Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, BANKATA написа:

И това оправдава започването на война?

След всичко, което прочете пак ли не успя да намериш оправданието? Войни са започвали по всякакви поводи. Да ти крадат от нефта си е доста добра причина, особено в Близкия Изток. Всъщност причина ще е навсякъде по света. И започваш война стига да сметнеш, че може да я водиш. Затова и Сирия в момента няма как да обяви война на крадеца на нейния нефт.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, maxthon написа:

След всичко, което прочете пак ли не успя да намериш оправданието? Войни са започвали по всякакви поводи. Да ти крадат от нефта си е доста добра причина, особено в Близкия Изток. Всъщност причина ще е навсякъде по света. И започваш война стига да сметнеш, че може да я водиш. Затова и Сирия в момента няма как да обяви война на крадеца на нейния нефт.

И си получиха заслуженото.

Русия също си получава заслуженото.

Америка също.

Русия би си получила заслуженото, ако тръгне към децентрализация и отказ от идеята за Трети Рим. 

Щатите - ако се върнат към изолационизма /сиреч, ако бачи Тръмп или друг като него е на власт/. 

Идеалният вариант за Европа е разпад на САЩ и Русия. 

току-що, BANKATA написа:

И това оправдава започването на война?

Войни са избухвали за много по-незначителни поводи....

За мен нищо не оправдава една война...

Абсолютен пацифист съм...

Но... това не означава, че не съм в състояние да видя мотивите на всяка от пряко и непряко замесените страни...

Но понеже питаш, ако си заложил бизнеса, или жилището си на някой, но го хващаш, че те краде нарочно, за да не моожеш да му върнеш заема и той да присвои заложеното, ако е невъзможно да се обърнеш към полиция, съд и т.н., как ще постъпиш?

Ще махнеш с ръка и ще го оставиш да ти вземе всичко?

Изумяваш ме с наивността си...

Много широко затворени очи, не просто широко...

преди 43 минути, BANKATA написа:

Да видя и товята безпристрастна гледна точка

Гледна точка, ама безпристрастна.

Безпристрастна, ама гледна точка.

преди 2 минути, васил козарев написа:

Русия би си получила заслуженото, ако тръгне към децентрализация и отказ от идеята за Трети Рим. 

Щатите - ако се върнат към изолационизма /сиреч, ако бачи Тръмп или друг като него е на власт/. 

За Русия не е сигурно. Разпад може да значи последващи множество войни. Някои може и с ЯО да са.

преди 2 минути, BANKATA написа:

И си получиха заслуженото.

Русия също си получава заслуженото.

Америка също.

Абсолютен наивник на средна възраст...

Ако бе по-млад, би било обяснимо...

Но... на твоята възраст...

преди 3 минути, васил козарев написа:

Къде я видя тази идея за Трети Рим?

Идеалният вариант за Европа е връщане към основите, около които бе изградена ЕО, а не ЕС...

Както е казал Де Гол за Кенеди - "В американския президент харесвам само жена му"...

Разпад на която и да е от тези две държави е в пъти по-опасна за всички останали...

преди 10 минути, andiay написа:

Войни са избухвали за много по-незначителни поводи....

За мен нищо не оправдава една война...

Абсолютен пацифист съм...

Но... това не означава, че не съм в състояние да видя мотивите на всяка от пряко и непряко замесените страни...

Но понеже питаш, ако си заложил бизнеса, или жилището си на някой, но го хващаш, че те краде нарочно, за да не моожеш да му върнеш заема и той да присвои заложеното, ако е невъзможно да се обърнеш към полиция, съд и т.н., как ще постъпиш?

Ще махнеш с ръка и ще го оставиш да ти вземе всичко?

Изумяваш ме с наивността си...

Много широко затворени очи, не просто широко...

Не разбрах, според теб тези причини оправдават или неоправдават нахлуването вКувейт ?

преди 46 минути, shishmanovp861 написа:

Това е стока за която купувачи винаги ще се намерят.Цената е важна.А иначе Русия си търгува с цяла Азия.

Не порсто с Азия, но и със САЩ и ЕС... обаче чрез посредници. Санкциите имат геополитическата роля за манипулация на цените, за да може американските компании да продават повече от Русия. Подобни игри разиграват и с чиповете в Китай, където от Вашингтон в прав текст казват, че целта на санкциите е да забавят или спрат развитието на Китай. Тоест, тук става въпрос за безкръвна война, която се води по неконвенционални стратегии.

