Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 22 минути, kosyo написа:

Хайде ситир бе дами и господа - тия измират като мухи:

вече и по двойки. :yanim:

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 5 часа, Митко Вълчев написа:

"Стратегическият противник на Китай не е Русия, а САЩ...

Русия може да стане стратегически противник на Китай, само ако има неговата икономическа мощ или се сближи със САЩ...

Благодарение на този конфликт днес, това е невъзможно да се случи повече...." Съсредоточи се върху последното изречение. Благодаря ти, че потвърди всичко което пиша по темата. И да, Путин започна тая война благодарение на която вече не представлява сериозна заплаха за никой. Миършаймър, Сакс и Коен са представителите на другата гледна точка, наличието на която е силата на Запада. Те не са професорИТЕ. Нито единствените, нито общоприетите, нито дори в достатъчна степен приемани от Западното общество. Защото Западното общество в огромната си част подкрепя Украйна а не Русия . Това са фактите. Това, че руската пропаганда малка част от която си и ти ги изкарва черешката на тортата, си е точно това пропаганда. От поглеждането към Миършаймър видях, че 1993г. е убеждавал украинците да не предават ядрените си ракети, като единствен начин да се предпазят от руска агресия.

Потвърдил съм само и единствено нещо в твоята глава...

Някои "хора" са така, желанато за тях става реално...

Точно днес, Путин вече се превърна в сериозна заплаха за нас, а и не само...

И то не защото иска да ни "завладява"...

А защото ние насила го накарахме в нас да вижда единствено "враг"...

Неизбежното сближаване между Китай и Русия е това, което е истинската заплаха за нас...

Най-голямата след тази този конфликт да ескалира до употреба на ядрено оръжие...

Те не са "професорите", просто са хора със значителна биография зад гърба си, хора канени от правителства за консултанти, хора чиито прогнози винаги са били точни...

Поф. Сакс поне би трябвало да знаеш кой е...

Да, предимството на Запада беше достъпа до различни гледни точки...

За съжаление днес вече това не е така...

Хора като тези професори не биват допускани до т.н. "мейнстрийм медии"...

Точно както не биват допускани до руските медии хора, говорещи нещо друго, освен руска пропаганда...

Никога не съм бил подвластен на нито една пропаганда, дори и на тази, която привидно отразява възгледите ми...

Обществата подкрепят това, което им бива внушено да подкрепят...

Болшинството от хората нито имат желание, нито възможности да анализират причините за дадено събитие...

А няма нищо по-естествено като реакция от това, да заемеш инстинктивно страната на по-слабия в един конфликт...

Още повече, когато десетилетие са ти набивали в главата, че другия е изрод, луд, и само дебне възможността да нападне и теб...

Не обществото определя, какво да предприемат тези, които са на власт...

От близо 2500 години е така...

Обратното е по-близо до истината, тези, които са на власт определят поведението на обществото...

Благодарение на пропагандата, на която изцяло подвластен си и ти...

Когато някой просто "поглежда" нещо, а не се старае да вникне в съдържанието му, то той инстинктивно търси нещо за което да се закачи...

И какво доказва според теб това, че проф. Миършаймър е казал, че Украйна не трябва да предава ядрения си арсенал?

Ако бе чел книгите му за ядреното възпиране и за политиката на Великите сили, щеше да знаеш, че няма нищо по-логично от това му заключение...

Човека е с реалистичен подход, той никога не е взимал страна, никога не обвинява, нито защитава....

А няма нищо по-реалистично от това да кажеш на една по-малка държава, че е глупаво да се раздели с ядрените си запаси, когато на границите й има ядрен хегемон...

И е абсолютно прав...

Ако Украйна имаше ядрено въоръжение, днес нямаше да я има тази война...

Нещо повече, ако Украйна бе запазила своят ядрен арсенал, то най-вероятно нямаше да има и разширяване на НАТО...

В същата статия, където отправя този апел към украинците, той казва и че не бива да допускат националистични настроения, защото те неминуемо ще доведат до война...

С "поглеждане" не става, искат се години трупане на знания и осмисляне...

Все неща, които ти липсват...

