Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

@Joss Bomon, @maxthon, @Moriati,

Другари, товарищи, ребята,

покажете ми немонголоидното население в Руските земи и тогава ми говорете за изконни земи! Капиш? А след това ми говорете за Америка и индианци!

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 5 минути, maxthon написа:

Остави го Рюрик. Как ще убедиш ти тези хора там, че не са руснаци? Понеже съм веселяк, та ми е весело как ще се случи това. Няма нужда да ме караш да им обяснявам за Рюрик. Може да го направиш и ти. Ти тях не можеш да убедиш, нас си тръгнал да убеждаваш.

Ти ми обясняваше и за само един геном! Помниш, надявам се. А аз ти казах, че Кубрат е два века и кусур по-рано. 

преди 2 минути, parmobil написа:

Ти ми обясняваше и за само един геном! Помниш, надявам се. А аз ти казах, че Кубрат е два века и кусур по-рано. 

Ама и български не разбираш, че трябва да отидеш да го обясниш на тия, които смяташ, че не са руснаци. Ще ти се зарадват много както казах вече. След опита да го направиш вероятно няма да ти е до никакви геноми. Може пък да стане така ,че да оставиш и твоя там. Никой не знае...

току-що, maxthon написа:

Ама и български не разбираш, че трябва да отидеш да го обясниш на тия, които смяташ, че не са руснаци. Ще ти се зарадват много както казах вече. След опита да го направиш вероятно няма да ти е до никакви геноми. Може пък да стане така ,че да оставиш и твоя там. Никой не знае...

Кой ги е нарочил за руснаци? Ти твърдиш ли, че се самоопределят за такива?

Геномите ги вкара ти! Аз показах на какви хора приписвате, че са руснаци. По геном!!!

Сваряването на жабата продължава...
US посланичката в НАТО със стряскащи думи за разширено военно присъствие в България за "защита от Русия"
https://blitz.bg/politika/us-poslanichkata-v-nato-ss-stryaskashchi-dumi-za-razshireno-voenno-prisstvie-v-blgariya-za-zashchita-ot-rusiya_news954464.html

Кое е следващото, което ще ни натресат? Натовски дивизии и корпуси?

Кой ги е нарочил за руснаци? Ти твърдиш ли, че се самоопределят за такива?

Въпроса е кой ги е нарочил, че не са? Аз не мога да твърдя те как се самоопределят.  Може и това да ги питаш. Двойната радост никога не е за изпускане.

току-що, MZ/X написа:

Сваряването на жабата продължава...
US посланичката в НАТО със стряскащи думи за разширено военно присъствие в България за "защита от Русия"
https://blitz.bg/politika/us-poslanichkata-v-nato-ss-stryaskashchi-dumi-za-razshireno-voenno-prisstvie-v-blgariya-za-zashchita-ot-rusiya_news954464.html

Кое е следващото, което ще ни натресат? Натовски дивизии и корпуси?

Нищо лично, но като видя blitz и pogled, мишката сама хуква настрани.

току-що, maxthon написа:

Въпроса е кой ги е нарочил, че не са? Аз не мога да твърдя те как се самоопределят.  Може и това да ги питаш. Двойната радост никога не е за изпускане.

Пак половинчато и избирателно ме цитираш!

Пропусна генома, който ти набута и после срамежливо пропускаш. 

преди 3 минути, parmobil написа:

Пак половинчато и избирателно ме цитираш!

Те тебе все половинчато те цитират. Не можеш да обясниш защо тези хора, които показа не са руснаци, но явно очакваш някой друг да го направи. Най-сигурния начин да установиш дали е така е да отидеш лично да се пробваш да им го обясниш на тях. На нас явно не можеш.

преди 3 минути, Митко Вълчев написа:

https://m.dnes.bg/notifikacii/2023/05/19/goliamata-sedmorka-dava-f-16-na-ukraina.570303/amp голямата седморка дава Ф16 на Украйна. Няма начин Русия да не спечели в този конфликт.

Довърши се де.... Защото Ф16 е супер самолет и Украйна ще получи нужните и около 1500+ самолета за да си свърши работата.

току-що, maxthon написа:

Те тебе все половинчато те цитират. Не можеш да обясниш защо тези хора, които показа не са руснаци, но явно очакваш някой друг да го направи. Най-сигурния начин да установиш дали е така е да отидеш лично да се пробваш да им го обясниш на тях. На нас явно не можеш.

Смехурко, показах какво наричате руснаци. Ти го обвърза с геном! Това ли е етнически руснак? 

20743087.Siberianelders.jpg

преди 10 минути, parmobil написа:

Смехурко, показах какво наричате руснаци. Ти го обвърза с геном! Това ли е етнически руснак? 

И тия ти пожелавам да идеш да питаш дали са руснаци. Още колкото и снимки да пускаш просто ще си увеличиш разходката. Монголоидното коренно население на Северна Америка сигурно по същата ти логика не са американци?

