Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Украйна твърди, че е свалила всичките 18 ракети, изстреляни срещу нея от Русия тази нощ

Русия изстреля шест балистични ракети "Кинжал" от самолети, девет крилати ракети "Калибър" от кораби в Черно море, както и три ракети "Искандер" и С-400 с наземно базиране, изтъкна Залужни

Украинската противовъздушна отбрана е свалила всичките 18 ракети от различни видове, които Русия изстреля срещу Украйна при изключително интензивната си въздушна атака тази нощ, каза днес началникът на генералния щаб на украинските въоръжени сили Валерий Залужни, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

Русия изстреля шест балистични ракети "Кинжал" от самолети,

девет крилати ракети "Калибър" от кораби в Черно море, както и три ракети "Искандер" и С-400 с наземно базиране, изтъкна Залужни в "Телеграм".

Украинските военновъздушни сили съобщиха също за шест свалени дрона "Шахед" иранско производство,

както и за три свалени разузнавателни дрона на руските сили.

Ройтерс не може да потвърди тази информация от независими източници.

Командващият ВВС на Украйна Николай Олешчук каза,

че тактическата авиация на Украйна продължава да нанася удари по позициите на руските сили, предаде агенция УНИАН.

На заглавната снимка: Пожарникари гасят пожар, причинен от отломки от руска ракета след снощната въздушна атака срещу Киев.

https://www.vesti.bg/sviat/ukrajna-tvyrdi-che-e-svalila-vsichkite-raketi-izstreliani-sreshtu-neia-ot-rusiia-tazi-nosht-6168228

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Де го тоя Залужни че от месец е изчезнал и никой не го е виждал? Само укронацистите целят земни цели с противовъздушни ракети. Въобще ЦИПсО.

преди 3 минути, maxthon написа:

Бетаб 500 не е Кинжал......

Изпий няколко водки за да се примириш !

Кинжалите падат като презряли петровски круши ! :popcorn2:

преди 21 минути, ivottoshev написа:

Я кажи с твои думички за какво са тези санкции тогава :popcorn2:

Ха ! а твоята версия каква е ? :laughing4:

Защото вече 3423 страници тема, имам огромни съмнения вие , рашистите, да знаете или дори да се доближавате до това какво са санкциите, разликата с ембарго, и защо  се въвеждат и прилагат :)

преди 40 минути, maxthon написа:

Блумбърг ли? Айде по-сериозно.....

преди 34 минути, maxthon написа:

Несериозно е от Блумбърг

:laughing4:

бе кви са тия аматьори от Блумбърг беее...  :) :) :)

преди 1 час, BANKATA написа:

Като експерт чакам с нетърпение да ми кажеш как се разбира от какво е експлозията?

Не виждаш ли че няма никакво значение. Рашистката я пускат да отрича абсолютно всичко , да плюе абсолютно всичко което не е в синхрон с рашаезинформбюро :) 

Ако видиш макстонката да отрича нещо, бъди сигурен че е истина .

Подписа ми затова съм го сложил и непроменям от години :)  :) :)

преди 22 минути, (__._.__) написа:

Аз чета, но ти май и гуми не можеш да правиш?

Кажи коя е прословутата гумаджийница за да и направя реклама?

Не съм опрял до реклама в нета. Ако имаш нужда от качествена услуга в тази сфера - пиши ми ЛС да ти дам оферта.

преди 39 минути, ivottoshev написа:

Сравняваш едва след като си се окъкал и не можеш да приемеш че си "паднал по гръб". Преди това за никакво сравнение не е ставало въпрос  :cool:

Важно е че за тебе няма разлика като предимство. Това те охарактеризира прекрасно като същество. Умишлено не пиша като човек.

преди 16 минути, maxthon написа:

Е, то по принцип и бетонобойката не е Кинжал, ама щом Кличко и укропропагндата кажат че е Кинжал, дори и водосточен улук да ти покажат - ти си длъжен да повярваш.

