Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 2 часа, bigiadri написа:

Всеки договор си им клаузи и т.н . Ако едната страна реши да променя договора  ,то анекс може да има към него  само ако са съгласни и двете страни. Решението на русия е едностранно,ние например всеки месец си плащахме , но НЕ в рубли и парите ни бяха връщани.

Виж сега, НЕ ОСОБЕНО УМНИ ми приятелю, КУХ си като хралупа. Съдът е РЕШИЛ че нарушение от руска страна НЯМА!!! Отсъдил е Газпром и Gasum да се договорят ДОПЪЛНИТЕЛНО.

На ТЕБ какво ти се иска да е положението и какво е то на ПРАКТИКА, са две съвсем РАЗЛИЧНИ неща, и това РАЗМИНАВАНЕ м/ду желано и реално не е като да се забелязва за пръв път в ТВОИТЕ постове!

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Кадрите на Мосейково :giggle1:

Македонски учен: Руснаците са създали българския език 

https://www.ploshtadslaveikov.com/makedonski-uchen-rusnatsite-sa-sazdali-balgarskiya-ezik-makedonskiyat-e-rodil-vsichki-slavyanski-ezitsi/?fbclid=IwAR1UUFIPnxyo1rLIYgUTeTIjkNXV38JfXoqgJrC2MCdT8Po8-ne-oRuEGEI

Може да бъде изображение с 2 души

Бягството на бандерофашистките от Бахмут било организирано, успокояват от лъндън.

преди 50 минути, ivottoshev написа:

Виж сега, НЕ ОСОБЕНО УМНИ ми приятелю, КУХ си като хралупа. Съдът е РЕШИЛ че нарушение от руска страна НЯМА!!! Отсъдил е Газпром и Gasum да се договорят ДОПЪЛНИТЕЛНО.

На ТЕБ какво ти се иска да е положението и какво е то на ПРАКТИКА, са две съвсем РАЗЛИЧНИ неща, и това РАЗМИНАВАНЕ м/ду желано и реално не е като да се забелязва за пръв път в ТВОИТЕ постове!

Чудя се две неща....

Как така изведнъж международните съдилища и арбитри изведнъж става признати когато не ощетяват рашистите, и как не се признават, когато не е изгодно ?

:) 

И второ ...

преди 51 минути, ivottoshev написа:

Съдът е РЕШИЛ

Имамалък проблем :

https://factcheck.bg/en/the-arbitration-between-finland-s-energy-provider-gasum-and-gazprom/

Trade arbitration is not a court. It is an internationally established way of settling commercial disputes outside the public court system. Arbitration is carried out on the basis of a contract between two sides, in which they must have agreed to settle their disputes under the rules of the given institution, in this case the Stockholm Chamber of Commerce.  Under the arbitration procedure there is no next level of appeal but the awards must comply with certain legal requirements and their quality can be challenged before a court, if either of the sides chooses to do that.

преди 45 минути, miro20 написа:

Как така изведнъж международните съдилища и арбитри изведнъж става признати когато....

.... когато държавите замесени в конфликта са признали официално тези съдилища и арбитри за легитимни. В казуса с Международният наказателен съд случаят не е такъв нито от руска страна, нито от страна на държавата в която уж се извършвали военните престъпления.

Толкова е просто, но явно не е за прости хора като теб, некадърни спекулантино :hit:

преди 4 часа, bigiadri написа:

Дори взривяването на потоците може да се тълкува така, че те са взривени от руската страна за да представи ,че договорите се нарушават форсмажорно/малки количества,рубли и т,н/  и да се плати по-малко при осъждане от страна на Германия.

За такива неща като тези с газопровода преди да дойде времето за тълкуване първо се случват едни други неща. Примерно събиране на доказателства за съпричастие на някой при взривяването на тръбата. И на базата на тези доказателства се прави тълкуване, но то може да бъде само едно. Ако смяташ да го тълкуваш така вероятно имаш и доказателства за това? Ако или не поне не приказвай такива безподобни приказки.

преди 2 часа, miro20 написа:

При форсмажорни условия, каквото е този взрив, отпадат задълженията и отговорностите на газпром като страна.

Също така отпадат и ако има на лице течащи като лейки турбини, които не могат да бъдат върнати след ремонт поради санкционни причини. Задължението за ремонтирането на турбините е на производителя им.

преди 1 час, miro20 написа:

Trade arbitration is not a court.

Само когато присъжда в полза на господарите ти и срещу Русия и Китай е съд, иначе не е?

преди 29 минути, Реджеп Иведик написа:

Зехте ли Бахмут ?

недей че се изприщват .... :giggle1:

преди 19 минути, ivottoshev написа:

Толкова е просто, но явно не е за прости хора като теб, некадърни спекулантино :hit:

Да, знам че за мурзилките всичко е много просто .