преди 5 часа, bigiadri написа:

Бил си там,изчел си всичко за тях ,може би си и член на ККП/имам приятел, който е кандидатствал за такъв има такива възможности/,знаеш китайски  и сега  сигурно си техен представител тук във форума. Не ни карай да се смеем. Между другото мислиш ли ,че някой чете твоите КИЛОМЕТРИЧНИ постове?Обикновено така правят тези  ,които пишат много ,а не казват НИЩО. Безсмислено е да споря БЕЗСЪДЪРЖАТЕЛНО с теб.

1. Бил съм там два пъти, но това е без значение...

2. Изчел съм достатъчно за тях...

3. Никога не съм имал мерак да ставам член на която и да било партия...

4. Мои състуденти са вече част от обществения елит там, но това също е без значение, не поддържам връзка с тях...

5. Знам 100-на фрази на мандарин, но това също е без значение...

6. Не съм ничий представител в този или който и да е друг форум...

7. Някои обстоятелства в личния ми живот са направили така, че да опозная китайския манталитет от първа ръка, което има съвсем малко значение...

8. Това, което всъщност има значение е, че аз за разлика от теб, не анализирам нищо емоционално, нямам пристрастия и най-вече съм учил точно това - да правя подобни анализи...

Та, както казах, не споря с никой...

И да, ти се опитваш да спориш тотално безсъдържателно...

Изсмуквайки от пръстите си някакви било исторически, било лични (това за украинката, с която си бил живял и колко съвършена, без нито едно петънце по кожата била, за разлика от рускините, които били дървета бе наистина покъртително смешно и много "съдържателно"), било някакви други подобни напълно смехотворни "аргументи"...

За разлика от някои други, това при теб не е от липса на интелектуален потенциал, а от липса на т.н. емоционална интелигентност, сиреч да не позволяваш на емоциите си да взимат връх при разглеждането на един проблем...

А постовете ми се получават километрични, защото се налага да обяснявам неща на "малки деца"...

С хора държащи се като възрастни и с достатъчно познание мога да се разбера и с една дума...

С вас това е невъзможно...

преди 40 минути, andiay написа:

https://vatniksoup.com/

Тук едни хора много добре описват кой кой е(използвай търсачката). Да преди време може и да е бил някой, но явно одъртявяйки малко изкуфяват. Но не отричам че е бил фактор , но някога .

преди 31 минути, andiay написа:

Потвърдил съм само и единствено нещо в твоята глава...

Някои "хора" са така, желанато за тях става реално...

Точно днес, Путин вече се превърна в сериозна заплаха за нас, а и не само...

И то не защото иска да ни "завладява"...

А защото ние насила го накарахме в нас да вижда единствено "враг"...

Неизбежното сближаване между Китай и Русия е това, което е истинската заплаха за нас...

Най-голямата след тази този конфликт да ескалира до употреба на ядрено оръжие...

Те не са "професорите", просто са хора със значителна биография зад гърба си, хора канени от правителства за консултанти, хора чиито прогнози винаги са били точни...

Да, предимството на Запада беше достъпа до различни гледни точки...

За съжаление днес вече това не е така...

Хора като тези професори не биват допускани до т.н. "мейнстрийм медии"...

Точно както не биват допускани до руските медии хора, говорещи нещо друго, освен руска пропаганда...

Никога не съм бил подвластен на нито една пропаганда, дори и на тази, която привидно отразява възгледите ми...

Обществата подкрепят това, което им бива внушено да подкрепят...

Болшинството от хората нито имат желание, нито възможности да анализират причините за дадено събитие...

А няма нищо по-естествено като реакция от това, да заемеш инстинктивно страната на по-слабия в един конфликт...

Още повече, когато десетилетие са ти набивали в главата, че другия е изрод, луд, и само дебне възможността да нападне и теб...

Не обществото определя, какво да предприемат тези, които са на власт...

От близо 2500 години е така...

Обратното е по-близо до истината, тези, които са на власт определят поведението на обществото...

Благодарение на пропагандата, на която изцяло подвластен си и ти...

Когато някой просто "поглежда" нещо, а не се старае да вникне в съдържанието му, то той инстинктивно търси нещо за което да се закачи...

