Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 6 минути, maxthon написа:

Но пък наивниците продължават да си вярват, че правят нещо.

зарекли са се, че ще превземат Киев за три дена - кво да ги прайш? .... освен да ги избиваш. 😏

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, insec написа:

зарекли са се, че ще превземат Киев за три дена - кво да ги прайш?

E стига повтаря професионална лъжа. Нито едно официално лице управник в Русия не е казал такова нещо. Дано не цитираш Кадиров....

преди 2 минути, maxthon написа:

Дано не цитираш Кадиров....

:eek: не се ли обичате вече?

преди 17 минути, maxthon написа:

Е като ги стрелят като луди когато видят Кинжал насреща какво искаш да им носят? Нали видя сателитните снимки с хирургически точните удари от Жулиани? Това, което съобщават не означава, че няма и други неща изпратени. PAC3 не става. Но пък наивниците продължават да си вярват, че правят нещо.

Не не съм ги видял. Дай ги да ги гледаме заедно.

BTW  - забрави да кажеш ОК ли е РЕБ и ПВО да стоят в населените места вече или не.. Ще ти го напомням често - да те предупредя че гледам пак тичаш по тъча. Към Италия евентуално?

преди 6 минути, insec написа:

не се ли обичате вече?

Поради една друга причина, която ще предпочета да те оставя сам да се сетиш за нея.

преди 1 час, kosyo написа:

луди ли са че още носят муниции за Патриотите дето ги разнесоха по цял Киев?

И на мен ми е чудно ,та тези Патриоти бяха разбити според русоробите. /сМех/

преди 8 часа, miro20 написа:

Питай оня тъпак брадаткото набеден "историк" и  рашистосталинист с възглавничките, дето комунето николофффф и андю се излагаха да го размятат тук :) 

Има цяло видео от вашия рашистки "поход замир"  където надълго и широко обясняват с още един ПРОФЕСОР /?!?!? /  как като свършат украинците ще пращат   българи да воюват в Украйна

:) :)

Миме, този пост отдолу е отговор към теб...

Стига си ръсел твоите простотии, белким некой ти върже...

Не си спомням, аз или някой друг, да е предлагал клипа за похода...

Има негови клипове, където па говори против Путин...

Но... Мимето не читател, Мимето писател, план гони...

На мен не верваш - ОК, тоз който ти е отговорил и той ли сталинист/путлерист, рашист и комуне?

на 29.05.2023 г. в 1:54, insec написа:

Не гледах целия клип, интересуваше ме само какво ще каже за Гладомора - не го знам този човек за първи път го виждам и поне това, което чух си е исторически коректно. В кратце: разказа как политиката на Сталин е довела до Гладомора. Инак разбираемо - и аз не бих тръгнал да гледам видео, препоръчано от шампиона на идиотите с коментар от него "цената на заводите е също причина за Гладомора", което е класическа оркска тъпотия, която в техните очи оправдава малоумните решения на Сталин. Цялата им колективизация и национализация е брутален провал още от първите им опити, и така до пълния крах на ссср. Изобщо болшевиките освен в насилието, в друго успехи нямат.

преди 8 часа, Митко Вълчев написа:

"Хайде да допуснем, че по всички тези показатели САЩ са по-добре от Русия, ей тъй за експеримента..." Не да допуснем, по добре са. В ултрарелигиозните държави, къде видя свободата на словото и другите свободи. В които САЩ също са  години преди Русия. Реално имаме общество, което с недостатъците си е световен лидер заедно с другите си Западни партньори, срещу руското общество, което поне от 1917 е пример какви не трябва да бъдем.  И ти с отрицателния си интелект, който не се е променил от прочетеното, ни го сравняваш с Западния модел на обществото, о "умно" и обективно ватниче.                                 "А сталинизма и маккартизма са на практика едно и също в генезиса си, разликата е в методите, които са били използвани за налагането им..." това само според рашистката пропаганда Троле. Сталинизма, донесъл повече от десет милиона невинни жертви, чрез ред безумни избори. Съсипал живота на други десетки милиони, оставил грозният си отпечатък над цялото общество в бившият СССР. Отделно съдбите в соц концлагера.  Маккартизма, оставил без работа няколко хиляди (може би, а може би стотици) , за да предотврати шанса чудовището комунизъм да навреди на американската държава. Няма разлика, само в мозъка на такъв ватник като тебе. Винаги, ще бъдеш гърчещ се, жалък червей. Готов на всичко да защити малоумните си идеи срещу нормалността. Все така да "не се гърчиш" и да не си жалък, както в тази тема, ти пожелавам най искрено.

