Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

току-що, Inana.. написа:

Времето няма власт над теб.

/ това  по повод как да кажем дискретно  на една жена че е  бекрайно тъпа / :giggle1:

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, miro20 написа:

Не ме карай да ти обръщам внимание.

Пред толкова простотия, фейкове , рашистка пропаганда, конспирации ипак простотия човек е безсилен .

Това беше ШАМАР , Невежий !!! 

За какъв се помисли , та да ти обръщам внимание ! 

Само шамари ви лепя и заминавам !!! 

преди 1 минута, Inana.. написа:

Така , Кутията на Пандора е отворена за всички Невежи и плоски Невестулки !  

Гледайте и Мислете , ако имате още нещо останало ! 

https://www.facebook.com/inyanpage/videos/1358060841224789/

4th-of-july-salute.gif

преди 1 минута, andiay написа:

Както казах, не ставаш за врачка...

Което не пречи, някой и да ти плаща да му врачуваш, и двамата да вярвате, че си врачка...

Нищо не ме учудва много отдавна...

Сега последно - митото ли е по-страшното или собствеността?

Че при теб почнаха да "палуват" нагоре - надолу...

Ако гледаш клипа на Миършаймър, ще разбереш какви са вариантите и кой е най вероятния и защо е такъв...

Митнически контрол за стоки от и до Китай?

Продължаваш да търсиш изхода надолу...

Забавно...

Веселяк си. Забелязах го тези месеци. Та не каза, има ли клипчета с западни анализатори , показващи риск от възможно отделяне на руски територии и връщането им в Китай? Хей така като теоретична възможност? Или сам да си търся?

току-що, СЛАВА УКРАЙНА написа:

4th-of-july-salute.gif

Така те искам ! 

332464517_512917247441343_2542633324602920015_n.jpg

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Хей така като теоретична възможност?

НИКАКВА !

преди 1 минута, Inana.. написа:

Така те искам ! 

61359897_804.jpg

преди 1 минута, СЛАВА УКРАЙНА написа:

61359897_804.jpg

а ТАКА  :D  !    Един да излекуваме - Не е било напразно участието в темата ! 

Давам ти бялата кърпа да поведеш хорото ! 

:party4:

преди 3 минути, Inana.. написа:

а ТАКА  :D  !    Един да излекуваме - Не е било напразно участието в темата ! 

Давам ти бялата кърпа да поведеш хорото ! 

:linedance::linedance:

току-що, Митко Вълчев написа:

Веселяк си. Забелязах го тези месеци. Та не каза, има ли клипчета с западни анализатори , показващи риск от възможно отделяне на руски територии и връщането им в Китай? Хей така като теоретична възможност? Или сам да си търся?

Теоретично погледнато, утре може да се събудиш и изведнъж да се окажеш с КИ 160...

Квантовата теория го допуска...

На теория всичко е възможно...

Аз ти казвам да чуеш мнението на един от най-изтъкнатите съвременни американски политолози, преподавател в един от най-престижните американски университети, хабилитиран от друг от най-престижните университети и т.н....

Теоретично и той допуска такива сценарии...

Но... обяснява и защо практически да се реализират, всъщност е невъзможно...

Аз също нееднократно съм го казвал тук...

Сега кажи последно за митото и собствеността...

преди 16 минути, maxthon написа:
преди 18 минути, miro20 написа:

Така както го каза не личеше кой обкръжавал че изащо вСУ да напускат града .

Аз само уточних.

Да беше прочел цялото изказване на говорителчето. Нямаше да има нужда да уточняваш

Ами ето го изказването  . Откъде измисли че ВСУ трябва да напуска града ??

Пригожин хочет сбежать из Бахмута, так как "Вагнер", по сути, разбит, — спикер Восточной группировки войск ВСУ Череватый

"Бои продолжаются, мы удерживаем ряд зданий в Бахмуте... Мы фактически вытрепали его очень мощную группировку. Она близка к уничтожению. Вы же понимаете, что он говорит, что будет выводить свои войска и он взял Бахмут. Только для этого это и говорится. "Пацан сказал – пацан сделал", а дальше делайте что хотите – меня главное отпустите. Поджав хвост, потому что потерял лучшие свои кадры" 

преди 2 минути, miro20 написа:

Ами ето го изказването  . Откъде измисли че ВСУ трябва да напуска града ??