И какво доказва според теб това, че проф. Миършаймър е казал, че Украйна не трябва да предава ядрения си арсенал?

Ако бе чел книгите му за ядреното възпиране и за политиката на Великите сили, щеше да знаеш, че няма нищо по-логично от това му заключение...

Човека е с реалистичен подход, той никога не е взимал страна, никога не обвинява, нито защитава....

А няма нищо по-реалистично от това да кажеш на една по-малка държава, че е глупаво да се раздели с ядрените си запаси, когато на границите й има ядрен хегемон...

И е абсолютно прав...

Ако Украйна имаше ядрено въоръжение, днес нямаше да я има тази война...

Нещо повече, ако Украйна бе запазила своят ядрен арсенал, то най-вероятно нямаше да има и разширяване на НАТО...

В същата статия, където отправя този апел към украинците, той казва и че не бива да допускат националистични настроения, защото те неминуемо ще доведат до война...

С "поглеждане" не става, искат се години трупане на знания и осмисляне...

Все неща, които ти липсват...

1. Бил съм там два пъти, но това е без значение...

2. Изчел съм достатъчно за тях...

3. Никога не съм имал мерак да ставам член на която и да било партия...

4. Мои състуденти са вече част от обществения елит там, но това също е без значение, не поддържам връзка с тях...

5. Знам 100-на фрази на мандарин, но това също е без значение...

6. Не съм ничий представител в този или който и да е друг форум...

7. Някои обстоятелства в личния ми живот са направили така, че да опозная китайския манталитет от първа ръка, което има съвсем малко значение...

8. Това, което всъщност има значение е, че аз за разлика от теб, не анализирам нищо емоционално, нямам пристрастия и най-вече съм учил точно това - да правя подобни анализи...

Та, както казах, не споря с никой...

И да, ти се опитваш да спориш тотално безсъдържателно...

Изсмуквайки от пръстите си някакви било исторически, било лични (това за украинката, с която си бил живял и колко съвършена, без нито едно петънце по кожата била, за разлика от рускините, които били дървета бе наистина покъртително смешно и много "съдържателно"), било някакви други подобни напълно смехотворни "аргументи"...

За разлика от някои други, това при теб не е от липса на интелектуален потенциал, а от липса на т.н. емоционална интелигентност, сиреч да не позволяваш на емоциите си да взимат връх при разглеждането на един проблем...

А постовете ми се получават километрични, защото се налага да обяснявам неща на "малки деца"...

С хора държащи се като възрастни и с достатъчно познание мога да се разбера и с една дума...

С вас това е невъзможно...

Тъкмо те похвалих, как си леко подобрил нивото и спама и общото лалане е стигнал до поносимо ниво и ти изригна. Първите ти изречения, значи вследствие на тази (започната от него война) Путин и Русия са станали слаби, безопасни и не са сериозен фактор за Китай, а за нас стана заплаха и му станахме враг, (предполагам визираш Запада като цяло) са станали  понеже не позволихме безпрепятственото заграбване на територии на суверенна държава с граници за които Русия е ГАРАНТ. Велико, гениално наистина трябва много особена настройка на съдържанието в черепната кухина, за да стигаш до тези гениални изводи. Прощавай, че временно няма да отговарям на гениалните ти умствени заключения, но ме карат в Плевен у Декатлон и мола, като висше постижение за ценностната ми система . Ако видя дърт мъдрец с наситено интелектуален ореол, благоговейно ще му направя път и няма да го заговарям , щото септември е далече . Спокойно 

преди 11 часа, andiay написа:

Нормално е да има припокриване между моето мнение и това на проф. Миършаймър....

Абсолютно нормално е...

Andy-1.png

Andy-2.png

Все пак се препокрива с руската пропаганда, а тя е много добре структурирана.

Китай има нужда точно от толкова силна Русия, колкото е тя в момента...

Тцъ..не. Тя ще става още по-слаба и Китай ще и изсмуче всички "жизнени" сили. 

Евентуално отцепване на руски територии от страна на Китай, би донесло за Китай само вреди...

За момента е така, но бъдещето е непредвидимо...

преди 12 часа, andiay написа:

А те уверявам, че китайците и лидерите им изобщо не са глупави хора, нито пък авантюристи...