Шушумитко, предупредих ли те, че винаги те насочвам към мотиката?

Да...

Доказах ти, че за абортите по последните официални статистически данни, САЩ са с повече аборти на глава от жени в детеродна възраст...

Още преди казах, че ползването на гола статистика като аргумент за сравнение между две държави е най-лесния и елементарен начин да излъжеш казвайки привидно истина...

Сега ще ти го докажа...

Ползвам същите последни официални данни за брой аборти в Русия и САЩ...

Спрямо глава от жените в детеродна възраст Русия по този показател е почти двойно по-добре от САЩ, не го твърдя аз, а официалната статистика, която ти цитирах...

Но... там цитирах и нещо, което невежа като теб е пропуснал и тръгва да "оспори" това, което е неоспоримо...

Сега със същите цифри за брой аборти ще ти изкарам САЩ с близо два пъти по-добри показатели...

Сменям критерия иб той вече не е глава от жените в детеродна възраст, а брой раждания...

По този критерий САЩ имат 15 аборта на 100 раждания, а Русия има 28 аборта на 100 раждания...

Баси, доказах тввоета теза, а?

Да, ама не...

Ако се ползва този критерий, то в САЩ има близо 4 пъти повече раждания на глава женни в детеродна възраст, отколкото в Русия....

И така мога да спекулирам с тези данни до безкрай, като всеки път получавам резултата, който аз желая...

Кое е истината?

И двете са истина, ни и двете са лъжа ползваща реални данни...

Не можеш да сравняваш по статистика отделни държави, без да направиш статистически анализ, а след това и окончателен анализ на база куп други критерии...

Тези "статистически сравнения", представени като "анализ" са предназначени за такива невежи като теб и всеки се доверява на "анализа", който се връзва с неговата предварителна нагласа...

Част от работата ми е да правя подобни анализи, знам много добре как мога да "лъжа, казвайки истината"...

Не ми се отваряй на статистически анализ...

Нито знания имаш по въпроса, нито мозък за това...

Къде е "по-добре" или "по-зле" няма как такива като теб да разберат от сухи статистически данни...

Освен това "по-добре" или "по-зле" за кого?

За теб е Запада, за фанатичния мюсюлманин е Саудитска арабия, примерно...

Ползвайки статистически данни и двете твърдения ще могат да се докажат....

И за мен Русия не е добро място за живеене, но какво значение има това?

Добро / лошо не могат да бъдат аргумент...

И този "чаршаф" не го пиша за теб, това е безнадеждна мисия, пак ще се втурнеш да доказваш, че "еволюционният двигател на един вирус е да се превърне в кърлеж"...

Типично е за комплексираните посредствени невежи, те не се стремят да научат нещо в един спор, а да си внушат, че могат да "докажат правотата" си...

Затова и винаги ползват "разваления винтоверт" и настъпват мотиката постоянно, защото не искат да признаят пред себе си, че са невежи...

Пиша го, ако случайно някой, който може да признае пред себе си, че в някои области познанията му са ограничени, да се поинтересува да ги попълни, за да не бъде манипулиран по най-елементарния начин...

Както е казал Томас Джеферсън: „Ако една нация очаква да бъде невежа и свободна... тя очаква това, което никога не е било и никога няма да бъде.“ 

За сталинизъм / маккартизъм да се говори на активист на някогашния комсомол, превърнал се в активист на "новия комсомол" е равнозначно на спор с евангелист относно религия...

преди 30 минути, maxthon написа:

като луди когато видят Кинжал насреща какво искаш

Ама къде са тези велики безаналогови кинжали. В отпуска ли са ? Или си ги пазят за да се хвалят с тях! Руска пляска/сМех/

преди 2 минути, bigiadri написа:

Ама къде са тези велики безаналогови кинжали. В отпуска ли са ? Или си ги пазят за да се хвалят с тях! Руска пляска/сМех/

Е не са де. Вчера пак имаше стъбче дим над летище Жулиани въпреки всичките мерки, които се взеха да няма изтичане на подобна информация. По същия повод от два дена няма достъп до мястото на сградата на ГУР на Украйна. Предполагам, че текат скоростни възстановителни работи.