преди 41 минути, ivottoshev написа:

Ми след Слава Украйна, помислих че минаваме на спортна тематика. Защо иначе ни в клин, ни в ръкав ще изпльоскаш името на спортен клуб в темата? Е? Тея от Слава що за отбор са? Дай линк да видим добри ли са  :)

Парадокса на БГ ватника. Най умното което може е да се прави на по глупав отколкото е в действителност.

преди 10 минути, ivottoshev написа:

Не съм опрял до реклама в нета. Ако имаш нужда от качествена услуга в тази сфера - пиши ми ЛС да ти дам оферта.

Представям си за какво качество става въпрос ? Щом на Л.С. ще се крием , мале - мале , мама миа !

Ти ли си този, който продава гуми , които се разпадат след 100 километра преход ? :speak:

Това обяснява скришните съобщения за оферта !!! :getout:

Сигурно доста хора си запалил ?

преди 1 час, maxthon написа:

Остатъците са от бомба, а не от Кинжал. Кинжал е цялата ракета, а не връхчето и, ракетната част или опашката.

A, а объркан съм ? Би ли пояснил че мисля и тази вечер няма да си говорим а толкова добре започнахме? Не те разбирам честно - не искаш да ми кажеш за радиацията в Италия, на коя дата са бомбили онези 2- склада (тук вече на @N1K17Y)  но и на мен ми е интересно. Сега съм на 100% убеден че няма да искаш си говорим и за това изречение. Нали знаеш - като на първокласник ако може. Моля

преди 49 минути, maxthon написа:

Несериозно е от Блумбърг да се чете на какви цени продава Русия след като нямат информация. Единственото нещо, което могат да покажат правилно е количествата изпратен нефт от пристанищата в Русия, а тези неща поне ги се следят лесно.

А данните на руското минфин ще оспорваш ли ? :laughing4:

https://minfin.gov.ru/ru/press-center?id_4=38470-o_srednei_tsene_na_neft_marki_urals

Средняя цена на нефть марки Urals в январе-апреле 2023 года сложилась в размере $51,05 за баррель, в январе-апреле 2022 года – $84,68 за баррель. 

Средняя цена на нефть марки Urals в апреле 2023 года сложилась в размере $58,63 за баррель, что в 1,2 раз ниже, чем в апреле 2022 года ($70,52 за баррель).

Цена нефти North Sea Dated в апреле 2023 года составила $84,89.

Най голямата световна психиатрия имаща разклонения на метастазите и и във форума https://www.actualno.com/europe/blizo-13-ot-rusnacite-smjatat-che-izpolzvaneto-na-jadreno-oryjie-sreshtu-ukrajna-e-opravdano-news_1970501.html

Средняя цена на нефть Urals за период мониторинга с 15 апреля по 14 мая 2023 года составила $55,97 за баррель, или $408,6 за тонну. Цена нефти North Sea Dated за этот период – $79,87.

преди 47 минути, maxthon написа:

То това няма нужда го питаш. Личи си му от далече, че е фотогеничен. Конкретния въпрос е защо се снима с ракета, която всъщност е бомба?

Щото талкова си могат руснаците.

Изпий няколко водки за да се примириш !
Кинжалите падат като презряли петровски круши ! default_popcorn2.gif

Аз съм се примирил, че е Бетаб 500. Въпроса е кой все още не го е направил.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 31 минути, maxthon написа:

Верно ли руски самолети хвърчат над Киев ? :rolleyes:

Иначе, признавам, че си най-бързия с опорките, 30-40 минути и ги носиш топли, топли. 

Средняя цена на нефть Urals за период мониторинга с 15 апреля по 14 мая 2023 года составила $55,97 за баррель, или $408,6 за тонну. Цена нефти North Sea Dated за этот период – $79,87.

Уралс добре. Какво правим с другите сортове?

Верно ли руски самолети хвърчат над Киев ? :rolleyes:
Иначе, признавам, че си най-бързия с опорките, 30-40 минути и ги носиш топли, топли. 

Верно ли в Украйна няма останали от съветско време такива бомби?

преди 2 минути, maxthon написа:

Аз съм се примирил, че е Бетаб 500. Въпроса е кой все още не го е направил.

