позволи на Путин да нахлуе в Украйна /ония думи за голямо и малко нахлуване/, за да го подмами в капана на дълга и скъпа война, както прави хищника със своята жертва ... 

А персоналната грешка на Путин е, че като всеки автократ не търпи да му се противоречи и, че се обгради с хора, които му казват това, що иска да чуе. И си повярва, че армията е модернизирана и силна, а украинците ще го посрещната с хляб и сол... 

Тцъ...

Не съм съгласен за изводите ти...

Ето, че сме можели с теб да водим що годе приличен диспут...

САЩ не подмамиха Русия, те я принудиха да нахлуе в Украйна...

Повярвай, Русия и Путин в частност, напълно осъзнават, че нямат ресурса да диктуват, както е било по времето на СССР...

Някой тук бе дал линк към последно интервю на Шимон Перес...

Прочети ли го?

преди 6 минути, miro20 написа:

Какво значи компромис ? Рашистите искат да унищожат една държава, да заличат един цял народ.

компромис какво означава - украинците се съгласяват половината - 20 млн укринци да си направят сепуко ?

А Путлю ще обещае компромисно останалите 20 млн  да живеят като роби на рашистките му олигарси  :)

Украинците са доста големи инати (нещо като македонците в родният ни фолклор) и ще трябва доста да ги притиснат за да седнат на преговори с компромиси.

преди 5 минути, BANKATA написа:

О да.

да ти помогна има го и документирано :

В първите колони са били омоновците,  вътрешни войски .

т.е. рашистите саочаквали украинците да клекнат и да "умиротворяват'  кактов РФ с вътрешни войски  и милиции  като за борбас безредици, а не с реаленистински отпор.

Аз отдавна казвах че очакваха да е както с Беларус.

Ако бе останал Янукович, Украйна щеше да е абсолютно безгласна   каквато е сега подконтролната Беларус с безтопковия Лукашенко .

преди 5 минути, miro20 написа:

Да, не са имали териториални претенции към Афганистан.

Но принципа за политическото решение и безсмисленост на цялата офанзива , е напълно общ знаменател.

И още една разлика - Отдавна жервите и разходите минаха няколко пъти тези за участието в Афганистан. Освен международните санкции които доста яко удариха икономиката на рашистите.

Миме, бегай си говори пред огледалото лозунги и се кефи...

Не ме занимавай с тъпизмите си...

Общия знаменател се намира в главата ти и в главите на някогашните ученици в т.н. "помощни училища"...

преди 6 минути, miro20 написа:

Това бе уникално видео. И ме обърка наистина кой кой е... И до сега не знам...

В едно съм сигурен че Путлю не е главнокомандващ.  Но шефа на службите  иколега на Путлю от едно време, срича объркан... Кои тогава са сивите кардинали?

Абе, Миро ... От моя "отбор" си, ама ... 

Русия, че отрича наличието на украински народ, отрича го ... Че оспорва основанията за съществуването на Украйна, оспорва го ... 

Ама къде Путин е казал, че иска да ги избие, бе, мама му стара ??? 

Сега, че направиха не малко диващини, направиха ... 

Ама такива са маниерите на техния генералитет, да се сломи съпротивата у населението ... Ама че е политика на Путини да се избият все украинци, това вече е глупост... 

преди 1 минута, васил козарев написа:

Не, аз влизам рядко в тоя форум. 

Не ми се четат мазния и антиваксърите. 

Интервюто е доста интересно

https://www.tabletmag.com/sections/israel-middle-east/articles/one-last-interview

https://www.facebook.com/daniela.gortcheva.5/posts/pfbid0sSowgTucZDLMhvUrasrxVnDhbHNnA6kHyiGNLTqJXnLG42qFbCuVdbRYDtEy34k1l

преди 2 минути, васил козарев написа:

Абе, Миро ... От моя "отбор" си, ама ... 

Русия, че отрича наличието на украински народ, отрича го ... Че оспорва основанията за съществуването на Украйна, оспорва го ... 

Ама къде Путин е казал, че иска да ги избие, бе, мама му стара ??? 

Сега, че направиха не малко диващини, направиха ... 

Ама такива са маниерите на техния генералитет, да се сломи съпротивата у населението ... Ама че е политика на Путини да се избият все украинци, това вече е глупост... 