Две опорки за двете ви гънки  - Всичко което не е изгодно на Рашистан е лошо, незаконно, непризнато. Всичкокоето им е изгодно - правилно , полезно и патриотично.

:giggle1:

Още от теча на данни:

https://twitter.com/PStyle0ne1/status/1646792214289301504?s=20

Май някой е бил готов да забие нож в гърба на царчето докато е химиотерапия. Бих препоръчал на Герасимов и Петрушев да не минават край прозорци, че го дават ветровито.

преди 1 час, miro20 написа:

Всичко което не е изгодно на Рашистан е лошо, незаконно, непризнато. Всичкокоето им е изгодно - правилно , полезно и патриотично.

Не ти харесват фактите, защото не съвпадат с опорките ти. Нищо ново под слънцето :)

Цар В.В.Пу обявява за НЕПРИЯТЕЛСКИ, всички страни  в които се живее по-добре от РФ!! :sunglasses:

Русия се затруднява с плащанията: само 9 страни ползват системата ѝ "Мир"

преди 1 час, ivottoshev написа:

Не ти харесват фактите, защото не съвпадат с опорките ти. Нищо ново под слънцето :)

Да си редактира опорките, нали е вип.

преди 3 часа, Реджеп Иведик написа:

Зехте ли Бахмут ?

за Артьомовск ли питаш ?

преди 41 минути, БаалБек написа:

Цар В.В.Пу обявява за НЕПРИЯТЕЛСКИ, всички страни  в които се живее по-добре от РФ!! :sunglasses:

Русия се затруднява с плащанията: само 9 страни ползват системата ѝ "Мир"

да това е  грешка на путин

понеже е либерал още не се  е отказал от долара и еврото

когато го направи запада ще клене

защото 50 % от доларите и еврото са напечатани пари без покритие  да се плаща на  Русия 

виж Иран  как добре се справя със ембарго  няма инфлация

САНКЦИОНИРАХА БАНКА НА БИВШИЯ СИВ!!! 

Russia-related Designations; Issuance of Russia-related General Licenses and Frequently Asked Question; Revocation of Russia-related General License | Office of Foreign Assets Control (treasury.gov)

Акционерът България наля десетки милиони лева в нея. Тя е основана през 1970 в Москва. Преди пет години премести централата си в Будапеща, а Русия формално сведе участието си под 50%, за да не попадне банката под международните санкции. По-късно унгарският парламент предостави на банката пълен имунитет от надзора на унгарските власти и мениджърите и гостите на финансовата институция можеха да се движат из Унгария, а следователно и в Европейския съюз, в съответствие с правилата за дипломатически имунитет. След Русия и Унгария, България е третият по значение и големина акционер. България не е напуснала тази банка, както се твърди в родните медии. Въпреки, че решението на парламента е от началото на 2022г. (ПП "Възраждане" и БСП гласуваха 'против' - "Братска Дружба" за много милиони)

В санкционният списък са включени нови десетки компании, 17 кораби под руски и турски флаг, дъщерни дружества на Росатом, сред които Rusatom Overseas, която се занимава с атомните проекти в чужблина, високостоящи руски длъжности лица, руски олигарски, вкл. мултимилиардера Алишен Усманов и семейството му, техни съветници, помощници и подставнени лица – граждани на други държави.

Медведев се е запалил нещо по въпроса за Полша. Предполагам не са се разбрали как да разделят Украйна:

Скоро никой не е писал за това разделяне-до къде стигнаха?

Убийства, изтезания, доноси. Как Русия налага властта си в окупираните части на Украйна

За всяка област, предвидена за окупация, от Федералната служба за безопасност (ФСБ) бяха развърнати Временни окупационни групи (ВОГ), на които беше възложено координирането на дейностите на окупационния режим. Всяка ВОГ се оглавява от отговорен сътрудник на Девето управление на Департамента за оперативна информация на Петата служба на ФСБ. Обикновена тези сътрудници са от състава на регионалните отдели, отговарящи за дейността на ФСБ в съответните области. На територията на Украйна те действат под фалшива самоличност.

преди 1 минута, БаалБек написа:

Убийства, изтезания, доноси. Как Русия налага властта си в окупираните части на Украйна

За всяка област, предвидена за окупация, от Федералната служба за безопасност (ФСБ) бяха развърнати Временни окупационни групи (ВОГ), на които беше възложено координирането на дейностите на окупационния режим. Всяка ВОГ се оглавява от отговорен сътрудник на Девето управление на Департамента за оперативна информация на Петата служба на ФСБ. Обикновена тези сътрудници са от състава на регионалните отдели, отговарящи за дейността на ФСБ в съответните области. На територията на Украйна те действат под фалшива самоличност.

Ти какаво искаш? Да им цепят басма ли?

Същото ще направят и с американските щати.

