Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Аз си обещах да не пиша в Сектор тежки диагнози ама тая вечер Грухи Биоса ме пръсна от смях

преди 43 минути, BANKATA написа:

А защо не приемеш факта че държавите гласуват по съвест, а не под натиск.

Дали пък те не са прави, а ти в грешка?

Ако имаше някакъв натиск от 140 държави все някой щеше да пропищи че го натискат.

Това да си все контра на масата не значи че си по-умен.

Да

Рашистите са натикани яко в ъгъла и пищят като разпрани старите  опорки "  - всички са платени , САЩ се разпада но са купили всички , конспирации, и какви ли не абсурдни оправдания на войната която нацис...рашистите започнаха и оправдания за геноцида срещу Украйна .

Радва ме огромната подкрепа във повечето цивилизовани държави за Украйна. Всички медии излязоха с репортажи, филми и т.н.

Само че такава подкрепа трябваше да има 2014 г. Тогава цивилизацията "проспа" Крим и позволи на самозабравилите се изроди от Кремъл да озвереят още повече .

Е, както се казва, по добре късно отколкото никога...

И друго - ако не бе мащабната война , Крим можеше да остане окупиран както ЮО, Абхазия, Приднестровието , но сега нещата са необратими .

Няма друг вариант освен пълното връщане на границите , включително и Крим .

преди 56 минути, insec написа:

Тия наште комундели няма ли да сберат малко капачки, че да си оправят паметничето у София. Айде явно днес нямат ищах да празнуват нещо - странно защо ли 🤣 ма поне за паметника някаква инициатива, че бива ли така, да се излагат пред ватенските си господари.

Имало някакъв изкуфял, дето вчера нападнал паметника на Съветската армия с чук, а думите му бяха цитирам: "Това наистина е един вандалски акт, но аз бях мотивиран от морални съображения"

Този същия защо не е в районното за 24 часа, въпреки че си признава че е извършил вандалски акт, а го изкарват герой в централните новини на националните телевизии? Дали всеки, който е "мотивиран от морални съображения" може да вандалства както му скимне?

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

терористичните държави се подкрепят.

Нормално е.

преди 2 часа, parmobil написа:

Дай да прочетем и ние за тази "новина". Ама не от "glasove" с посочен източник facebook. След като от такова ниво е казано трябва да го има в официални медии и на много места, нали?

http://us.china-embassy.gov.cn/eng/lcbt/wjbfyrbt/202302/t20230223_11030365.htm

Редовна пресконференция на говорителя на външното министерство Ван Уенбин на 23 февруари 2023 г.

...

CCTV: САЩ са загрижени, защото Китай и Русия споделят визия, каза говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс. Какъв е вашият коментар? 

Уан Уенбин: Китайско-руските отношения са изградени на основата на необвързаност, липса на конфронтация и ненасочване към която и да е трета страна. Това е фактор, благоприятстващ световния мир и стабилност, което не е причина за безпокойство. Това, което наистина е тревожно, е разрушителната роля, която САЩ изиграха за мира и стабилността в света.

САЩ са войнствен подпалвач №1 в света. САЩ не са били във война само 16 години през своята 240-годишна история. САЩ представляват около 80 процента от всички въоръжени конфликти след Втората световна война.

САЩ са и нарушител номер 1 на суверенитета и намеса във вътрешните работи на други държави. Според докладите от края на Втората световна война САЩ са се опитали да подкопаят повече от 50 чужди правителства, грубо са се намесили в избори в най-малко 30 държави и са направили опит за убийство на над 50 чуждестранни лидери.

САЩ също са източник №1 на антагонизъм и блокова конфронтация. Воденият от САЩ НАТО е отговорен за войните срещу Афганистан, Ирак и Сирия, които убиха повече от 900 000 и създадоха 37 милиона бежанци. Това също направи континента Евразия по-малко стабилно място. Въздействието на инициираните от САЩ Quad и AUKUS върху сигурността и стабилността в Азиатско-тихоокеанския регион също изисква бдителност. 

Докато американският хегемонизъм и войнственост все още съществуват, останалият свят едва ли ще получи мира, който заслужава.