хехе :)  Очевидно не следиш рашистките медии и особенно публицистичните токшоута на Соловьов, Кабаева,Симонян и т.н.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 1 минута, васил козарев написа:

Не, аз влизам рядко в тоя форум. 

Не ми се четат мазния и антиваксърите. 

https://www.tabletmag.com/sections/israel-middle-east/articles/one-last-interview

Искам да наблегнеш на частта за Путин...

Но я прочети внимателно и с разбиране...

Нали помниш, английския не се превежда буквално...

Интересно ми е, какви изводи ще направиш от него...

преди 2 минути, miro20 написа:

https://www.facebook.com/daniela.gortcheva.5/posts/pfbid0sSowgTucZDLMhvUrasrxVnDhbHNnA6kHyiGNLTqJXnLG42qFbCuVdbRYDtEy34k1l

хехе :)  Очевидно не следиш рашистките медии и особенно публицистичните токшоута на Соловьов, Кабаева,Симонян и т.н.

А Соловьов, Кабаева и Симонян формират ли официалната руска политика? 

Все едно да следиш шоуто на Слави и да си вадиш изводи за българската политика ... 

преди 7 минути, andiay написа:

Искам да наблегнеш на частта за Путин...

Но я прочети внимателно и с разбиране...

Нали помниш, английския не се превежда буквално...

Интересно ми е, какви изводи ще направиш от него...

Извода ми е, че е жертва на мисленето, че другите са против него и Русия поради някакъв заговор. 

Нито една страна, присъединила се към Нато не го е направила насила, докато от миналото на съветската система Путин си мисли, че е точно така. 

И не е важно аз какви изводи ще си направя, а съседните на Русия страни, които исторически са им сърбали попарите, какви са им желанията ... 

С подобна страна за съсед търсиш сигурност във военно-политически съюз. 

И както съм го писал и преди : Путин имаше 20 години да изгради друга система и да привлече бившите соц страни икономически. Не го направи, сега бере онуй що е посял. 

преди 28 минути, васил козарев написа:

Все едно да следиш шоуто на Слави и да си вадиш изводи за българската политика ... 

еее... Разликата е огромна.

дори Слави да е субективен, ако иска може да плюе по който си иска и да хвали който си иска. И го е правил . И сега си говори от диванчето каквото му изнася.

В Рашистан това по  официалните пропагандони е невъзможно да има ралзична линия от официалната.

А Соловьов и останалите оформят 99% от мнението на простолюдието . И това е очевиден факт още от 2014 г

Е... друг въпрос е катарзисите на самия Соловьов които съм цитирал по назад. Как "е абсурдно вземането на Крим" , какви ги плямпаше за "независимата журналистика" ...   толкова лупинги е правил че...

:) 

Тези лупинги не пречат по никакъв начин на няколкото му вили в  "злия запад" в Италия... Е.. или сега не знам последно след санкциите май ги конфискуваха ... :giggle1:

Нито сина му с дългата коса приличащ на джендър  е мобилизиран де... :) 

преди 10 минути, васил козарев написа:

Извода ми е, че е жертва на мисленето, че другите са против него и Русия поради някакъв заговор. 

Нито една страна, присъединила се към Нато не го е направила насила, докато от миналото на съветската система Путин си мисли, че е точно така. 

И не е важно аз какви изводи ще си направя, а съседните на Русия страни, които исторически са им сърбали попарите, какви са им желанията ... 

С подобна страна за съсед търсиш сигурност във военно-политически съюз. 

И както съм го писал и преди : Путин имаше 20 години да изгради друга система и да привлече бившите соц страни икономически. Не го направи, сега бере онуй що е посял. 

Пак чети и не бързай...

Когато се правят изводи от интервю на един политик, то е задължително да се вземе предвид за коя аудитория се дава интервюто...

Интервюто наистина е много показателно...

Ще те разочаровам ли, ако ти кажа, че при решението за разширяване на един съюз като НАТО, желанията на страните са последното нещо, което влияе на подобен процес?

Желанията на страните се формират лесно...

Въпрос на време, ресурс и способности...

Пак ти казвам, Путин никога не е имал амбиции да привлича нито икономически, нито политически, която и да е друга страна към Русия...

Всъщност, той стартира като доста, да го наречем "прозападен политик", но не от типа на Елцин, а опитващ се да развие едно равноправно партньорство...

Нещо, което му бе отказано тотално...

До известна степен, западния свят формира днешния облик на Путин...

