Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 7 минути, maxthon написа:

Всяко едно нещо е разрешено до момента, в който се забрани. И както четеш хубаво руснаците ще го забранят. Това щеше да се случи по друг повод така или иначе. Сега имат повод заради няколко пишман тарикати да го направят и по-рано. Тук това нещо не само, че няма да се забрани, но ще се толерира и без да има причина на някой да си сменя пол.

П.С. Абе ти препоръчвам да го използваш само в много специални моменти и то пред родата. Не е добра идея да ти давам пример за това. Ще вземеш и да го попиташ.

Абе, кво пак бегаш по тъча. Всичката целокупна Вата във форума, открихте едно предимство на руското общество пред Запада, което е предимство само в обърканите ви и/или промити мозъци. И накрая доказано, такова предимство като осъзнат избор на обществото няма. НЯМА. Сега ще има забрана. Ви и предимствата и намерата ватнишки.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 49 минути, N1K17Y написа:

Да излезеш с плакат "Путин е убиец" е същото като да се обадиш на 112 и да дадеш фалшив сигнал :wors:

Мила моя майна... Нова серия на трагикомедията "СЪЩОТО Е!!!". 

Ти нали вярваш на Дойче Веле? Ето какво пишат там:

https://www.dw.com/bg/българия-кой-ще-определя-кои-новини-са-фалшиви/a-53655252

Цитат

Трябва да се знае, че и сега в НК има текст (чл.326), който прокуратурата се опитва да прилага срещу критични публикации, обявявани за фалшиви новини. Има и производства по чл. 326 – в последно време срещу лекари и експерти

Та какво казваше за това дали няма опити и тук да те затворят заради критични публикации? А, оказва се че имало и у нас, нали?

Ся ако ще търсиш под вола теле, може и да искаш и у нас да е конкретно за надпис "Путин е убиец" и то да е написано на същият формат лист и със същият цвят флумастер както в Русия, иначе няма да го признаеш за "същото", ама това са си само твои гърчове :getout:

преди 39 минути, Митко Вълчев написа:

Всичката целокупна Вата във форума, открихте едно предимство на руското общество пред Запада, което е предимство само в обърканите ви и/или промити мозъци.

Във форума вата няма. Освен ако не пожелаеш да обясниш в подробности защо има. Накрая може път да се окаже, че е в следствие на объркан мозък. Има специалисти по объркани мозъци и може би трябва да се обърнем към тях за консултация. Болница св. Наум те очаква с нетъпение.

П.С. И понеже не обърна внимание ще се наложи да ти дам и примера, който да използваш думичката абе. Отиваш до родителско тяло номер 1 (може и 2 или заедно) и питаш: Абе, тате защо ме направи толкова..... умен и красив? Бих ти предложил да питаш и въобще, но хайде да не навлизаме толкова в теорията за смисъла на живота.

Колкото повече е функционално неграмотен някой, толкова повече се старае да го компенсира с арогантност и токова по-чест настъпва мотиката...

Да се спрем първо на това ти "размишление"...

преди 4 минути, Митко Вълчев написа:

Да преговорим като за "умното ", никой няма право да е морален коректив - закона ли му забранява, някой може да го спре ли или не е прието? смЕх, как един път не можа да напишеш едно конкретно твърдение без то да е нелепост? Как една глупост става истина,  когато ти я напишеш?

Закона не забранява да твърдиш, че си Наполеон, освен ако не поведеш армия от свои поклонници...

Никой нимой та спре да си вярваш, че си Наполеон...

Да, не е прието, но ако само си говориш, освен смях, нищо друго нема да последва...

Същото е и с "моралния коректив" - всеки може да претендира, че е морален коректив за другите, но нормалните хора не го правят и затова не е прието да се предявяват такива претенции...

И всеки нормален човек го знае...

Обясних ти, кои психологически типажи го правят - психично болни, глупави (дебили и имбецили) и хора с маниакални авторитарни нагласи...

Ако не вярваш, направи консултация с психолог или психиатър...

Ти смяташ ли, че имаш право да предявиш претенция, че си морален коректив?

Всъщност, това няма значение, самият факт, че смяташ, че подобни претенции са допустими за предявяване, е достатъчно показателен...

Избери си коя от горните възможности се отнася за теб...

Или направи консултация поне с психолог...

Няма значение дали аз съм го писал или някой друг, науката психология го е казала отдавна...

