Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 8 часа, Митко Вълчев написа:

Прочете ли, че САЩ се объркали и пратили за три милиарда по малко оръжие, пък сега ще наваксват с още за тази сума. 

Чел ли си как се появява безпилотната/дронова промишленост на Иран ?
САЩ постоянно им пращали шпионски дронове (в небето, не по пощата)
и онези си посваляли от време на време по някой
и си го копирали и доработвали ... и вече са износител ... с асортимент ...
Купища пленени или захвърлени "Джавелини" и други оръжия показват в ДНР и ЛНР, стреляли и нестреляли, заедно с ракетата вътре.
Гледах клип на руски блогър с тест на "Джавелин" ...

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 32 минути, attj написа:

Проблемите сега тръгнаха от бандеровците с идеите им за украинизация - така се разрушава държавата им.  Каквото и друго да ти се привижда

Лъжкиня.

Проблемите започнаха когато Рашистан нападна Украйна март 2014 г  .

Никога преди това не са поставяни никакви етнически условия или е ималопроблеми за рускоопределящите се.

:hush:

преди 40 минути, parmobil написа:

Вчера се питахме за руски земи и колониалисти. Сибир е по-голям по площ от Канада!!!  Ето ти да видиш населението на Сибир. Руснаци ли ги наричаш?

За съжаление рашистите са хванали в доста здрава хватка малцинствата.

Предполагам все някога самите те да се запитат... защо буряти,якути и всякакви други малцинства са най пострадали в  украинската месорубка ? Защо не пращат почти никой от Москва  и големите градове в пъкъла на боя  ?

Защо малцинствата подсигуряват основната мобилзиационна готовност ?

После може да се запитат - а защо природните им богатства с които могат да живеят като шейхове са безскрупулно ограбвани от мафиотската рашистка путлювистка престъпна група ?

Защо трябва да хранят такива изцяло дотационни региони като Чечня, Дагестан и др които са като пиявици към руския бюджет, който ги финансира безвъзмездно с над 80-90%  ???

И ако си отговорят на тези въпроси, на режима наПутлю ще стане мнооого напечено...  :) 

преди 39 минути, attj написа:

Не си обективен.  Проблемите сега тръгнаха от бандеровците с идеите им за украинизация - така се разрушава държавата им.  Каквото и друго да ти се привижда.  И си оправи речника -защото с простаци не комуникирам.  Ниско е подобно ниво. 

Проблемите тръгнаха когато руснаците направиха провокации на Майдана и когато вкараха войска в Украйна. Само и единствено тогава. Не се дръж като простак и ще си оправя речника. Обещавам.

преди 2 минути, Недко написа:

Чел ли си как се появява безпилотната/дронова промишленост на Иран ?
САЩ постоянно им пращали шпионски дронове (в небето, не по пощата)
и онези си посваляли от време на време по някой
и си го копирали и доработвали ... и вече са износител ... с асортимент ...
Купища пленени или захвърлени "Джавелини" и други оръжия показват в ДНР и ЛНР, стреляли и нестреляли, заедно с ракетата вътре.
Гледах клип на руски блогър с тест на "Джавелин" ...

Да бе, в САЩ треперят от страх Иран да не ги нападне. Иначе големи майтапи пускате, признавам ви го.

преди 5 минути, Митко Вълчев написа:

Проблемите тръгнаха когато руснаците направиха провокации на Майдана и когато вкараха войска в Украйна. Само и единствено тогава. Не се дръж като простак и ще си оправя речника. Обещавам.

Да,да припомня че даже се награждават с медали, на които  е нанесена дата 20 февруари 2014 г. като начало на операциите .

Не когато нахлуха и анексираха Крим /малко по късно/  а точно датата  когато беркутовците разстрелваха хора на Майдана - 20 февруари .

По подробно тук :

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 43 минути, vpvelev написа:

Нямаше така ехидно да питаш, ако руснаците бяха постъпили като американците. Както американците избиха индианците, трябваше ли и руснаците да избият коренното сибирско население, за да не задаваш такива тъпи въпроси сега.