Което не е от полза за никой...

Освен за Китай...

И мисля, че САЩ ще платят много скъпо за този си избор...

Няма такава от Великите сили, а въпреки, че Русия икономически е много далеч от другите, то статута й е точно такъв, която търпеливо да наблюдава как други я обграждат отвсякъде...

Не реагира ли, значи вече е победена...

Никой не си е правил илюзии за това...

Дори и начинаещ студент по "Политически науки" ще ти го каже...

Но... имаш пълното право да приемаш нещата така, както ги приемаш...

преди 38 минути, andiay написа:

Пак ти казвам, Путин никога не е имал амбиции да привлича нито икономически

Само да попитам, това какво е ? 

https://en.wikipedia.org/wiki/Eurasian_Customs_Union

А някой да е чувал защо беше майдана ? Отговорът ще е нещо иронично ми се струва. 

току-що, N1K17Y написа:

Само да попитам, това какво е ?  

https://en.wikipedia.org/wiki/Eurasian_Customs_Union

А някой да е чувал защо беше майдана ? Отговорът ще е нещо иронично ми се струва. 

Я, Тъпио пак реши да се похвали...

Е, сега без да иска позна...

Освен с ирония, по друг начин не може да му се отговори...

Връщай се назад и чети за какво "икономическо привличане" ставаше дума...

Освен ако пак не ти е дала на късо някоя пътечка и за пореден път не си в състояние да схванеш за какво иде реч...

Евразийския митнически съюз според теб е икономическо привличане?

Колко пъти съм ти казвал, че си функционално неграмотен?

Ми да сложим и БРИКС, а, ко ша кайш?

А за Майдана защо се е случил е съвсем "тера инкогнита" за подобните ти...

Яж си пуканките и не претоварвай капацитета на веригите си...

Нимойш надскочи нито софтуера си, нито хардуера си - ИИ винаги ще бъде повече изкуствен, отколкото интелект...

преди 1 час, andiay написа:

Пак чети и не бързай...

Когато се правят изводи от интервю на един политик, то е задължително да се вземе предвид за коя аудитория се дава интервюто...

Интервюто наистина е много показателно...

Ще те разочаровам ли, ако ти кажа, че при решението за разширяване на един съюз като НАТО, желанията на страните са последното нещо, което влияе на подобен процес?

Желанията на страните се формират лесно...

Въпрос на време, ресурс и способности...

Пак ти казвам, Путин никога не е имал амбиции да привлича нито икономически, нито политически, която и да е друга страна към Русия...

Всъщност, той стартира като доста, да го наречем "прозападен политик", но не от типа на Елцин, а опитващ се да развие едно равноправно партньорство...

Нещо, което му бе отказано тотално...

До известна степен, западния свят формира днешния облик на Путин...

Което не е от полза за никой...

Освен за Китай...

И мисля, че САЩ ще платят много скъпо за този си избор...

Няма такава от Великите сили, а въпреки, че Русия икономически е много далеч от другите, то статута й е точно такъв, която търпеливо да наблюдава как други я обграждат отвсякъде...

Не реагира ли, значи вече е победена...

Никой не си е правил илюзии за това...

Дори и начинаещ студент по "Политически науки" ще ти го каже...

Но... имаш пълното право да приемаш нещата така, както ги приемаш...

Както казаха по-нагоре. Русия беше обградена защото са и сърбали попапара.

Като не искаш Украйна в НАТО и ЕС предложи алтернатива.

Украйна се отказа от влизане в НАТО 2012, ама това не беше достатъчно и се опитаха да ги откажат и от ЕС което им дойде в повече.

А съм сигурен че кандидатурата на Украйна щеше да се проточи с години като тази на Турция.

преди 9 часа, N1K17Y написа:

Истината е, че това което наричаш алабализми и опорки са кратки и конкретни факти, на които не можеш да измислиш никакво опровержение, затова ме пращаш да говоря с Вучич пък колегата ти ме праща в Ню Йорк :) 

пп. не знам дали знаеш (имаш склонност да не помниш) но само да ти напомня, че така и не отговори на въпросите питани преди 30 часа, а ме прати да питам Вучич нещо си ;) 

Алабализми и опорки са разбира се. Ако не бяха, хората от ООН-то щяха да ги изтърсят и да затворят устата на Вучич. Е, това не се е случило.

