Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 4 часа, Реджеп Иведик написа:

Аха НАТО нахлу.

Ама сигурен ли си, че не лъжеш пак?

Т'ва от отбор "Черешка" излезнà бре. Вече ти се привиждат лъжци и сред твойте хора ли? Тц-тц-тц, какво недоверие значииии... Дали пък през цялото време повредата не е била в твоя телевизор, а? :) 

преди 4 часа, Реджеп Иведик написа:

Как е, зехте ли Бахмут ?

Аз нищо не съм зимàл още. Обаче ако си мъж на място, някой ден ще зема едно такова от теб:

images.jpg.7a84e36b849b2fb44896a5144ada773b.jpg

:cool:

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

:yanim:

преди 4 часа, vpvelev написа:

От кога ви говоря да се радвате, че Путин е начело на Русия. Ако други вземат властта в Русия, тогава последна спирка на руската армия няма да е Полша, а някъде около Айфеловата кула :) А от другата страна ще си върнат и Аляска, за която Чичо Сам се оказа, че не си е платил до край.

Бабо огнен дъх , откъде изпълзя :giggle1:

преди 22 минути, ivottoshev написа:

Т'ва от отбор "Черешка" излезнà бре. Вече ти се привиждат лъжци и сред твойте хора ли? Тц-тц-тц, какво недоверие значииии... Дали пък през цялото време повредата не е била в твоя телевизор, а? :) 

Аз нищо не съм зимàл още. Обаче ако си мъж на място, някой ден ще зема едно такова от теб:

images.jpg.7a84e36b849b2fb44896a5144ada773b.jpg

:cool:

Тъпотошеф толко ли не мое изкараш като трол за едно шише :giggle1:

преди 2 часа, BANKATA написа:

Абе младеж. Още ли вярваш в руската армия след показаното от последната година?

Не мога да ти кажа категорично, бе дядка, защото още не съм видял руската армия да се бие някъде. Кажи ако знаеш освен да подкрепя Вагнер с артилерия или да бомбандира украинското енерго, къде реално руската армия (най-вече пехотинци) са участвали в бой?

преди 3 минути, vpvelev написа:

Не мога да ти кажа категорично, бе дядка, защото още не съм видял руската армия да се бие някъде. Кажи ако знаеш освен да подкрепя Вагнер с артилерия или да бомбандира украинското енерго, къде реално руската армия (най-вече пехотинци) са участвали в бой?

Бабо ядеш закуски цял ден, какво друго да видиш

преди 21 минути, Coco1 написа:

Бабо огнен дъх , откъде изпълзя :giggle1:

Ти бая време не си се връщал в интерната. Все тук киснеш. Явно са вдигнали ръце от тебе :)

преди 1 час, N1K17Y написа:

Че вместо Франция съм написал Германия, не че нищо ѝ няма на жената, както се опитваш да внушиш :giggle1:

Ами аз отговарям на това което си написал, а не на това което си искал да напишеш. Някак си обаче искаш да изкараш мен виновен за твоето объркване. Т'ва някаква нова мода ли е сред представителите на "отбор Черешка"? Не за друго, ама и Митето "тролът-новобранка" Вълчеееееев излезе с абсолютно същото оправдание когато беше хванат натясно :)

ПП: Упсссс, извинявай. Той не се беше объркал, а версията му беше: "не се бях доуточнил"

преди 2 минути, vpvelev написа:

Ти бая време не си се връщал в интерната. Все тук киснеш. Явно са вдигнали ръце от тебе :)

Ти не си излизала от там бабо, и интерната е само за вас комунистките.  :bye1:

:yanim:

Може да бъде изображение с 3 души, паметник и текстово съобщение

Посолството на Украйна в Република България поздравява българските приятели с Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
Украинците помнят и почитат солунските братя и многобройните паметници в цяла Украйна са неопровержимо доказателство за това.
Най-старият паметник на светите равноапостоли Кирил и Методий се намира на един от централните площади в Киив. Той е бил демонтиран по време на болшевишкия режим през 1923 г., и е възстановен в съвременната Украйна чак на 25 май 1996 година.
Подобен паметник има и в Кииво-Печерската лавра, която още през XI век получавала богослужебни книги, написани на старобългарски език. Паметници на Кирил и Методий също украсяват украинските градове Мукачево, Севастопол, Одеса, Донецк.
Храмовете, които носят името на Св.Св. Кирил и Методий са духовни центрове на мнозина украински градове – Лвив, Полтава, Черкаси, Одеса, Тернопил, Ивано-Франкивск, Ривне, Мукачево, Мелитопол и много други.
За справка
Ден на азбуката се празнува и в Украйна от 24 май 1918 година с решението на Министерство на образование. За установяване на такъв празник в Украинската Народна Република информира Посланикът на Царство България в Киив проф. Иван Шишманов. Неговите грами са съхранени в Научния архив на Българската академия на науките.
През годините на съветската власт празникът е бил забравен и възстановен едва през 1986 година.
В съвременна Украйна празникът се възражда през 2004 година в чест на Светите равноапостолни Кирил и Методий.
Интересен е фактът, че в чест на Светите братя през 1846 година в Киив е било основано Кирило-Методиевото братство, забранено от руското самодържавство. Членовете на Кирило-Методиевото братство, изтъкнати украинци - историкът, етнограф и поет Микола Костомаров и поетът, художник и мислител Тарас Шевченко, обмислят идея за отстояване на правата на украинския народ.
преди 1 час, N1K17Y написа:

