Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 14 минути, kosyo написа:

Fwk9o_tWYAAJlaI?format=jpg&name=900x900

Само в тебе ми е надеждата - всеки друг бяга от въпроса, какво пиете за радиацията от обеднения уран дето идва. Не знам защо всеки мълчи а той облака идва нали? Пак ли

ще сме неподготвени като при Чернобил?

Все ми е едно за радиацията. Целият капиталистически строй е радиоактивен. Произвежда мутанти, води се постоянна гражданска война на всеки с другия.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 минути, maxthon написа:

Аз пък се сещам, че май не ставаше дума за Бахмут.

За Соледар същото се случи ако не помниш. Не беше чак толкова отдавна.

Тебе питах ли те какво пиеш против радиацията? Защо никой не ми отговаря, не мога да разбера? Нещо секретно ли е че си мълчите?

преди 7 минути, miro20 написа:

Та, задчите бяха да се спечели време, и украинците го постигнаха.

Е, то е ясно че има готови опорки. Тази специално ми звучи като "успешната евакуация" на онези плъхове от дупката под Азовстал. Същата смехория :D

преди 2 минути, andiay написа:

Здравей, душице...

Способностите ми не са необятни, просто знам до къде се простират...

Как да ти представя по-подробно нещо, което е очеизвадна истина...

Няма нито един белег на сходство...

Хитлер изповядва националсоциализъм, Путин - не...

Хитлер забранява всички други партии, Путин - не...

Хитлер започва агресията си с ясната цел да наложи собствената си идеология на останалите, Путин започва агресията си като вече единствено останалата му възможност за реакция към вече стартирали събития...

Хитлер е искал да подчини Европа, Путин търси вариант да запази страната си такава, каквато е и каквато той смята, че трябва да е...

Хитлер стартира войната с 1 000 000-на войска навлязла в Полша и по този начин я превзема и успява да я окупира и задържи, а след това и да продължи нататък, Путин стартира с по-малко от 200 000-на войска, при това без участието на авиация, а така няма как да превземе, окупира и задържи не цяла Украйна, а дори само Киев, какво ли остава за пропагандните лозунги - "Днес в Украйна, утре и в други държави"...

Още разлики трябват ли?

Не се напъвай...

Не ти се получава...

Тази руска пропаганда, която си възприел и копирал, сме я чели до втръсване..

Няма нужда отново да ни я повтаряш...

Хайде бъди здрав и приятен уикенд!!!

преди 1 минута, Sliderum2 написа:

Все ми е едно за радиацията. Целият капиталистически строй е радиоактивен. Произвежда мутанти, води се постоянна гражданска война на всеки с другия.

Е не - трябва да се вземат метки навреме щото иначе ще късно. Да си припомним Чернобил - ето на и сега мълчат като тогава .

преди 7 минути, miro20 написа:

Всички знаем колко милиона има убити във ВСВ не от врага, а от своите, знаем за репересиите и след войната...  сталинския терор , но дори и сега имаме пресни примери

И  съм го споменавал много пъти - че особенно в началото на войната в Украйна, в пъклото на фронта са пращани хиляди якути,буряти и др малцинства, а пратените от Москва или Петербург се брояха на пръсти.

А да... и какво стана като превзехте Соледар ? Обърнахте хода на войната ли ?

Там живот има ли ??

Че той накъде върви хода, че да трябва да се обръща? Пък и аз нищо не съм превземал. Който го е направил въпроса е към него. Живот дали ще има ще си проличи не сега. Града още се намира на фронта.

преди 13 минути, Sliderum2 написа:

И ти комунисте Слидерум, затва живееш в капиталистическия строй като мутант :giggle1:

Русия няма да може да открадне Крим, заяви Зеленски. Президентът на Украйна разговаря с представители на Меджлиса на кримскотатарския народ по повод 79-та годишнина от депортацията на този народ. Владимир Зеленски е уверен, че Русия ще бъде победена във войната и няма да може да даде на Украйна никакви територии. "Каквото и да прави Русия, агресията ѝ чака поражение. Тя няма да може да открадне Крим или друга част от държавата ни. Това е домът ни с вас", каза той. Според украинския президент 18 май е не само ден на траур, но и ден на обединяване на кримскотатарския народ.

Ръководителят на Меджлиса Рефат Чубаров от своя страна отбеляза: "Краят на руско-украинската война е не само възстановяване на територията на държавата ни, но и поставянето на такъв механизъм, за да няма повторение на това, което преживяваме сега."

https://www.dw.com/ru/vladimir-zelenskij-rossii-ne-udastsa-ukrast-krym/a-65671650?maca=rus-facebook-dw

преди 6 минути, andiay написа:

Няма нито един белег на сходство...