Останалото е въпрос на знания и функционална грамотност...

При теб липсват и двете...

Не само по този въпрос...

Затова и настъпваш мотиката постоянно...

Не само по този въпрос...

Това, че ти си вярваш, че разбираш нещо, а не можеш да схванеш, какво ти се говори, не означава, че ти говорят глупости...

Тъй си по всеки един "спор" до сега...

преди 33 минути, Митко Вълчев написа:

Казвам ти, че за мен и двете са ми безразлични, защото не ям чорби..." и ся, "гений", обясни що повече от година, постоянно скачаш срещу всеки който напише , че шкембето е добрата чорба а курбана просто не става. Реакцията ти и то по тролски гнусна, да обиждаш и опитваш да унижиш само феновете на шкембето когато дръзнат да го хвалят и то с думи и изрази, които на живо никога не би посмял да използваш, а нито дума срещу шизофреничното преклонение пред курбана, дори когато доказано той винаги води до храносмилателни проблеми.Що се превъзбуди и пак влезе в темата, когато написаха , че руския готвач на курбана, готви точно като един немски преди десетилетия. Щом не харесваш чорби, по твоята аналогия , що не пишеш в темата за салати или там каквото обичаш? Иначе, че си курбан си личи от километри, чудя се кое си повече, нагъл или глупав , да твърдиш нещо за което всички пишещи в темата да им е ясно, че е лъжа

Ми щот съм учил за "критик по гастрономия" бре Шушумитко, затуй са включвам...

Казах ти вече, на живо съм още по-директен, тук все пак има модериране с което трябва да се съобразявам...

И не обиждам, ти се опитваш да обиждаш...

Аз доказвам думите си, когато кажа нещо за някой...

На теб и речника ти е тролски, и поведението ти е тролско, и "знанията" са ти тролски...

Ако поне малко разбираше от "гастрономия", то щеше да знаеш, че тя включва всички предястия, ястия и десерти, та даже и подходящите напитки за тях...

Съвсем малка част от нея са чорбите, като част от предястията, където са и салатите...

Няма как да оцениш "руския готвач" дали готвел по същия начин като "някогашния немски готвач", понеже и на представа си нямаш от кулинария...

А аз това съм учил, да съпоставям "рецептите" на различните готвачи...

И няма нищо общо между двамата готвачи, освен, че не са от най-способните готвачи...

Шкембето е добро за едни, а курбана за други...

Да твърдиш, че щом ти се прехласваш по шкембето, а се гнусиш от курбана, значи имаш по-добър вкус от другите е равнозначно на онези три категории, които допускат, че всеки има право да обяви себе си за морален коректив...

Просто някои от почитателите на шкембето сте по-кресливи и предявявате повече претенции, неподплатени с нищо друго, освен с пропагандни лозунги, обиждате в пъти повече и лепите етикети на воля, нахвърляте се яростно към всеки с различно от вашето мнение и започвате директно с обидите...

Въз основа на какво?

Че това е днешният модерен "наратив"...

Тоя филм съм го играл някога и изпитвам нетърпимост към подобно поведение...

Затова и сте ми на мушката...

И то не всеки почитател на шкембето, а само такива "морални корективи" като теб...

Плюете комунизма, а се държите като типичните комунистически недоносчета...

Всеки от вас някога при комунизма е бил мишка, свила се в дупката, която са й дали...

Който от почитателите на курбана си е позволил да се опита да ме обиди е получил същото отношение от мен...

Викате им "ватенки" и "чугуни", но поне от вас имат повече разум...

Когато за първи път казах в темата, че в Русия има режим и че Путин не е цвете за мирисане, и другите "врачки" като теб прогнозираха, че всички почитатели на курбана ще ми се нахвърлят...

Казах, не ставате за врачки...

Нито един не ме е нарекъл от тях "соросоид", докато за вас съм "русороб", "комуне", "чугунн" и т.н....

А те биха имали повече право, защото стипендия от Сорос ми даде възможност да замина да уча...

Най-посредствените гастрономи сте тези, които неистово крещите, че "кой не хапва си шкембе - боклук е"...

Сега по-ясно ли ти става?

Съмнявам се...

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

Първите ти няколко поста допусках, че си интелигентен човек избрал страна като млад и не можещ да приеме реалността. После предположих, че си високо ниво трол. Сега съм убеден , че съм грешал жестоко за нивото.