Там се действа днес с мисълта какви ще са възможните последици следващото десетилетие...

Плюс това са адски дисциплиниран и йерархичен народ, следствие на Конфуцианството...

Точно затова ще застанат на страната на Запада иначе Си Дзинпин ще бъде сменен.

Но като цяло @andiay ти дословно повтаряш руската пропаганда, които използват и западни политици, икономисти и известни хора, за да имат повече тежест и да се изкарат жертва, която напада за да се защити.

току-що, kosyo написа:

https://vatniksoup.com/

Тук едни хора много добре описват кой кой е(използвай търсачката). Да преди време може и да е бил някой, но явно одъртявяйки малко изкуфяват. Но не отричам че е бил фактор , но някога .

А някои изкуфяват още преди да одъртеят и формират мнението си от подобни сайтове...

А и на 68 колко да е изкуфял?

Да попитам за Байдън ли сега?

"Ватнисууп" е за хора със супа в главата...

Не обичам супи, а вата ползвам само за изолация....

По-добре карай на клипчета 50+...

преди 3 минути, andiay написа:

А някои изкуфяват още преди да одъртеят и формират мнението си от подобни сайтове...

А и на 68 колко да е изкуфял?

Да попитам за Байдън ли сега?

"Ватнисууп" е за хора със супа в главата...

Не обичам супи, а вата ползвам само за изолация....

По-добре карай на клипчета 50+...

Не сайта е много добър. Редовно трябва да си го сверявате като давате имена на западняци, че май хора извън него няма. Супа -не супа .. това е положението. Къса е скамейката ви с поддръжници.

преди 3 часа, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Как не те е срам да пишеш в темата след великото освобождение, което направихте?

Мен ли да ме е срам, че пускаш клипове от компютърни игри и говориш глупости една след друга? Говереше се за някаквао качество. Както ти качество, то е антицивилизация.

току-що, Митко Вълчев написа:

Тъкмо те похвалих, как си леко подобрил нивото и спама и общото лалане е стигнал до поносимо ниво и ти изригна. Първите ти изречения, значи вследствие на тази (започната от него война) Путин и Русия са станали слаби, безопасни и не са сериозен фактор за Китай, а за нас стана заплаха и му станахме враг, (предполагам визираш Запада като цяло) са станали  понеже не позволихме безпрепятственото заграбване на територии на суверенна държава с граници за които Русия е ГАРАНТ. Велико, гениално наистина трябва много особена настройка на съдържанието в черепната кухина, за да стигаш до тези гениални изводи. Прощавай, че временно няма да отговарям на гениалните ти умствени заключения, но ме карат в Плевен у Декатлон и мола, като висше постижение за ценностната ми система . Ако видя дърт мъдрец с наситено интелектуален ореол, благоговейно ще му направя път и няма да го заговарям , щото септември е далече . Спокойно 

Митко писател, Митко не читател...

Русия стана опасна за нас (Да, поне това си разбрал, визирам Запада, част от който сме и ние) следствие на тласкането й в прегръдката на Китай...

Китай е стратегическия противник на Запада, не Русия...

Както Запада, най-вече в лицето на САЩ е стратегическия противник на Китай, а не Русия...

Русия има значение само като стратегически съюзник...

И Запада завинаги отряза тази възможност...

И Китай се възползва...

Така Китай ще става все по-силен и по-силен...

А Русия му е нужна като ресурси и като мюре...

А не като територии и съответно враг...

Казах ти, китайците не са глупави и притежават изключително висока емоционална интелигентност, никога не реагират и не оценяват емоционално...

Последно, ще го правим ли дебата септември?

Още чакам онези отговори...

преди 30 минути, glen написа:

Слънцето залязва над Бахмут, когато последното знаме е издигнато.

spacer.png

Потери рф в Бахмуте – порядка 100 тыс. человек, заявил Байден на G7.

преди 16 часа, Митко Вълчев написа:

Усещам как феновете на Ватата се превъзбуждат от огромната победа постигната днес от славната руска престъпна армия.

Не е от славната руската армия, а само от частната армия Вагнер.