Последната дума на руския историк, журналист и политик Владимир Кара-Мурза, изказана пред московския градски съд. Присъдата му от 25 г. затвор се очаква да бъде обявена всеки момент. Прокуратурата твърди, че бил разпространявал фалшива информация за руската армия. Според руските наказателни закони “фалшива” е всяка информация, която не излиза от министерството на отбраната на Русия.

Ето текста, но за да не пълня страницата съм го скрила.

Spoiler

Граждани съдии! Бях сигурен, че след две десетилетия в руската политика; след всичко, което видях и преживях, вече нищо не може да ме изненада. Трябва да призная, че сгреших. Въпреки това бях изненадан, че по отношение на степента на близост и дискриминация на защитата моят процес през 2023 г. изпревари „процесите“ на съветските дисиденти от 60-те и 70-те години. Да не говорим за исканата присъда и лексика за "врага": това дори не са 70-те - това са 30-те години на миналия век. За мен като историк това е повод за размисъл.

На етапа на показанията на подсъдимия председателят на съдебния състав ми напомни, че едно от смекчаващите вината обстоятелства е „разкаяние за стореното“. И въпреки че сега около мен има малко забавни моменти, не можах да сдържа усмивката си. Престъпниците трябва да се покаят за делата си. Аз съм в затвора заради политическите си възгледи. За това, че се обявих против войната в Украйна. За дълги години борба срещу диктатурата на Путин. За улесняване на приемането на персонални международни санкции по закона “Магнитски” срещу нарушителите на правата на човека. Не само, че не се разкайвам за нищо от това, аз се гордея с него. Гордея се, че Борис Немцов ме доведе в политиката. И се надявам да не се срамува от мен. Подписвам се под всяка дума, която съм изрекъл и които ми се вменяват в това дело. И се упреквам само в едно: че през годините на моята политическа дейност не успях да убедя достатъчно мои сънародници и политици от демократичните страни за опасността, която сегашният режим в Кремъл представлява за Русия и за света. Днес това е очевидно за всички, но на ужасна цена – цената на войната.

В последната дума обикновено искат оправдателна присъда. За човек, който не е извършил престъпления, единствената законна присъда би била оправдателна. Но аз не искам нищо от този съд. Знам присъдата си. Знаех го преди година, когато видях в огледалото хора в черни униформи и черни маски да тичат след колата ми. Такава е цената на мълчанието в Русия сега.

Но също така знам, че ще дойде ден, когато мракът над страната ни ще се разсее. Когато черното ще се нарече черно, а бялото — бяло; когато на официално ниво ще се признае, че две по две все пак е четири; когато войната ще се нарича война, а узурпаторът — узурпатор; и когато тези, които разпалиха и отприщиха тази война, а не тези, които се опитаха да я спрат, бъдат признати за престъпници. Този ден ще дойде толкова неизбежно, колкото идва пролетта, за да замени и най-мразовитата зима. И тогава нашето общество ще отвори очи и ще се ужаси какви страшни престъпления са били извършени от негово име. С това осъзнаване, с този размисъл ще започне дългият, труден, но толкова важен за всички нас път на оздравяване и възстановяване на Русия, нейното завръщане в общността на цивилизованите държави.

И днес, дори в мрака, който ни заобикаля, дори седейки в тази клетка, аз обичам страната си и вярвам в нашия народ. Вярвам, че можем да вървим по този път.

Който желае може да го прочете ( не е дълъг) и да сравни с този:

На 26 г. Тодор Делчев, осъден на смърт през 1986 г. и незабавно застрелян.

Провинението - счупил мраморната ваза на гроба на Людмила Живкова и се опитал да повреди металния барелеф, но не успял.

Из показанията му по делото:

“Роден съм през 1960 г. в с. Граманово, Русенско. Помня, че като малък все ходехме с майка ми и баща ми из цяла България да търсим жилище и работа. Живеехме в дупки. В Челопечене, в Бухово, в Ботунец. Най-накрая отидохме в Кремиковци, гордостта на социализма, заради жителство и работа, разбира се. Още от малък голямата ми мечта беше да имам собствено жилище и да виждам слънце. Имах силното желание да се уча. Всяка сутрин отивах от Ботунец до София. Аз вярвах в комунизма, вярвах, че ще преобрази хората, но това беше едно от моите разочарования. Аз видях как живеят хората в София и как се мъчим ние, като животни, като черни роби. Започнах постепенно да разбирам, че трябва да има промяна, трябва нещо да стане. Така повече не може да се живее. Трябва, трябва нещо да се направи, за да се смени тази система. Всички комунисти са мошеници с тлъсти и оядени шкембета и въобще не се интересуват от съдбата на хората. Смятат ги за роби, а пък и хората толкова търпят, че просто да им се чудиш…”

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.