От първият твой пост, който прочетох знаех, че си комплексиран, необразован и посредствен трол, без наченки на поне среден интелект...

Търсещ единствено и само скандала...

И ти го предложих...

И днес, все още съм на същото мнение...

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

За дебата, условие е месец по рано известни- време, място, тема, правила и някаква депозирана сума за благотворителност, предлагам 500 лв, която ще отиде от загубилия или отказалия се където пожелае победителя. Това за да си спокоен, че няма да се откажа , ако доживея да го организираш. Да дава Бог да живея толкова дълго.

За дебата поставих ясно условие...

Ти избираш място, на мен ми е безразлично...

Ти избираш датата, съобщаваш я и ще се съобразя...

Правилата по които се води един дебат ти ги писах вече, връщай се назад и чети, ако си ги забравил...

Темата е ясна -  Причините довели до тази война, както и възможните сценарии за приключването й...

С 500 кинта ква благотворителност ша прайш, но не ми пука...

Аз ще ги депозирам, а от теб искам това, което поисках от Асланчик - ако загубиш или се откажеш, то да пишеш всеки ден във форума, че си идиот и се гордееш с това, твоят депозит ще бъде клип, който ще направиш предварително, за да не се отметнеш от думите си като Асланчик...

Но... аз удовлетворявам твоите искания, обаче имах едно условие - клип как четеш на глас "Портокал с часовников механизъм" и кратко резюме последствие, какво си разбрал от книжлето...

Имай предвид, че съм чел почти всички рецензии за книгата или филма, при това не само български...

Ако се опиташ да мамиш преписвайки, ще те хвана...

Искам със свои думи...

Не подлежи на предоговаряне...

Книгата е малка, тази вечер я почнах, за да си я припомня и вече съм на средата...

Ей тука...

Цитат

Същата вечер часовите ме смъкнаха тихо и кротко с толчоци на среща при Директора в неговата светая светих. Той ме погледна очен отегчено и рече:

— Едва ли знаеш кой беше този човек сутринта, 6655321, а? — и без да изчака да ответя „не знам“, продължи: — Не друг, а Министърът на вътрешните работи, новият Министър на вътрешните работи с „голямата метла“, както се казва. Наумил си е едни нови идеи и заповедите са си заповеди, макар че, под секрет казано, аз не ги одобрявам. Категорично не ги одобрявам. Око за око, казвам аз. Удари ли те някой, удряш го и ти, нали така? Защо тогава Държавата, така жестоко удряна от вас, хулигани и престъпници, да не ви отвърне също с удар? Но новото виждане казва обратното. Според новото виждане трябва да превърнем злото в добро. Което аз смятам за крайно несправедливо. А ти?

Та... офертата изтича утре в 10 часа, както обявих от начало...

Ти си на ход, копимаус...

преди 15 минути, Филипов написа:

а сега се върни назат да видиш че преди няколко часа пак си го копнал

преди 15 часа, miro20 написа:

Не мога да повярвам какви ги говори Пригожин! :) 

пригожин (https://t.me/Pravda_Gerashchenko/71708) признал ВСУ одной из сильнейших армий мира

террорист считает, что "демилитаризация" Украины провалена путиным и военным командованием россии. Эффект от так называемой "сво" для ВСУ получился обратным.

"Если у них было на начало спецоперации условно 500 танков, теперь у них их пять тысяч. Если воевать тогда умело 20 тысяч бойцов – то теперь 400 тысяч. Как же мы ее демилитаризировали? Теперь мы наоборот – хрен знает как – милитаризировали Украину", — возмущается пригожин.

Он признает, что украинцы сегодня — одна из сильнейших армий в мире.

"У них высокий уровень организации, высокий уровень подготовки, высокий уровень разведки, у них есть различное вооружение. Более того, они работают на любых системах: на советских, на натовских, на чем угодно — одинаково успешно. Украинцы воюют для достижения верховной цели, как когда-то мы в Великую Отечественную войну. При этом делают все очень технологично и очень четко", — сокрушается главарь чвк "вагнер".

:yanim:

Интересно че тръгва и той по пътя на известния Игор Стрелков Гиркин, който също като пряк участник във вйната, почва да откровенничи и говори неща съвсем различни от пропагандата на московските и др телевизионни фекалиомети :) 

И къде бе, клоун измислен, Пригожин казва нещо подобно във видеото в Телеграм?

https://t.me/Pravda_Gerashchenko/71708

Отново се доказа като един от най-големите фейкомети пишещи в нета!

