Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, maxthon написа:

Аз задавам съвсем друг въпрос. Дали трябва в един случай да се вярва, а в друг не. Ти си този изпитваш съмнения дали някой вярва или не на ООН. Това, че не всеки път го изразяваш под формата на въпрос не означава, че съмнението в теб липсва.

Какво съмнение изпитвам бе, и двамата с Тошев сте си казвали мнението за достоверността на ООН :lol6:

Неграмотност или шизофрения ? 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 19 минути, N1K17Y написа:

Ако толкова те вълнува Вучич, ето ти писмено позволение да му изпратиш моя отговор, та да спите спокойно и двамата най-сетне. Като ти отговори, пиши ми пак. 

Мен ме вълнува истината, а тя е че Вучич е прав. На въпросите му няма отговор (ваш'те алабализми стават за комедийно шоу, но не и за отговор в сериозна дискусия)

Не знам дали знаеш, но много често (вкл и в този случай), липсата на отговор е сама по себе си красноречив отговор! 

Какво съмнение изпитвам бе, и двамата с Тошев сте си казвали мнението за достоверността на ООН [emoji38]6:
Неграмотност или шизофрения ? 
Показвай къде съм си казал мнението за ООН? И тук не говорим и за ООН като цяло, а за отделен случай и реакция на организацията. Говорим за едно мълчане на зададен въпрос. За вяра отиваш в едни други места - по-религиозно насочени.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 8 минути, maxthon написа:

Показвай къде съм си казал мнението за ООН? И тук не говорим и за ООН като цяло, а за отделен случай и реакция на организацията. Говорим за едно мълчане на зададен въпрос. За вяра отиваш в едни други места - по-религиозно насочени.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Ми айде кажи си мнението сега, да не ме караш да търся. ООН има доклад, че руснаците са вършили военни престъпления. Помня, че каза, че не вярваш в достоверността му. Вярваш или не му вярваш ? Какво те интересува мълчанието на ООН, когато никога не те е интересувало мнението им и ги смяташ за ненадежден източник ? Много ти се иска все за отделни случаи да говорим, в зависимост от това какво е удобно :) 

Както казва един мой приятел

преди 1 час, maxthon написа:

И как се случва така, че в един случай трябва да вярваме на ООН, а в друг не? 

преди 12 минути, ivottoshev написа:

Мен ме вълнува истината, а тя е че Вучич е прав. На въпросите му няма отговор (ваш'те алабализми стават за комедийно шоу, но не и за отговор в сериозна дискусия)

Не знам дали знаеш, но много често (вкл и в този случай), липсата на отговор е сама по себе си красноречив отговор! 

Истината е, че това което наричаш алабализми и опорки са кратки и конкретни факти, на които не можеш да измислиш никакво опровержение, затова ме пращаш да говоря с Вучич пък колегата ти ме праща в Ню Йорк :) 

пп. не знам дали знаеш (имаш склонност да не помниш) но само да ти напомня, че така и не отговори на въпросите питани преди 30 часа, а ме прати да питам Вучич нещо си ;) 

преди 2 часа, BANKATA написа:

Малко икономически новини от Русия че нали санкциите не работят

Руските металурзи не могат да продадат 30 милиона тона стомана

https://www.moscowtimes.io/2022/12/22/devat-nekuda-rossiiskie-metallurgi-ne-mogut-prodat-30-millionov-tonn-stali-a29374

Всичко върви по план. 

преди 27 минути, N1K17Y написа:

са кратки и конкретни факти

Е нали ти си институцията, която казва, че това е така. Факта е, че имаме две абсолютно еднакви събития в Сърбия и Украйна. Разликата само е в извършителя на деянието. И каквото за единия, такова и за другия. Но пък има нюанс.

Е нали ти си институцията, която казва, че това е така. Факта е, че имаме две абсолютно еднакви събития в Сърбия и Украйна. Разликата само е в извършителя на деянието. И каквото за единия, такова и за другия. Но пък има нюанс.

Вместо да ме коментираш мен, опровергай казаните неща. Ако можеше, щеше да го направиш де. Нали сте любители на изводите, я кажи какъв е извода от това :) 

Да разбирам, че ти нищо никога не си казвал и няма да кажеш, защото не с "институцията" ? Или пак само когато ни е удобно ще ползваме такъв тъп аргумент ? 

