Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 7 минути, maxthon написа:

Срещата е Китай-Централна (средна) Азия. На мен ли ми се струва или Русия не може да бъде поканена. Тя не е нито Китай, нито Централна Азия.

На мен ли ми се струва, че формата и кой да присъства на срещата решава Китай? Решил е, че Русия е ИЗЛИШНА.

преди 9 минути, bigiadri написа:

Бил си там,изчел си всичко за тях ,може би си и член на ККП/имам приятел, който е кандидатствал за такъв има такива възможности/,знаеш китайски  и сега  сигурно си техен представител тук във форума. Не ни карай да се смеем. Между другото мислиш ли ,че някой чете твоите КИЛОМЕТРИЧНИ постове?Обикновено така правят тези  ,които пишат много ,а не казват НИЩО. Безсмислено е да споря БЕЗСЪДЪРЖАТЕЛНО с теб.

Леко се е коригирал от вчера, преди това постовете му бяха абсолютно тотал щета, в която над 90 процента беше плява която не можеше да задържи вниманието.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 8 часа, Inana.. написа:

Трол , у леву и ей таа статия до утре наизуст ! 

Руското министерство на вътрешните работи издаде заповед за арест на Карим Асад Ахмад Хан, британският адвокат, който в момента действа като главен прокурор на Международния наказателен съд (МНС) в Хага.

През март Хан поиска ареста на руския президент Владимир Путин и Мария Лвова-Белова, комисар по правата на децата, за предполагаемото военно престъпление „незаконно депортиране и прехвърляне“ на деца от „окупираните райони на Украйна“ в Русия.

МНС е действал по твърденията на правителството в Киев, че руската евакуация на деца от цивилни райони, които са били под обстрел от украинските сили, представлява насилствено прехвърляне на население, което е определено като престъпление по Четвъртата Женевска конвенция.

https://obektivno.bg/rusiya-naredi-arest-na-glavniya-prokuror-na-mns-poiskal-arest-na-putin/?fbclid=IwAR00vKHGbPVn-jldXSdD41BhA_ldV5tN5ansXO4a8jKSkJAryuWRf3OjdhU

kiss-love.gif

Международният наказателен съд денонсира руската заповед за арест на един от неговите прокурори

От Мария Найт и Мохамед Тауфик от CNN

Ръководството на Международния наказателен съд (МНС) изрази дълбока загриженост относно заповедта за арест, издадена от руското правителство на един от прокурорите на съда тази седмица.

В съботно изявление МНС нарече действията на Русия срещу прокурора Карим Хан „актове на сплашване и неприемливи опити за подкопаване на мандата на Международния наказателен съд да разследва, санкционира и предотвратява извършването на най-тежките международни престъпления“.

Надзорният и законодателен орган на съда, Президентството на Асамблеята на държавите страни, „застава твърдо зад Международния наказателен съд, неговите избрани длъжностни лица и неговия персонал“, се казва в изявлението.
„Потвърждаваме пълното си доверие в МНС като независим и безпристрастен съд“, се казва в изявлението.

МНС каза в отделно изявление в събота, че е „наясно и дълбоко загрижен за необосновани и необосновани принудителни мерки, за които се съобщава, че са предприети срещу длъжностни лица на МНС, по-специално прокурора на съда и съдиите от предварителен състав II от властите на Руската федерация ."

Малко контекст: През март МНС — чиято юрисдикция не се признава от Русия — издаде заповед за арест на руския президент Владимир Путин и друг московски служител, Мария Лвова-Белова, твърдейки, че са участвали в депортирането и „превъзпитанието“ на Украински деца в Русия. 

По-късно през март Следственият комитет на Русия образува наказателно дело срещу съдиите от ICC Томоко Акане, Росарио Айтала и Серхио Годинес, както и Хан. 

В петък руската държавна информационна агенция ТАСС съобщи, че Министерството на вътрешните работи на Русия е издало заповед за арест на Хан.

преди 10 часа, M.Николов написа:

онзи инженер и икономист, който прави елементарни правописни грешки.