Хитлер изповядва националсоциализъм, Путин - не...

Хитлер забранява всички други партии, Путин - не...

Хитлер започва агресията си с ясната цел да наложи собствената си идеология на останалите, Путин започва агресията си като вече единствено останалата му възможност за реакция към вече стартирали събития...

Хитлер е искал да подчини Европа, Путин търси вариант да запази страната си такава, каквато е и каквато той смята, че трябва да е...

Хитлер стартира войната с 1 000 000-на войска навлязла в Полша и по този начин я превзема и успява да я окупира и задържи, а след това и да продължи нататък, Путин стартира с по-малко от 200 000-на войска, при това без участието на авиация, а така няма как да превземе, окупира и задържи не цяла Украйна, а дори само Киев, какво ли остава за пропагандните лозунги - "Днес в Украйна, утре и в други държави"...

Още разлики трябват ли?

А ти поне ще се опиташ ли да отговориш на моите въпроси?

Пълни глупости.

Ето ти малко материал за домашно

това е малко по дълго и по подробно :

току-що, БаалБек написа:

Не се напъвай...

Не ти се получава...

Тази руска пропаганда, която си възприел и копирал, сме я чели до втръсване..

Няма нужда отново да ни я повтаряш...

Хайде бъди здрав и приятен уикенд!!!

Много, много конкретно и аргументирано оборване...

Никога не се напъвам, дори в тоалетната...

Както казах, имаш пълното право да си вярваш, в каквото и колкото искаш, това по никакъв начин не ме касае...

Някои вярват, че земята е плоска, други в кемтрейлс, трети пък вярват, че могат да се престорят на умни...

Да разбирам, че и ти не си в състояние да отговориш на въпросите ми?

А поне ти би трябвало, достатъчно време ти дадох...

Нали си спомняш, че обещах да ти отговоря?

Е, изясняването на тези въпроси е преамбюл към отговора ми към теб, защото в противен случай ще трябва да обяснявам в един пост неща, които са нужни за осмисляне на тезата ми...

Пробвах, но имайки предвид недоказаните ви познания по материята се получава, ако не роман, то бая дълга новела...

Затова реших, че трябва да започнем с констатиране на това, до къде се простират знанията ви...

Но... засега поне се вижда, че те напълно липсват...

Благодаря за пожеланията, да ти се връща...

току-що, andiay написа:

Но... засега поне се вижда, че те напълно липсват...

при теб няма знания, а само пропаганда. Като правило - фейк рашистка пропаганда.

Като по калъп сте.

Изгледай  по горното за домашно  , че поне нещо да научиш .

Анализ: Какво означава Бахмут за Русия и Украйна

От Роб Пичета и Том Пул от CNN

Твърдението на групата Вагнер, че е превзела Бахмут, представлява най-рядкото нещо – осезаема печалба на бойното поле за Русия след месеци на застой и неуспехи.

Градът осигурява важни пътни връзки с други части на Донецка област: на изток до границата с Луганск, на северозапад до Славянск и на югозапад до Константиновка.

Но всякакви празненства вероятно ще бъдат смекчени от човешката сила и ресурсите, които Русия насочи за превземането на Бахмут, и докладите на Украйна за продължаващи боеве в райони, непосредствено около града.

Превземането на малък град, чието население до голяма степен е избягало, също е далеч от първоначалните цели на Русия да превземе Киев и да свали украинското правителство.

Киев също вероятно ще се сблъска с въпроси относно подхода си към Бахмут. Представител на украинската отбрана заяви в събота, че нейните сили все още се придържат към част от града, въпреки че тя призна, че ситуацията е "критична".

Само тази седмица украинската армия обяви нов напредък в района, което предполага продължаване на усилията в града.

Говорейки пред CNN през март, украинският президент Володимир Зеленски отхвърли съобщенията за разногласия сред неговите командири относно достойнствата на битката в Бахмут.

Един от неговите съветници каза, че силите на Украйна целят да спечелят време, за да попълнят силите си и да нанесат загуби на Русия.

В интервюто Зеленски предупреди, че руските войски ще имат „отворен път“ за превземане на ключови градове, ако Украйна се откаже от Бахмут, защитавайки решението си да остави бойци там. 

Сега, когато предстои украинска контраофанзива , остава въпросът: коя страна ще излезе по-силна, ако битката за Бахмут наистина е приключила?

преди 1 минута, miro20 написа:

при теб няма знания, а само пропаганда.

Така е.

