Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

току-що, attj написа:

Изгодно им е да ги внасят от Китай.    А Китай ги подкрепя полутайно за военната операция в Украйна. 

Некадърни са и не могат да си ги произведат сами. Това е истината. 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, WhiteHart написа:

Абе, тва рашките в много смешни опорки вярвате...

Е кой ти вярва на приказки за лопати излезнали от англичани?

преди 4 минути, WhiteHart написа:

Само за протокола - нацисти и наркомани са, нали? 

Националисти - готови да умират за уж родните им Крим и Донбас.   Нямаше да е така без милиардите от САЩ.

преди 1 минута, WhiteHart написа:

Направо ги смляха. Горкото нато, плаче с разбит нос в ъгъла... Абе, тва рашките в много смешни опорки вярвате...

Май страдаш от амнезия - тея неща за лопатите и за чиповете от перални вие русофобите ги писахте.

преди 2 минути, WhiteHart написа:

Некадърни са и не могат да си ги произведат сами. Това е истината. 

Преди 30 години имах руска пералня Вятка и тя беше много зле спрямо всичките сегашни китайски перални.    Същото е и при другите битови уреди.

преди 6 минути, WhiteHart написа:

Почти невъзможна задача, понеже руснаците от столетия са си такива - там индивидуалността на значи нищо, човешкият живот струва копейки. Затова и могат само да продават газ и изкопаеми - те нямат личностите, които да ги направят добри в някое производство

Не само продават газ, а са се продавали те самите като животни. 

Непълнолетно момиче е струвало само 50 копейки – по-малко от цената на едно прасе или на стар кон. В Русия хората са продавани като добитък. През 1860 г., в Руската империя започва феодалната крепостническа реформа, свързана преди всичко с освобождението на крепостните селяни. Така процъфтяващата столетия практика да бъдат продавани в робство селяни е прекратена, с което се слага край на търговията с хора в Русия. Да се откажат от крепостничеството, което е основната движеща сила на дворянското стопанство, е било обаче абсолютно невъзможно.  Хората в Русия, обявени в несъстоятелност, са имали избор по какъв начин да си върнат дълговете. Има ли са избор да станат наемници за определен период от време, но са можели и да работят за господаря си толкова дълго, колкото му е необходимо, за изплатят дълга си. Често, обаче, неплатежоспособният длъжник се опитвал да се спазари с дворянина, като продавал в робство някой член на семейството си, обикновено – едно от своите деца.

Ето такива все хубави неща...

Аз всъщност не съм русофоб. Путинофоб съм. Мисля, че тази огромна държава, с тези несметни природни богатства, трябва да е икономика номер едно в света, жизненият им стандарт да е висок и да са основният стожер на целия регион. Вместо това имаме една крайно изостанала страна, където извън големите градове няма асфалтови пътища и вътрешни тоалетни. Където шепата ченгета и олигарси заграбват 90 процента от приходите и където хората безмозъчно търпят и викат слава Путину. Държава, я която човешкия живот струва копейки, където индивидуалността е подчинена на общото, където за различно мнение се озоваваш в трудов лагер в Сибир, където някой прост кагебеец ще те изпрати на фронта за пушечно месо, а като те върнат в чувал, ще дадат на майка ти чувалче картофи и ново палто, за награда. Щом сте такива русофили, вървете там, в рая на вашите мечти. Но не, всички сте в Англия, Германия, Испания, Гърция и прочее зли капиталистически държави. Защо? Нали при другаря Путлер е най-хубаво? Няма да издържите и 2 седмици там, ама иначе много знаете. 

преди 1 минута, gagodrago написа:

А ти защо стоиш близо до другаря Путлер, а не си в капиталистическите държави?

В такава съм. В държава член на НАТО и ЕС. А духовно съм много далеч от Путлер и неговите гъзоблизци, с които за съжаление е пълна красивата ни страна...

преди 17 минути, WhiteHart написа:

Аз всъщност не съм русофоб. Путинофоб съм.

...и прочее зли капиталистически държави. Защо? Нали при другаря Путлер е най-хубаво? Няма да издържите и 2 седмици там, ама иначе много знаете. 

Бай дъ уей, империалистическите методи на другаря Путлер не се различават по нищо от империалистическите методи на американските ни приятелчета.

Хора търпяли 30 години американски империализъм, сега ще изтърпят и малко руски.

Не виждам що се оплаквате.

преди 1 минута, gagodrago написа:

Бай дъ уей, империалистическите методи на другаря Путлер не се различават по нищо от империалистическите методи на американските ни приятелчета.

Хора търпяли 30 години американски империализъм, сега ще изтърпят и малко руски.

Не виждам що се оплаквате.

Разликата е от небето до земята. И не, не се оплаквам. Изразявам позиция. Мога да я изразя, защото съм в свободна демократична държава от западен тип. В Путинландия за изразена позиция вкарват в затвора.

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Ако случайно земете Бахмут, после какво ?

Зехме го!

После - Одеса!!! А после - евреина ---> в панделата!!!

А малко по-натам ... ще се поогледаме и за разни реджепи, офци и тн........

току-що, Стоимен написа:

Зехме го!

После - Одеса!!! А после - евреина ---> в панделата!!!

А малко по-натам ... ще се поогледаме и за разни реджепи, офци и тн........

Я! БаеТошо! Нека позная - избирател на Вгъзраждане ли си? 