Не само съм такъв ,но имам и три седми разряда ,да ТРИ още от онова време. Не съм само ТЪП даскал ,който се вживява като МАРА ПОДРОБНАТА!

преди 6 часа, andiay написа:

Ми че аз съм го казвал нееднократно бре...

За Китай - Русия само днес два пъти...

Но... Митко не е читател, Митко е писател....

Нормално е да има припокриване между моето мнение и това на проф. Миършаймър....

Преподавател ми е бил точно негов последовател от т.н. реалистично течение в политологията...

Естествено, че нямам нито неговият капацитет, нито неговите познания, нито достъп до неговите източници....

Но... човек като теб да каже "погледнах Миършаймър" е все едно аз да кажа на някой физик "погледнах Айнщайн и Бор"....

Ако с поглеждане ставаше, то кучето е най-добрия месар....

Клипа е един час, дал съм го от момента, когато започва да се обсъжда ситуацията в Украйна...

С поглеждане не става, Владивосток би требело да ти го е доказал...

Интелигентните животни се учат от грешките си, примерно гаргите, докато кокошките кълват ли кълват буркана, опитвайки да стигнат зърното...

Резюмирано моето мнение...

За трети път днес и за втори към теб специално....

Китай няма никакъв интерес да отцепва територия от Русия....

Стратегическият противник на Китай не е Русия, а САЩ...

Русия може да стане стратегически противник на Китай, само ако има неговата икономическа мощ или се сближи със САЩ...

Благодарение на този конфликт днес, това е невъзможно да се случи повече....

Китай има нужда точно от толкова силна Русия, колкото е тя в момента...

Има нужда от евтин достъп до нейните ресурси и ние му го осигурихме...

Има нужда от това Русия да приковава цялата енергия на Западния свят и ние му го осигурихме...

Така че, Русия днес е стратегически важен съюзник на Китай, както и той на нея...

Няма "дружба" има припокриване на интереси....

Евентуално отцепване на руски територии от страна на Китай, би донесло за Китай само вреди...

Каквато и да е промяна на днешното статукво в Русия, би донесло на Китай само вреди...

А те уверявам, че китайците и лидерите им изобщо не са глупави хора, нито пък авантюристи...

Там се действа днес с мисълта какви ще са възможните последици следващото десетилетие...

Плюс това са адски дисциплиниран и йерархичен народ, следствие на Конфуцианството...

Най-големият печеливш от тази война...

По-голям и от САЩ....

Но... в случая грешна преценка на американците...

Както казах, тактиката винаги ти да диктуваш и провокираш събитията, понякога не е успешна...

Удовлетворих ли любопитството ти?

Споко, нема да искам ти да изказваш свои мисли...

Ако не само погледнеш проф. Миършаймър, то ще откриеш и отговора на първия от въпросите ми, които толкова ви затрудняват...

Ще разбереш и защо едва след 2008-а започват да излизат критични материали за Путин на Запад...

А преди нея той е бил единия от "Млади глобални лидери" на СИФ (Световен икономически форум, да не се объркаш със СИВ)...

Ще разбереш, какво е говорила Меркел през 2008-а....

Ако смятах, че ти е по възможностите бих ти задал един въпрос за нея и това й изказване, но там вече мисията би била не просто невъзможна....

Та... хора като проф. Миършаймър, проф. Сакс и проф. Стивън Ф. Коен се слушат много внимателно, дори и да не споделяш техните виждания...

А не се казва "погледнах ги"....

Не си го позволяват дори световни лидери, а от твоите уста е направо карикатурно...

Ми тъй де, не съществува...

Отговорността за едно престъпление винаги се носи от извършилият го.

преди 8 часа, miro20 написа:

Почти изцяло бююджета им е от Рашистан.

Путлю преди няколко години се опита да им врътне кранчето, ама  тиктоковския генерал любител на козички му се опъна , и Путлю клекна.

Нали разбираш че когато паричките свършат, първи които ще почнат пак да колят русначета  , ще са чеченците ?

Чеченците и сега убиват руснаци ,защото стоят отзад и убиват тези ,които отстъпват/бягат. Който си мисли ,че те изпитват безмерна обич към руснаците жестоко се заблуждава.