Пригожин хочет сбежать из Бахмута, так как "Вагнер", по сути, разбит, — спикер Восточной группировки войск ВСУ Череватый

"Бои продолжаются, мы удерживаем ряд зданий в Бахмуте... Мы фактически вытрепали его очень мощную группировку. Она близка к уничтожению. Вы же понимаете, что он говорит, что будет выводить свои войска и он взял Бахмут. Только для этого это и говорится. "Пацан сказал – пацан сделал", а дальше делайте что хотите – меня главное отпустите. Поджав хвост, потому что потерял лучшие свои кадры" 

Добре лъже. Дежа вю от Соледар получавам. Там бяха 10-на дена докато си признаят. Този път може и да е по-бързо.

преди 13 минути, Inana.. написа:

Така те искам ! 

НИКАКВА !

ех ех .... Остави ги тия манекенки ... няма да копирам тук че не е приятно и редно , но има из нета далеч по "отрезвяващи" снимки на реални руски военни, които никога няма да се върнат по домовете си .

Над тях сеят зеле и др .

FYbsriKXoAMhVVe?format=jpg&name=large

преди 4 минути, СЛАВА УКРАЙНА написа:

:linedance::linedance:

.........................................

Хайде тръгвам .... Да поспя малко и сутринта заминавам да Пътешествам !!! 

СЛЕДЕТЕ НОВИНИТЕ !!!!

Не сороските !!!

:cool:

НОВИНИТЕ ЩЕ ПРИСТИГАТ ЕДНА СЛЕД ДРУГА !!!  

От хубави по-хубави !   

СВЕТЛИНАТА Е НЕПОБИДИМА !!! 

145944556_4166326890062801_2791877214484904691_n.jpg

преди 10 минути, Coco1 написа:
преди 1 час, M.Николов написа:

А ти защо всеки ден се закриваш?:)

В интерната си така, ту се откриваш ту се закриваш комунисте

Винаги съм знаел, че пишеш от интернат, хубаво е, че сам си признаваш.

:biggrin:

преди 3 минути, nikssi написа:

Офтопик

Абе какво не ти е наред  душице ? 🤣

image.png.0b99e41583b7ad8346e5fdcead814a31.png

Харесва те, за това такава реакция ти е сложил! :offtopic_s:

преди 1 час, maxthon написа:
преди 1 час, parmobil написа:

Колко пари дават РФ на Чеченска Република Ичкерия, за да си кротуват?

Николко. Такава република не съществува.

Почти изцяло бююджета им е от Рашистан.

Путлю преди няколко години се опита да им врътне кранчето, ама  тиктоковския генерал любител на козички му се опъна , и Путлю клекна.

Нали разбираш че когато паричките свършат, първи които ще почнат пак да колят русначета  , ще са чеченците ?

преди 18 минути, andiay написа:

Теоретично погледнато, утре може да се събудиш и изведнъж да се окажеш с КИ 160...

Квантовата теория го допуска...

На теория всичко е възможно...

Аз ти казвам да чуеш мнението на един от най-изтъкнатите съвременни американски политолози, преподавател в един от най-престижните американски университети, хабилитиран от друг от най-престижните университети и т.н....

Теоретично и той допуска такива сценарии...

Но... обяснява и защо практически да се реализират, всъщност е невъзможно...

Аз също нееднократно съм го казвал тук...

Сега кажи последно за митото и собствеността...

Говори се за реален отказ на суверенитет на онези територии, с голям шанс да стане и формален. Погледнах Миършаймър, та може ли да споделиш какво от нещата които казва ти споделяш, защото ти не си като масовката да пишеш опорки и предъвкваш чужди мисли а всичко минаваш през призмата на уникалния ти интелект. Пробвай с твои думи, пък аз ще знам, че имаш подкрепата на авторитет като него.

преди 17 минути, miro20 написа:

Почти изцяло бююджета им е от Рашистан.

На Ичкерия трудно. Явно за втори път трябва да съобщавам, че такава република не съществува.

преди 52 минути, Звяра!!! написа:

Харесва те, за това такава реакция ти е сложил! :offtopic_s:

Гледам,че все се хили ... това вече е клинично да знайш 🤣 де чеп де!

преди 34 минути, maxthon написа:

На Ичкерия трудно. Явно за втори път трябва да съобщавам, че такава република не съществува.

Чеченска република Ичкерия

преди 5 минути, Митко Вълчев написа:

Говори се за реален отказ на суверенитет на онези територии, с голям шанс да стане и формален. Погледнах Миършаймър, та може ли да споделиш какво от нещата които казва ти споделяш, защото ти не си като масовката да пишеш опорки и предъвкваш чужди мисли а всичко минаваш през призмата на уникалния ти интелект. Пробвай с твои думи, пък аз ще знам, че имаш подкрепата на авторитет като него.

Ми че аз съм го казвал нееднократно бре...

За Китай - Русия само днес два пъти...

Но... Митко не е читател, Митко е писател....

Нормално е да има припокриване между моето мнение и това на проф. Миършаймър....