преди 13 минути, andiay написа:

Къде я видя тази идея за Трети Рим?

Идеалният вариант за Европа е връщане към основите, около които бе изградена ЕО, а не ЕС...

Както е казал Де Гол за Кенеди - "В американския президент харесвам само жена му"...

Разпад на която и да е от тези две държави е в пъти по-опасна за всички останали...

"Третия Рим" е имперската идея на Москва. 

Белите, т.е. имперското крило последните 10 г. увеличаваше своето влияние над Путин. 

Балансът между политическите блокове се нарушаваше, Путин ставаше все по-лош балансьор. 

Цялата теза, че Украйна е някаква си измислена страна и не заслужава самостоятелно съществуване е на руските националисти /умишлено не ги наричам нацисти/

Но тези снимки на Рогозин трябва да пробудят някои въпроси. 

Изображение

Изображение

току-що, BANKATA написа:

Не разбрах, според теб тези причини оправдават или неоправдават нахлуването вКувейт ?

Ти български разбираш ли?

Изпитваш затруднения с разбирането на кратък текст?

Казал съм го ясно и категорично - Не оправдавам никакви военни действия, по каквато и да е било причина...

Но... това няма никакво значение...

Важното е, че съм в състояние да определя взаимовръзките, довели до започването на една война....

Разбиране на причините и оправдаване на причините са безкрайно различни неща, които нямат общо помежду си...

Но... при условие, че доказано имаш проблем с разбирането, то няма чуденка, че за теб са равнозначни...

преди 16 минути, andiay написа:

Върви ли добре за Русия според теб?

Какъв мислиш че ще е завършека на тази война ?

Мислиш ли че ще е нешо по-различно от Виетнам или Афганистан ?

преди 1 минута, BANKATA написа:

Аналогията с Виетнам, впрочем е доста правилна. 

Не само с жертвите, които дава Русия. 

Виетнам е тогавашната арена на геополитически сблъсък между Щатите и СССР. Като Сев. Виетнам е Съветското прокси , за което днес праведните русофили плюят щатите, съответно Съветите ги подкрепят и въоръжават. 

преди 1 час, glen написа:

Те все още не научиха един прост факт - каквото каже чичко Путин, това го прави. Беше казано на глупаците, че Русия НЯМА да продава въглеводороди на страни, които прилагат тавани на цените. По подразбиране това означава ЕС. Толкова е просто. 

И затова го продава в Азия... на цени под тавана в ЕС :lol6:
Голям фен съм на творчеството ти, заклевам се. 

преди 6 минути, васил козарев написа:

Аналогията с Виетнам, впрочем е доста правилна. 

Не само с жертвите, които дава Русия. 

Виетнам е тогавашната арена на геополитически сблъсък между Щатите и СССР. Като Сев. Виетнам е Съветското прокси , за което днес праведните русофили плюят щатите, съответно Съветите ги подкрепят и въоръжават. 

Американските войници които са си палели призовките тогава са наричани "герои" тогава в Българаия. Сега руснаците където избягаха от Русия ги наричат пъзльовци и че не са руснаци.

След войната във Виетнам САЩ реформират из основи армията си, нещо което ватенките едва ли ще направят след края на тази война.

преди 2 минути, васил козарев написа:

"Третия Рим" е имперската идея на Москва. 

Белите, т.е. имперското крило последните 10 г. увеличаваше своето влияние над Путин. 

Балансът между политическите блокове се нарушаваше, Путин ставаше все по-лош балансьор. 

Цялата теза, че Украйна е някаква си измислена страна и не заслужава самостоятелно съществуване е на руските националисти /умишлено не ги наричам нацисти/

Но тези снимки на Рогозин трябва да пробудят някои въпроси. 

Приятелю, мантрата за имперските амбиции на Русия е клише, при това адски елементарно....

Пак ще цитирам самият Путин - "Който не тъгува по СССР, няма сърце, но който мечтае за нов СССР, няма мозък"....

Във всяка държава има крайни националист (правилно ползваш точно тази дума, нацисти е нещо друго)....

На идея си нямаш, какви крайни националисти са примерно финландците....

Обяснимо, колкото по-млада е една държава, толкова по-разпространен е национализмът в нея...

Но няма никакви индикации, че днешна Русия има имперски амбиции...

Абсолютно съм убеден в правотата си по този въпрос...