преди 11 минути, BANKATA написа:

Отговорността за едно престъпление винаги се носи от извършилият го.

Така е според тебе , я питай него и останалите фенове на другата гледна точка.

преди 56 минути, maxthon написа:

Срещата е Китай-Централна (средна) Азия. На мен ли ми се струва или Русия не може да бъде поканена. Тя не е нито Китай, нито Централна Азия.

Колко и да го изкривяваш ,това е точно съюз за защита и покровителство на тези държави от страна на Китай и това ще изолира рассия от тях. Това е целта на С5.НЕ ти изнася ,но е факт,който тепърва ще влияе на рассия. Китайците  коват с малки пирончета и рассия е безсилна!

Добро утро червеноармейци.

Много разочароващо..Викам сега ще си говорим за огромния успех на руZката армия с превземането на Бахмут, а то цяла вечер дъвчем Китай. Не е на добре работата щом до него опряхме в този славен момент. Нали целта е на запад а не на изток? Или викате ще влезнат на изток като обиколят земното кълбо?

Бомби по безаналогови окопи (+21):

https://twitter.com/PStyle0ne1/status/1660046555783524355?s=20

преди 8 минути, Митко Вълчев написа:

Така е според тебе , я питай него и останалите фенове на другата гледна точка.

През 2014 година Върховната Рада в Киев гласува широка автономия на Донецк-Луганск, което бандеровците отказаха да изпълнят.  Не зачитат своя си Парламент!?   Нима сега те не понасят последствия?  500 000 загинали и пострадали -заради някаква автономия на Донбас,   при която той пак щеше да си бъде в Украйна.    Сега вече няма да бъде в Украйна - руснаците привеждат в изпълнение гласуваното  решение на Държавната Дума в Москва.  И никакво НАТО не ги интересува.

преди 8 минути, attj написа:

През 2014 година Върховната Рада в Киев гласува широка автономия на Донецк-Луганск, което бандеровците отказаха да изпълнят.  Не зачитат своя си Парламент!?   Нима сега те не понасят последствия?  500 000 загинали и пострадали -заради някаква автономия на Донбас,   при която той пак щеше да си бъде в Украйна.    Сега вече няма да бъде в Украйна - руснаците привеждат в изпълнение гласуваното  решение на Държавната Дума в Москва.  И никакво НАТО не ги интересува.

"Заради някаква си автономия на Донбас", това при съсед Русия на Путин.

преди 4 минути, Митко Вълчев написа:

"Заради някаква си автономия на Донбас", това при съсед Русия на Путин.

8  години го лъгаха със споразумения от Минск.   Преди това беше проспал цветна революция с преврат - Майдан в Киев.  Янукович е могъл да поиска руска военна помощ и щеше да стане като в Сирия. Сега има последствия и за руснаците.  

преди 11 минути, Coco1 написа:

Комундел-платен-трол рано те дигнаха донските казаци

Отивай да си търсиш момиче -любовта давала криле и разваляла всакакви магии!    

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

На мен ли ми се струва, че формата и кой да присъства на срещата решава Китай? Решил е, че Русия е ИЗЛИШНА.

Излишна е до толкова, че срещата е Китай-Централна Азия. В коя от двете страни на срещата се предполага, че трябва да бъде включена Русия? Или като чуеш Азия и моментално ти идва на акъла, че трябва и Русия да я има там.

преди 41 минути, bigiadri написа:

Колко и да го изкривяваш

Нищо не изкривявам. Кажи къде в Централна Азия трябва да бъде включена Русия? Страните от Централна Азия много добре се знаят кои са. Русия там няма колкото и да ти се иска за да може опорката, че Русия липсва на тази среща.

току-що, maxthon написа:

Излишна е до толкова, че срещата е Китай-Централна Азия. В коя от двете страни на срещата се предполага, че трябва да бъде включена Русия? Или като чуеш Азия и моментално ти идва на акъла, че трябва и Русия да я има там.

Прав си. Както Япония участва в срещите на страните определяни като Запада. Русия бива изолирана и изпада до парий на международната сцена, дали приемаш простия факт това не го променя.

