Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, BANKATA написа:

Да бе, хич не са трепали.

Не са. Колкото и да ти е странно.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

току-що, Coco1 написа:

Огнената руска баба каза:giggle1:

Кой клас беше завършил?

преди 5 часа, rado_svet написа:

За 2022 близо милиард в чипове, а? Как ви се струва? :D

Струва ми се, че хем Матушката си плаща като поп за всичката контрабанда, хем дава територии на Китай :) Нищо друго иначе, става това което "соросоидите" говорим отдавна, Русия ще стане васал на Китай и баш за едни китайски интереси към руски територии се говореше също.

Винаги с удоволствие чета, как представяте всяка загуба за победа, но и много ме радва, защото когато някой ден Путьо си изтегли орките и върне окупираните територии на Украйна, ще обяви, че е изтребил нацистите, следователно специалната операция завършва успешно, а вие ще празнувате тази велика победа над фашизма. 

преди 18 минути, ivottoshev написа:

(Не) разбирам, че любимото ти занимание е въртиш 5-6 едни и същи коментара всеки ден (надявам се да си ги имаш записани, а да не трябва да ги пишеш ръчно всеки път), но на мен не ми е интересно да правя същото. А, ако не помниш, че съм ти отговорил на това, имам още по-малък интерес да си губя времето с мозъчно увредени.

Старо видео на един танк отговаря колко гори Т-90- 46 секунди:

https://twitter.com/PaulJawin/status/1659853737756704769?s=20

И едно мнение с което ще се съгласят всички соц-носталгици :

Fwg99_YWIA0h0-c?format=jpg&name=900x900

Когато бях пионер, ми разказваха колко добре ще живея след 40 години. Сега, след 40 години ми рязказват, колко добре съм живял като съм бил пионер.

Change my mind!

преди 33 минути, N1K17Y написа:

А, ако не помниш, че съм ти отговорил на това, имам още по-малък интерес да си губя времето с мозъчно увредени.

Отговорът ти най-вероятно е бил отричане на очевадното.

Раздаването на онези сникерсчета сигурно е било хуманитарна подкрепа за гладуващите на площада, а не явна намеса във вътрешните работи на чужда суверенна държава, а пък онзи телефонен разговор някак си не се е състоял и в него висши краварски политици не са обсъждали кого да сложат за шеф-диригент на Украйна, а най са ми обсъждали живота на дивите мравки, мила моя майно льо :no-no:

"Кой каквото прави, на себе си го прави!" 

Патрушев: Радиоактивен облак от боеприпасите с обеднен уран, доставени от Запада на Украйна, се е насочил към Европа

Наглост до крайност:

Патрушев припомни, че САЩ не са се извинили на Япония за атомните бомбардировки над Хирошима и Нагасаки. "И те няма да се извинят за това, което са направили, защото внушават на японците, че именно Съветският съюз, а не САЩ, е използвал атомно оръжие срещу тях", каза той.

преди 43 минути, N1K17Y написа:

(Не) разбирам, че любимото ти занимание е въртиш 5-6 едни и същи коментара всеки ден (надявам се да си ги имаш записани, а да не трябва да ги пишеш ръчно всеки път)

НИКОГА не съм пускал тези "5-6 коментара" освен ако не са били в отговор на едни и същи 5-6 опорки. Странно как забелязваш само моите еднакви коментари, но не забелязваш еднаквите опорки в чийто отговор са те :)

преди 6 минути, vpvelev написа:

Патрушев: Радиоактивен облак от боеприпасите с обеднен уран, доставени от Запада на Украйна, се е насочил към Европа

Наглост до крайност:

Патрушев припомни, че САЩ не са се извинили на Япония за атомните бомбардировки над Хирошима и Нагасаки. "И те няма да се извинят за това, което са направили, защото внушават на японците, че именно Съветският съюз, а не САЩ, е използвал атомно оръжие срещу тях", каза той.

Пили йодните хапчета вече?

Само да знаеш че се пият дълго време че да се натрупа достатъчно количество в житовидната жлеза. Ако не си започнал -време е

Природният уран се състои основно от уран-238 и 0.72% уран-235. Това са изотопи.

И двата са радиоактивни, но 235 е много по-радиоактивен от 238.

235 се концентрира в 238 за енергийни цели, като за АЕЦ е в 5-10%, а за ядрени оръжия 235 може да е 90% или повече.

Химическата вредност/отровност на разпрашения обеднен уран е хиляди пъти по-голяма от радиационната.

преди 15 минути, kosyo написа:

Пили йодните хапчета вече?

Това се пие когато има радиактивно замърсяване с йод - 131. Както при Чернобил. Другият основен замърсител оттам беше стронций - 90.  Боеприпасите с обеднен уран не са такива. При тях той се ползва вместо волфрам за много твърда бронебойна част

Та чрез нормалния йод се  пренасища организъма и излишъците, вкл радиоактивни се изпикават. За да има смисъл това се прави преди последваща доза с радиоактивния изотоп.