Това американци ли са?

r9sCDwK.jpg

Ами те са си избивали на воля, просто сред великите руски интелектуалци и хуманисти не се е намерил някой да го постави на въпрос или да го опише в някой шедьовър на руската литература.

преди 36 минути, glen написа:

Не знам,питай Миро,той е бил в Коми и никога не лъже!

а ти никога не си биил в русия и знаеш всичко:D

преди 9 минути, miro20 написа:

За съжаление рашистите са хванали в доста здрава хватка малцинствата.

Един вече изпратих да обясни на хората защо не са руснаци. Ако искаш може и да му правиш компания? Ти може да питаш защо малцинства като вас все още са в Руската федерация? И на двама Ви ще се зарадват. Много ви е грешна представата, че многото етноси в Руската федерация са техен недостатък.

току-що, maxthon написа:

Ти може да питаш защо малцинства като вас все още са в Руската федерация?

ко ?

преди 46 минути, Недко написа:

На кой му пука ... 
Почти няма такава сума, която да не може да се "усвои"
и (почти) няма такова оръжие, което не може да се препродаде ...
...................................
Тука още един продажник ги разправя едни ... 
Че и тръгнал по России ... сигурно пълни стадиони ...
Не знам ... обаче си е далавера ... американец експерт да тръгне из РФ 
и да им свири на "тънката струна" ... 

Доста добре ги усвояват украинците, не ли? Втората армия в света, дето щеше да мачка цяло НАТО прави отрицателно настъпление.

преди 4 минути, maxthon написа:

Един вече изпратих да обясни на хората защо не са руснаци. Ако искаш може и да му правиш компания? Ти може да питаш защо малцинства като вас все още са в Руската федерация? И на двама Ви ще се зарадват.

то като гледам ТИ си малцинството - защото даваме оръжия на Украйна , а не на Русия, на тях дава само Иран - явно там само са мнозинство такива като теб

преди 45 минути, glen написа:

Това Българи ли са?

149573334329558.jpg

Те коренното население на коя част от България са, дето сме го поробили? Щото ако не са така, примера ти не важи.

преди 47 минути, maxthon написа:

Това, че тук не знаем (специално в твое лице), че нарушаваш нормативен акт като правиш абсолютно същото, не означава, че на друго място като го правят и е странно. Извинявай, но странното е тук, че не го правим защото много хора не го знаят изобщо, че съществува като хипотеза.  Хубаво, казваш някой е псувал властта в случая, който си пуснал. Е хайде не си измисляй нещо, което не го пише никъде.

Странно е, че дори в Русия досега не са правени тези неща, но явно войната нормализира и подобрява обществените порядки при тях. Руски Мир в цялата му прелест.

преди 4 минути, Митко Вълчев написа:

Странно е, че дори в Русия досега не са правени тези неща, но явно войната нормализира и подобрява обществените порядки при тях.

Днес имаш странно чувство на информираност без да си прочел никъде за нещата, които твърдиш. И не бързай да ме пращаш да търся нещо. Не са мои твърдения това, че да трябва да показвам защо е така.

преди 50 минути, Митко Вълчев написа:

Започваш сам да си вярваш, ти никога не си говорил пред студенти, нито имаш някакви публикации в сериозни издания, нито научна степен. Нищо което да оправдае поне една десета от смешните ти безпочвени претенции. Но в хипотетичен такъв спор пред публика, ще се заложат три условия. Говорещия да не обяснява за себе си колко е велик, гениален и по презумпция водещ, а не участник в спора.  Да не обижда, провокира и дава квалификации за опонента. Да говори само по зададената тема . Представяш ли си го, или няма да посмееш да отвориш уста или ще бъдеш елиминиран в първите пет минути. Ако случайно си обучавал студенти някога искрено ги съжалявам, имал съм само един преподавател на който се налагаше да му наизустявам лекциите и това ми се получаваше толкова трудно.

Нали ти казах как да започваш всеки свой пост и как да го завършваш...

Така поне в началото и в края му ще има някакъв смисъл...

А и ще покаже, че спазваш принципа от афоризма ти...