преди 5 минути, N1K17Y написа:

Ако можеше, щеше да го направиш де.

Аз няколко пъти вече казвам защо се стреля по инфраструктура. Ти явно блееш някъде. Разлика между Сърбия и Украйна в това отношение няма. Който твърди обратно да каже и защо. И тръгват и двойните стандарти. Тук е тероризъм, там не е. Тук е еди какво си, там е обратното. Ами не е.

преди 3 часа, BANKATA написа:

Путин: Нашата цел е да сложим край на войната

https://meduza.io/news/2022/12/22/putin-nasha-tsel-zakonchit-voynu

За използването на думата "война" нямаше ли закон който налагаше глоба ?

А русофилите във форума с пяна на уста обясняваха че това не било война?

Де**ба объркан съм. 

Не само глоба :

Разлика между Сърбия и Украйна в това отношение няма. Който твърди обратно да каже и защо.

Понеже пак и дъвчите абсолютно нелогичното сравнение със сърбите и Косово, па да напомня че ситуацията няма абсолютно нищо общо .

- Нито в Донбас има ескалиращ етнически и религиозен конфликт за да налага намеса на по голяма "съседка' , както бе в Косово.

- Нито има военен режим който да провежда етнически геноцид , както бе режима на Милошевич.  В Украйна никога крайни националисти са били на власт / не бъркайте рашистките лъжи за бандервоци и хунти/ Дори на проведените няколко избори не влязоха в Радата нито в управлението.

- В Донбас никой не говори за независими републики. Никой не иска независимост както в Косово. Крим е ясно , превзеха го изцяло с война.  ЛДНР още в първия ден след рашисткото вторжение и обявяване на 'независимости' 2014 г обявиха декларации за присъединяване към РФ . И то обявиха това  колаборанти които назначи Кремъл там.

В Крим, пак по думите на Игор Стрелков , "натикаха " с автоматите депутатите от местния парламент в Севастопол да гласуват резолюция за присъединяване към РФ.

- Никога не е имало местен сепаратизъм в Донбас. Военния министър на ДНР / назнаечен от Кремъл/ Игор Стрелков - Гиркин в пространственно видеообръщение се оплакваше че от 5 млн население не може да намери 1000 доброволеца. Т.е. там се биеше най вече рашистки спецназ и регулярна руска армия от наборни буряти, чуваши , якути и всякакви народности , наричащи се "ние сме русские и сме дошли тук да се защтаваме" :)  Би било смешно ако всъщност е толкова трагично .

Т.е. имаме класическо нахлуване с война в чужда територия без грам подкрепа от местните. КАк това представи рашистката дезинфромационна машина и пропаганда, знаем.

- За разлика от Косово, Рашистан за всичките тези години от 2014 г отказваше намеса на сини каски и международни наблюдатели. Мисията ОССЕ бе също бламирана много често от рашистите в техния състав.

Налагаха няколко пъти вето заедно с Китай за такава мисия на ООН в Донбас.

- С военната намеса срещу режима на Милошевич , Западните сили никого не са анексирали или присвоили. РФ нападна Украйна с цел анексиране на територии.

- Да припомня и лъжите за 8 години бомбардираха Донбас. Както много пъти съм ви цитирал, жертвите постоянно намаляха, и за последната ЦЯЛА 2021 г имаше дузина военни и 7 СЕДЕМ цивилни жертви. Повтарям, за цяла година. Рашистите нямат никакво оправдание да представят това затихване на конфликта и жертвите като причина за мащабното нахлуване февруари 2022 г  и изпепеляване на десетки градове и села сринати със земята. И 8-10 млн бежанци и разбити съдби на семейства.

Та... припомням всичко това просто да ви покажа колко абсурдно е да се сравнява Косово с Донбас и Крим.

Нищо общо. ама нищо.

И ако всепак трябва да сравняваме бомбардировки, АКО запада процедираше на принципа в Югославия, би трябвало да започне бомбардировки на Москва.

