Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 11 часа, N1K17Y написа:
преди 12 часа, ivottoshev написа:

Даването на такава аналогия и вмъкването на думичката "логика" в един и същи пост е безценно :lol6:

Нали ? Ми точно толкова идиотски звучиш, жалко че не го схвана :giggle1:

тошеффф сникерса пак не се усети колко се е оакал .... :getout:

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 12 минути, Митко Вълчев написа:

Ленинският болшевизъм, превзел Русия 1917г. Оттогава непрекъснато дебилизира и извършва обратна селекция на населението. И създава полезни идиоти в цял свят, като в България са много повече от средното за света.

Неосведомен и неинформиран си.   Точно Ленин е решил нарочно  казаците да са разделени  в различни републики в СССР,   а след разпада му в Русия тачат вече  и  белогвардейците като защитници на отечеството.   Сега е  време за обединение на руските казаци в южна Русия.  Няма вече  вожд на болшевиките, който да се страхува от тях.  Те са руснаци.

преди 4 часа, ivottoshev написа:

Оказването на подкрепа на фракция, която се бори да свали законно избраното правителство на чужда държава си е пряка намеса във вътрешните работи на тази държава. Това че Кравария го прави отдавна и на много места по света, не променя този факт.

Матушката кога пак ще ни нападне, след като имаше международна подкрепа за различните фракции на протестите срещу Бочко ? 

преди 12 минути, miro20 написа:

Ако слушаш ватенките дето извадиха статията на канадския журналист с пулицър /отпреди 50 г/ загубите на рашистите били 9 пъти по малко 

И който на 84 г от диванчето е запознат във всички подробности на операцията по взривяването на газопровода, и то запознат в детайли   такива които дори другите служби  едва ли знаят и са  поотделно за всяка участваща в диверсията, страна  и служби !

Защото разбира се, американците не са сами в тази "жестока диверсия".  

Как да не получи още една награда....  в раздел фантастика... 

А ! извадихте още едни .

Като казвам че има синхрон рашистката пропаганда, не ми вярвате ....

Само като видях първото изречение-лъжа... "..причината за войната била издевателсвата от 2014 г до сега...."

ми стана ясно 

Наистина пропагандата действа със страшна сила...

2023-02-14-220951-cr.png

преди 2 минути, attj написа:

Неосведомен и неинформиран си.   Точно Ленин е решил нарочно  казаците да са разделени  в различни републики в СССР,   а след разпада му в Русия тачат вече  и  белогвардейците като защитници на отечеството.   Сега е  време за обединение на руските казаци в южна Русия.  Няма вече  вожд на болшевиките, който да се страхува от тях.  Те са руснаци.

Е да де. Потвърждаваш за обратната селекция и русоробски полезни идиоти в България.

на 9.02.2023 г. в 10:56, miro20 написа:

в Рашистан са в пъти повече и по цяла РФ.... ама ако те пратя няма да броиш , нали  :)

Пак ли ще се овъртиш как не си твърдял, че в Русия има повече гробове на жертви от войната? Няма чак такава цензура в Русия за да не се покажат в най-различни социални мрежи. Показвай как така са повече в Русия ако обичаш.

преди 22 минути, miro20 написа:

От телевизора, как откъде :)

Ти ли видя от там, че в Русия има повече гробове на жертви на войната? Телевизор не гледам от поне десетилетие.

преди 4 минути, Митко Вълчев написа:

Е да де. Потвърждаваш за обратната селекция и русоробски полезни идиоти в България.

Кой те е излъгал, че си способен на достоверни оценки?  Твоята преценка си е неадекватна  - като на тези в Киев или на онези в НАТО.    Казаците не могат да бъдат   бандеровци.  Няма начин.

преди 6 минути, maxthon написа:

Пак ли ще се овъртиш как не си твърдял, че в Русия има повече гробове на жертви от войната? Няма чак такава цензура в Русия за да не се покажат в най-различни социални мрежи. Показвай как така са повече в Русия ако обичаш.

Аз ако искаш мога да включа малко клипчета и снимки (в twitter има цял канал само за офицери) ама сигурен ли си че го искаш. Тук ще заприлича на в. Труп на страницата с некролозите?

преди 4 минути, kosyo написа:

Аз ако искаш мога да включа малко клипчета и снимки (в twitter има цял канал само за офицери) ама сигурен ли си че го искаш. Тук ще заприлича на в. Труп на страницата с некролозите?

Всеки може да пуска каквото си иска. Аз просто го казвам в контекста, че някой просто много лъже в бройката с жертвите. При това с извънредно много.

преди 1 минута, maxthon написа:

Всеки може да пуска каквото си иска. Аз просто го казвам в контекста, че някой просто много лъже в бройката с жертвите. При това с извънредно много.

Да ти кажа - може би за пръв път съм съгласен с теб. Сега въпроса е кой?

преди 16 минути, maxthon написа:

Всеки може да пуска каквото си иска.