:hush:

преди 8 минути, NewRedDragon написа:

Едва ли е на разходка!

Ако не е на такава явно му се яде Циркон. Дали биха толкова глупави, че да поискат да го хапнат? Но няма притеснение ще монтират на борда един Пейтриът къде "свали" малко бетонобойни бомби. Направо може да сложат и Кличко за оператор да свали циркона и да спаси гордостта на краварското корабостроене. Ако може разбира се.

преди 3 минути, M.Николов написа:

Пригожин казва нещо подобно във видеото в Телеграм?

Е той интервю е дал. Но пък говори за въпросните цифри като използва думата относително. Казва ги за да може всеки да придобие някаква представа, а не съобщава реални цифри.

преди 1 час, ivottoshev написа:

Ти нали вярваш на Дойче Веле? Ето какво пишат там:

https://www.dw.com/bg/българия-кой-ще-определя-кои-новини-са-фалшиви/a-53655252

Та какво казваше за това дали няма опити и тук да те затворят заради критични публикации? А, оказва се че имало и у нас, нали?

Ся ако ще търсиш под вола теле, може и да искаш и у нас да е конкретно за надпис "Путин е убиец" и то да е написано на същият формат лист и със същият цвят флумастер както в Русия, иначе няма да го признаеш за "същото", ама това са си само твои гърчове :getout:

Ти разбра ли какво пишат там ? Много яко как си пропуснал да болднеш "опитват" :) 

Единственият случай за който се сещам и се опитваш да прокараш е за Сербезова, която беше оправдана. Но да те приземя малко на земята и да те върна на темата, руският закон е точно и ясно за "дискредитиране на армията", никакво теле няма, освен това на което в момента отговарям. 

преди 20 минути, maxthon написа:

Е той интервю е дал. Но пък говори за въпросните цифри като използва думата относително. Казва ги за да може всеки да придобие някаква представа, а не съобщава реални цифри.

За друго нещо става въпрос.

Мирко дава линк към пост на Герашенко в Туитър, а там има видео с Пригожин и съвсем друг текст от това, което е дал Миро като текст в поста си!

А ти би ли ми дал линк към интервю на Пригожин, в което той казва нещо подобно на това което е написал Миро?

преди 7 минути, N1K17Y написа:

Ти разбра ли какво пишат там ? Много яко как си пропуснал да болднеш "опитват" :) 

Единственият случай за който се сещам и се опитваш да прокараш е за Сербезова, която беше оправдана. 

Което значи че такъв закон няма? Това ли е тезата ти? Искаш да кажеш че повдигат обвинения по несъществуващ закон?!? 

преди 10 минути, N1K17Y написа:

Но да те приземя малко на земята и да те върна на темата, руският закон е точно и ясно за "дискредитиране на армията", никакво теле няма, освен това на което в момента отговарям. 

Да, знаех си че че се хванеш за сламката "ма тук не е заради надпис "Путин е убиец", само че аз казах че навсякъде има подобни, а не еднакви с руския закони. Там излизаш с надпис срещу властта и подлежиш на санкции, а тук излизаш с публикации срещу властта и ти повдигат обвинения. Разликата според теб е огромна, така ли?

преди 11 часа, vpvelev написа:

къде реално руската армия (най-вече пехотинци) са участвали в бой?

Руските ЕЛИТНИ ,ПРОФЕСИОНАЛНИ пехотинци и какви ли още ЕЛИТНИ в по-голямата си част са отдавна на концерт на кобзон  . През онези три дни от превземането на  Киев  украинците ги пратиха при техния любимец. Ние като християни им пожелаваме  приятно слушане.

преди 6 часа, M.Николов написа:

За друго нещо става въпрос.

Мирко дава линк към пост на Герашенко в Туитър, а там има видео с Пригожин и съвсем друг текст от това, което е дал Миро като текст в поста си!

А ти би ли ми дал линк към интервю на Пригожин, в което той казва нещо подобно на това което е написал Миро?

Ето го интервюто.

преди 11 часа, maxthon написа:

Ухххх как лъжат..... Пленили много техника - един бтр и още един предполагаем. Избягали хората на границата. Е те са граничари и затова оставиха на други да се справят с неутрализацията на диверсионната група. Хубаво говорят, пък да бяха и показали какво са пленили. Освен въпросните бтр-и нищо друго няма.  Иначе и оптимисти, че ще стигат до Москва. Че ще влезнат пак е ясно на всеки. До момента в който се счупи стомната им с вода.