пп. ще дадеш ли примери за тия закони, които ги има "навсякъде" ? Все пак са буквално навсякъде, няма да е трудно. 

България:

Наказателен Кодекс Чл. 326.

Цитат

Който предава по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, се наказва с лишаване от свобода до две години.

Турция:

Законът за борба с фалшиви новини е внесен във ВНСТ...

Т'ва излезе за една минутка търсене. Да търся ли и за други държави, или и сам можеш да се справиш?

Ще ти дам жокер: Имай предвид че покрай протестите против Ковид, на много места може да са се приели закони, орязващи права на протестиращи :topsecret2:

преди 1 час, kosyo написа:

Това е ба.и и фейка човек

Е този дали изобщо се е пробвал да влиза в белгородска област или е стигнал само до КПП-то и се е върнал при първия признак на опасност за жалкия му животец? Иначе след това "унищожени и пленени" хора за клипче като това се събират лесно. Всеки е бил участник. Вервай му....

преди 28 минути, vpvelev написа:

От Харков коя армия се изтегли? И там ли беше Пригожин? Не може да си забравил. Само преди година беше.

преди 19 минути, maxthon написа:

Е този дали изобщо се е пробвал да влиза в белгородска област или е стигнал само до КПП-то и се е върнал при първия признак на опасност за жалкия му животец? Иначе след това "унищожени и пленени" хора за клипче като това се събират лесно. Всеки е бил участник. Вервай му....

А и виж сега на тебе ли да вярвам - да изредя ли вече в колко издънки те хващам?  Още се чудя за Италия заради тебе. Между другото другите рапортуват и загуби :

Усещаш ли как пак налапа кукичката цялата?

преди 2 минути, kosyo написа:

А и виж сега на тебе ли да вярвам - да изредя ли вече в колко издънки те хващам?

Ухххх как лъжат..... Пленили много техника - един бтр и още един предполагаем. Избягали хората на границата. Е те са граничари и затова оставиха на други да се справят с неутрализацията на диверсионната група. Хубаво говорят, пък да бяха и показали какво са пленили. Освен въпросните бтр-и нищо друго няма.  Иначе и оптимисти, че ще стигат до Москва. Че ще влезнат пак е ясно на всеки. До момента в който се счупи стомната им с вода.

преди 51 минути, vpvelev написа:

От пъзльовци няма какво да видиш.

преди 4 минути, maxthon написа:

Ухххх как лъжат..... Пленили много техника - един бтр и още един предполагаем. Избягали хората на границата. Е те са граничари и затова оставиха на други да се справят с неутрализацията на диверсионната група. Хубаво говорят, пък да бяха и показали какво са пленили. Освен въпросните бтр-и нищо друго няма.  Иначе и оптимисти, че ще стигат до Москва. Че ще влезнат пак е ясно на всеки. До момента в който се счупи стомната им с вода.

Викаш заряза това дето го пусна тук, а? А къде отидоха овъглените трупове? Онези там наредените на земята, онзи с белоруските обувки беше много добро попадение.  Къде го забрави това? Или викаш не е изгодно сега да говорим за това? Казах ти направи си нов акаунт и започни с лъжите начисто ама не ме слушаш... Твоя воля. Този ти гаф се добавя в дългия ти списък.. Да ти се намира малко хартия че усещам ще е дълъг този списък

преди 58 минути, Coco1 написа:

Бабо ядеш закуски цял ден, какво друго да видиш

Твоите баби как са, радват ли ти се, правят ли ти закуски?    Заради непрекъснатото твое бабосване,те  не ревнуват ли?    Кокич, ти колко баби си завъдил?  Нормално е да са само две.  Давай още снимки.   Тези украинки в София вероятно са казачки от Донбас, ама ти не правиш разлики...

преди 9 часа, Митко Вълчев написа:

Тоест в дебилната ти безпомощенст, освен да обиждаш. Единственото което ти идва на ум , да ме провокираш за така мечтания от мен дебат. "Умното " ми той, дебата с тебе ми е интересен колкото вървящия в момента по улицата непознат, ще завие наляво или надясно. Това, че си от мишлетата се доказва, че си скрил дори когато си влязъл в темата да се вижда. Стръши

Т.е. не обиждам, а права констатации, които доказвам...