Най-после руснаците трябва да са наясно , че с военнопрестъпника  путлер НЯМА ПЪТ:92520807_.gif.a0ee274ecacfa03490f1a6ab4e32c5fa.gif

преди 1 минута, maxthon написа:

Е не са де. Вчера пак имаше стъбче дим над летище Жулиани въпреки всичките мерки, които се взеха да няма изтичане на подобна информация. По същия повод от два дена няма достъп до мястото на сградата на ГУР на Украйна. Предполагам, че текат скоростни възстановителни работи.

Ще останеш много изненадан как изглежда сградата преди години... Онзи отзад вика не му го казвай нека сам се загроби ама аз съм човек. Да знаеш, нищо че още си мълчиш за новия въпрос за ПВО-то и РЕБ-а съжителството му с населените места.

Шебекино по-рано днес:

Някой да доложи радиациооната обстановка?

преди 9 часа, miro20 написа:

Взаимно ? Хайде на бас че ако рашистките войски се изнесат , няма да има нито един убит нито украинец нито рускоопределящ се.

Както бяха и живяха ПРЕДИ рашисткото нахлуване.

Защо не ви харесва това, друрари рашисти  ?

ПРЕДИ цветната революция проблеми в Укарйна нямаше. Преди краварската намеса и Крим си беше украински, и укрите имаха излаз на Азовско море... :hit:

Защо не ти харесват фактите, г-н Насраний, и започваш да четеш историята от там, където те устройва?

преди 11 минути, kosyo написа:

Ще останеш много изненадан как изглежда сградата преди години... Онзи отзад вика не му го казвай нека сам се загроби ама аз съм човек. Да знаеш, нищо че още си мълчиш за новия въпрос за ПВО-то и РЕБ-а съжителството му с населените места.

И кой го интересува как е изглеждала преди години.

Важното е как изглежда сега.

Ето и клип от "брадаткото путлерист, сталинист, рашист", коментиращ размяната на удари в Киев и Москва...

Който иска може да го гледа и да реши за себе си дали "брадаткото" взима страна...

Който не иска, може да не го гледа и да коментира заглавието и съдържанието му като "рашистка пропаганда"...

преди 52 минути, M.Николов написа:

И кой го интересува как е изглеждала преди години.

Важното е как изглежда сега.

Аха ама искам другия да ми отговори че съм подготвил капан. А той е глупав и ще налапа цялата стръв с кукичката. Ти не си интересен -той е истински вярваш..

преди 20 минути, andiay написа:

Ето и клип от "брадаткото путлерист, сталинист, рашист", коментиращ размяната на удари в Киев и Москва...

Който иска може да го гледа и да реши за себе си дали "брадаткото" взима страна...

Който не иска, може да не го гледа и да коментира заглавието и съдържанието му като "рашистка пропаганда"...

Язък аз си мислех че е някоя червена линия...не ми отговаряй с повече от 3 изречения - препълвам буфера, а и го гледах другаря Пу какво каза.

преди 1 час, bigiadri написа:

И кой ги прокуди? Рашиските военнопрестъпници. Ще дойде време и ще си платят!

Кой на кого?   Бандеровският Майдан е началото на трагедията.   Руснаците са способни да ги избият.    Не познаваш ли руската история?   Няма да има после на кои да плащат.  А бавнозагряващите от САЩ и тези в Киев скоро  ще са ги изоставили.  Още през 2024 година. Като други в Египет, Сирия, Ирак, Либия, Афганистан... . Просто ще загубят интерес типично по американски.    Времето е на страната на РФ и Путин го знае.  Той няма закъде да бърза, а бившата Украйна се самоунищожава.   Кончила Ленинская Украина. 

Команден пункт на С-400 се продава - нов внос, леко ударен, безаналогов и без забележки. Моля само сериозни купувачи:

току-що, kosyo написа:

Язък аз си мислех че е някоя червена линия...не ми отговаряй с повече от 3 изречения - препълвам буфера, а и го гледах другаря Пу какво каза.

Ми тук не се повтаря, ко говори Путин...

Но... както казах, който иска, той да гледа...

Три...

преди 1 час, andiay написа:

Миме, този пост отдолу е отговор към теб...

Стига си ръсел твоите простотии, белким некой ти върже...

Не си спомням, аз или някой друг, да е предлагал клипа за похода...

