Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 53 минути, bigiadri написа:

Какво може да каже онази самодоволна трътка за нашите Кирил и Методи ?

E виждам, че си прочел какво е казала и задаваш тъпи въпроси какво може да е казала. Има само един начин да разбереш.

преди 46 минути, bigiadri написа:

Приберете  си фашистките  войски в руската кочина  от Украйна и хората ще се върнат ,въпреки че е с разрушена и съсипана инфраструктура и домове на невинни цивилни граждани.

Нещо към неправилното място се обръщаш ми се струва. Иначе си прав, че някоя войска трябва да се прибере. Даже са две. Много си се загрижил само за украинските цивилни граждани. Питай властите в Киев защо продължават да причиняват това на тях.

преди 58 минути, Митко Вълчев написа:

Ходи ти питай баща ми , що ме е направил умен и красив.

Няма нужда да го питам. Ти сам се издаваш....

преди 47 минути, Митко Вълчев написа:

Абе вата. Ходи ти питай баща ми , що ме е направил умен и красив. Плащам ти пътните и командировачните. Иначе е гадно когато ти казват какъв си, не е като да пишете либерасти и еврогейове на радикално хетеросексуални мъже и да си вярвате, че сте много интересни.

Това са двата свята - на хетеро бяла Европа, която уж била черна, безполова и ядаща щурци, и на консервативната-традиционна Русия, в която гейовете парадират с близостта си с Путин.

1200x628-Ep-212-1-TINY.jpg

heighten_1000_q90_510932_1c7ee19569.jpeg

преди 1 час, attj написа:

Кокич, пак не знаеш тези думички какво означават. Пък все ги преповтаряш.   Вземи хвани баба си -питай  я да те научи.    Или ще чакаш заедно с умните от САЩ да получите  житейски урок, че невинаги всичко се купува с пари.  Бандеровците не ги мисля -тяхната русофобия е хронична и после сами са си виновни.  Не е ясно в какво се състои вината на местното руско население в югоизточна Украйна.  Вероятно са виновни, защото не желаят да бъдат украинизирани и да отиват в НАТО!?  Виждаш сега НАТО как се напъва -за да се разширява.Точно затова се водят военни действия в Украйна.  Изглежда Доналд Тръмп е прав за много неща.  Обаче  Кокич нищо не разбира от такива работи.  Тичай при баба си...Тя да не е комсомолокомуноидна комунистка?   Едно време повечето са били такива.

ГРУ ти идва на гости бабо, щото си мекере 

преди 24 минути, maxthon написа:

E виждам, че си прочел какво е казала и задаваш тъпи въпроси какво може да е казала. Има само един начин да разбереш.

Нещо към неправилното място се обръщаш ми се струва. Иначе си прав, че някоя войска трябва да се прибере. Даже са две. Много си се загрижил само за украинските цивилни граждани. Питай властите в Киев защо продължават да причиняват това на тях.

Няма нужда да го питам. Ти сам се издаваш....

Благодаря, щом го признаваш , ще бъда деликатен и няма да пиша ти какъв издаваш, че си.

преди 1 час, bigiadri написа:

Не може военнопрестъпници и убийца да са ни братя!

Може  както виждаш.  Предшествениците на хохлите и на москалите са проливали кръвта си за освобождението на България.   А сега превърнаха държавата си в арена на сражения за и против  разширяването на НАТО.     Майданът е субсидиран от САЩ заради същата идея - под маска на борба за американска демокрация.   Признават си.    

Амиииии, сигурен ли си? Я виж тук:

329577662_535607278683818_8974449122277626282_n.jpg.bf74751a9c3d7a9a32d54d3e48827cd2.jpg

Ето ти още. Можеш ли да познаеш кой паметник от коя част на Европа е?

319493765_5975207412511082_2773789264040653438_n.thumb.jpg.bee73616d318dbe3cb1b7fb2e459ceb4.jpg

преди 26 минути, kaldata1 написа:

Това са двата свята - на хетеро бяла Европа, която уж била черна, безполова и ядаща щурци, и на консервативната-традиционна Русия, в която гейовете парадират с близостта си с Путин.

преди 9 минути, Coco1 написа:

ГРУ ти идва на гости бабо, щото си мекере 

Елбруса ли пак ти е блокирал -та все нещо ти пречи да питаш и да учиш?

преди 1 минута, attj написа:

Може  както виждаш.  Предшествениците на хохлите и на москалите са проливали кръвта си за освобождението на България.   А сега превърнаха държавата си в арена на сражения за и против  разширяването на НАТО.     Майданът е субсидиран от САЩ заради същата идея - под маска на борба за американска демокрация.   Признават си.    

