Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, Тhе Monstеr написа:

Риснаците произвеждат само Лада. Използват стари технологични линии и двигатели на Рено и Нисан за Веста и такива от Опел, за Калина. Сега след санкциите, чак да фалират едва ли, но ще свият производството само за вътрешния пазар (то не че имат кой знае какъв извън Русия) и скъпият Веста ще се води лукс. Веста не е нищо особено като автомобил. Може би е малко по- добър от Дачия Логан, но почти двойно по- скъп. И нови модели забрави. Но технолоджис. Руснаците са в каменната ера по отношение на технологиите. С изключение на военните такива. Мда... руснака освен да измисли как да убие повече хора, друго не може.

Може да е така, не съм се интересувала специално. Само че, за технологиите- военните, докато не нападнаха Украйна, никой не им хващаше вяра, нали? От друга страна- Интернет е създаден за военни цели и после пуснат за цивилни. С много технологии е така. Затова, никога не бива да подценяваме врага, ако не искаме да ни изненада лошо.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

току-що, absurt написа:

Може да е така, не съм се интересувала специално. Само че, за технологиите- военните, докато не нападнаха Украйна, никой не им хващаше вяра, нали? От друга страна- Интернет е създаден за военни цели и после пуснат за цивилни. С много технологии е така. Затова, никога не бива да подценяваме врага, ако не искаме да ни изненада лошо.

опаааа..  наака се и почна " може и така да е, не съм се интересувала ... "

Е къв тогава го ... ?  :) :)  

:) :)  

За военните технологии пак само самохвалства. За свръзвуковата ракета с която се хвалеха че поразила украиснки склад, няма категорично потвърждение.

А войските им в Украйна ги виждаме. тотален срив. С няколко западни джавелина и стингери спряха и танкове и въздушните атаки.

:) 

преди 1 минута, absurt написа:

От друга страна- Интернет е създаден за военни цели и после пуснат за цивилни.

Само че от САЩ. Джипиеса също е измислен за военните и пуснат за всички. Пак от САЩ. Да знаеш руска военна технология, която има и цивилно приложение?

преди 4 минути, Тhе Monstеr написа:

Само че от САЩ. Джипиеса също е измислен за военните и пуснат за всички. Пак от САЩ. Да знаеш руска военна технология, която има и цивилно приложение?

Уазка:laughing5:

правенето на пари не им е силнастрана на руснаците.

преди 5 минути, miro20 написа:

паааа..  наака се и почна " може и така да е, не съм се интересувала ... "

Е къв тогава го ..

Освен да папагалстват копипейстната информация за друго чугунената група не става.

преди 38 минути, N1K17Y написа:

Продължавай да си вярваш. Абсолютно нито една държава няма да си прави сама всичко, ама баш Русия ще успее. 

На нито една държава не ѝ се е налагало. Предстои да видим дали Русия ще се справи.

От друга страна пък нито една държава не е успявала да направи машини от морски пясък поради липса на други суровини. Предстои да видим дали Европа ще се справи.

преди 9 минути, Тhе Monstеr написа:

Не, казах че не се интересувам в подробности от технологиите. И не мога да твърдя, че знам коя откъде е дошла. Както и да е, мисля че стана ясно какво имам предвид. 

преди 4 минути, BANKATA написа:

Уазка:laughing5:

Легенда! Личното ми докосване до това съвършенство казва, че то едва се тътри на гладък асфалт и вътре друса и тресе, но има легенди, че преодолява пропасти...

преди 32 минути, BANKATA написа:

Да разбирам че нямаш проблем да финансиране терорист който с нашите пари избива украинци и руснаци в Украйна?

Ти човек ло си бе?

Да разбирам че нямаш против да платим милиарди от нашите пари за хартиени самолети на терористи, избиващи хора в Либия, Сирия, Афганистан, Сърбия, Йемен....

току-що, absurt написа:

Не, казах че не се интересувам в подробности от технологиите. И не мога да твърдя, че знам коя откъде е дошла. Както и да е, мисля че стана ясно какво имам предвид. 

Имай предвид, че последния принос на Русия към света е менделеевата таблица. Научен принос. Победата във ВСВ е победа на един убиец, срещу друг. Това също е принос, но дава и повод за размисъл.