Още чакам да докажеш, някое от твърденията си за мен...

"А дано, ама надали"...

Да, за дебата разбрахме - "Много искам, ама неам жиланиье"...

"Иначе ша та разбия, ша та напраа на смех.."

Е, давам ти пореден шанс да докажеш твърдението си, имаш още близо 14 часа, докато чукчето удари...

Тик-так-тик-так...

Ти си на ход, копимаус...

преди 9 часа, Митко Вълчев написа:

В някой друг живот, ще се научиш да пишеш  с някаква мисъл . Ако вярванията на отричащите материалното будисти излязат истина.

Тцъ, не вервам ни в прераждане, ни в карма...

И ти казах, не е вината в пишещия, а в четящия...

Каквато и глупост да прочета, все разбирам, какво чета...

Хайде пак преговор...

Аз казвам, че никой няма право да предявява претенции, че е морален коректив...

Шушумитко отвръща "По-голяма глупост от това не бе писал, стигаш нови върхове, има такъв израз"...

Е, кой е глупака?

"Наративът" ми бил такъв, че ясно си личало, че подкрепям Русия, но пиша дебилно...

Някога в казармата учеха тези от малцинствата да маршируват в крак със "сено - слама", щот "лево - десно" за тех бе абстракция...

Да пробваме да опростим и "наратива" ми...

Имаме пред нас шкембе чорба и курбан чорба...

Ти казваш, че шкембе чорбата е по-хубава, а курбан чорбата е гнусна...

И ма питаш аз ко мисла...

Казвам ти, че за мен и двете са ми безразлични, защото не ям чорби...

Питаш ме, е как може да не харесваш шкембе чорба, та това е деликатес...

Ми деликатес за теб, на мен ми е безразлична..

Коя ти е по-малко безразлична, настояваш...

Еднакво са ми безразлични, отговарям...

Не, щом такъв деликатес, като шкембето ти е безразличен, значи харесваш гнусната курбан чорба, но се преструваш...

И почва едно изброяване на "превъзходството" на шкембето пред курбан чорбата...

А аз казвам недостатъците му...

Всички почитатели на шкембето в кръчмата  вкупом се нахвърлят върху мен и всеки тръгва да спори, че по-убаво от шкембето нема, но понеже аз съм харесвал "курбана", а го крия, значи нищо не разбирам от деликатеси...

Е, повтарям, повтарям, че не харесвам и "курбана", ма нъцки...

Тези, които харесват курбана си го защитават срещу "шкембеджиите", но никой от тях не се нахвърля срещу мен, нищо че постоянно подчертавам, че не харесвам и курбана...

Туй йе "наратива", Шушумитко...

Не че и сега ша го схванеш...

Не е важно как е написано, важно е да разбереш, какво си прочел...

И да съществува прераждане, за теб нема такава вероятност...

Такваз ти йе "кармата"...

Копимаус...

Едно свое твърдение не си в състояние да докажеш...

Но... пък умело доказваш моите констатации...

Имаш още 13 часа и 30 мин. да са пробваш да докажеш, че аз съм мишката, а не ти...

Но.. знаеш условието - "Портокал с часовников механизъм", книгата, не филма...

Ей ти как започва...

Цитат

— Сега накъде, а?

Бяхме аз, значи Алекс, и моите трима друзя, Пит, Георгий и Смотания Дим, седяхме в млечния бар „Корова“ и си блъскахме рассудока какво да правим с тая шибана зимна вечер, тъмна като в рог и холодна, макар и суха. Млечният бар „Корова“ беше местечко, в което се пиеше не само мляко, но вие, братлета, може вече да сте зафоргетили какви бяха тия барове — нали напоследък нещата се менят толкоз бързо, че всичко се забравя, да не говорим, дето почти никой вече не чете газети. И так, там се пиеше мляко, подсилено с нещо друго. Нямаха разрешително да продават алкохол, но още не им забраняваха да пробутват ония, новите гадости и да ги сипват в кравето молоко, тъй че като го пиеш с „Велосет“ или „Синтемеск“, или „Дренкром“, или две-три други нещица, за петнайсетина минути ти става толкова хорошо, все едно, че са те понесли бог и всичките му светии и ангели, а мозгът ти го прорязват мълнии. Поркаш си „режещото мляко“, както му викахме тогава, и усещаш, че сам се точиш някому, и си готов да се включиш в някой мръснишки номер двайсет срещу един… Точно така си сръбвахме през оная вечер, с която започвам сейчас своя разказ.

Найс, а?

Сега уер, а?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.