Такива обаче не виждаме, защото предприеха мъдро решение за налагане на санкции и военна помощ в ЗАЩИТА на Украйна , без нападение и наказване с военни методи на агресора  -РФ

:hush:

преди 4 минути, maxthon написа:

Аз няколко пъти вече казвам защо се стреля по инфраструктура. Ти явно блееш някъде. Разлика между Сърбия и Украйна в това отношение няма. Който твърди обратно да каже и защо. И тръгват и двойните стандарти. Тук е тероризъм, там не е. Тук е еди какво си, там е обратното. Ами не е.

Аз няколко пъти вече казвам каква е разликата, явно и ти блееш, американците приключиха всичко. Щом искаш и теб ще питам, какви военни успехи са постигнали руснаците, след като почнаха да стрелят електроцентрали ? 

преди 5 минути, miro20 написа:

Понеже пак и дъвчите абсолютно нелогичното сравнение със сърбите и Косово, па да напомня че ситуацията няма абсолютно нищо общо .

Като повтаряш нещо на всяка страница (или през страница) няма да те направи прав. Един и същи хора тръбят къде е имало геноцид, етничесно конфликт и другите ти опорки. Същите тези хора твърдяха и за химическо оръжие в Ирак. Айде запази си опорките за някъде другаде.

преди 9 минути, miro20 написа:

Не само глоба :

- Нито в Донбас има ескалиращ етнически и религиозен конфликт за да налага намеса на по голяма "съседка' , както бе в Косово.

- Нито има военен режим който да провежда етнически геноцид , както бе режима на Милошевич.  В Украйна никога крайни националисти са били на власт / не бъркайте рашистките лъжи за бандервоци и хунти/ Дори на проведените няколко избори не влязоха в Радата нито в управлението.

- В Донбас никой не говори за независими републики. Никой не иска независимост както в Косово. Крим е ясно , превзеха го изцяло с война.  ЛДНР още в първия ден след рашисткото вторжение и обявяване на 'независимости' 2014 г обявиха декларации за присъединяване към РФ . И то обявиха това  колаборанти които назначи Кремъл там.

В Крим, пак по думите на Игор Стрелков , "натикаха " с автоматите депутатите от местния парламент в Севастопол да гласуват резолюция за присъединяване към РФ.

- Никога не е имало местен сепаратизъм в Донбас. Военния министър на ДНР / назнаечен от Кремъл/ Игор Стрелков - Гиркин в пространственно видеообръщение се оплакваше че от 5 млн население не може да намери 1000 доброволеца. Т.е. там се биеше най вече рашистки спецназ и регулярна руска армия от наборни буряти, чуваши , якути и всякакви народности , наричащи се "ние сме русские и сме дошли тук да се защтаваме" :)  Би било смешно ако всъщност е толкова трагично .

Т.е. имаме класическо нахлуване с война в чужда територия без грам подкрепа от местните. КАк това представи рашистката дезинфромационна машина и пропаганда, знаем.

- За разлика от Косово, Рашистан за всичките тези години от 2014 г отказваше намеса на сини каски и международни наблюдатели. Мисията ОССЕ бе също бламирана много често от рашистите в техния състав.

Налагаха няколко пъти вето заедно с Китай за такава мисия на ООН в Донбас.

- С военната намеса срещу режима на Милошевич , Западните сили никого не са анексирали или присвоили. РФ нападна Украйна с цел анексиране на територии.

- Да припомня и лъжите за 8 години бомбардираха Донбас. Както много пъти съм ви цитирал, жертвите постоянно намаляха, и за последната ЦЯЛА 2021 г имаше дузина военни и 7 СЕДЕМ цивилни жертви. Повтарям, за цяла година. Рашистите нямат никакво оправдание да представят това затихване на конфликта и жертвите като причина за мащабното нахлуване февруари 2022 г  и изпепеляване на десетки градове и села сринати със земята. И 8-10 млн бежанци и разбити съдби на семейства.

Та... припомням всичко това просто да ви покажа колко абсурдно е да се сравнява Косово с Донбас и Крим.

Нищо общо. ама нищо.

И ако всепак трябва да сравняваме бомбардировки, АКО запада процедираше на принципа в Югославия, би трябвало да започне бомбардировки на Москва.

Такива обаче не виждаме, защото предприеха мъдро решение за налагане на санкции и военна помощ в ЗАЩИТА на Украйна , без нападение и наказване с военни методи на агресора  -РФ

:hush:

путин няма да стигне до съд. Или ще го разстрелят публично, като чаушеско, или ще се крие известно време като бинЛаден, докато нашите не го взривят! И в двата случая. ще бъде ликвисиран, както още няколко стотин хиляди ватенки. Тази "дъежава" ще изчезне от картата!