Нещо извън темата-най шикозните моменти от Военния парад на един от най-харизматичните лидери на това време-Младия Ким!

преди 33 минути, attj написа:

Кой те е излъгал, че си способен на достоверни оценки?  Твоята преценка си е неадекватна  - като на тези в Киев или на онези в НАТО.    Казаците не могат да бъдат   бандеровци.  Няма начин.

Ползвам те за сравнение и знам, че на твоя фон всичко написано от мен е достоверно и адекватно. И на фона на русодебилите, де. 

преди 31 минути, maxthon написа:

Че тя рашистката пропаганда кога не е лъгала? С много. Особено когато КГБ пое цялата власт.

преди 13 минути, glen написа:

Нещо извън темата-най шикозните моменти от Военния парад на един от най-харизматичните лидери на това време-Младия Ким!

Леле, от най харизматичните. И тия искат да ги приемаме на сериозно, все едно са нормални?

преди 43 минути, maxthon написа:
на 9.02.2023 г. в 10:56, miro20 написа:

в Рашистан са в пъти повече и по цяла РФ.... ама ако те пратя няма да броиш , нали  :)

преди 1 час, miro20 написа:

От телевизора, как откъде :)

Ти ли видя от там, че в Русия има повече гробове на жертви на войната? Телевизор не гледам от поне десетилетие.

Е бива ли така да си тролиш . Та нали репликата ми е за това че не аз, а ТИ твърдиш че броиш гробове  !!

И те питах дали би отишла да броиш там гробовете ! !!

Именно защото ти се смея на малоумието да броиш гробове като "показателна статистика "

И идиотизма ти стига до това да ме караш мен да ходя да броя ???

Що за гьонсурат си не мога да те разбера !

За телевизора като не гледаш, тогава откъде се информиаш за броя на гробовете ??

Лично ли ги обикаляш ??

:)

И хайде сега не ме пращай да  броя аз, и да ми прехвърляш че аз съм твърдял за гробове :) :)

Отговаряй за себе си, не прехвърляй на мен твоите простотии ! :hit:

Не получих отговор и на другия ми върпос за оня писател с романите си за взривените газопроводи от САЩ .

Вярваш ли от нея статия че русктие жертви са 9 пъти по малко ???

:)

Братята руси поне си признават, много интересна статия и се описва със детайли всички грешки, които прави военния състав на Русия в Украйна!

Приятно четене.

Заповядайте.

РУСКИ АНАЛИЗ: Позорът на руската армия в Угледар

току-що, miro20 написа:

Е бива ли така да си тролиш . Та нали репликата ми е за това че не аз, а ТИ твърдиш че броиш гробове  !!

Е и ти си ги наброил тези в Русия след като твърдиш, че са повече.

преди 2 минути, miro20 написа:

За телевизора като не гледаш, тогава откъде се информиаш за броя на гробовете ??

От телевизора ли чакаш да ти ги покажат за да се информираш, че има такива? Тук съм пуснал няколко клипа, а има още доста.  Включително има и как се е увеличило гробището в Лвов няколко седмици след посещението на Еленски там.

преди 3 минути, maxthon написа:

Е и ти си ги наброил тези в Русия след като твърдиш, че са повече.

Говоря за жертвите, чиито оценки съм цитирал не от брой гробове, а по данни на разузнаванията . И украинското, и английското и др.

Кое от казаното не разбра :

И хайде сега не ме пращай да  броя аз, и да ми прехвърляш че аз съм твърдял за гробове :) :)

Отговаряй за себе си, не прехвърляй на мен твоите простотии ! :hit:

Нямаш отговор на въпросите  нали :)

Как ги смяташ гробовете и вярваш ли от статията за 9 пъти по малко руски жертви от украинските

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 4 минути, miro20 написа:

И хайде сега не ме пращай да  броя аз, и да ми прехвърляш че аз съм твърдял за гробове

Е защо да не те пращам като пишеш цитирам "в Рашистан са в пъти повече и по цяла РФ"

преди 3 минути, Митко Вълчев написа:

Ползвам те за сравнение и знам

За да ползваш нещо трябва да го разбираш и познаваш - отиди някога в Донбас за да си създадеш реален поглед.   Сега нищо не знаеш.   САЩ употреби наивните бандеровци - за да се влошат отношенията на ЕС и РФ.  Да не мислиш, че ги интересуват за нещо различно Крим и Донбас!?   

преди 1 минута, maxthon написа:

Е защо да не те пращам като пишеш цитирам "в Рашистан са в пъти повече и по цяла РФ"

преди 1 минута, miro20 написа:

Нямаш отговор на въпросите  нали :)

Как ги смяташ гробовете и вярваш ли от статията за 9 пъти по малко руски жертви от украинските

:laughing4:

преди 11 минути, ДзВяРа! написа:

Братята руси поне си признават, много интересна статия и се описва със детайли всички грешки, които прави военния състав на Русия в Украйна!