преди 48 минути, WhiteHart написа:

Аз всъщност не съм русофоб. Путинофоб съм. Мисля, че тази огромна държава, с тези несметни природни богатства, трябва да е икономика номер едно в света, жизненият им стандарт да е висок и да са основният стожер на целия регион. Вместо това имаме една крайно изостанала страна, където извън големите градове няма асфалтови пътища и вътрешни тоалетни. Където шепата ченгета и олигарси заграбват 90 процента от приходите и където хората безмозъчно търпят и викат слава Путину. ...

Шефе, чакай малко!

1. От 50 и повече години СССР и после Русия, търпят "санкции" от Запад-а непрекъснато. Ограничават ги от технологии и им крадат специалистите!

2. Подкупиха /или облъчиха/ Горбачов и той също - предаде СССР, разпадна го, изостави републиките /12 на брой/ и те веднага минаха към Америка!

3. Пияницата Елцин не мислеше изобщо ... и каквото не изпи - разпродаде .... даааа - пак на Запада. И допусна НАТО до границите на Украйна!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4. Преди 15-ина години Путин наследи една гробница!!!! Със няколко десетки олигарси, които хич не искаха да съдейтсват! Те и сега не искат! И затова полека - полека взеха да падат от прозорците, или - да умират от инфаркт. Но това иска време!

5. Пак Путин - за тия нищожни 15-ина години така направи икономиката и военнопромишления комплекс на Русия, че да може - ДА - да издържи една война срещу целия /почти/ свят !!! Защото беше ясно, че е ИЛИ-ИЛИ. Или трябва да бъде завладяна Украйна, или НАТО щеше да е на 5мин. с ракета на границата на Русия!!!!! Путин го каза още 2009г., но тогава кати*лите от Европа и Америка му се смееха! А сега Путин печели войната и ще вземе цяла Украйна! Или - колкото пожелае... с Одеса разбира се!!!

преди 4 минути, Стоимен написа:

1. От 50 и повече години СССР и после Русия, търпят "санкции" от Запад-а непрекъснато. Ограничават ги от технологии и им крадат специалистите!

Да си създадат свои технологии комунягите тогава - ама не могат! Специалистите сами избират къде да живеят, работят и правят пари

преди 5 минути, Стоимен написа:

2. Подкупиха /или облъчиха/ Горбачов и той също - предаде СССР, разпадна го, изостави републиките /12 на брой/ и те веднага минаха към Америка!

Ами решили са да заложат на САЩ и НАТО, а не на северна корея или маскава. На теб къф ти е зора?

преди 6 минути, Стоимен написа:

4. Преди 15-ина години Путин наследи една гробница!!!! Със няколко десетки олигарси, които хич не искаха да съдейтсват! Те и сега не искат! И затова полека - полека взеха да падат от прозорците, или - да имират от инфаркт. Но това иска време!

Той и путлер ще падне - ама не от прозороца. Нали помниш какво стана с чаушеско и фамилия?

преди 7 минути, Стоимен написа:

5. Пак Путин - за тия нищожни 15-ина години така направи икономиката и военнопромишления комплекс на Русия, че да може - ДА - да издържи една война срещу целия /почти/ свят !!! Защото беше ясно, че е ИЛИ-ИЛИ. Или трябва да бъде завладяна Украйна, или НАТО щеше да е на 5мин. с ракета на границата на Русия!!!!! Путин го каза още 2009г., но тогава кати*лите от Европа и Америка му се смееха! А сега Путин печели войната и ще вземе цяла Украйна! Или - колкото пожелае... с Одеса разбира се!!!

То и сега сме на 5 минути от масква. Просто ще се доближим на 50 секунди - нещо против ли имаш

Горките рашки бе... Те толкова умни, кадърни и можещи, ама злият запад им откраднал специалистите и  им налагал санкции... Пълни некадърници са, при това - злобни некадърници. Хора, които са дълбоко нещастни, и искат и другите около тях да са нещастни. Мордор отвсякъде.

преди 31 минути, Стоимен написа:

Зехме го!

Помни си думите.

Утре да не ми кажеш, че пак сте го зели.

Откак е почнала войната, секи ден земате Бахмут.

току-що, Реджеп Иведик написа:

Помни си думите.

Утре да не ми кажеш, че пак сте го зели.

Откак е почнала войната, секи ден земате Бахмут.

То имаше и едно село - Чернобаевка май беше, дето го превземаха десетина-петнайсет пъти поне. Превземат го, пък дойдат украинците и ги изтребят. Ония тъпи, но упорити - пак го превземат. И така, до края на света...

Те го зимат по 30 пъти на ден...

преди 2 минути, WhiteHart написа:

То имаше и едно село - Чернобаевка

Там беше сериала Дързост и красота.

Имаше в началото на войната Кременна, дето фейкомета на Филипов я зе 7 пъти.

Мариупол три месеца ката ден го земаха и правеха зачистка и не оставаше нито един украинец.

Викам му, а бре Филипов, бре лъжат те бре.

Няма братче, дъни фейкове на конвейер и дори не си ги гледа.

преди 8 минути, WhiteHart написа:

То имаше и едно село - Чернобаевка май беше, дето го превземаха десетина-петнайсет пъти поне. Превземат го, пък дойдат украинците и ги изтребят.

Е Униан това казаха. Приказки за лапнишарини.

Време е да "превърнем количествените натрупвания в качествени изменения".Ама те украинците го направили отдавна..

Ползват 110 000 155мм снаряда и молят за 250 000 от EU на месец. В същото време "самая могучая бензиностанция в мире" ползва 4 пъти повече на месец и постига страхотен успех в Бахмут (41,6 km²)

Източник - https://www.ft.com/content/75ee9701-aa93-4c5d-a1bc-7a51422280fd

Image

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.