Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, maxthon написа:

Е нали каза кого цитират. Видях там какво пише. А този, който трябва да предостави обективно доказателство за свалена ракета не го прави.  На голите твърдения на няколко укропитека ли трябва да вярваме?

За н-ти път - дай статията къде е цитата и къде е обяснението за скоростта в последна фаза. Ау как вони от това блато... Руско е нали?

Не го ли разбираш руския - да ти го преведа  ако трябва?

преди 3 минути, kosyo написа:

За н-ти път - дай статията къде е цитата и къде е обяснението за скоростта в последна фаза. Ау как вони от това блато... Руско е нали?

Не го ли разбираш руския - да ти го преведа  ако трябва?

Принцип действия «Кинжала» состоит в полете к своей цели на гиперзвуковой скорости, а затем замедления и выход на цель с уже гораздо меньшей скоростью для коррекции и маневрирования. Поэтому подобную ракету устаревшие советские ЗРК сбить не способны, чего ранее и не происходило. В большинстве случаев поражение такой цели возможно только при помощи Patriot ЗРК PAC-3 с кинетическим перехватчиком PAC-3 MSE. 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

"Асошиейтед Прес" и "Ню Йорк Таймс" спечелиха "Пулицър" за отразяването на войната в Украйна

Тука Пулцър беше много уважавана награда от "другата гледна точка", нали ? :popcorn2:

преди 4 минути, N1K17Y написа:

Тука Пулцър беше много уважавана награда от "другата гледна точка", нали ? 

Подчертал съм основната дума в твърдението - беше. Досущ както и примерно Оскар - беше.

преди 7 минути, MZ/X написа:

Подчертал съм основната дума в твърдението - беше. Досущ както и примерно Оскар - беше.

Е разбира се, не съм и очаквал, че фактите са факти, само когато ни изнасят. 

на 5.04.2023 г. в 22:29, gagodrago написа:

Може би са изпаднали в депресия, заради предстоящата неизбежна загуба на Бахмут.

Ти затова ли не пишеш от 1 месец ? :giggle1:

На теб как ти се стори празника ? 

преди 59 минути, attj написа:

Адио в Рио -там ли да се скрия?   Ти нямаш пари да ме последваш.  Ще ти трябват поне едни около 10 000 USD.

Сниши се в интерната докато отмине бурята. Не казвай на никой че имаш скътани малко рубли. 

преди 35 минути, kosyo написа:

Принцип действия «Кинжала» состоит в полете к своей цели на гиперзвуковой скорости, а затем замедления и выход на цель с уже гораздо меньшей скоростью для коррекции и маневрирования. Поэтому подобную ракету устаревшие советские ЗРК сбить не способны, чего ранее и не происходило. В большинстве случаев поражение такой цели возможно только при помощи Patriot ЗРК PAC-3 с кинетическим перехватчиком PAC-3 MSE.

Е точно тук е проблема. Четеш за принципа на действие на Кинжал (или друго оръжие) в медиите.

преди 2 минути, maxthon написа:

Е точно тук е проблема. Четеш за принципа на действие на Кинжал (или друго оръжие) в медиите.

Значи убеден съм че можеш да ми дадеш по-пълна информация и те моля да я споделиш.

P.S.  ще помоля и в тия по-правилните източници така ако можеш да уредиш нещо - като за приятел

преди 26 минути, N1K17Y написа:

Е разбира се, не съм и очаквал, че фактите са факти, само когато ни изнасят. 

Не точно така. Истината е, че ценностите се обезцениха и не са това, което бяха преди 2 десетилетия.
Можеш ли честно да сравниш сега и преди Пулицър, Оскар, Нобел за мир, Евровизия и т.н.
Или пък BBC, DW, FE, VoA - сега и преди.
Сега 'сичките обслужват едностранно конкретни политически и глобалистични цели.
Окалпазаниха се всичките по линия на безпристрастност, истинност и коректност.

преди 2 минути, kosyo написа:

Значи убеден съм че можеш да ми дадеш по-пълна информация и те моля да я споделиш.

Е казах ти, че във въпросния ден Миг 31 не е летял. Как е стигнал тогава Кинжала до Киев и да го свалят оставам ти да разгадаеш.

преди 2 минути, maxthon написа:

Е казах ти, че във въпросния ден Миг 31 не е летял. Как е стигнал тогава Кинжала до Киев и да го свалят оставам ти да разгадаеш.

Източник? И да не забравиш да ми дадеш скоростите на различни височини че пак го пропусна това.

P.S значи ако знаеш как ти се смеят онези самолети дето циркулират отстрани - ама няма да ти споделя това че ще се обидиш

преди 12 минути, Coco1 написа:

Сниши се в интерната докато отмине бурята. Не казвай на никой че имаш скътани малко рубли. 

Все там се снишаваш и пак забрави да покажеш снимка. За какво ми са рубли сега - няма да идвам при теб в Мосейково. 

