Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 час, absurt написа:

Просташки отговор на просташки пост.

Ама аз съм те цитирал. Забравила си какво си писала ли? Специално за теб:

Цитат

Аз само посочвам фактите.

Аз вярвам на факти, не на мераци и обсесии.

Руснаците си приключиха маневрите и изтеглят войските. Преди час- официално съобщение. А, вие- американофилите, продължавайте да олайвате и да треперите, че ще ви нападнат. Толкова сте смешни с облъченото си американизиране. Чудя се, кой и кога успя така да ви зомбира!?

Другата глупост- защо Русия била правила учения по границите си? Ами, иска, прави- от своята страна на границата и дори на 150 км. навътре. На кого бърка в очите, освен на заклетите русофоби? От миналата година и тук развявате опорките- манипулации на янките, според които Русия ще нападне Украйна. Е, досега не го направи, въпреки че с тези си манипулации с разните закани за санкции, всячески я тикат към нападение.

Също толкова резонен въпрос е, какво търсят американците с оръжия и техника, и бойна сила в територията на главната руска военноморска база? Има ли въобще страна в света, която да позволи такова вмешателство?

Коректността изисква да зачитаме истината. Преди години, нямаше нито един руски войник в останалите страни от соц. лагера, въпреки че бяха членки на Варшавския договор.

Русия няма накъде да отстъпва- заобикалят я по всичките й граници

И да обяснявам, защо руснаците са против да им бъдат окупирани границите от натовски въоръжения.

Истината боли, но винаги можеш да се ограмотиш, че мнението ти за каквото и да било, да тежи.

А, облъченото от запада съзнание, може да паранояса всеки, оставил способността си да разсъждава, да хваща паяжина........

Е, толкова неграмотност е неизвинима с нищо!

Посочваш силно некоректно твоите си източници, поддържащи твоите твърдения. нищо повече не посочваш. Дори и не можеш да разсъждаваш,

Та, логиката- нещо, което на теб ти е силно непознато,

---

преди 1 час, G_A_G_O_V_69 написа:

Кога са казвали това.

Кога САЩ са казали, че Русия ще нападне Украйна ли питаш?

Предлагам да се доверим на другарката absurt. Нали тя борави само с фактите:

Цитат

Руснаците си приключиха маневрите и изтеглят войските. Преди час- официално съобщение. А, вие- американофилите, продължавайте да олайвате и да треперите, че ще ви нападнат. Толкова сте смешни с облъченото си американизиране. Чудя се, кой и кога успя така да ви зомбира!?

Другата глупост- защо Русия била правила учения по границите си? Ами, иска, прави- от своята страна на границата и дори на 150 км. навътре. На кого бърка в очите, освен на заклетите русофоби? От миналата година и тук развявате опорките- манипулации на янките, според които Русия ще нападне Украйна. Е, досега не го направи, въпреки че с тези си манипулации с разните закани за санкции, всячески я тикат към нападение.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Щом плакат "фашизма няма да мине" е дискредитиране на руските войски и  престъпление за руския съд , значи ли че "фашизма мина и е сега " не е ?

т.е. официално чрез съда руските войски са определени за фашистки ? :giggle1:

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Не, милващи ги по хубавите главици с едни хубави пиратки с обеднен уран.

Избивали е думата... Сега друг избива. Защо сме доволни?

преди 18 минути, Тhе Monstеr написа:

Имай предвид, че последния принос на Русия към света е менделеевата таблица. Научен принос. Победата във ВСВ е победа на един убиец, срещу друг. Това също е принос, но дава и повод за размисъл.

Да питам ли защо Международната космическа станция се казва "МИР" а не е с някакво хАмериканско име, или да не задавам неудобни въпроси?

Рашистките окупанти никога няма да подчинят украинския народ

Вдъхновяващо видео , наистина .

преди 19 минути, BANKATA написа:

Точно така. Терористите трябва да се избиват. Иначе глей какво правят.

Хайде сега разбери се сам със себе си дали си против терористите като цяло, или си само против един конкретен терорист. 

преди 26 минути, andiay написа:

-----------------

Анди, ти имаш ли логичен отговор на въпросът?

Цитат

Защо, след като ДНР и ЛНР са с голям превес на "руснаци" и рускоговорящи не са една обща ЛДНР, а две отделни сепаратистки републики? Имат и обща граница!