преди 23 минути, parmobil написа:

Нищо лично, но като видя blitz и pogled, мишката сама хуква настрани.

Укро-пръчките сте все такива - елементарно-плоски.
"Това заяви посланикът на САЩ в НАТО Джулиан Смит в интервю за БТА."

преди 1 минута, maxthon написа:

И тия ти пожелавам да идеш да питаш дали са руснаци. Монголоидното коренно население на Северна Америка сигурно по същата ти логика не са американци?

Кажи за днк-то, де? Рюрик, Кубрат? Какви са в крайна сметка?

Ти набута приказки за геном. Да не излезе, че всички са българи?

Леле, ако ни четат македонците

преди 1 минута, parmobil написа:

Кажи за днк-то, де? Рюрик, Кубрат? Какви са в крайна сметка?

Кажи, ама няма.... На странични въпроси трябва да Ви е станало ясно, че не отговарям.

преди 3 минути, MZ/X написа:

Укро-пръчките сте все такива - елементарно-плоски.
"Това заяви посланикът на САЩ в НАТО Джулиан Смит в интервю за БТА."

А вие сте??? Не си позволявам квалификации, макар че анонимността във форум ми позволява да нарека всеки "амбреаж".

преди 2 минути, maxthon написа:

Кажи, ама няма.... На странични въпроси трябва да Ви е станало ясно, че не отговарям.

Не беше странично! Ти, лично ти, вкара геном в приказките. Да те цитирам ли?

преди 14 минути, maxthon написа:

Довърши се де.... Защото Ф16 е супер самолет и Украйна ще получи нужните и около 1500+ самолета за да си свърши работата.

Всъщност украинците искаха под 100, говори се за поне 150 приготвени от Европейски държави, пък САЩ уж се дърпал. Но нали знаеш, ще се премислят. Иначе предполагам, не мислиш , че руската техника има шанс пред Западна. Дай да оставим фенщината. Аз бях убеден, че руснаците са много по зле от пропагандата им. Но дори аз, дето виждах че лъжец е синоним на руска версия, не очаквах че са такава пародия дори във военно отношение.

преди 21 минути, maxthon написа:

защото ф-16 са вече стар модел, и в доста страни са в края на живота си

Не беше странично! Ти, лично ти, вкара геном в приказките. Да те цитирам ли?

А ти каква връзка между Рюрик и хората на снимката визираш ако не генетична? Я пак кой е вкарал думата геном дори и не директно....

преди 2 минути, maxthon написа:

А ти каква връзка между Рюрик и хората на снимката визираш ако не генетична? Я пак кой е вкарал думата геном дори и не директно....

Пак ли да напомням, че ти вкара геном в приказките?

И аз показвам какво е населението в тези "руски" земи. Етнически ще го докараш ли до руснак? Или ще ме попиташ, че съм вмъкнал твоят геном индиректно?

току-що, Митко Вълчев написа:

Мишок. Смешен, страхлив жалък мишок. Ти си пародия на интелигентен човек или мъж. Жив и здрав бъди. 

ОК, ето съгласих се да ти дам възможност да докажеш, че съм мишок...

Благодаря за пожеланията, и ти бъди жив и здрав...

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

И дано не намираш повече балъци, които да се връзват че си нещо повече от комплексиран лаладжия.

Това монолог пред огледалото ли е или си гледаш аватара, докато го пишеш..

Хайде пак да преговорим кой е комплексиран лаладжия...

Да вземем само последния пример...

Пускаш статия за пристанището във Владивосток и коментираш "Почна се, учете китайски"

Оказва се, че си прочел само заглавието...

Обяснява ти се, че става въпрос единствено за митнически такси и че 3 от 4-те най-големи пристанища на ЕС са на практика вече китайска собственост, а на път е това да се случи и с 4-тото...

И че благодарение само на едното Китай блокира решение на ЕС...

Все конкретни факти, за които си нямаше представа...

На което ти отговаряш - "Кво като са китайски и Китай блокирал решение на ЕС, там има ли мито? Да или не? Никой сериозен анализатор не се притеснява от това"

На което ти посочих имената на един френски президент, на един бивш френски министър председател и на бивш германски еврокомисар (обяснявам кои са, защото знам, че имената на двама от тях нищо не ти говорят, а и знам, че дори не си се опитал да разбереш кои са)...

Те говорят за частична загуба на суверенитет...

И че не може да сравняваш падане на митнически такси с придобиване на собственост...

Че блокираното решение на ЕС, всъщност касае санкции върху Китай...

На което ти продължи да си държиш "за падналото мито върху всички китайски стоки и как това вече щяло да бъде за вечни времена и коолко по-страшно е това от придобиването на собственост"...

И се наложи да ти се обяснява съдържанието на статията предложена от самият теб...

Че няма да се облагат единствено транзитни стоки от една китайска провинция до друга китайска провинция, печалбата за Китай е съкращаване на транспортни разходи, а печалбата на Русия е от нарастващия брой обслужвани товари и пристанищни такси...