Мислиш си че с Лоботомиран20 сте по-по-най от висшите политици и държавници в ООН и сте видяли разлики които те не са видяли. Е, с риск да те разочаровам ще ти кажа че и това не е така.

Отговорил съм на всичко. Може ти да не си видял отговорите или пък аз да не съм видял въпросите. Питай пак и ще ти отговоря отново. 

украйна е свършена

няма кой да поправи щетите в енергетиката за това трябват  хиляди хора 

преди 6 часа, Реджеп Иведик написа:

Вече 9 години Касапина Путлер тероризира Украйна.

След като се появиха едни сникерсчета на един площад които се усладиха само на половината украинци, започна терора от страна на по-силната група украинци над по-слабата група. Преди сникерсчетата терор нямаше, Крим си беше украински...

Цивилизованият свят осем години гледаше от страни издевателствата без да се намесва, което накара най-накрая Путин да изземе функциите на световен полицай от Кравария и да защити по-слабите.   

преди 5 минути, BANKATA написа:

Както казаха по-нагоре. Русия беше обградена защото са и сърбали попапара.

Като не искаш Украйна в НАТО и ЕС предложи алтернатива.

Украйна се отказа от влизане в НАТО 2012, ама това не беше достатъчно и се опитаха да ги откажат и от ЕС което им дойде в повече.

А съм сигурен че кандидатурата на Украйна щеше да се проточи с години като тази на Турция.

Човече, с теб наистина говорим на различни езици....

Никога не е имало проблем с членството на Украйна за ЕС...

Нали си чел интервюто на Перес, дори и в него е казано...

Проблема е само и единствено НАТО....

И че на всяка бивша соц. страна, членството в ЕС на практика бе обвързано и с членство в НАТО...

Украйна постоянно ту се отказва от него, ту пак се натиска...

Няма нужда от алтернатива, единствената приемлива такава и за Украйна, и за Русия бе военен неутралитет на Украйна...

А като изпълни критериите за членство за ЕС (които критерии рязко спаднаха, пример нас) нека кандидатства...

Това бе разумния компромис някога и за двете страни, но не устройваше третата...

И се стигна до това, до което се стигна...

НАТО не е просто военен отбранителен съюз, като каквото е било замислено уж някога...

Хайде кажи от кого и кого защитава НАТО членовете си през последните 30 години...

В колко войни са взели участие силите на НАТО през този период и кои свои членове е защитавало в тях?

Стига с тая детинска наивност...

Един от проблемите, които не позволяват да има наистина силна Европа е точно НАТО...

Европа много отдавна трябваше да има свой собствен защитен военен съюз...

Каквито са и били първоначалните планове...

Но по ред причини са били коригирани...

Геополитиката не е битпазар или аукцион, за да се водят подобни пазарлъци на наддаване, който предложи повече, той е "купувача"...

Геополитиката е друг вид война...

И в тази война се ползват наистина всички средства....

Никой от тези, от които зависят нещата, не го е еня, нито за Украйна като държава, нито за благосъстоянието на украинците...

Всичката тази "помощ" днес не е за Украйна, а е против Русия...

Украйна е просто средството, което наемат, за да преследват целите си...

Достигнат ли своеобразната "критична точка" или "зоната на паритет", "помощите" въобще няма да бъдат от този си вид днес...

Проблемът е да не се прескочи тази зона и точката на бифуркация да бъде премината...

Тогава най-малкият проблем ще бъде кой за кого бил "викал"...

Виновни са тия, дето хвърляли сникерси, а не тия, дето хвърлят бомби ..... не можаха ли да отвърнат със кроасани, пастички престиж или нещо друго от щанда със сладко.

преди 6 часа, insec написа:

Виновни са тия, дето хвърляли сникерси, а не тия, дето хвърлят бомби ..... не можаха ли да отвърнат със кроасани, пастички престиж или нещо друго от щанда със сладко.

Тошев е много опасно да го четете, аз ви казах, ма не ви чуват тиквите.

Ако например, не знаех какво означава думата сникерси, щях да си помисля, че са хаймарси или нещо още по зловещо.

Затуй съм ви казал, Тошев като ви каже "добро утро", гледайте дали слънцето не залязва.

преди 6 часа, andiay написа:

Човече, с теб наистина говорим на различни езици....

Не, Маймуната те разбира, ама ти не вдяваш, щото си мислиш, че е неутрално да викаш за Расссия.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.