Или както казва Миро

Цитат

Каква е разликата между ЛНР и ДНР че са отделни държави ?

преди 1 час, БаалБек написа:

Screenshot_2.png.d2e6a5688aeeabe4a006a24e922c8dd5.png

преди 30 минути, N1K17Y написа:

Да, да и ще връщаме плановата икономика. Тоя филм сме го гледали. Завърши позорно. А последиците и до днес оправяме. Погледни Северна Корея за да видиш, какво предстои да видим. 

Руснакът, (както и севернокорецът) могат да изкарат на къшче хляб, първо защото няма къде да мърдат и второ защото вече са свикнали. С разглезеният европеец нещата не седят така. Като го оставиш една зима на студено, като му махнеш олиото, брашното и всичко което се произвежда със суровини от Русия и Украйна, тогава ще хвърчат глави на западни политици. Ама яко ще хвърчат.

Грозни ми е Киев

https://www.dw.com/bg/битката-за-киев-ще-се-повтори-ли-грозни/a-61026268

Навремето Грозни беше изравнен със земята, преди руските части да превземат града. В украинската столица сега се опасяват от повторение на страшния сценарий. Ще се превърне ли Киев във втори Грозни?

🇧🇬

Руската армия цели най-вече да предотврати воденето на дълга война и битки из градовете, защото се видя, че особено по време на първата Чеченска война руските военни са силно уязвими, когато срещу тях се използват партизански тактики. Същото си пролича и във войната на СССР в Афганистан. Затова руската армия разчита на друго. Виенският военен експерт Франц-Стефан Гади казва, че руските въоръжени сили са преди всичко артилерийски и руснаците залагат на „огнева мощ“, която заедно с въздушни нападения и масивни бомбардировки да сплаши населението и да проправи пътя на собствените войски. Тази „фронтална и брутална тактика“ ще си проличи и в Киев, опасява се Гади.

🇧🇬

По време на войната в Грузия през 2008 си пролича и друга слабост на руската армия – липса на сигурност в комуникациите и слаба координация на действията между отделните бойни части. Някои военни експерти с изненада съзират същите слабости и сега в Украйна. Ханс-Лотар Домрьозе, о.з. генерал от НАТО, с изненада констатира, че началото на руските военни действия в Украйна е било зле координирано и е липсвало единодействие между отделните войскови части.

Френският експерт по проблемите на Русия и Кавказкия регион Жан-Франсоа Рател смята подобни слухове за безпочвени и вижда в тях елемент на психологическата война.

Става дума за това „украинците да повярват, че онова, което стана в Чечения, ще се случи и в Украйна: че тези чужди бойци ще плячкосват, убиват и изнасилват“, казва експертът от сп. "Foreign Policy"

Да се гледа със звук:

Цитат

-----

Това е поредният бисер:

Цитат

Всъщност, те имат прекалено много-заедно с китайците. От друга страна- минат ли на рубли, нуждата от долари доста намалява. Минавало ли ти е през ум да направиш една справка- на кое място са икономиките на Русия, Китай и другите страни, които не са на страната на янките и ще обърнат в рубли? Рестрикциите, дали няма да пощадят само САЩ, а всичките подлоги да го отнесат?

Китай ще мине на рубли. Русия, Китай и другите страни, които не са на страната на янките ще обърнат в рубли. Не в юани, ами в рубли.

Търговския баланс на Китай за 2019 г.

https://wits.worldbank.org/CountryProfile/en/Country/CHN/Year/2019/TradeFlow/EXPIMP/Partner/by-country

Export Partner Share:

САЩ(16,7%) + Япония + Южна Корея + Германия + Холандия + Великобритания + Австарлия - 37%

Русия - 2%

Import Partner Share:

САЩ + Япония + Южна Корея + Германия + Великобритания + Австарлия - 34%

Русия - 3%

току-що, БаалБек написа:

Анди, ти имаш ли логичен отговор на въпросът?

Или както казва Миро

Душичке, тази вечер изчерпах желанието си да се правя на мъдър.

Имах прекрасен ден и още по-прекрасна вечер.

Иначе да, имам такъв отговор, но вече съм на друга вълна.