В статията се споменават и проблеми с руската инфраструктура и от това направих извода, как може Русия да загуби евентуално от тази сделка...

Естествено, че това бе умишлена уловка от мен, никъде в статията не пише нещо такова...

И естествено невежото подобие на мозък, което е в главата ти захапа стръвта и я помисли за спасителен пояс...

И стана чудо...

Изведнъж митото изгуби своята значимост и стана стъпка към по-значимото - придобиване на собственост...

Да, ма то па четирите най-големи пристанища в ЕС са китайски...

Ка да го осучем сега?

"Прозрение"... Китай ще си вземе бивши свои земи, а няма как да претендира за нещо в ЕС...

И всичките тези глупости са казани от човек, претендиращ, че "познава достатъчно добре политическите процеси, за да си изгради аргументирано мнение"...

Та кой викаш бил лаладжията...

Образа който виждаш в огледалото и който всички виждаме на аватара ти....

Пустиняшки комплексар...

преди 53 минути, Митко Вълчев написа:

И не, не желая среща на живо, готов съм на такава по всяко време.

Е, предложих ти вариант, който ме устройва и мен...

Какво повече искаш...

От теб се иска само да отговориш на три елементарни въпроса, така както аз отговарям на твоите...

Колкото и да са глупави...

Но... явно твърдиш, че си готов, но май само го твърдиш...

Това, че си раздаваш телефона без никой да ти го иска, нищо не означава, освен глупост...

Съмнявам се, някой да си е изпотрошил ръцете да ти звъни, а и не ме интересува....

Казах ти, отговаряш на въпросите и аз на момента стартирам подготовката за това, което би трябвало да бъде дебат...

До месец ще мисля, че мога да дам яснота за мястото, първо ще направя всичко възможно да е СУ, а ако не се получи ще е в някое плевенско училище, от тези с по-сериозен подбор на учениците...

Но при всички случаи няма как да бъде проведено преди септември...

През ваканцията никой няма да се интересува от това...

Е, кой сега е мишката?

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

Иначе си ми противен повече от който и да е от троловете с които съм " дебатирал", а имаше уникално противни

А ти на мен не...

Абсолютно еднакви сте...

И не сте тролове, а просто комплексирани жалки арогантни посредственици...

Тотално невежи и необразовани, но пък смятащи да компенсират това с маниакална арогантност и агресивност...

Затова и се подигравам с вас, карайки ви сами да доказвате пълното си невежество...

Иначе се радвам, че съм ти противен...

Означава, че правилно съм те преценил....

Казах ти, че така им действам на посредствениците, гади им се от мене....

Та... ще получа ли най-накрая конкретика по зададените въпроси?

Или сега ще зачекнем климата на Марс?

Нали все ревеш за конкретика...

Е, аз само за Владивосток ти дадох повече конкретика, отколкото бе в състояние да понесеш...

А викаш готов си още утре за дебат...

А не можеш да отговориш на три елементарни въпроса...

Ако стигнем някога до истински дебат, въпросите ми към теб ще бъдат с порядъци по-сложни...

Ти си на ход, копикити....

Писи, писи, писи, пис....

преди 18 минути, Митко Вълчев написа:

Всъщност украинците искаха под 100, говори се за поне 150 приготвени от Европейски държави, пък САЩ уж се дърпал. Но нали знаеш, ще се премислят. Иначе предполагам, не мислиш , че руската техника има шанс пред Западна. Дай да оставим фенщината.

Тук не става дума за фенщина. Всъщност се говори за 50-70 самолета. Проблеми с Ф16 на украинска земя ще има доста. Първо има доста специфично изискване към пистите  спрямо досегашните използвани самолети там. Има някаква бройка пилоти, които уж досега се обучават, но средния брой полети на всеки пилот няма да се увеличи кой знае колко само защото вече летят с F16. Ще се наложи да се обучават пилоти на съкратен курс, което знаеш до какво ще доведе. Защо говоря всичко това. Следвам тренда в маркетинговата сфера напоследък - няма унищожен Хаймарс, няма свалени негови ракети, няма свалени HARM, няма свалени Storm Shadow, няма унищожен Пейтриът. Логиката следва, че няма да има свалени и F16. Разбира се грешна от всякъде.. На Всичко  досега като ескалация е за проба на възможностите на Русия най-вече в противовъздушната отбрана. След F16 ще има и още един game changer - ATACMS. Само, че за самолетите както вече споменах не трябват 50 или 70, или 100. Трябват минимум 1500-2000.

преди 10 минути, parmobil написа:

Пак ли да напомням, че ти вкара геном в приказките?

Аз казах думата. Ти не посмя, но пък попита преди това за връзка между хората на снимката и Рюрик. Каква връзка ако не генетична?

преди 11 минути, parmobil написа:

И аз показвам какво е населението в тези "руски" земи.

Сефте ли виждаш такива руснаци?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.