Има негови клипове, където па говори против Путин...

Но... Мимето не читател, Мимето писател, план гони...

На мен не верваш - ОК, тоз който ти е отговорил и той ли сталинист/путлерист, рашист и комуне?

Шушумитко, предупредих ли те, че винаги те насочвам към мотиката?

Да...

Доказах ти, че за абортите по последните официални статистически данни, САЩ са с повече аборти на глава от жени в детеродна възраст...

Още преди казах, че ползването на гола статистика като аргумент за сравнение между две държави е най-лесния и елементарен начин да излъжеш казвайки привидно истина...

Сега ще ти го докажа...

Ползвам същите последни официални данни за брой аборти в Русия и САЩ...

Спрямо глава от жените в детеродна възраст Русия по този показател е почти двойно по-добре от САЩ, не го твърдя аз, а официалната статистика, която ти цитирах...

Но... там цитирах и нещо, което невежа като теб е пропуснал и тръгва да "оспори" това, което е неоспоримо...

Сега със същите цифри за брой аборти ще ти изкарам САЩ с близо два пъти по-добри показатели...

Сменям критерия иб той вече не е глава от жените в детеродна възраст, а брой раждания...

По този критерий САЩ имат 15 аборта на 100 раждания, а Русия има 28 аборта на 100 раждания...

Баси, доказах тввоета теза, а?

Да, ама не...

Ако се ползва този критерий, то в САЩ има близо 4 пъти повече раждания на глава женни в детеродна възраст, отколкото в Русия....

И така мога да спекулирам с тези данни до безкрай, като всеки път получавам резултата, който аз желая...

Кое е истината?

И двете са истина, ни и двете са лъжа ползваща реални данни...

Не можеш да сравняваш по статистика отделни държави, без да направиш статистически анализ, а след това и окончателен анализ на база куп други критерии...

Тези "статистически сравнения", представени като "анализ" са предназначени за такива невежи като теб и всеки се доверява на "анализа", който се връзва с неговата предварителна нагласа...

Част от работата ми е да правя подобни анализи, знам много добре как мога да "лъжа, казвайки истината"...

Не ми се отваряй на статистически анализ...

Нито знания имаш по въпроса, нито мозък за това...

Къде е "по-добре" или "по-зле" няма как такива като теб да разберат от сухи статистически данни...

Освен това "по-добре" или "по-зле" за кого?

За теб е Запада, за фанатичния мюсюлманин е Саудитска арабия, примерно...

Ползвайки статистически данни и двете твърдения ще могат да се докажат....

И за мен Русия не е добро място за живеене, но какво значение има това?

Добро / лошо не могат да бъдат аргумент...

И този "чаршаф" не го пиша за теб, това е безнадеждна мисия, пак ще се втурнеш да доказваш, че "еволюционният двигател на един вирус е да се превърне в кърлеж"...

Типично е за комплексираните посредствени невежи, те не се стремят да научат нещо в един спор, а да си внушат, че могат да "докажат правотата" си...

Затова и винаги ползват "разваления винтоверт" и настъпват мотиката постоянно, защото не искат да признаят пред себе си, че са невежи...

Пиша го, ако случайно някой, който може да признае пред себе си, че в някои области познанията му са ограничени, да се поинтересува да ги попълни, за да не бъде манипулиран по най-елементарния начин...

Както е казал Томас Джеферсън: „Ако една нация очаква да бъде невежа и свободна... тя очаква това, което никога не е било и никога няма да бъде.“ 

За сталинизъм / маккартизъм да се говори на активист на някогашния комсомол, превърнал се в активист на "новия комсомол" е равнозначно на спор с евангелист относно религия...

Доказа, че умееш да спекулираш и лъжеш и , че това ти е работата което отдавна сме се досетили във форума. Иначе няма ден в който в Русия да се е живеело по добре отколкото в САЩ . Мишка. Иначе това, че Русия е почти двойно по добре , по който и да е показател пред САЩ е твърдения на откровен дебил. Ти не ми се отваряй на нищо, жалко мишле. Не ти отива на профила на страхлив анонимен трол .

преди 1 минута, andiay написа:

Ми тук не се повтаря, ко говори Путин...

Но... както казах, който иска, той да гледа...

Три...

Ми аз го слушах , не виждам какво може да ми каже ново някой дето му преразказва думите...С 2 -думи нас ни бият по центровете за вземане на решения(онази спиртоварна) , обаче аз си го премествам бавно е другия крачол.