преди 2 минути, miro20 написа:

Като правило - фейк рашистка пропаганда.

Защото:

bgvrag.png

преди 10 минути, Coco1 написа:

И ти комунисте Слидерум, затва живееш в капиталистическия строй като мутант :giggle1:

куку1, кокошките си легнаха. Папагалите и те трябва.

Да не забравим да кажем благодаря на РуZнаците които защитават Европа от "гладните и злобните племена" ще нападнат Европа рано или късно:

Това е вече 3-то освобожнение по ред.

Какво "Бойно поле" , каква война ?

Нали това беше "Специална военна операция" ?

Какви са сега тези неща за които говори Лавров?

Лавров: Решенията на Г-7 са насочени към сдържане на Русия и Китай

"Задачата бе поставена гръмко и открито - тя е поражението на Русия на бойното поле, но тя не спира дотук, а цели елиминирането ѝ (на Русия) като геополитически конкурент", заяви Лавров

Решенията на Г-7 са насочени към сдържане на Русия и Китай. Това заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

"Погледнете какви решения бяха дискутирани и приети днес на срещата на върха на Г-7 в Хирошима,

които целят двойното сдържане на Русия и на Китай", заяви Лавров.

Той повтори руските изявления, че Западът използва Украйна като средство, за да нанесе стратегическо поражение на Русия.

САЩ и неговите съюзници отхвърлят това и казват, че те помагат на Киев да се защитава срещу една незаконна война, отбелязва Ройтерс.

"Задачата бе поставена гръмко и открито - тя е поражението на Русия на бойното поле,

но тя не спира дотук, а цели елиминирането ѝ (на Русия) като геополитически конкурент", заяви Лавров по време на видеоконференция, излъчвана по телевизията.

преди 1 минута, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Какви са сега тези неща за които говори Лавров?

Рашистката пропаганда през цялото време периодично върти и сменя "целите"  спрямо това как да оправдае провалите си .

преди 1 минута, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Какво очакваш от Антихриста, за когото се твърди, че е начело на РФ

antihrista-PU.png

преди 1 минута, kosyo написа:

Да не забравим да кажем благодаря на РуZнаците които защитават Европа от "гладните и злобните племена" ще нападнат Европа рано или късно:

Това е вече 3-то освобожнение по ред.

Да, така е това е третото освобождение на град Бахмуд за 224 дни , единият от двата града , които русия се опитва да освободи вече почти две години !!!

Каквото завзеха го направиха в началото, тогава когато никой не очакваше и нямаше съпротива нито военни защитници както сега. Ако тогава имаше войски на Украйна нищо нямаше да завземат!!!:popcorn2:

Ето отбор купейка радвайте се, може да се съберете и да отпразнувате победата, не съ напивайте много, че след две седмици пак ще празнувате същото!:giggle1:

Пригожин обяви пълен контрол върху Бахмут, украинската армия отрече

Ръководителят на руската частна военна компания "Вагнер" Евгений Пригожин заяви, че неговите бойци са поели пълния контрол над украинския град Бахмут, предадоха Ройтерс и Франс прес, цитирани от БТА.

"На 20 май 2023 г., днес, на обед, Бахмут бе превзет напълно",

каза Пригожин във видео, разпространено от неговата пресслужба в канала Телеграм. Във видео се вижда Пригожин във военна униформа, застанал до въоръжени мъже, държащи руски знамена и банери с името "Вагнер" пред разрушени сгради.

Пригожин заяви, че неговите сили ще се изтеглят от Бахмут от 25 май за почивка и тренировки.

Като звуков фон на видеото се чуват далечни експлозии, докато Пригожин говори, отбелязва Ройтерс.

Агенциите не могат засега да потвърдят информацията, съобщена от Пригожин, от независим източник.

"Операцията по превземането на Бахмут продължи 224 дни.

Тук беше само "Вагнер", допълва във видеото Пригожин, който е в отрит конфликт с руската военна йерархия, отбелязва Франс прес.

Битката за Бахмут беше една от най-дългите и най-кървавите в конфликта в Украйна. Двата лагера понесоха тежки загуби.

По-рано тази седмица Украйна обяви, че си е върнала над двайсет квадратни километра, окупирани от руските сили северно и южно от града, посочва Франс прес. Същевременно Украйна призна, че бойците на "Вагнер" имат напредък в самия град, където в западната част беше останало само малко гнездо на украинска съпротива.

Фланговете, където украинците казват, че напредват близо до Бахмут,

са държани от редовните войски на руската армия и Евгений Пригожин умножи критиките към тях, обвинявайки ги, че бягат от техните позиции или, че руският генерален щаб не доставя достатъчно муниции на неговите хора.