Една частна армия побеждава досега непобедимата украинска армия. Само една частна армия се бори сама срещу НАТО. Срам и позор за НАТО.

Славната руска армия още не се е включила активно в боевете. Само подпомага от време на време Вагнер.

Не е зле всичкото трол дето плюе по Русия и Путин да се скрие в миша дупка :) Там ви е мястото, мишоци!

преди 2 минути, vpvelev написа:

Не е зле всичкото трол дето плюе по Русия и Путин да се скрие в миша дупка :)

Eй сега бабо-комундел ше ти дадат още "закуски с огнена вода" за халютата които си написала  :hit:

преди 6 минути, vpvelev написа:

Славната руска армия още не се е включила активно в боевете.

:giggle1::giggle1::giggle1:

преди 8 минути, Coco1 написа:

Eй сега бабо-комундел ше ти дадат още "закуски с огнена вода" за халютата които си написала  :hit:

:giggle1::giggle1::giggle1:

Явно днес на смяна са най-простите тролове - папагалите :)

преди 14 минути, vpvelev написа:

Не е от славната руската армия, а само от частната армия Вагнер.

Една частна армия побеждава досега непобедимата украинска армия. Само една частна армия се бори сама срещу НАТО. Срам и позор за НАТО.

Славната руска армия още не се е включила активно в боевете. Само подпомага от време на време Вагнер.

Не е зле всичкото трол дето плюе по Русия и Путин да се скрие в миша дупка :) Там ви е мястото, мишоци!

„Нашите войници са в Бахмут“, каза Зеленски

От Мария Костенко, Алегра Гудуин и Сара Дийн от CNN  

Украинският президент Володимир Зеленски отново отрече, че Бахмут е окупиран от Русия, заявявайки, че украински войници остават в града. 

„Ние продължаваме, ние се борим“, каза Зеленски на пресконференция на G7 в Япония.

„Ясно разбирам какво се случва в Бахмут. Не мога да споделя тактиката на военните, но дори по-голяма държава от нашата не може да ни победи. Ще мине малко време и ще победим. Днес нашите войници са в Бахмут. Няма да споделям местата“, каза Зеленски.

„Бахмут не е окупиран от Руската федерация от днес. Няма две или три тълкувания на тези думи“, добави той.

Има противоречиви доклади за това кой контролира Бахмут и CNN не е в състояние независимо да провери твърденията на бойното поле.

Коментарите на Зеленски идват, след като в събота руската наемническа група "Вагнер" заяви, че най-накрая е превзела украинския град Бахмут, сцена на ожесточени битки от месеци.

преди 3 часа, Митко Вълчев написа:

Да де. По скромен пример давам.

Че пример даваш е ясно. В каква посока е малко съмнително дали е това, което ти си мислиш, че е. Днес няколко пъти ти показвам, че това което пишеш не е вярно. В каква насока дали е качество или количество си направи ти сметката.

преди 3 минути, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Много ми е соледарско.

Бeз ГаZпром европейската икономика ще фалира, Европа ще бъде на студено, край на топлата вода в Европа, очаква се цената да достигне 2000€ ...

Мурзилки, какво стана?

Цената на газа в Европа проби поредно дъно и вече е под 30 евро за мегаватчас - Investor.bg

преди 1 минута, maxthon написа:

Много ми е соледарско.

Нали?

А на мен , как да ти го кажа за да не те заболи ?

На мен ми е много съмнителна тази победа , дали не е фалшива като прадишните ?

abhi.gif

преди 6 минути, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Да, де. Там са. Само че зеления не уточнява дали са живи.

преди 3 минути, vpvelev написа:

Да, де. Там са. Само че зеления не уточнява дали са живи.

Добре , че си ти за да ходиш да ги проверяваш , кой е жив и кой .........  :yanim:

И ти заслужаваш орден "Червена Петолъчка" за награда ! :popcorn2:

Редактирано от СЛАВА УКРАЙНА (преглед на промените)

преди 2 минути, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Нали?

А на мен , как да ти го кажа за да не те заболи ?

E казваш го по-лесния начин. Чакаш Еленски да се накуми да съобщи какво е станало вчера, но ще го направи след около десет дена.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.