А и в днешно време империи не се изграждат както е било някога, чрез пряк контрол над завладени територии...

А Русия няма необходимите ресурси, за да колонизира...

Виж, Китай обаче ги има и го прави вече...

Сблъсъкът на бъдещето ще е между изгряващата китайска "империя" и настоящата американска "империя"...

Русия е просто наблюдател на тези процеси, опитващ се да запази това, което има...

преди 35 минути, andiay написа:

Не бе, той не е за Русия.

преди 3 минути, N1K17Y написа:
преди 40 минути, andiay написа:

Това е просто гениално.

:giggle1:

Ех, Тъпио!

преди 1 минута, andiay написа:

Приятелю, мантрата за имперските амбиции на Русия е клише, при това адски елементарно....

Пак ще цитирам самият Путин - "Който не тъгува по СССР, няма сърце, но който мечтае за нов СССР, няма мозък"....

Във всяка държава има крайни националист (правилно ползваш точно тази дума, нацисти е нещо друго)....

На идея си нямаш, какви крайни националисти са примерно финландците....

Обяснимо, колкото по-млада е една държава, толкова по-разпространен е национализмът в нея...

Но няма никакви индикации, че днешна Русия има имперски амбиции...

Абсолютно съм убеден в правотата си по този въпрос...

А и в днешно време империи не се изграждат както е било някога, чрез пряк контрол над завладени територии...

А Русия няма необходимите ресурси, за да колонизира...

Виж, Китай обаче ги има и го прави вече...

Сблъсъкът на бъдещето ще е между изгряващата китайска "империя" и настоящата американска "империя"...

Русия е просто наблюдател на тези процеси, опитващ се да запази това, което има...

Донякъде си прав - донякъде не... 

Прав си в това, че Русия няма имперските амбиции типични за времената на империализма... 

Но има своите, не знам как да ги нарека, дали пост-имперски или неоимперски амбиции, с влияние върху страните от бившия соц. лагер. 

Онзи ултиматум отправен към, забележи, Вашингтон, показва, че гледа и на Балтийските страни, и на Полша, и на България като безгласни подчинени, които се търгуват като кокошки на аграрен пазар. 

Самата фигура на Янукович беше да се контролира Украйна, чрез марионетка. 

За Китай и Щатите си напълно прав, че там ще е бъдещия конфликт. Дори и в Щатите това го разбират. 

Аз съм на мнение, че Байдън си му позволи на Путин да нахлуе в Украйна /ония думи за голямо и малко нахлуване/, за да го подмами в капана на дълга и скъпа война, както прави хищника със своята жертва ... 

А персоналната грешка на Путин е, че като всеки автократ не търпи да му се противоречи и, че се обгради с хора, които му казват това, що иска да чуе. И си повярва, че армията е модернизирана и силна, а украинците ще го посрещната с хляб и сол... 

преди 15 минути, BANKATA написа:

Бре човеко, колко пъти да повтарям едно и също?

Казвал съм вече десетки пъти, как смятам, че ще завърши всичко това...

Три са вероятните възможни варианти...

Най-вероятният е договаряне между Русия и НАТО/САЩ...

И едните, и другите ще бъдат принудени да правят компромиси...

Но... това, за което съм убеден, че Русия няма да направи компромис е - членство на Украйна в НАТО и Крим...

Във всеки случай обаче, финалът на всичко това не се очертава да е скоро...

Какво разбираш под "върви ли добре за Русия"?

Щом Русия все още е цяла, значи е добре за Русия...

Няма нищо общо между събитията във Виетнам и Афганистан, и тези в Украйна...

Абсолютно е невъзможно да се прави паралел между тях...

преди 9 минути, N1K17Y написа:

Я, Тъпио...

И ти не издържа да не се похвалиш....

Сега остава да обясниш, как направи връзка между "Принципите при образуването на ЕО се различават от днешния ЕС" и симпатизиране към Русия?

Не че не знам де, пак някоя пътечка е да на късо, мхм...

При теб това си е нормално...

преди 5 минути, andiay написа:

Няма нищо общо между събитията във Виетнам и Афганистан, и тези в Украйна...

Да, не са имали териториални претенции към Афганистан.

Но принципа за политическото решение и безсмисленост на цялата офанзива , е напълно общ знаменател.

И още една разлика - Отдавна жервите и разходите минаха няколко пъти тези за участието в Афганистан. Освен международните санкции които доста яко удариха икономиката на рашистите.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.