Мейдана е плод на искането за светло бъдеще на украинците и продажните проруски политици в Украйна. Като те изберат за президент с обещанието да присъединиш държавата в ЕС и после се отметнеш се случват такива неща.

преди 2 минути, attj написа:

Елбруса ли пак ти е блокирал -та все нещо ти пречи да питаш и да учиш?

Платен-руски-трол защо те призведоха дефектен

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

Благодаря, щом го признаваш , ще бъда деликатен и няма да пиша ти какъв издаваш, че си.

Деликатност от теб има още от първия ти пост в тази тема. Затова си един от малкото, на който му дадоха почивка от това да ни споделя всеки ден колко деликатност блика от Вашата височайша персона. Та няма нужда да показваш нещо, което при теб липсва.

преди 33 минути, kaldata1 написа:

1200x628-Ep-212-1-TINY.jpg

heighten_1000_q90_510932_1c7ee19569.jpeg

Филип Киркоров е роден във Варна през 1966 година - какво са Ви излъгали за него?  Майка му е погребана в София, той има много познати и приятели в България. Преди често посещаваше страната ни.  Сега неговата Родина била вражеска страна спрямо Русия.  Заради НАТО.

преди 10 минути, BANKATA написа:

Мейдана е плод на искането за светло бъдеще на украинците и продажните проруски политици в Украйна. Като те изберат за президент с обещанието да присъединиш държавата в ЕС и после се отметнеш се случват такива неща.

Като обещаеш автономия, гласуваш за нея в парламента си и след това се отмяташ пак се случват същите неща. Като цяло хората не обичат когато някой е слънчоглед партия.

току-що, attj написа:

Филип Киркоров е роден във Варна през 1966 година - какво са Ви излъгали за него?  Майка му е погребана в София, той има много познати и приятели в България. Преди често посещаваше страната ни.  Сега неговата Родина била вражеска страна спрямо Русия.  Заради НАТО.

Отиде в Русия и стана гей. 

преди 4 минути, BANKATA написа:

Отиде в Русия и стана гей. 

Той си е с руски произход.   Майка му е рускиня, а баща му е арменец.  По времето на СССР са се събрали в НРБ във Варна.  С възрастта Филип  явно започва и себе си да изненадва   https://lupa.bg/news/arestuvat-kirkorov-za-gei-propaganda-na-koncert_232838news.html

преди 20 минути, maxthon написа:

Като обещаеш автономия, гласуваш за нея в парламента си и след това се отмяташ пак се случват същите неща. Като цяло хората не обичат когато някой е слънчоглед партия.

Я кажи коя година го гласуваха това в парламента на Украйна? Колко длед мейдана.

Я сподели и с какво беше обвързано това гласъване?

Това гласуване го споменаваш като оправдание,а това изобщо не е така.

преди 10 часа, andiay написа:

Колкото повече е функционално неграмотен някой, толкова повече се старае да го компенсира с арогантност и токова по-чест настъпва мотиката...

Да се спрем първо на това ти "размишление"...

Закона не забранява да твърдиш, че си Наполеон, освен ако не поведеш армия от свои поклонници...

Никой нимой та спре да си вярваш, че си Наполеон...

Да, не е прието, но ако само си говориш, освен смях, нищо друго нема да последва...

Същото е и с "моралния коректив" - всеки може да претендира, че е морален коректив за другите, но нормалните хора не го правят и затова не е прието да се предявяват такива претенции...

И всеки нормален човек го знае...

Обясних ти, кои психологически типажи го правят - психично болни, глупави (дебили и имбецили) и хора с маниакални авторитарни нагласи...

Ако не вярваш, направи консултация с психолог или психиатър...

Ти смяташ ли, че имаш право да предявиш претенция, че си морален коректив?

Всъщност, това няма значение, самият факт, че смяташ, че подобни претенции са допустими за предявяване, е достатъчно показателен...

Избери си коя от горните възможности се отнася за теб...

Или направи консултация поне с психолог...

Няма значение дали аз съм го писал или някой друг, науката психология го е казала отдавна...

Останалото е въпрос на знания и функционална грамотност...

При теб липсват и двете...

Не само по този въпрос...

Затова и настъпваш мотиката постоянно...

Не само по този въпрос...

Това, че ти си вярваш, че разбираш нещо, а не можеш да схванеш, какво ти се говори, не означава, че ти говорят глупости...

Тъй си по всеки един "спор" до сега...

Ми щот съм учил за "критик по гастрономия" бре Шушумитко, затуй са включвам...

Казах ти вече, на живо съм още по-директен, тук все пак има модериране с което трябва да се съобразявам...

