Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 5 часа, ivottoshev написа:

Тук нещо не разбирам. Вярно е, че нямам военно Убразование, ама като Турция затвори протоците как това помага на Украйна?

Не ме нападайте, наистина ми е чудно.

Аз също нямам военно образУвание и също не знам как това помага на Украйна. Вероятно никак, но помага на останалия свят, да не се разпростре войната по средиземноморието. Предполагам. Щото Путин си съдра гърлото напоследък, че няма да напада други държави, но некси като чуха това "другите" държави  вместо да се успокоят, почнаха да се подготвят да бъдат нападнати. Нещо не може да му се вярва на чичко Путин, когато говори такива неща, нали?

преди 8 часа, miro20 написа:

Тц... 15-16 % което е също ужасно много, но ... прости хора колкото щеш.

Абе 15 % верно си е много, но има и добра новина- всички те, са на възраст 65+ и тууук таме по някое заблудено дете.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Доколкото си спомням данните от преброяване в Мариупол, около 400 000 души са се определили като етнически руснаци, от общо около 500 000 души.   Какви ги вършиха там националистичните батальони и украинската армия цели 8 години?  Непредалите се ще бъдат избити за отмъщение.  Кое никога няма да стане?

преди 50 минути, Тhе Monstеr написа:

Също като теб- като те хванат на "тясно", дръпваш една проповед, завършваща с "кво ли се занимавам с примитиви" и отиваш да изстрадаш величието си, на съответния пиедестал.

Другото дразнещо и Инфантилно при теб е като се опитваш да се извиваш като оскубано пиле с извит врат в тегави , малоумни Твърдения към опонента си , приписвайки собствените си "страхове" върху него !  

Страдай си тихичко от нараненото его в ъгъла и не ми преписвай на мен страдания некакви , родени в твоята глава ! 

Мен на "тясно " никой не може да ме хване понеже Основата ми е БЕТОН. 

Ти си лабилният и несъстоятелният. 

Иначе може да си подскачаш колкото си искаш.  Пред Светлина всички къртици подскачат.

преди 38 минути, bigiadri написа:

Ще превземат града

Възможно е, но докато не видя не вярвам. А и да го превземат ще го върнат. И Донбас ще върнат, и Крим ще върнат.

Рашистите не са бойци. Много са тъпи.

На Чернобаевка пак наредили въртолетите за разстрел. Вече за десети път. Найш кога ще спечелят войната ? Точно никога.

преди 33 минути, attj написа:

Кое никога няма да стане?

Да превземете Киев.

преди 9 часа, HasXXX83 написа:

а аз да съм писал Наполеон е бил Русите, ало имам живково образование и се радвам, защото мойто средно се равнява на 4ри сегашни висши.

Аха, и какво се е случило, че Наполеон се опитал, ама не успял?

преди 6 часа, ivottoshev написа:

КазваШЕ се "МИР" по времето, когато свръх напредналите в технологично отношение нации като хАмериканци, китайци и японци... нямаха нищо подобно и им се налагаше да се качват в станцията на "изостаналата" Русия за да си провеждат изследванията.

МИР е създадена от СССР, не от Русия.

Китайците са били свърх напреднали в технологично отношение през 80-те и 90-те години на миналия век?

преди 6 часа, ivottoshev написа:

Това не обяснява защо пускаш пост, в който има текст - явен фейк на укропропагандата. За Лоботомиро е ясно че е лоботомиран, ама ти уж изглеждаш интелигентен човек. 

Пускам пост, в който има текст и видео. Нали ти казах да гледаш видеото. Достатъчно други видеа, текстове и картинки съм видял и не съм ги пускал тук, защото съм счел че са откровена руска или украинска пропаганда.

преди 2 минути, A.com написа:

украинска пропаганда

То пак е руска пропаганда, щот украинците са руснаци. Иначе кого освобождава несокрушимая и легендарная ?