Знаеш за тебе винаги:

Директно от пресконференцията дето я дадоха.

преди 8 часа, maxthon написа:

Във форума вата няма. Освен ако не пожелаеш да обясниш в подробности защо има. Накрая може път да се окаже, че е в следствие на объркан мозък. Има специалисти по объркани мозъци и може би трябва да се обърнем към тях за консултация. Болница св. Наум те очаква с нетъпение.

П.С. И понеже не обърна внимание ще се наложи да ти дам и примера, който да използваш думичката абе. Отиваш до родителско тяло номер 1 (може и 2 или заедно) и питаш: Абе, тате защо ме направи толкова..... умен и красив? Бих ти предложил да питаш и въобще, но хайде да не навлизаме толкова в теорията за смисъла на живота.

Абе вата. Ходи ти питай баща ми , що ме е направил умен и красив. Плащам ти пътните и командировачните. Иначе е гадно когато ти казват какъв си, не е като да пишете либерасти и еврогейове на радикално хетеросексуални мъже и да си вярвате, че сте много интересни.

преди 9 часа, maxthon написа:

И тук имаме посолство на Руска федерация. Нещо

Това посолство е ГНЕЗДО на шпиони. Какво може да каже онази самодоволна трътка за нашите Кирил и Методи ? А и кой вече я слуша как извърта , че сме били някакви братя? Преди успяваха да  ни лъжат ,но след като нападнаха Украйна  вече НЕ. Не може военнопрестъпници и убийца да са ни братя!

Знаеш за тебе винаги:
Директно от пресконференцията дето я дадоха.

Е аз нещо друго ли съм казал? Иначе говорят за много техника, а то само 1бр. Голям успех един БТР за 10 бр. унищожена и пленена техника. Видяли са зора на границата и са се върнали с подвити опашки и след това на пресконференция. И докато всички се чудят как американска техника е попаднала в Белгородска област, точно тези образи сами си признаха, че това е техника, която те са изоставили.
преди 9 часа, maxthon написа:

Те и това правят. И тепърва ще има за какво да са още благодарни. Съсипват си сами държавата, но какво им пука. Тези живеят вече тук и няма да се върнат там.

Приберете  си фашистките  войски в руската кочина  от Украйна и хората ще се върнат ,въпреки че е с разрушена и съсипана инфраструктура и домове на невинни цивилни граждани.

преди 1 минута, maxthon написа:

Е аз нещо друго ли съм казал? Иначе говорят за много техника, а то само 1бр. Голям успех един БТР за 10 бр. унищожена и пленена техника. Видяли са зора на границата и са се върнали с подвити опашки и след това на пресконференция. И докато всички се чудят как американска техника е попаднала в Белгородска област, точно тези образи сами си признаха, че това е техника, която те са изоставили.

Човека каза -всичко е според ПЛАНА. Разходка с лодка е било показаха че това е разграден двор ,който никой не пази и се върнаха. Затова му се вика и рейд.

Гледам вчера журналистите дето посетили пункта се е наложило да сменят малко бельото. Един по-пълничък имаше не вярвах че може да бяга толкова бързо.

Да не би да избират нов Шойгу по нощите? Задимяване в министерството на отбраната.

преди 10 часа, Coco1 написа:

Бабо платен=трол защо си длъжна доживот на партията

Кокич, пак не знаеш тези думички какво означават. Пък все ги преповтаряш.   Вземи хвани баба си -питай  я да те научи.    Или ще чакаш заедно с умните от САЩ да получите  житейски урок, че невинаги всичко се купува с пари.  Бандеровците не ги мисля -тяхната русофобия е хронична и после сами са си виновни.  Не е ясно в какво се състои вината на местното руско население в югоизточна Украйна.  Вероятно са виновни, защото не желаят да бъдат украинизирани и да отиват в НАТО!?  Виждаш сега НАТО как се напъва -за да се разширява.Точно затова се водят военни действия в Украйна.  Изглежда Доналд Тръмп е прав за много неща.  Обаче  Кокич нищо не разбира от такива работи.  Тичай при баба си...Тя да не е комсомолокомуноидна комунистка?   Едно време повечето са били такива.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.