А казах ли, че не разбираш, какво четеш?

Кога съм казвал, че имам научна степен (това са доктор или професор, там където аз съм учил) ?

Ако студентски вестник се брои за "сериозно издание", то може да се каже, че съм имал публикация...

И не, не съм преподавал, не е по силите ми да съм даскал...

Прекалено голяма е нетърпимостта ми към посредствените и не бих имал нужното търпение да се опитам да ги насърча да надскочат природата си... 

И нямам други претенции, освен тази, че си пълен невежа...

Това, което ти казах, че ще организирам като наша среща, не се нарича спор, а дебат...

Спора е в кръчмата или на пейката пред блока...

Спор не ми е интересен...

Не съм участвал в дебат от близо 20-ет години...

Но преди това съм участвал минимум в два дебата на година в продължение на 6 години...

В някои лично, в други като част от екип, някои съм печелил, други съм губил...

Дебатите се водят по строго определени правила - кратко представяне на биографията на участниците от т.н. модератор/и, после всеки от участниците прави изложение на тезата, която ще се опита да защити в рамките на 15-30 мин., след което модераторът/те започват да задават въпроси към всеки участник по отделно върху основната му теза, а опонента получава право на свой кратък отговор, дебата завършва отново с финално изложение от всеки участник...

Накрая публиката гласува кой по-добре е защитил тезата си...

Ако решиш, то можем да прескочим биографичните данни, нямам нужда от летящ старт...

Ако решиш, че искаш да бъдат четени биографичните данни, то имай предвид, че трябва да ги подкрепиш предварително със съответната документация...

Това е единствения вариант при който не бих загубил времето си за личен разговор с теб...

Тази наша среща ще бъде документирана на видеозапис, а ще проуча и възможността да бъде излъчена на живо онлайн...

Но дори да не се получи "живото предаване", то последствие немонтираният запис ще бъде качен в мрежата и тук ще бъде пуснат линк към него...

Това ще бъде един вид "про боно" от моя страна към младите, било ученици или студенти...

Да разберат, какви не бива да стават и какво може да им се случи, ако станат...

Наизустяването не е метод за научаване, още по-малко за разбиране...

И ти си живото доказателство за това...

И какадуто наизустява - "Аз съм тъпа птица"...

Навит?

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

Китай после ще предложи да изкупи пристанището, а как мислиш това после не е ли само въпрос на време, а не на вероятност. "Но дали руснаците ще се справят е вече друг въпрос " преведено от лалализма ти означава, "руснаците няма да се справят и бързо губят влияние в тези райони, но пак извъртях нещата и представих филма за шведски, въпреки  че и на двамата ни е ясно, че изплъзването е единствената ми сила ", Все повече се приема за даденост, че Китай рано или късно ще предяви претенции за бившите си територии в далечния Изток,аз съм убеден че си срещал такива твърдения и за европейските територии с купени от китайците пристанища? Вечното бягане по тъча, загуби толкова часове предимно да твърдиш, че си гениален и да ме се заяждаш и да пробваш да ме уязвиш.

И кой сега бяга по тъча?

Кой твърдеше, че "митото е по-важно от собствеността"?

И трябваше да прочетеш моето мнение, за да се преобърнеш на 180 градуса...

Наистина смяташ, че изхода от септичната яма, в която сам си се напъхал е на дъното й и продължаваш да се гмуркаш в опит да го откриеш...

Па знам ли, може да си вярваш, че си открил "пещерата на Аладин" и се къпеш в скъпоценности...

Цитирах ти три имена, които коментират инвазията на Китай по европейските пристанища и какво означава тя...

И ти казвам за пореден път, че и за врачка не ставаш...

"Все повече се приема за даденост, че ще..." - ето това е лаладжийство...

Но то при теб друго няма и как да има...

А аз направих обосновано предположение, въз основа на прочетеното в кратката статийка, която ти сам предложи...

Усукване, общи приказки наизустени от нета , преобръщане на 180 градуса, само и само да си повярваш, че можеш да заблудиш някой, че си нещо различно от това, което си в действителност - тотално необразован...