преди 22 минути, Реджеп Иведик написа:

Възможно е, но докато не видя не вярвам. А и да го превземат ще го върнат. И Донбас ще върнат, и Крим ще върнат.

Рашистите не са бойци. Много са тъпи.

На Чернобаевка пак наредили въртолетите за разстрел. Вече за десети път. Найш кога ще спечелят войната ? Точно никога.

Да превземете Киев.

Нищо не може да пречи на ракетните удари, а теб те вълнуват въртолети и дронове. Язък ти за висшето военно образование -ти също като Миро от Русе си обсебен от бандеровските простотии и глупости.  Защо не ги спряхте да няма АТО  през 2014 година - сега нямаше да я има тази война.    Не виждам за какво им е Киев на руснаците. Не им трябват средна и западна Украйна - там са много националистите.  

Как си мислите, че ще превземете Киев бе ???

Няма по некадърна армия от рашистката.

Вече цял месец думкат по Мариупол със бомби, ракети и снаряди, от море, въздух и суша. Изравниха го със земята. И още не са го превзели.

Къф Киев, кви пет лева. Путлер да си подвива опашката, да не му я подвият собствените му поданици.

преди 11 минути, Реджеп Иведик написа:

Тогава що не можете да превземете Киев ?

Като се предаде Киев и ще го превземат. Защо си се разбързал толкова?

Кремъл: България направи неприятелски стъпки и ще се наложи да купува газ с рубли

Москва ще положи усилия да реши проблемите на Сърбия с плащането по газови договори с Русия в руски рубли. Преминаването към разплащане в рубли естествено създава проблеми за страните, неприятелски спрямо Русия, заяви днес Дмитрий Песков, прессекретарят на руския президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Президентът на Сърбия Александър Вучич "е прав, това наистина може да е проблемна ситуация", призна Песков. Той обърна внимание, че "България в случая направи неприятелски стъпки, враждебни стъпки спрямо Русия". "Затова ще й се наложи да купува газ за рубли, иска-не иска, харесва й или не й харесва", добави Песков.

"Но същевременно това не важи за Сърбия. Това е проблем, който предстои да бъде решен, и естествено тревогите на Сърбия ще бъдат за нас на първо място и приоритетни", увери той. 

преди 2 минути, ncl написа:

Като се предаде Киев и ще го превземат. Защо си се разбързал толкова?

Ми нали уж имате ракети, които нищо уж не може да ги спре. Думкайте ракетите и превземайте Киев за три дена. Те станаха трийсе дена, а още Мариупол не сте превзели.

Лъжат ви като разпрани, че рашистката армия е силна, а вие, уж интелигентни хора, сте ги зяпнали и вярвате като наивни деца.

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Вече цял месец думкат по Мариупол със бомби, ракети и снаряди, от море, въздух и суша. Изравниха го със земята. И още не са го превзели.

Така твърди украинската пропаганда.   Пазят доколкото е възможно руското население там.    Били загинали досега 40 000 руски войници.  А украинските загуби колко да са - около пак толкова.  Числено превъзходство руснаците нямат в Украйна.  Кои тогава са обкръжили Киев, Днепропетровск, Николаев, Мариупол. Последният им е най-важен на руснаците. И докога така?   

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

Лъжат ви като разпрани, че рашистката армия е силна, а вие, уж интелигентни хора, сте ги зяпнали и вярвате като наивни деца.

Добре че са чугуните да ни забавляват иначе друг такива малоумия не може да напише

преди 1 минута, Coco1 написа:

Добре че са чугуните да ни забавляват иначе друг такива малоумия не може да напише

Трябва да не съм нормален, та да ми е забавно     https://blitz.bg/svyat/sutreshna-svodka-moshchna-raketna-ataka-po-tseli-v-dnepropetrovsk-srazheniya-v-tsentra-na-mariupol_news876206.html

Митрофанова: Идва енергийна катастрофа, след която ще споменават днешната ценова криза като празник

Доброволният отказ от руските доставки на нефт и газ, готвен от европейските политици ще доведе до енергийна катастрофа. След нея ще споменават днешната ценова криза като празник. Това заяви в редовния си брифинг посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова, публикуван в официалната страница на посолството във фейсбук.