"Ние не се биехме само с украинската армия в Бахмут, но също и с руската бюрокрация, която ни слагаше прът в колелото", заяви Пригожин днес.

Още веднъж той остро разкритикува руския министър на отбраната Сергей Шойгу и началника на генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов.

Пригожин заяви, че "Вагнер" ще предаде контрола върху Бахмут на руската армия на 25 май, предаде Франс прес.

"До 25 май ние ще претърсим напълно града, ще създадем отбранителни позиции и ще го предадем на военните, за да се грижат за него", заяви Пригожин във видео, разпространено от неговата пресслужба в канала Телеграм. "Ние ще се върнем в базите", допълни той.

Украйнската армия отрече руската военна компания "Вагнер" да е превзела напълно Бахмут, предаде Ройтерс.

"Това не е вярно. Нашите части се сражават в Бахмут", заяви говорителят на източното командване на украинската армия Сергий Черевати.

А украинският заместник-министър на отбраната Ханна Маляр заяви, че ситуацията е критична в Бахмут,

предаде Ройтерс. Тя заяви, че украинските сили продължават да защитават югозападната част на града.

"Тежки боеве има в Бахмут. Ситуацията е критична",

заяви Миляр в Телеграм. "Засега нашите защитници контролират същите индустриални и инфраструктурни обекти в района и също и в частния сектор", добави тя.

току-що, miro20 написа:

Пълни глупости.

Ето ти малко материал за домашно

това е малко по дълго и по подробно :

Миме, подобни "материали" са създадени, за да ги ползват такива като теб...

Казах вече, има обявена награда за изнамиране на материал против Путин в западната преса преди 2008-а...

Пробвай се...

току-що, miro20 написа:

при теб няма знания, а само пропаганда. Като правило - фейк рашистка пропаганда.

Като по калъп сте.

Изгледай  по горното за домашно  , че поне нещо да научиш .

Пропагандата е твоя територия, не моя...

Просто я делиш на "фейк пропаганда" и "нефейкпропаганда"...

Истината е, че и двете са фейк...

Ти изгледай клипа, който аз качих и ела ми кажи, че проф. Джон Миършаймър, завършил Уест Пойнт, получил докторат в Корнуол, преподавател в Чикагския университет по "Политически науки", автор на книги, които задължително се изучават във всеки американски университет в специалността "Политически науки", създател на цяло едно течение в политологията, всъщност е проводник на "фейк рашистка пропаганда"...

Успех...

преди 5 минути, БаалБек написа:

Така е.

Защото:

Отново много аргументирано...

Браво...

А после аз само съм се заяждал...

Щом ви кара да се почувствате поне за малко нещо, което сте наясно, че не сте...

Мен не ме бърка...

Похвално е, че търсите начин поне виртуално, да компенсирате това, което природата ви е отнела реално...

И знаеш - картинките са твоята сила...

И аз не съм бил говорил по темата, нито съм искал...

Мда, природа - нимой я пребориш...

преди 5 часа, kosyo написа:

Пили йодните хапчета вече?

Пия йод на капки.

Казах ли ви , че ще има бойни самолети за Украйна ?

Вече е факт и разбира се във Кремъл веднага реагираха остро на решението , какво очакват за да спечелят битката и да завземат два града? Искат ВСУ да са въоръжени само със пражки и да хвърлят камъни срещу руснаците за да имат шанс за победа! :newspaper:

Зеленски реагира на прехвърлянето на F-16 в Киев /ВИДЕО/

2d051e97f028ec9da069a1a25e70a65e.jpg

преди 4 часа, BANKATA написа:

От какво да ме е срам? Ти трябва да се срамуваш. Явно е имало защо руснаците да подгонят черкезите.

"Изселените черкези са разпределени от османските власти в различни части на страната, където, лишени от препитание и обвинявани в разбойничество и пренасяне на болести, те често влизат в конфликти с местното население. Около 250 хиляди черкези са заселени на Балканите, основната част от тях в България, където присъствието им изостря антиосманските настроения. След Руско-турската война от 1877 – 1878 година, голяма част от пристигналите на Балканите черкези отново се изселват зад новата османска граница."

преди 56 минути, miro20 написа:

но дори и сега имаме пресни примери

Имаме, я! Я разкажи как украинците разтрелват тия, които не искат да се бият. Даже един чужденец, отишъл да воюва на страната на Украйна, разказваше скоро.

преди 9 минути, vpvelev написа:

Пия йод на капки.

Каква е дневната доза?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.