преди 22 минути, Филипов написа:

Това се пие когато има радиактивно замърсяване с йод - 131. Както при Чернобил. Другият основен замърсител оттам беше стронций - 90.  Боеприпасите с обеднен уран не са такива. При тях той се ползва вместо волфрам за много твърда бронебойна част

Та чрез нормалния йод се  пренасища организъма и излишъците, вкл радиоактивни се изпикават. За да има смисъл това се прави преди последваща доза с радиоактивния изотоп.

Така де трябва да се пие нещо щото идва радиацията...че питам аз вие какво пиете по въпроса?

преди 34 минути, rado_svet написа:

Природният уран се състои основно от уран-238 и 0.72% уран-235. Това са изотопи.

И двата са радиоактивни, но 235 е много по-радиоактивен от 238.

235 се концентрира в 238 за енергийни цели, като за АЕЦ е в 5-10%, а за ядрени оръжия 235 може да е 90% или повече.

Химическата вредност/отровност на разпрашения обеднен уран е хиляди пъти по-голяма от радиационната.

Гледам и ти си компетентен, кажи какво пиеш за да се предпазиш ,на мен първолака?

преди 2 часа, vpvelev написа:

Не са. Колкото и да ти е странно.

Чети ако не те е срам

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Черкезки_геноцид

преди 1 час, vpvelev написа:

Наглост до крайност:

Споко, източна европа сме калени.

Ама ти ако се притесняваш винаги може са отодеш в някоя сигурна държава от БРИКС. Като Бразилия или ЮАР.

преди 1 час, vpvelev написа:

Наглост до крайност:

А извънземните след облака ли идват бабо :giggle1: Новини за комунистки

Язък , няма да можем да ви бъзикаме повече по темата.. Бахмут в паднал. Малко повече от 1 година след първата атака срещу него. Ще си сипя 1 бутилка от най-хубавия йод:

преди 2 часа, N1K17Y написа:

(Не) разбирам, че любимото ти занимание е въртиш 5-6 едни и същи коментара всеки ден (надявам се да си ги имаш записани, а да не трябва да ги пишеш ръчно всеки път), но на мен не ми е интересно да правя същото. А, ако не помниш, че съм ти отговорил на това, имам още по-малък интерес да си губя времето с мозъчно увредени.

Временно ми е блок лигавото клоунче, но твоят отговор е в десятката.

преди 3 часа, Coco1 написа:

неграмотен-платен-трол 

Защо ми дават пари?   На теб защо не дават?  И докога ще се моташ с този 7-ми клас?  

преди 8 часа, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Така е, и това е вярно, няма да споря с теб и без това е невъзможно, а и ако го направя нямам никакъв шанс, със телевизор по-ще се разба отколкото с теб. Всички сме съгласни, че си мишка.

Няма нужда да ти го доказваме, ти го показваш.

Това няма да коментирам...

Всеки има право на лично мнение за друг...

Но когато го изкаже, трябва да може и да го обоснове, така както го правя аз...

"Всички" се употребява само от тотално неадекватни хора като някакъв довод...

И обясних вече, не участвам в спорове...

Череши вече има и се продават, малко са скъпички но щом ги споменаваш значи ти се похапват.

Скъпи, скъпи, колко да са скъпи...

В момента тук вървят между 13 и 18 лв/ кг....

Оня ден купих за бабата...

Като ми се доядат, ще те информирам....

Но... мотелите наистина са скъпи явно и затова някои хора пестят от командировъчни и спят по кабинките си...

Какви въпроси? :ohmy: Като започнем да ти отговаряме на въпросите, които нямат нищо общо със темата се получава това отгоре.

Темата е за войната в Украйна, тези коментари които пишеш нямат нищо общо със темата!

Да ги потретя ли?

И как разбра, че не са по темата, след като не знаеш отговорите им?

Проблемът е, че никой никога не ми е отговарял на нито един въпрос...

Което пък изобщо не ме учудва...

Все пак се изисква наличие на някакви знания или най-малкото съобразителност как бързо да попълниш липсата им...

Как си представяш "коментар" по темата...

Давай, обясни и да започнем да я коментираме, а не да "коментираме"...

Правила на форума.

Ако смяташ, че с нещо съм ги нарушил, имаш правото да го посочиш на администрацията...

И понеже си падате по клипчета...

Ето ти едно, давам го от момента който засяга конкретно войната...

Някъде из него ще откриеш отговора на първият ми въпрос към вас...

Ако английския те затруднява, то винаги има опция за автоматично генерирани преведени субтитри...

Ще разбереш и защо едва след 2008-а започват да се появяват критични материали за Путин на Запад...

Иначе целият разговор е много интересен за тези, които искат да се образоват, а не да спорят...

Е, ще коментираме ли?

Или ще коментираме кой какъв е...

преди 3 часа, N1K17Y написа:

Струва ми се, че хем Матушката си плаща като поп за всичката контрабанда, хем дава територии на Китай

И кои територии са дадени на Китай?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.