За мен няма никакво значение , за теб има !:speak:

току-що, maxthon написа:

Уралс добре

А ! сега стана 'добре" .

:giggle1:

Винаги е така.. .повтаряш отричаш повтаряш отричаш на някокло страници, накрая затапена , опровергана и навряна дето кучето само се облизва   с една камара аргументи, и после.. "ми добре"  :) 

А ! сега стана 'добре" .
:giggle1:
Винаги е така.. .повтаряш отричаш повтаряш отричаш на някокло страници, накрая затапена , опровергана и навряна дето кучето само се облизва   с една камара аргументи, и после.. "ми добре"  [emoji4] 

Е какво си затапил след като ти чуваш руски петрол и единствената асоциация, която правиш е Уралс? Чужда банка = западна банка.
преди 4 минути, maxthon написа:

Верно ли в Украйна няма останали от съветско време такива бомби?

Бомби или отломки ? В единият случай, означава да я качат на самолет, който го няма отдавна, защото руснаците унищожиха всичко и сами да се избомбят, в другия, да си складират отломки няколко десетилетия, че да ги ползват баш сега. Кое от двете е ? Дано този път не се уплашиш отново като видиш въпросителният знак. 

преди 19 минути, Митко Вълчев написа:

Важно е че за тебе няма разлика като предимство.

Както вече казах: Това за сравнението на едното пред другото си го измисли едва след като се окъка и се оказа "паднал по гръб". Преди това за никакво сравнение м/ду каквото и да било не е ставало дума.

Въпреки всичките ти опити да се измъкнеш като извърташ, отричаш и тн., и тн., и тн., написаното си седи :cool:  

За мен няма никакво значение , за теб има !default_speak.gif

Значи проблема е решен и имаме свалена бомба Бетаб след като няма значение за теб.

Майко мила - тия са разстрел вече :

https://bmpd.livejournal.com/4689552.html

"Можно предположить, что оказавшись неспособной реализовать военным путем провозглашенные 24 февраля 2022 года максималистские цели СВО на Украине, российская верховная власть сейчас ищет пути выхода из конфликта путем сохранения и консолидации занятых к настоящему времени территорий и вынуждения Украины и ее западных спонсоров к перемирию на основе территориального «статус-кво»

Следует отметить, что в данном периоде российская сторона по-прежнему будет сталкиваться как с нехваткой ПВН для поставки за рубеж (поскольку большая часть производимой в стране ВВТ будет направляться на ускоренное восстановление в ходе возможного перемирия потенциала Вооруженных сил РФ), так и с ускорением адаптации системы работы ВТС в условиях ограничениях (новые формы оплаты и маршруты поставки, и пр.).

После этого можно ожидать «посткризисный» период протяженностью до трех лет, когда начнет процесс снятия части санкций, ослабления части валютных, банковских и транспортных ограничений, и пр. В любом случае, даже по самым оптимистичным сценариям, можно ожидать некоей нормализации деятельности в целом системы ВТС России не ранее 2027-2028 годов. Только к тому времени в лучшем случае станет возможной доступность для поставок за рубеж значительных количество ВВТ, в том числе и новых образцов, созданных по опыту боевых действий в СВО, а также проявится результативный эффект возможного ослабления санкций. Возможно, ослабнет и политическое давление Запада на заказчиков российского ВВТ.

Следует отметить, что все данные представления основаны на оптимистичных для нынешних российских властей гипотетических сценариях, реализуемость которых не очевидна. Более пессимистичный сценарий предполагает продолжение на Украине интенсивных боевых действий как минимум до зимы-весны 2025 года. В целом, по нашему мнению, все-таки наиболее вероятно, что Запад не пойдет ни на какое серьезное урегулирование с РФ без отхода российской стороны на Украине на линию 24 февраля 2022 года, и данное обстоятельство будет определяющим для динамики как самого конфликта, так и попыток выхода из него."

Аз си мислех че вече пресичат Рейн... Другари ама много ви моля - направете нещо . Искам на почивката в Италия (само ако @maxthon даде данни за радиацията  там) да слушам победни руски маршове, а не гадно италианско грачене.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.