Ройтерс: The Wall Street Journal съобщи, че администрацията на Байдън може да публикува разузнавателни данни, които показват, че Китай обмисля дали да достави оръжия, за да подкрепи войната на Русия в Украйна. Какъв е коментарът на Китай по този въпрос?

Уан Уенбин: САЩ многократно са твърдяли, че Китай може да доставя оръжия на Русия и ние сме отговаряли на това многократно. Лесно можем да си представим, че „разузнаването“, за което се позоваха САЩ, най-вероятно преследва сенки и петни Китай. От избухването на кризата в Украйна Китай твърдо застана на страната на диалога и мира. Ние насърчихме мирните преговори по нашите собствени начини и изиграхме отговорна и конструктивна роля за намаляване на напрежението и облекчаване на кризата. САЩ са най-големият източник на оръжия за бойното поле в Украйна, но те продължават да клеветят Китай, като лъжливо твърдят, че Китай може да предложи оръжия на Русия. Това не само ще попречи на процеса на политическо уреждане на украинската криза, но и ще навреди допълнително на китайско-американските отношения. Призоваваме САЩ да спрат да клеветят Китай и да прехвърлят обвинения, и спрете да разпалвате пламъка и да подхранвате битката с повече оръжия. САЩ трябва да работят с Китай и останалия свят, за да насърчат дипломатическите преговори с оглед на разрешаването на кризата. 

Говорейки за разкриване на ценна разузнавателна информация, САЩ биха могли да разкрият разузнавателна информация за истината зад взрива на Северен поток. Надяваме се, че САЩ ще дадат сериозен и отговорен отговор на разкритията възможно най-скоро, вместо да бъдат уклончиви за това.

...

преди 22 минути, Митко Вълчев написа:

Неутралния си мълчи Тошев, въздържа се.

Именно, въздържа се. Това не означава "подкрепя резолюцията на ООН". Та как ги преброи тогава тези 140:6?!?

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Имало някакъв изкуфял, дето вчера нападнал паметника на Съветската армия с чук, а думите му бяха цитирам: "Това наистина е един вандалски акт, но аз бях мотивиран от морални съображения"

Този същия защо не е в районното за 24 часа, въпреки че си признава че е извършил вандалски акт, а го изкарват герой в централните новини на националните телевизии? Дали всеки, който е "мотивиран от морални съображения" може да вандалства както му скимне?

Разбира се че е герой !

Кои народи и държави си държат паметници на окупаторите ?

Кои държави имат за нционален празник деня на своята нова окупация с подписан и рапзореден окупационен корпус ?

току-що, ivottoshev написа:

Ами защото е мотивиран, бе тошев! В районото също има ценоразпис.. Защо трябва да плащаш (ти, не АЗ) за това неюо, изшляпано на място, от което могат да се правят пар?

преди 4 минути, ivottoshev написа:

Именно, въздържа се. Това не означава "подкрепя резолюцията на ООН". Та как ги преброи тогава тези 140:6?!?

Тошев 140 ПОДКРЕПЯТ резолюцията, седем са против и тридесет и няколко ВЪЗДЪРЖАЛИ се. 140:6 съотношение За Против. 141 да бъдем точни За резолюцията ПРОТИВ Русия.

преди 29 минути, N1K17Y написа:

Бъркаш се (знам, неволно) , почти 80 ще станат. 

така мислех да напиша, но все пак - все пак!!! - последните трийсетина години, ватенките изгубиха не малко влияние у нас: а с тази война форсирано ще изгубят още доста; за съжаление, едвали ще е напълно.

преди 12 минути, ivottoshev написа:

Този същия защо не е в районното за 24 часа....

пак добре, че не питаш, защо не е натикан в концлагер - комундел гнусен. :getout:

преди 37 минути, N1K17Y написа:

Щом има "сътрудничество", значи са купени :giggle1:

Щом има краварска военна база на територията ти, няма как да си "против" карварските искания.