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Да разбирам че нямаш против да платим милиарди от нашите пари за хартиени самолети на терористи, избиващи хора в Либия, Сирия, Афганистан, Сърбия, Йемен....

Точно така. Терористите трябва да се избиват. Иначе глей какво правят.

преди 12 часа, Реджеп Иведик написа:

Какво си завършил ?

Ако искаш не казвай, интересува ме дали имаш военно образование.

Асланчик, аз ти казах, какви образования имам.

Ако бях на твое място, не бих афиширал с военното си образование, не просто защото признаваш бившата си принадлежност към "чугуните", а и защото доказваш, че единственото, което си научил там е как да почистваш палубата. Но дори да оставим този факт на страна, то остава един друг факт, учил си да изпълняваш стратегии, а не да ги анализираш и създаваш. По онова време тези неща се учиха на едно друго място, а не във ВУ и  днес също не се изучават във ВУ, а на места подобни на това, което съм завършил аз.

Та, реалния живот е много различен от виртуалния, ама при теб тези неща отдавна вече са преплетени.

преди 6 часа, Реджеп Иведик написа:

Абе те в темата много тролове, ма има чугуни наистина вярват. Аз съм виждал на живо.

Ба ти и тоалетната не си виждал на живо скоро, ко ли остава нещо друго.

На живо не означава буквичките на екрана, тъй да знайш.

Което ме подсеща - А бе ти пусна ли днес бомбите?

преди 4 часа, Тhе Monstеr написа:

Икономиката на Русия я няма изобщо. Китайската е втора. Другите соц- икономики са дабетер от руската. Та, ако някой идиот в Русия все пак се опита поне за малко да приложи тази глупост, Мада Раша на секундата става 100% зависима от Китай. Китай от своя страна е силно зависим от САЩ и Европа, които са най- големите пазари в света. Не може да си позволи да ги загуби, защото е в ход програма за справяне с бедността и за целта производството трябва някъде да се пласира. В Африка и Венецуела ли ще си продават боклуците? А ако и там някоя чугунена глава реши да експериментира, ръстът ще спре и започват вътрешните проблеми, които и сега не са никак малко.

Тааааа... я пак да ми кажеш, като как го виждаш да стане тва с рублата?

преди 3 часа, Тhе Monstеr написа:

Сайтчето на Карбовски, спокойно да го прекръстят ма Червен фронт. Никой няма да забележи разликата. Боян Дуранкев е на 70 години- завършил икономика през 1980 та. Зарежи тези глупости.

преди 3 часа, Тhе Monstеr написа:

С какъв действителен стаж е в пазарна икономика?

Мда, любимият ми "специалист по всичко", учил за инжинер, работещ като автомонтьор, ама още не багерист, но капацитет по - футбол, музика, биология и химия, вирусология, а вече и по икономика!!!

Станете на крака и нека вашите бурни аплодисменти бъдат за... бъдещия носител на Нобелова награда по биология - Ахилесов!

За специалния му принос в еволюционната теория доказващ, че най-приспособимите мутации на един вирус са тези, които оцеляват по-дълго изложени на външната среда извън тялото на гостоприемника!

Може би се чудите как е стигнал до това невероятно прозрение?

Като всяко гениално откритие и това е плод на случайността - поради липса на достатъчно познание по материята на един спор, му хрумва гениалната идея да се обърне към главното хранилище на Вселенската мъдрост - Уикипедия, прочита статията за вирусите и тогава една ябълка (или бе вирус?) му пада на главата (или той е паднал на главата си?) и всичко му се прояснява (или просто са изкочили звезди пред очите му?) и така се ражда една легенда.

Носител на Нобелова награда за ...

Упс, извинявам се, грешка в превода, не било Нобелова награда, а награда "Дарвин".

Ма то все награда, да му е честита!

Ахилесов, слънце неогряващо, онзи професор завършил икономика през 80-те, а ти коги успе да я завършиш?

И как ти роди закърнелия мозък "мисълта", че някога не се е изучавала и пазарната теория в ВИИ?

Пак ли звездички след падане на глава?

А анализът ти е на ниво "около масата в кръчмата", ама то по всичко нивото ти е такова.