И понеже съм в алтруистично настроение, ще ти дам един напълно искрен и приятелски съвет, не пропилявай времето на най-хубавите си години с форумни теми, като тази. В тях няма да научиш нищо ново, само ще пропилееш част он най-важния и лимитиран ресурс, който притежаваш.

Ако се сетя утре, лично за теб ще дам, какъв е отговорът според мен, не че е задължително да е така в действителност.

Признавам си, че тази тема ме вълнува съвсем повърхностно и не съм следял всичко в детайли.

Сега съм на друга вълна, подобна на усещането, което ми носи това парче лично на мен. За повечето тук то може и да е абсолютна тъпня, ма но кой му пука.

преди 12 минути, ivottoshev написа:

Руснакът, (както и севернокорецът) могат да изкарат на къшче хляб, първо защото няма къде да мърдат и второ защото вече са свикнали. С разглезеният европеец нещата не седят така. Като го оставиш една зима на студено, като му махнеш олиото, брашното и всичко което се произвежда със суровини от Русия и Украйна, тогава ще хвърчат глави на западни политици. Ама яко ще хвърчат.

Как така няма къде да мърдат?

Нали там е раят на света, Путин се грижи за благото на всички руснаци.

Сега и Украйна ще я направи рай.

преди 23 минути, Тhе Monstеr написа:

Избивали е думата... Сега друг избива. Защо сме доволни?

Не сме доволни. Следствие от войната м/ду Русия и САЩ цените у нас растат. Това не може да ме прави "доволен".

Аз само показах на колегата който се ядосваше че с нашите пари сме били спонсорирали Путин, че светът не е само опорките с които се е набълбукал, и е хубаво да вкара и малко своя мисъл в главата си. 

преди 1 час, miro20 написа:

Както успяваше СССР . Крадене и копиране до дупка

https://germanych.livejournal.com/133607.html

И детските филмчета крадат русците. 

https://de.rbth.com/lifestyle/83824-sowjetische-zeichentrickfilme-disney-doubles

Мики Маус в Россия се казва Чебурашка. Пинокио е Буратино,  Мечо Пух е Винни-Пух  https://ru.wikipedia.org/wiki/Винни-Пух_(мультфильм)

Относно великият експерт Б. Чуков, който се цитира в темата:

Цитат

19.02.2022 г. Боян Чуков: Поне засега не виждам основания за война между Русия и Украйна.
24.02.2022 г. Боян Чуков: За всички експерти беше ясно, че тази операция ще се случи, Има пълна деморализация на украинската армия.

Продължавайте да го цитирате.

--

преди 32 минути, ivottoshev написа:

Да питам ли защо Международната космическа станция се казва "МИР" а не е с някакво хАмериканско име, или да не задавам неудобни въпроси?

Международната космическа станция кога я (пре)кръстиха  "МИР"? СССР имаше космическа станция, която се казваше "МИР".

---

Още една самозабравила се... чиновничка:

Цитат

https://www.clubz.bg/125891-mitrofanova_za_kiril_petkov_nepriemlivo_e_chinovnitsi_da_me_kritikuvat

Смятаме за неприемливо по никакъв начин чиновници на тази или онази страна независимо от ранг и официална длъжност публично да критикуват Посланика на Руската Федерация за оценките на случващите се в приемащата държава събития

---

преди 5 минути, BANKATA написа:

Мислех да питам същото, ама...

току-що, ivottoshev написа:

Не сме доволни. Следствие от войната м/ду Русия и САЩ цените у нас растат. Това не може да ме прави "доволен".

Аз само показах на колегата който се ядосваше че с нашите пари сме били спонсорирали Путин, че светът не е само опорките с които се е набълбукал, и е хубаво да вкара и малко своя мисъл в главата си. 

Искаш да кажеш военната операция нали?

Тя не е между САЩ и Русия каквото и да ти говори другаря. 

преди 12 минути, andiay написа:

Ако се сетя утре, лично за теб ще дам, какъв е отговорът според мен, не че е задължително да е така в действителност.