Преподавател ми е бил точно негов последовател от т.н. реалистично течение в политологията...

Естествено, че нямам нито неговият капацитет, нито неговите познания, нито достъп до неговите източници....

Но... човек като теб да каже "погледнах Миършаймър" е все едно аз да кажа на някой физик "погледнах Айнщайн и Бор"....

Ако с поглеждане ставаше, то кучето е най-добрия месар....

Клипа е един час, дал съм го от момента, когато започва да се обсъжда ситуацията в Украйна...

С поглеждане не става, Владивосток би требело да ти го е доказал...

Интелигентните животни се учат от грешките си, примерно гаргите, докато кокошките кълват ли кълват буркана, опитвайки да стигнат зърното...

Резюмирано моето мнение...

За трети път днес и за втори към теб специално....

Китай няма никакъв интерес да отцепва територия от Русия....

Стратегическият противник на Китай не е Русия, а САЩ...

Русия може да стане стратегически противник на Китай, само ако има неговата икономическа мощ или се сближи със САЩ...

Благодарение на този конфликт днес, това е невъзможно да се случи повече....

Китай има нужда точно от толкова силна Русия, колкото е тя в момента...

Има нужда от евтин достъп до нейните ресурси и ние му го осигурихме...

Има нужда от това Русия да приковава цялата енергия на Западния свят и ние му го осигурихме...

Така че, Русия днес е стратегически важен съюзник на Китай, както и той на нея...

Няма "дружба" има припокриване на интереси....

Евентуално отцепване на руски територии от страна на Китай, би донесло за Китай само вреди...

Каквато и да е промяна на днешното статукво в Русия, би донесло на Китай само вреди...

А те уверявам, че китайците и лидерите им изобщо не са глупави хора, нито пък авантюристи...

Там се действа днес с мисълта какви ще са възможните последици следващото десетилетие...

Плюс това са адски дисциплиниран и йерархичен народ, следствие на Конфуцианството...

Най-големият печеливш от тази война...

По-голям и от САЩ....

Но... в случая грешна преценка на американците...

Както казах, тактиката винаги ти да диктуваш и провокираш събитията, понякога не е успешна...

Удовлетворих ли любопитството ти?

Споко, нема да искам ти да изказваш свои мисли...

Ако не само погледнеш проф. Миършаймър, то ще откриеш и отговора на първия от въпросите ми, които толкова ви затрудняват...

Ще разбереш и защо едва след 2008-а започват да излизат критични материали за Путин на Запад...

А преди нея той е бил единия от "Млади глобални лидери" на СИФ (Световен икономически форум, да не се объркаш със СИВ)...

Ще разбереш, какво е говорила Меркел през 2008-а....

Ако смятах, че ти е по възможностите бих ти задал един въпрос за нея и това й изказване, но там вече мисията би била не просто невъзможна....

Та... хора като проф. Миършаймър, проф. Сакс и проф. Стивън Ф. Коен се слушат много внимателно, дори и да не споделяш техните виждания...

А не се казва "погледнах ги"....

Не си го позволяват дори световни лидери, а от твоите уста е направо карикатурно...

преди 11 минути, nikssi написа:

Гледам,че все се хили ... това вече е клинично да знайш 🤣 де чеп де!

Чеченска република Ичкерия

Ми тъй де, не съществува...

"Успоредно на срещата на Г-7 в Япония, Китай организира първа по рода си среща на страните от Централна Азия.
(Опитват се да формират съюз-противовес...)

Поканени са бившите съветски републики Киргизстан, Таджикистан, Узбекистан, Туркменистан и Казахстан. Неформално наречени "C5".

Си обещава $3.8 млрд. за развитие на инфраструктурата, икономически планове за жп линии, пътища, безмитни зони... и вечна дружба с лоялен партньор (Китай).

Могъщият шамар обаче е, че Русия не е поканена.

Китай директно забива ножа и го завърта.
Русия е отхвърлена и от Запада, и от Изтока, невероятно постижение на външната политика. Прокажени."

преди 5 часа, andiay написа:

Ми че аз съм го казвал нееднократно бре...

За Китай - Русия само днес два пъти...

Но... Митко не е читател, Митко е писател....

Нормално е да има припокриване между моето мнение и това на проф. Миършаймър....

Преподавател ми е бил точно негов последовател от т.н. реалистично течение в политологията...

Естествено, че нямам нито неговият капацитет, нито неговите познания, нито достъп до неговите източници....

Но... човек като теб да каже "погледнах Миършаймър" е все едно аз да кажа на някой физик "погледнах Айнщайн и Бор"....

Ако с поглеждане ставаше, то кучето е най-добрия месар....