И не обиждам, ти се опитваш да обиждаш...

Аз доказвам думите си, когато кажа нещо за някой...

На теб и речника ти е тролски, и поведението ти е тролско, и "знанията" са ти тролски...

Ако поне малко разбираше от "гастрономия", то щеше да знаеш, че тя включва всички предястия, ястия и десерти, та даже и подходящите напитки за тях...

Съвсем малка част от нея са чорбите, като част от предястията, където са и салатите...

Няма как да оцениш "руския готвач" дали готвел по същия начин като "някогашния немски готвач", понеже и на представа си нямаш от кулинария...

А аз това съм учил, да съпоставям "рецептите" на различните готвачи...

И няма нищо общо между двамата готвачи, освен, че не са от най-способните готвачи...

Шкембето е добро за едни, а курбана за други...

Да твърдиш, че щом ти се прехласваш по шкембето, а се гнусиш от курбана, значи имаш по-добър вкус от другите е равнозначно на онези три категории, които допускат, че всеки има право да обяви себе си за морален коректив...

Просто някои от почитателите на шкембето сте по-кресливи и предявявате повече претенции, неподплатени с нищо друго, освен с пропагандни лозунги, обиждате в пъти повече и лепите етикети на воля, нахвърляте се яростно към всеки с различно от вашето мнение и започвате директно с обидите...

Въз основа на какво?

Че това е днешният модерен "наратив"...

Тоя филм съм го играл някога и изпитвам нетърпимост към подобно поведение...

Затова и сте ми на мушката...

И то не всеки почитател на шкембето, а само такива "морални корективи" като теб...

Плюете комунизма, а се държите като типичните комунистически недоносчета...

Всеки от вас някога при комунизма е бил мишка, свила се в дупката, която са й дали...

Който от почитателите на курбана си е позволил да се опита да ме обиди е получил същото отношение от мен...

Викате им "ватенки" и "чугуни", но поне от вас имат повече разум...

Когато за първи път казах в темата, че в Русия има режим и че Путин не е цвете за мирисане, и другите "врачки" като теб прогнозираха, че всички почитатели на курбана ще ми се нахвърлят...

Казах, не ставате за врачки...

Нито един не ме е нарекъл от тях "соросоид", докато за вас съм "русороб", "комуне", "чугунн" и т.н....

А те биха имали повече право, защото стипендия от Сорос ми даде възможност да замина да уча...

Най-посредствените гастрономи сте тези, които неистово крещите, че "кой не хапва си шкембе - боклук е"...

Сега по-ясно ли ти става?

Съмнявам се...

От първият твой пост, който прочетох знаех, че си комплексиран, необразован и посредствен трол, без наченки на поне среден интелект...

Търсещ единствено и само скандала...

И ти го предложих...

И днес, все още съм на същото мнение...

За дебата поставих ясно условие...

Ти избираш място, на мен ми е безразлично...

Ти избираш датата, съобщаваш я и ще се съобразя...

Правилата по които се води един дебат ти ги писах вече, връщай се назад и чети, ако си ги забравил...

Темата е ясна -  Причините довели до тази война, както и възможните сценарии за приключването й...

С 500 кинта ква благотворителност ша прайш, но не ми пука...

Аз ще ги депозирам, а от теб искам това, което поисках от Асланчик - ако загубиш или се откажеш, то да пишеш всеки ден във форума, че си идиот и се гордееш с това, твоят депозит ще бъде клип, който ще направиш предварително, за да не се отметнеш от думите си като Асланчик...

Но... аз удовлетворявам твоите искания, обаче имах едно условие - клип как четеш на глас "Портокал с часовников механизъм" и кратко резюме последствие, какво си разбрал от книжлето...

Имай предвид, че съм чел почти всички рецензии за книгата или филма, при това не само български...

Ако се опиташ да мамиш преписвайки, ще те хвана...

Искам със свои думи...

Не подлежи на предоговаряне...

Книгата е малка, тази вечер я почнах, за да си я припомня и вече съм на средата...

Ей тука...

Та... офертата изтича утре в 10 часа, както обявих от начало...

Ти си на ход, копимаус...

Както вече отбелязах, колкото по голяма глупост пишеш, толкова повече думи използваш мислейки , че това ще те направи да изглеждаш умен в очите на някой.  "всеки може да претендира, че е морален коректив за другите, но нормалните хора не го правят и затова не е прието да се предявяват такива претенции..." точно, нормалните хора не го правят, пита се защо ТИ постоянно го правиш?             

"Казах ти вече, на живо съм още по-директен, тук все пак има модериране с което трябва да се съобразявам...