"Един обикновен европеец още дълго ще усеща разрушителни последици от тази глупост. Ще му стане все по-трудно да пазарува, да зарежда колата и да плати по сметките", предупреждава посланичката.

Тя категорично отхвърля всякакви теории, че Москва цели отприщване на "газова война".

"Русия доставяше и продължава да доставя енергийни ресурси според контрактите в пълен обем. С оглед на безотговорната финансова политика на страните, сделките с руското "синьо гориво" сега ще се извършват в рубли. Новият ред на разплащанията се отнася до страните, влизащи в списъка на неприятелските за Русия държави, включително до България", подчерта още Митрофанова.

Посланичката отделя и специално внимание върху поредното изгонване на руски дипломати от българското правителство.

"Броят на колегите ни, обявени за „персона нон грата", неприятно изумява с мащаба си. Тази поредната агресивна стъпка я разглеждаме не иначе като ясно обозначеното намерение на официална София да се сведе до минимум целият спектър на руско-българските отношения. Този враждебен демарш в скоро време ще получи съответна оценка и адекватна за новия дух на двустранните отношения реакция", посочва още представителката на Москва в София.

Митрофанова говори и за войната в Украйна, а действията в Мариупол окачествява като "освобождаване на града".

"Спецоперацията се провежда с успех, в строго съответствие с предварително утвърдените планове. Нелесно върви освобождението на Мариупол. Националистическият батальон "Азов", който се разположи тук, не дава възможност на желаещи да напуснат града по хуманитарни коридори, разстрелва тези, които се опитват да се измъкнат самостоятелно. Главорезите фактически се скриват зад хората като зад "жив щит", гласят още думите на Елеонора Митрофанова.

Емил Кустурица  Украйна:

Сегашният конфликт около Украйна по същество е продължение на бомбардировките на НАТО над Югославия през 1999 г., заяви известният сръбски режисьор Емир Кустурица пред RT, като отбеляза приемствеността на русофобията и пренебрегването на международното право от страна на Запада.

https://glasove.com/novini/emir-kusturitsa-za-ukrayna-vtoro-deystvie-na-napadenieto-na-nato-sreshtu-yugoslaviya-prez-1999-g?fbclid=IwAR29Cds16FaGyqQRNFZEMFd949RZH33gYxDf1UInRX_tyWYwuOPBrm0tnFk

В Бердянск са ударени и четирите десантни кораба на Русия в Черно море. Двата са потънали, а другите два са повредени и не могат да пренасят десант.

Одеееса мама

Руски войници преминават с цялото бойно снаряжение на страната на Украйна. Командирът на подразделението призовава руските войници и офицери, да формират легиони на свободата, по образеца на белоруския батальон на свободата и да се бият на страната на Украйна срещу човеконенавистния фашистки режим на Путлер

преди 27 минути, attj написа:

А ти нормален ли си ?

преди 2 минути, Coco1 написа:

А ти нормален ли си ?

Останалите преценяват дали съм като Коко, Миро и Реджеп.    Виж как е например в Бургас    https://nova.bg/news/view/2022/03/25/362457/пунктовете-в-бургас-за-документи-на-украинци-ще-работят-денонощно/

преди 4 минути, attj написа:

Останалите преценяват дали съм като Коко, Миро и Реджеп.    Виж как е например в Бургас    https://nova.bg/news/view/2022/03/25/362457/пунктовете-в-бургас-за-документи-на-украинци-ще-работят-денонощно/

Има специализирани заведения които са те удостоверили защо набеждаваш потребителите !?

Какво общо имат украинците с състоянието ти ? 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.