Клипа е един час, дал съм го от момента, когато започва да се обсъжда ситуацията в Украйна...

С поглеждане не става, Владивосток би требело да ти го е доказал...

Интелигентните животни се учат от грешките си, примерно гаргите, докато кокошките кълват ли кълват буркана, опитвайки да стигнат зърното...

Резюмирано моето мнение...

За трети път днес и за втори към теб специално....

Китай няма никакъв интерес да отцепва територия от Русия....

Стратегическият противник на Китай не е Русия, а САЩ...

Русия може да стане стратегически противник на Китай, само ако има неговата икономическа мощ или се сближи със САЩ...

Благодарение на този конфликт днес, това е невъзможно да се случи повече....

Китай има нужда точно от толкова силна Русия, колкото е тя в момента...

Има нужда от евтин достъп до нейните ресурси и ние му го осигурихме...

Има нужда от това Русия да приковава цялата енергия на Западния свят и ние му го осигурихме...

Така че, Русия днес е стратегически важен съюзник на Китай, както и той на нея...

Няма "дружба" има припокриване на интереси....

Евентуално отцепване на руски територии от страна на Китай, би донесло за Китай само вреди...

Каквато и да е промяна на днешното статукво в Русия, би донесло на Китай само вреди...

А те уверявам, че китайците и лидерите им изобщо не са глупави хора, нито пък авантюристи...

Там се действа днес с мисълта какви ще са възможните последици следващото десетилетие...

Плюс това са адски дисциплиниран и йерархичен народ, следствие на Конфуцианството...

Най-големият печеливш от тази война...

По-голям и от САЩ....

Но... в случая грешна преценка на американците...

Както казах, тактиката винаги ти да диктуваш и провокираш събитията, понякога не е успешна...

Удовлетворих ли любопитството ти?

Споко, нема да искам ти да изказваш свои мисли...

Ако не само погледнеш проф. Миършаймър, то ще откриеш и отговора на първия от въпросите ми, които толкова ви затрудняват...

Ще разбереш и защо едва след 2008-а започват да излизат критични материали за Путин на Запад...

А преди нея той е бил единия от "Млади глобални лидери" на СИФ (Световен икономически форум, да не се объркаш със СИВ)...

Ще разбереш, какво е говорила Меркел през 2008-а....

Ако смятах, че ти е по възможностите бих ти задал един въпрос за нея и това й изказване, но там вече мисията би била не просто невъзможна....

Та... хора като проф. Миършаймър, проф. Сакс и проф. Стивън Ф. Коен се слушат много внимателно, дори и да не споделяш техните виждания...

А не се казва "погледнах ги"....

Не си го позволяват дори световни лидери, а от твоите уста е направо карикатурно...

Ми тъй де, не съществува...

"Стратегическият противник на Китай не е Русия, а САЩ...

Русия може да стане стратегически противник на Китай, само ако има неговата икономическа мощ или се сближи със САЩ...

Благодарение на този конфликт днес, това е невъзможно да се случи повече...." Съсредоточи се върху последното изречение. Благодаря ти, че потвърди всичко което пиша по темата. И да, Путин започна тая война благодарение на която вече не представлява сериозна заплаха за никой. Миършаймър, Сакс и Коен са представителите на другата гледна точка, наличието на която е силата на Запада. Те не са професорИТЕ. Нито единствените, нито общоприетите, нито дори в достатъчна степен приемани от Западното общество. Защото Западното общество в огромната си част подкрепя Украйна а не Русия . Това са фактите. Това, че руската пропаганда малка част от която си и ти ги изкарва черешката на тортата, си е точно това пропаганда. От поглеждането към Миършаймър видях, че 1993г. е убеждавал украинците да не предават ядрените си ракети, като единствен начин да се предпазят от руска агресия.

преди 12 часа, andiay написа:

Всичко това написано, просто показва, че нищо не знаеш за китайския манталитет

Бил си там,изчел си всичко за тях ,може би си и член на ККП/имам приятел, който е кандидатствал за такъв има такива възможности/,знаеш китайски  и сега  сигурно си техен представител тук във форума. Не ни карай да се смеем. Между другото мислиш ли ,че някой чете твоите КИЛОМЕТРИЧНИ постове?Обикновено така правят тези  ,които пишат много ,а не казват НИЩО. Безсмислено е да споря БЕЗСЪДЪРЖАТЕЛНО с теб.

преди 22 минути, Митко Вълчев написа:

Могъщият шамар обаче е, че Русия не е поканена.

Срещата е Китай-Централна (средна) Азия. На мен ли ми се струва или Русия не може да бъде поканена. Тя не е нито Китай, нито Централна Азия.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.