Дано се сетиш. :popcorn2:Ще се радвам да го прочета. Лека вечер! Нищо, че пак се заяждаш. :cool:

преди 30 минути, ivottoshev написа:

Кой руснак ? Тоя нейде из област, която не сме и чували ли ? Сигурно. Тоя в Ленинград може ли ? Не сме 82-ра, когато чакаш тираджиите да ти носят дънки. Иди обясни на 25 годишен студент с айфон и БМВ, че отсега нататък ще кара на къшче хляб и ще чака 10 години за Лада, защото има фашисти по телевизията. 

Ми именно, че севернокореецът цял живот живее в Матрицата и не знае в кой век се намираме. Ама руснаците от 30 години гледат и пътуват по света. 

преди 17 минути, BANKATA написа:

Как така няма къде да мърдат?

Сега и Украйна ще я направи рай.

Вече ти обясних и ти зададох въпрос:

на 22.03.2022 г. в 11:16, ivottoshev написа:

Ми как мислиш че хАмерика е станала "райско място за живот и бизнес". Нали точно чрез "правото на по силния" е взимала каквито си иска богатства от по-слабите страни? Сега и Путин върви по този път. Чрез послушни правителства на ДНР и ЛНР ще сложи ръка на богатствата на Донбаският басейн.

Та не разбрах ти подкрепяш ли да се подражава на великата хАмерика или не?

Ама ти така и не отговори...

преди 1 минута, N1K17Y написа:

Кой руснак ? Тоя нейде из област, която не сме и чували ли ? Сигурно. Тоя в Ленинград може ли ? Не сме 82-ра, когато чакаш тираджиите да ти носят дънки. Иди обясни на 25 годишен студент с айфон и БМВ, че отсега нататък ще кара на къшче хляб и ще чака 10 години за Лада, защото има фашисти по телевизията.

Един път облажиш ли се от запада, чувай гергено да ти се живее в тоталитарни режими. BTW - в северна корея нямат думата "свобода" в езика си, просто такова нещо не съществува, дори в съзнанието на хората. И имат робство. И жесток глад. Скоро ще имат и конкуренция, северна корея 2.

А те това украинско селце, ВЕЧЕ стана легенда.

https://offnews.bg/sviat/chernobaevka-seltceto-zaradi-koeto-ruskata-voenna-strategia-stana-z-773033.html

преди 3 минути, БаалБек написа:

Дано се сетиш. :popcorn2:Ще се радвам да го прочета. Лека вечер! Нищо, че пак се заяждаш. :cool:

Повярвай, ако се заяждах, щеше да бъде "хард" и да не ме цитираш след това.

До известна степен, мога да допусна, че съм вложил лека, закачлива ирония, но не и заяждане.

Знам, че харесваш пуканки, но не съм сигурен, че аз мога да ти ги предложа.

Ще се постарая първо да не забравя да си пия гинкото, така има шанс и да не забравя за народните народовластия.

А ти като ме четеш, махни слънчевите очила, не съм слънце, за да имаш нужда от тях.

П.С. Направо не мога да се позная днес, толкова да преливам от нежност и доброта.

Лека и на теб и съвета ми бе съвсем искрен и добронамерен.

Възползвай се!

преди 1 час, andiay написа:

не пропилявай времето на най-хубавите си години с форумни теми, като тази. В тях няма да научиш нищо ново, само ще пропилееш част он най-важния и лимитиран ресурс, който притежаваш.

Ама ти сериозно ли ?  :D

Тази женица е с по-голяма възраст от теб !

Наскоро бях видяла в твой цитат , че се представяла за 23 ! Отвори й профила да видиш на колко се е писала.

Дори не помни какво си измишльотва !

Имаше наскоро една инфантилка тук , която се представяше на 14 год. , няма да се учудя , ако е същата женица. :D

Иначе писала , че търси мъже , ама за какво ги търси едва ли помни. 

Важното е да е в "играта" , да се бута там между шамарите , с надежда някой да я отрази без оглед в какъв аспект.

Самотата е страшно явление , ей !! :D

И сега нещо да оставя на наноробите на Хазарската Мафия !

https://www.facebook.com/valdemor.shvabov/videos/352674073484675

Поздрав от Путин към Хазарската Мафия - Чудовищата !

https://benjaminfulford.net/wp-content/uploads/2022/03/penis-in-sky.mp4?_=7&fbclid=IwAR2WKlE7vIOz3G52J_fxHbVax0c88EIcrdXvsx9m_fNh5vJb_4v1wlDPGKY

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.