Китай няма никакъв интерес да "присвоява" земи, освен донякъде Тайван...

Никога китайците не биха допуснали грешката да се конфронтират с Русия...

Техният стил е съвсем, съвсем различен...

И са достатъчно търпеливи, за да получат това, което искат...

Не съм гениален, просто съм получил достатъчно добро образование...

Сравнено с един гений аз съм идиот, но да, сравнено с теб, мога да мина за "гений"...

Разликата между нас двамата е, че аз осъзнавам какво съм и какво не съм, а ти си вярваш, че изглеждаш като нещо, което ти се иска да бъдеш, а дори не осъзнаваш, какво си в действителност...

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

Не можа да напишеш един единствен пост по същество, който да доказва. 1. Че агресията на Русия е справедлива и оправдана. 2. Че Русия е пример за подражание в която и да е област. 3. Че тази война, ще донесе нещо добро на руснаците. Тоест дори извън категориите добро и зло , Путин е направил мъдър геостратегически ход в полза за страната си. Нямало статия пишеща критика към Путин.

1. Няма агресия, която да бъде "справедлива и оправдана" от морална гледна точка...

Друг е въпроса, че трябва да могат да се посочат причините за тази агресия, което не е "оправдаване", нито "обвиняване"...

2. Няма как да знам, кой, какви примери за подражание си избира, в която и да е област...

Лично аз не съм привърженик на подражаването и никога на нищо не съм подражавал....

На няколко пъти съм казвал, че аз лично не одобрявам нито политическата, нито икономическата обстановка в Русия...

Но... това е без значение за "дискутираната" тук тема...

3. Путин направи единственият му останал геополитически ход за запазване цялостта на страната си и собственото си политическо оцеляване, при това, типично по руски реагирайки на вече  случващи се събития....

Но... може да не имал възможност по-рано, няма как да знам това...

4. Годината 2008-а не е подбрана случайно...

Ако имаше поне бегла представа за случващото се по света, то би трЕбЕло да усетиш уловката...

"Рашизъм" е "остроумен" пропаганден ход, използващ англ. наименование на Русия и втълпяващо асоциации с фашизъм...

Безкрайно елементарно, но то си е и предназначено за елементарни хора...

На български би трябвало да бъде "росизъм", но изчезва цялата "харизма"...

Образован и уважаващ менталната си хигиена човек, никога не би ползвал подобна дума...

Но... елементарните индивиди са очаровани от нея и постоянно я ползват, смятайки, че така стават "оригинални", докато всъщност доказват, че са "оригинални" само с пълната си посредственост, придобита по всички възможни начини, както би казал Йосариан...

преди 2 часа, Митко Вълчев написа:

Обърна на чалга, това на какво е признак?

Че водя "разговор" с натурална, неподправена "чалга"...

преди 2 часа, Митко Вълчев написа:

А тези писи пис, да не е кодирана молба за мир? Няма шанс.

Както за пореден път ще кажа, четенето не означава разбиране...

Единствено си прав, че няма шанс за "мир"...

Не за друго, а защото няма война...

Все едно да кажа, че "воювам", когато си играя с паленце, карайки го да гони опашката си ...

Хайде пробвай пак, какво означава...

И пак нищо по въпросите...

Ти си на ход, копикити...

преди 1 час, parmobil написа:

Посочих, че руснаците са най големите колонизатори и никой не може да го оспори.

Ти в ред ли си? Или пробваш - "крадеца вика дръжте крадеца".

Най-големите колонизатори са Англия, Испания, Франция, Холандия, Португалия. И то с колонии на хиляди километри от техните земи. Ако приемем че Сибир е колония на Русия то те си граничат. И няма сведения руснаците да са превзели насилствено Сибир и да са избили местното население.

Явно изпълняваш задача да клеветиш за всичко Русия и руснаците. Дори и да е очевадно че не е истина все някой може да се хване. Особено младите. И така да намразят руснаците и Русия. От лъжите които сипеш по неин адрес.