И не обиждам, ти се опитваш да обиждаш..."

На живо, ама само в публично предаване със заснемане, мишок. Колко такива имаш в живота? Нямаше час минавайки през града ми да обсъдим нещата на живо, но имаш време да губиш часове всяка седмица да се опиташ да се правиш на умен, което постоянно не ти се получава. И дори когато пишеш в темата си изключил опцията да се вижда, че си там, смелото ми на живо мишле.                             "Ми щот съм учил за "критик по гастрономия" бре Шушумитко, затуй са включвам...", ми като учи, не можа ли поне базовите понятия да разбереш? А пък аналогиите, които си използвал шкембе и курбан направо къртят. Някой не толкова умен би използвал борш и расолник, но ще карам с твоите, за да не затрудня това което смяташ за мозъчна дейност . Начи проблема, не е кой какво харесва, а че любителите на курбана опитват да го наложат, на хора които имат непоносимост към него. Това в конкретния случай е процес, който с времето се засили, особено след СВОто на сегашния главен курбанджия. Аналогиите между известния немски главен готвач и него, се правят от хора, не само учили кулинария но и успели да се справят с учението Хора с мнението на които другите се съобразяват и приемат. Учил бил да съпоставя рецептите на различните готвачи, но от учители знаещи да готвят само курбан, личи ти от километри, това не би се променило дори Сорос да те припознае.                          

"Ти избираш място, на мен ми е безразлично...

Ти избираш датата, съобщаваш я и ще се съобразя..." я, какво стана, отказа се ти да го организираш? Що така? Да не е щото си никой и никой не би те приел сериозно.       "С 500 кинта ква благотворителност ша прайш, но не ми пука..."? Освен, че си тотален комплексар и че  разбираш и приемаш идеята на благотворителността , колкото и политиката, с това твърдение друго не показваш. И 5 лева са благотворителност, "гений".                             "Но... аз удовлетворявам твоите искания, обаче имах едно условие - клип как четеш на глас "Портокал с часовников механизъм" и кратко резюме последствие, какво си разбрал от книжлето...", хей мишле, аз чета на живо и правя клип, за анонимна за мен противна ми личност? Не е ли по редно, ти да прочетеш на живо и да заснемем, една страница подборка от българските революционери, с мнението им за Русия. Една страница за "предимствата" на Русия пред Запада и една за братските им дела към нас, подбрани от мен, които преди да прочетеш ще обсъдим дали са верни и да докажа? Иначе, никой не държи да му обясниш всички книги които си прочел през живота, губейки си времето с тебе очаквахме да видим, че поне нещо си разбрал. Та страхливеца, продължавай да се излагаш. Ясен си на всички и на вата и на соросоиди.

преди 3 минути, BANKATA написа:

Я кажи коя година го гласуваха това в парламента на Украйна? Колко длед мейдана.

Преди или след няма никакво значение. Но пък го гласуваха тези, които се кълняха, че са различни от предишната слънчоглед партия....

преди 7 минути, BANKATA написа:

Я сподели и с какво беше обвързано това гласъване?

Това гласуване го споменаваш като оправдание,а това изобщо не е така.

САЩ въобще не се борят за разширяване на НАТО в Украйна и никак не се стремят към  това -така Ви лъжат.  Въвлякоха и ЕС.   Инвестираха над 150 милиарда единствено заради красивите очи на умните бандеровци.   Преди 9 години беше опит за омиротворяване    https://chr.bg/zhivot/v-rhovnata-rada-prie-zakon-za-avtonomiyata-na-iztochnite-oblasti/

преди 48 минути, maxthon написа:

Деликатност от теб има още от първия ти пост в тази тема. Затова си един от малкото, на който му дадоха почивка от това да ни споделя всеки ден колко деликатност блика от Вашата височайша персона. Та няма нужда да показваш нещо, което при теб липсва.

Три почивки досега. Цената да наричам нещата с истинските им имена си струва.

преди 3 минути, Митко Вълчев написа:

Три почивки досега. Цената да наричам нещата с истинските им имена си струва.

Странно как само при теб се получава този парадокс. Наричаш нещо с истински имена и получаваш забрана да го правиш.

преди 2 минути, maxthon написа:

Странно как само при теб се получава този парадокс. Наричаш нещо с истински имена и получаваш забрана да го правиш.

Дарба

преди 47 минути, Coco1 написа:

Защо се изненада бабо

Баба ти е изненадана от теб.  И тя не е очаквала да се извъдиш чак такъв Ленинец - пазител след 100 години на границите на Ленинская УССР.  Заради Елбруса ли е така?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.