Държави които дори и без да имат краварски бази на територията си осъмнаха я без държавен глава (Либия, Ирак), я без част от територията си (Сърбия), а какво ли остава за държава приютила карварска военна база и гласувала "против" Карвария... 

преди 1 минута, ivottoshev написа:

...а какво ли остава за държава приютила карварска военна база и гласувала "против" Карвария... 

да построи газов поток на путин :hit:

преди 15 минути, miro20 написа:

Разбира се че е герой !

Кои народи и държави си държат паметници на окупаторите ?

Не знам дали знаеш, но има паметници на Съветската армия и във Виена, и в Берлин...

Какво ли би се случило ако някой тамошен лумпен ги нападне с чук?

преди 17 минути, NewRedDragon написа:

Ами защото е мотивиран, бе тошев!

Ако включиш помпичката и ме удариш в сметката, и аз ще съм мотивиран да извадя чук и да потроша тъпото ти такси. Т'ва от морални съображения, разбира се. Тогава също всичко би трябвало да е ОК, нали?

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Не знам дали знаеш, но има паметници на Съветската армия и във Виена, и в Берлин...

Какво ли би се случило ако някой тамошен лумпен ги нападне с чук?

Паметник костница Тошев, костница. Костите на измрелите от метиловия спирт ли са там, под Моча? И дали е най големия паметник във Виена, или петия, десетия по големина? Тошевизми до посиняване. 

преди 19 минути, Митко Вълчев написа:

Тошев 140 ПОДКРЕПЯТ резолюцията, седем са против и тридесет и няколко ВЪЗДЪРЖАЛИ се. 140:6 съотношение За Против. 141 да бъдем точни За резолюцията ПРОТИВ Русия.

Моя грешка

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Паметник костница Тошев, костница. Костите на измрелите от метиловия спирт ли са там, под Моча? И дали е най големия паметник във Виена, или петия, десетия по големина? Тошевизми до посиняване. 

А-а-а-а, значи ако е паметник-костница - нямаш право да го нападаш с чук. Такава вандалщина имаш право да извършваш само върху другите паметници. Барвос. Логика та дрънка.

Бърза преквалификация на 2-ма обикновени пехотинци в морски такива. Или пък правят тренировка за следващия Аватар..(+21):

Няма да се учудя и ако са двойката от "Титаник" от преди няколко дни. Обаче това колко бомби носеше... бяха писали че ги ползвали само през нощта уж

преди 20 минути, ivottoshev написа:

Не знам дали знаеш.... т.е. знам че не знаеш, но си квадратен путинофил матрософфффф който скача да защитава сляпо всичко що не му изнадя на рашистката пропаганда :) 

И "неутрален" разбира се... :) :)

Та.. чети за приликите и разликите между паметниците във Виена и София :

https://clubz.bg/82944-savetskata_armiya_v_sofiya_i_viena_priliki_i_razliki

:hush:

преди 2 минути, miro20 написа:

Ха-ха-ха, паметниците били различни. Типично носене на от девет дерета вода. 

фейкомета спекулант тошеффффф пак насран и унижен :) 

Мазохист ли си кво ? :) 

преди 43 минути, ivottoshev написа:

Дали всеки, който е "мотивиран от морални съображения" може да вандалства както му скимне?

Е пробвай де, аз откога ти казвам, да си докажеш тезата, че не трябва да има наказание за Русия, щото в САЩ биели негрите.

преди 17 минути, N1K17Y написа:

Е пробвай де, аз откога ти казвам, да си докажеш тезата, че не трябва да има наказание за Русия, щото в САЩ биели негрите.

Напротив. Тезата ми е, че наказание за Русия трябва да има, но то трябва да е същото каквото е и за Карвария. За еднакви престъпления -еднакви наказания. Така би било честно, нали?

Ха-ха-ха, имало новоучредена международна награда и разбира се печели я украинец :D

Може да бъде изображение с текстово съобщение

преди 36 минути, miro20 написа:

:hush:

Баси смешката, верно ли червената армия се заседя в България 45 години?

И още едно въпросче:от кой е освобождавала червената армия Австрия?

От тези дето само няколко години преди това посрещнаха с цветя?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.