Същите тези хора твърдяха и за химическо оръжие в Ирак.

Тези ХОРА, щом твърдят, значи е така! Това е USA! Тиимаш единственото право да слушаш и да се подчиняваш!

преди 4 минути, N1K17Y написа:

Щом искаш и теб ще питам, какви военни успехи са постигнали руснаците, след като почнаха да стрелят електроцентрали

Наистина ли си мислиш, че са започнали да стрелят по електроц.... Моля? Разлики между електроцентрали и електропреносна мрежа не намираш явно? Всичко е електроцентрала.... Та наистина ли мислиш, че са започнали да обстрелват там каквото стрелят заради успехи или неуспехи на бойното поле. Е за твое сведение бойното поле е цяла Украйна, а не само районите около фронта.

току-що, NewRedDragon написа:

Тиимаш единственото право да слушаш и да се подчиняваш!

Крал Идиот се обади....

преди 3 минути, kosyo написа:

I believe i can fly

Как се разбира какъв е войника? По това в кой туитър акаунт е пуснато видеото?

Няма занчение, дали е войник! Важното е, че е мътртав расснак

Според всички които го репостват е рускак защото лети нависоко :)

преди 4 часа, miro20 написа:

Корупцията е в Рашистан.

То затова толкова бяха изненадани царедворството в Кремъл :)

Че си мислеха че по разходи и документи имат армията на Дарт Вейдър /даже така си кръстиха войската - военнокосмически сили/  , а се оказаха туземци с копия и старо съветско оборудване, което освен всичко чмобиките дето насила ги мобилизираха поради утилзиация на конвейера, се налагаше да си купуват сами допълнително за собствена сметка   :) 

Корупцията в Украйна е огромна още от времето на Леонид Кучма.

много сте глупави  психодесните

все ще се намери някой адвокат в русия да каже че путин е имал предвид ""война""   в кавички

под вола търсите теле и отчаянието до там ви е стигнало

както стефан янев го уволниха  щото бил казал военна операция

ама тия джендърски истории няма да минат в русия

преди 24 минути, NewRedDragon написа:

Няма занчение, дали е войник!

Аз не питам дали е войник или не. Чучка писател....

преди 18 минути, shishmanovp861 написа:

Корупцията в Украйна е огромна още от времето на Леонид Кучма.

...и точно затова бе едногодишния Майдан. Протестисрещу "съветския тип" управление чрез самозабравили се олигарси като Янукович с позлатените му вили и разкош, протести за реформи , за борба с корупцията , евроинтеграция и демокрация.

Именно това не се хареса на Путлер и новофашистката му мафия, именно затова нападна Украйна.

преди 48 минути, NewRedDragon написа:

путин няма да стигне до съд. Или ще го разстрелят публично, като чаушеско, или ще се крие известно време като бинЛаден, докато нашите не го взривят! И в двата случая. ще бъде ликвисиран, както още няколко стотин хиляди ватенки. Тази "дъежава" ще изчезне от картата!

преди 5 минути, shishmanovp861 написа:

Путин взе половината пари на олигарсите а трябваше всичките.Евала.

Именно затова по вероятен е вътрешноцаредворски преврат.

Единствения проблем е че Путлер е продукт на службите. В пряк и преносен смисъл.

Имат си една камара двойници, и дори атентат могат да замаскират. Ще е там докато самите му кукловоди променят посоката.

преди 58 минути, NewRedDragon написа:

Тази "дъежава" ще изчезне от картата!

А относно това... :

https://www.kavkazcenter.com/russ/content/2022/12/23/121248/patrushev-predupredil-putina-o-vozmozhnom-razvale-rossii.shtml

Някои казват че е партенка на службите... "взброс" и т.н.   ама знае ли човек ....

Джо Байдън отговаряше за Украйна по времето на Барак Обама и беше вицепрезидент. И си обича Зеленски.Да му зава тя и Урсула си го харесва.Да дават.Ама какво става после с тия пари никой не знае.Това го казва Доналд Тръмп за корупцията.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.