преди 16 минути, attj написа:

Отивай да си търсиш момиче

Ти си баба, момиче си била в интерната през 75г големия сняг. Само старците донски казаци се занимават с тебе 

преди 7 минути, Coco1 написа:

Ти си баба, момиче си била в интерната през 75г големия сняг. Само старците донски казаци се занимават с тебе 

Кой те е омагьосал така лошо -все да си стоиш в 7-ми клас?  

преди 10 минути, Митко Вълчев написа:

Прав си. Както Япония участва в срещите на страните определяни като Запада.

Срещите са на G7. Там Япония присъства ли може и сам да провериш. И толкова е изолирана Русия от G7, че никой друг не иска да участва в изолацията. И така чак 80% от населението на планетата. Международната сцена не е само и единствено G7.

преди 10 минути, maxthon написа:

Срещите са на G7. Там Япония присъства ли може и сам да провериш. И толкова е изолирана Русия от G7, че никой друг не иска да участва в изолацията. И така чак 80% от населението на планетата. Международната сцена не е само и единствено G7.

Това ви е грешката, че залагате на количеството не на качеството. Винаги 

преди 29 минути, kosyo написа:

Добро утро червеноармейци.

Много разочароващо..Викам сега ще си говорим за огромния успех на руZката армия с превземането на Бахмут, а то цяла вечер дъвчем Китай.

Добро утро!

Ами да си поговорим!

Путин поздравява наемниците на Вагнер, руските въоръжени сили на фона на твърденията, че са превзели Бахмут 

От Джони Халам от CNN

Руският президент Владимир Путин говори на пресконференция в Москва на 9 септември 2021 г.  Руският президент Владимир Путин говори на пресконференция в Москва на 9 септември 2021 г. Михаил Светлов/Гети изображения/ФАЙЛ

Руският президент Владимир Путин в събота поздрави наемниците на Вагнер и руските въоръжени сили, след като те заявиха, че са поели контрола над източния украински град Бахмут.

Кремъл каза: „Владимир Путин поздравява щурмовите отряди на Вагнер, както и всички части на руските въоръжени сили, които потвърдиха присъствието и затварянето на фланговете, СЪС ЗАВЪРШВАНЕТО НА ОПЕРАЦИЯТА ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ НА АРТЕМОВСК [съветско-руското име на Бахмут]“, съобщи руската държавна информационна агенция ТАСС, като се позова на Кремъл. 

"Всички отличили се бойци ще бъдат наградени с държавни награди", добавиха от Кремъл.

Честита победа, най-накрая освободителите освободиха след 225 дни

ap22315639158193-768x432.webp

bc012d24-bc3790a6e5fc3b3335c1569f8b718ca

15215116t1hcee3.jpg

https://freeradio.com.ua/ru/bakhmut-unychtozhen-do-neuznavaemosty-novye-razrushenyia-pokazaly-rossyiskye-okkupanty-y-amerykantsy-so-sputnyka-foto-vydeo/

IMAGE_14109548_0_0.jpg

1132741_full.webp

1192344_full.jpeg

_128321830_bakhmut-5reu.png

-1.jpg

tass_58348807-768x432.webp

НЯМАМ ДУМИ , КРАСОТААА !!!:giggle1:

vagner-soledare-92266835.jpg

2760045.jpg

0608990001647804297_1877356_920x708.webp

56585af721d540fba5a7d21e7315bf77-56585af

768757.jpg

large_06bc39041a4864be498e9d7cfd784ce8.j

65460058_605.jpg

:yanim:......................:yanim:

taking-bow-bowing.gif ami-fat-cat.gif    respect-%D8%A7%D8%AD%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D

:yanim:

Сега какво следва?

Там наблизо има едно селце , колко години ще ви трябват за да го освободите и него?

Отбор "Копейка" къде са , още ли не са изтрязняли от водката?

2112726653.jpg

768x432.jpg?_=1677988010

fsm_vcfxwaawiih.jpg.webp

1fae73dec1190a72a4496cb2cd05424a.jpg

02b39b847f4cd525.jpg

downton-abbey-applause.gif

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.