Русия, САЩ и Китай са единствените държави, които се доближават до термина самодостатъчност.

Друг е въпроса кой, какво и колко смята за достатъчно и колко време може да издържи на това "достатъчно".

Ти ходил ли си някога в Китай, за да знаеш от кого е зависим Китай, какво произвеждат и какво купуват?

Защото аз лично съм ходил няколко пъти, през различни периоди от време и много ясно съм видял тенденцията там.

"Боклуците", които те произвеждат за себе си, ти няма да можеш да си позволиш и след сто години.

Не бъркай стоките в "Алибаба, леля, чичо и сие" с цялата китайска продукция.

Да, коронката много яко бръкна в икономиката на чайниците, но колкото те са зависими от пазарите наСАЩ и ЕС, толкова и тези пазари са зависими от тях.

Да не говорим, че Китай е най-големият външен кредитор на САЩ, а и не само на САЩ.

Що се отнася до Русия, то както казах и на най-великия военен аналлизатор тук, Аслан Назраний, то тя ще издържи, колкото е нужно, гадното обаче е, че цената за това ще платят не Путин и Ко, а населението й. Но те имат опит в това.

А най-гадното е, че и всички европейци също ще платят в по-голяма или по-малка степен тази цена.

Естествено, ние като най-бедни ще имаме най-големия дял в плащането.

Наистина ми е адски смешно, как хора, които нямат и грам представа за нещата, които си позволяват да коментират се пънат да се аргументират с пропагандни материалчета, цитати, клпчета, мемета и т.н.

А най-тъжно ми е за онези, които съм сигурен, че са достатъчно интелигенти, но въпреки това се поддават на всеобщата "еуфория на глупостта".

Отнася се и до двата "лагера".

П..С. Знам, че Ахилесов е в поза "партер" към мен, заровил главата си в пясъка и няма да прочете това.

Знам, че за повечето от вас това е поредният ми "чаршаф" и също няма да го прочетат.

Писах го за онези единици, които вярвам, че ще разберат, какво казвам с него.

А с останалите просто ще продължа да се забавлявам... поне докато не се оттегча.

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Избиващи?

преди 5 минути, ivottoshev написа:

На нито една държава не ѝ се е налагало. Предстои да видим дали Русия ще се справи.

От друга страна пък нито една държава не е успявала да направи машини от морски пясък поради липса на други суровини. Предстои да видим дали Европа ще се справи.

Да, да и ще връщаме плановата икономика. Тоя филм сме го гледали. Завърши позорно. А последиците и до днес оправяме. Погледни Северна Корея за да видиш, какво предстои да видим. 

преди 36 минути, miro20 написа:

Както успяваше СССР . Крадене и копиране до дупка

https://germanych.livejournal.com/133607.html

Проблемът крадене и копиране, е сегашния проблем на Китай- винаги си две крачки назад. А нещата се развиват бързо. Е... където се развиват разбира се.

преди 2 минути, N1K17Y написа:

Да, да и ще връщаме плановата икономика. Тоя филм сме го гледали. Завърши позорно. А последиците и до днес оправяме. Погледни Северна Корея за да видиш, какво предстои да видим. 

Няма лошо в плановата икономика стига да се прави от кадърни хора.

преди 22 минути, Тhе Monstеr написа:

ГЛОНАСС

преди 10 минути, absurt написа:

Разбрахме че се оака и сега се въртиш на собствения шиш.

Що ли винаги така става ? Както с /не/знанието ти по бъгларска история :)  която за теб е само съветската :)  

преди 22 минути, Тhе Monstеr написа:

ГЛОНАСС? Ето я и абсутката

5a1d2a384ac6b00ff574e261.png

преди 10 минути, Реджеп Иведик написа:

Превзехте ли Киев ?

Пусни, моля, пак онова клипче където анимационни украинци маршируват пред Кремъл. Само не забравяй, че:

преди 13 часа, ivottoshev написа:

В твоят свят, пълен с анимационни герои, може да дойдат Хълк и капитан Америка и да помогнат на Украйна, в реала обаче няма как това да стане, защото Хълк не съществува, а на Капитан Америка му дреме на шмайзера за Украйна.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.