преди 6 минути, maxthon написа:

Днес имаш странно чувство на информираност без да си прочел никъде за нещата, които твърдиш. И не бързай да ме пращаш да търся нещо. Не са мои твърдения това, че да трябва да показвам защо е така.

Твои твърдения са, че това е нормално и го има другаде. Аз твърдя, че в нормалния свят не съдят хора затова. Иначе благодаря за информацията за законовото положение в България, да знам че да клепя ми е задължение.

преди 28 минути, Митко Вълчев написа:

Проблемите тръгнаха когато руснаците направиха провокации на Майдана и когато вкараха войска в Украйна. 

Не могат да излъжат Турция   -    "Няма да наложим санкции на Русия, както направи Западът. Ние не сме обвързани със санкциите на Запада", каза Ердоган пред  Си Ен Ен. "Ние сме силна държава и имаме положителни отношения с Русия".

преди 8 минути, Митко Вълчев написа:

Странно е, че дори в Русия досега не са правени тези неща, но явно войната нормализира и подобрява обществените порядки при тях. Руски Мир в цялата му прелест.

току-що, Митко Вълчев написа:

Твои твърдения са, че това е нормално и го има другаде. Аз твърдя, че в нормалния свят не съдят хора затова. Иначе благодаря за информацията за законовото положение в България, да знам че да клепя ми е задължение.

Човече, имаш ли представа за порядките на Запад?

Нъл уж техните ценности са и твои...

И нещо, което пропускаш явно - води се война, а по време на война влизат в сила съвсем други "порядки"...

Пробвай да се изправиш на Майдана днес и да започнеш да критикуваш действията на украинските власти...

Успех...

Дали е истина - Финансирането на Майдана било успешна  операция на ЦРУ,   също като взривяването на Северен поток   - те обаче съвсем не са предвидили Китай и Индия да са печеливши... А така е реално.         Язък за пострадалите 500 000 души в Украйна!

преди 8 часа, Богатир написа:

Италиански бронетранспортьори на жп гара Добрич..

Искат да ни вкарат във войната, нашите политици-шунди!

347805944_1423560405094045_4021667734923

десетки други предоставиха и предоставят далеч по огромна помощ и не са въвлечени във войната.

Защо такива безтопкови страхливи мухльовци като вас , плямпат такива глупости ? ?

преди 15 минути, andiay написа:

Човече, имаш ли представа за порядките на Запад?

Нъл уж техните ценности са и твои...

И нещо, което пропускаш явно - води се война, а по време на война влизат в сила съвсем други "порядки"...

Пробвай да се изправиш на Майдана днес и да започнеш да критикуваш действията на украинските власти...

Успех...

Човече , някой казвал ли ти е че при воденето на спор или дебат което са синоними, нормалното е да правиш твърдения и да ги обосноваваш. Не само да задаваш въпроси , обиждаш опонента и обясняваш какъв гений си. Кога ще минеш нивото в което дебата е само заяждане с опонента, показващо нисък интелект и неувереност. Чакам да звъннеш да чуя накрая нещо конкретно от тебе.

преди 28 минути, Митко Вълчев написа:

Твои твърдения са, че това е нормално и го има другаде. Аз твърдя, че в нормалния свят не съдят хора затова. Иначе благодаря за информацията за законовото положение в България, да знам че да клепя ми е задължение

Имах в предвид конкретно за това, което те цитирах. Казвам, че е нормално и го има застъпено в законодателствата навсякъде. Не е нормалното, че тук не се случва. А не, че там в Русия се случва след като е застъпено като законодателство почти навсякъде. Там то се спазва, за разлика от тук. Ето това не е нормалното.

преди 5 минути, miro20 написа:

десетки други предоставиха и предоставят далеч по огромна помощ и не са въвлечени във войната.

Всъщност това тук не е помощ за Украйна. Но всеки трябва да скача като ужилен по негов си начин. Ешалонът ще бъде разтоварен малко след гара Добрич за да отиде на полигона в Шабла.

преди 3 минути, miro20 написа:

не са въвлечени във войната

Въвлечени са на страната на бандеровците.  Не са въвлечени неутралните държави.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.