Приятно четене.

Заповядайте.

РУСКИ АНАЛИЗ: Позорът на руската армия в Угледар

Забравих как се казваше собственика, но ако той го е писал това със сигурност е плакал със сълзи.

преди 12 минути, attj написа:

За да ползваш нещо трябва да го разбираш и познаваш - отиди някога в Донбас за да си създадеш реален поглед.   Сега нищо не знаеш.   САЩ употреби наивните бандеровци - за да се влошат отношенията на ЕС и РФ.  Да не мислиш, че ги интересуват за нещо различно Крим и Донбас!?   

Ти сега оттам ли пишеш? Можат САЩ употребяват, защо стратега ви пути остава да го употребяват като евтина урва? Как пък се загрижихте за ЕС всичкото путиноид, до лани твърдяхте колко велика е Ватата. Сега пак я пишете тая глупост, но отвътре ви е кухо. Сърцето имам предвид, главата винаги е било.

преди 28 минути, kosyo написа:

Забравих как се казваше собственика, но ако той го е писал това със сигурност е плакал със сълзи.

Ето още нещо интересно, показващо как продължава да се налага комунистическия режим с пълна сила!

Също изгледай и видеото, то е по-различно от статията, но мотива е същия. Без нито едно доказателство те осъждат на 10 години затвор заради нареждане на някой си.

Затвор заради пост в Instagram за войната: Руска студентка е заплашена от 10 години затвор

Руска студентка е заплашена от до 10 години затвор заради своя публикация в "Instagram" във връзка с войната в Украйна, съобщи Би Би Си.

Олеся Кривцова е под домашен арест в северния град Архангелск. 20-годишната студентка в местен университет е с електронна гривна на крака и полицията може да я следи.

Провинението на Олеся е, че споделяла постове против войната в Украйна в "Instagram" - социална мрежа, която бе обявена от руските власти за екстремистка след инвазията в съседната страна през февруари миналата година. Една от публикациите касаела по-конкретно експлозията на Кримския мост през октомври.

"Споделих в "Instagram" история за моста, в която се говори колко са щастливи украинците от случилото се", разказа руската студентка пред Би Би Си.

Олеся публикувала също пост на свой приятел на войната. И тогава започнала драмата, посочва Би Би Си.

"Говорих по телефона с майка ми, когато чух входната врата да се отваря. Влязоха много полицаи. Взеха ми телефона и ми наредиха да легна на пода", спомня си 20-годишната студентка.

На Олеся били повдигнати обвинения в оправдаване на тероризма и дискредитиране на руските въоръжени сили. Тя може да бъде осъдена на до 10 години затвор.

Съгласно условията, при които е пусната под домашен арест, младата жена няма право да говори по телефона и да влиза в интернет.

Руската студентка има на десния си крак татуировка, на която президентът Владимир Путин е изобразен като паяк, с оруелски надпис: "Големият брат те наблюдава".

Олеся обаче не била забелязана от "Големия брат", а полицията, както изглежда, се задействала по сигнал на нейни състуденти, отбелязва Би Би Си.

Приятел показал на младата жена групов чат, в който колеги от университета критикували поведението й. "Изобличаването е дълг на патриота", гласял един от коментарите.

Впоследствие хората от чата били споменати в съда като свидетели на прокуратурата.

Измина една година, откакто Кремъл разпореди т. нар. специална военна операция в Украйна, както нарича пълномащабното военно нахлуване в съседната страна, посочва Би Би Си.  Броени седмици след нападението президентът Путин призова руската общественост да отдели "истинските патриоти от изметта и предателите". 

Оттогава в цяла Русия има съобщения за изобличавания в съветски стил на критици на войната. Сред тях са случаи, при които студенти издават свои преподаватели, както и на доноси срещу колеги.

Руските власти очакват пълна, решителна подкрепа за офанзивата в Украйна и публичното критикуване, включително споделянето на чужди постове в социални мрежи, е опасно.

Патриотичното послание е убедително. По улиците на Архангелск няма особено съчувствие към руснаци, съдени за антивоенни коментари, отбелязва Би Би Си.

FobPbHFagAAukQ4?format=jpg&name=small

https://www.vesti.bg/sviat/zatvor-zaradi-post-v-instagram-za-vojnata-ruska-studentka-e-zaplashena-ot-10-godini-zatvor-6161575

А има и такива русначета. Които предпочитат смъртта пред това да си цапат ръцете с чужда кръв в безсмислена война :

преди 25 минути, miro20 написа:

Аз ли съм сметнал тези 9 пъти повече или някой друг? Ходи си търси обяснението от автора на сметката. Единственото ми твърдение е, че за жертвите се лъже грозно и това си личи косвено именно по материалите с гробищата из цяла Украйна. По същия начин можеш косвено да се стигне до извод за жертвите и от руска страна. След като твърдиш, че са повече не ме карай аз да ти показвам дали е така.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.