@maxthon трупаш backlog вече човек:

72- бригада изоставила 3 кв км и загинали около 500 човека.

Сега честно мисля че не вярно, ама пък твой човек е това и не мога да приема че лъжат.  И не смятам че бяга - ама честно.

След парада това е 2-рото най-тъжно нещо което гледам днес.

преди 11 минути, kosyo написа:

И да не забравиш да ми дадеш скоростите на различни височини че пак го пропусна това.

Много се чудя как успява ракетата от 20 км височина надолу да забави скорост. Явно пада твърде косо и не се съобразава с факта, че така може да се разпадне още преди да е стигнала цела. Май по-лесно ще и е да падне отвесно и по този начин да използва и кинетичната енергия за допълнително поражение в точката на удара.

преди 9 минути, kosyo написа:

72- бригада изоставила 3 кв км и загинали около 500 човека.

Явно обичаш да се хващаш на всякакви куки без значение от народността на стръвта.

току-що, maxthon написа:

Много се чудя как успява ракетата от 20 км височина надолу да забави скорост. Явно пада твърде косо и не се съобразава с факта, че така може да се разпадне още преди да е стигнала цела. Май по-лесно ще и е да падне отвесно и по този начин да използва и кинетичната енергия за допълнително поражение в точката на удара.

Ами ако ми дадеш скоростите на там височините ще ти кажа. И няма да обърна внимание на "20 км височина надолу да забави скорост" (сериозно ли го казваш това?). Спри моля те - това е мега излагация вече.

преди 8 минути, kosyo написа:

Ами ако ми дадеш скоростите на там височините ще ти кажа. И няма да обърна внимание на "20 км височина надолу да забави скорост" (сериозно ли го казваш това?). Спри моля те - това е мега излагация вече.

Не знам къде си прочел, че Кинжала не може да се спусне отвесно надолу от голяма височина, но това не е вярно. Както винаги ме караш да ти давам нещо, което няма никакво отношение по темата и желаеш тя да отиде някъде в страни и да се размие. Обективно доказателство за свален кинжал няма, а само голи твърдения на няколко укропитека.

току-що, maxthon написа:

Не знам къде си прочел, че Кинжала не може да се спусне отвесно надолу от голяма височина, но това не е вярно.

Лупинг прави ли като томаховката? А един от задните редове пита аджеба как се насочва от тия 20 км? Внимавай мисля че има уловка във въпроса - който насочва към онези 2 видеа дето си гледал вече (мисля че към оново на ония с маската) и няма как да се хванеш на тия елементарни кукучки, но пък кой знае...

преди 1 минута, kosyo написа:

който насочва към онези 2 видеа дето си гледал вече

Е стига ме насочва само към двете видеа на господина без компетенция.

току-що, maxthon написа:

Е стига ме насочва само към двете видеа на господина без компетенция.

Не сега то е ясно че в сравнение с твоята - нищо не струват ама се опитвам да изчопля информация от тебе (реално ти се подигравам че хич те няма ама скачаш нависоко и първи). Че ще отговориш ли на човека от задните редове че така яко се е напрегнал че ще изригне вече?

преди 11 минути, kosyo написа:

Не сега то е ясно че в сравнение с твоята - нищо не струват ама се опитвам да изчопля информация от тебе (реално ти се подигравам че хич те няма ама скачаш нависоко и първи). Че ще отговориш ли на човека от задните редове че така яко се е напрегнал че ще изригне вече?

Е с малко, с много? В крайна сметка с колко намаля скороста? Ако намали от 12 мах до 10 мах пак няма възможност да се засече при положение, че има и маневреност на Кинжала. А да не говорим, че PAC3 няма шрапнели и работи изцяло на директен контакт. А да не говорим, че показаните половинчати материали не приличат изобщо на директен контакт с хипервзукова скорост. Все още се издирва обективното доказателство за свален Кинжал.

Отдавна представителите на Венецианската комисия пред Съвета на Европа  казват, че "острите вътрешни и международни критики срещу ограниченията на малцинствените езици в Украйна са оправдани".    Никой не обръща внимание с години, а това си е нацизъм    https://www.dw.com/bg/украйна-и-манията-срещу-всичко-руско/a-43352153

преди 12 минути, maxthon написа:

Е с малко, с много? В крайна сметка с колко намаля скороста? Ако намали от 12 мах до 10 мах пак няма възможност да се засече при положение, че има и маневреност на Кинжала. А да не говорим, че PAC3 няма шрапнели и работи изцяло на директен контакт. А да не говорим, че показаните половинчати материали не приличат изобщо на директен контакт с хипервзукова скорост. Все още се издирва обективното доказателство за свален Кинжал.

Ясно за скороста след няколко дена мъка стигнахме на 12???? MAX-а(не знам защо ми се върти нещо към 10 ама хайде сега и това е напредък). И сега на каква височина и после не казваш пак нищо за насочването.. Или викаш където падне там е бункера с НАТО-вските генерали?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.