преди 28 минути, andiay написа:

Всички ватенки го намират за напълно обективен и коректен. Проблема е, че само ватенките.

Продава се е някаква бивша сграда край Мариупол. Има е бонуси за по-любопитните - пъзел с части на руZнаци (непълен):

Цена по договаряне-отново само сериозни купувачи.

преди 7 часа, glen написа:

Операция Z!

Основните неща са в движение.

Предната нощ Русия предприе масирана атака с дронове срещу всички региони на Украйна. Това беше наречено от поне един източник като най-голямата атака с дронове в цялата SMO досега, което накара много хора да спекулират, че Русия сега трябва да произвежда дронове Geran-2 с експоненциални темпове, тъй като ги използва в огромни количества късен. Всеки регион беше ударен и нещо много аномално се случи в столицата Киев.

Огромна експлозия разтърси домове в региона, която поне според един източник е регистрирана като магнитуд 3,4 по скалата на Рихтер, а някои експерти изчислиха, че е еквивалентна на експлозия на амуниции от поне 100 тона.

Според турски източници неотдавнашното "земетресение" в Киев, за което кметът Кличко говори, може да бъде свързано със следното: Киев е бил един от градовете с най-широка мрежа от подземни бункери и тунели в Съветския съюз. Смята се, че причината за разтърсването може да е експлозия и унищожаване на голям подземен арсенал, както и поради невнимание на персонала.

Някои смятат, че е използвана нов тип руска система или просто Русия е проникнала в подземните бункери на Киев с нещо като Кинжал

Спешна публикация от украински канал подчертава как украинската AD не е в състояние да се справи с рояка дронове

Ukr Post:

‼️ UAV летят на изключително ниски височини (променят посоките) и не всички са фиксирани на радара.Затова не пренебрегвайте алармите там, където са обявени

И това е рояк. Друг украински пост свидетелства за свойствата, подобни на рояк

‼️🇺🇦 Руската армия контролира шахидите чрез сателит, - говорител на ВВС на Въоръжените сили на Украйна

▪️ " ▪️ "Летяха от юг и север. След това летят на групи, летят в различни посоки на партиди, всеки дрон има свой маршрут, всеки UAV има GPS навигация, управлява се през сателит, така че може дори да лети в кръг, и в определено време да нанесе удар

▪️Руснаците се опитват да объркат, подведат нашата ПВО, за това използват терена, за да изчезнат от радарите

Тогава снощи Русия нанесе нов голям смесен удар от ракети и безпилотни самолети. Киев изрече повърхностния си блъф за 99% от обектите, които са прихванати, но всъщност има няколко видеоклипа, показващи големи пристигащи, които взривяват това, което изглежда като складове за амуниции и гориво, като този в Житомир

Едно нещо, което разкриха масираните удари по Киев, е шарадата по отношение на системата Patriot. Украйна твърди, че Patriot не е бил унищожен от ракетата Кинжал последния път, но ако това е така и е „в ред“, тогава защо различните ракети и дронове успяха толкова лесно да проникнат в Киев при ударите от последните няколко дни? Къде отиде магическият Patriot, който можеше да сваля хиперзвукови Кинжал толкова лесно, но очевидно не може да унищожи бавно движещи се дронове?

Освен огромното земетресение като доказателство за някакви удари, има и някои видеоклипове на ударени райони в и около Киев.

Имаше и голям удар върху „болница“ в Днепропетровск, която украинските пропагандисти незабавно се опитаха да създадат разказ за руски болнични атаки. Но за съжаление, те забравиха да споменат, че някаква жена „влиятел/блогър“ взриви капака, като публикува в социалните си медии за това как тази „болница“ всъщност е плацдарм, препълнен с военни от AFU:Сега мнозина я обвиняват за унищожаването на обекта, има и видеозаписи с изваждане на хора от развалините.

С това казано, режимът на Зеленски е приложил възможно най-строгите наказателни мерки за всеки, който публикува видеоклипове, така че сега е много рядко да виждаме атаките, особено в Киев, въпреки че някои все още се пропускат от време на време. Бяха публикувани и снимки, показващи няколко от общо 32 души, които вече са били арестувани и/или привикани в полицията, след като са били идентифицирани като публикуващи снимки/видеоклипове.

тези нещаа имаат ли си иозточник -- или си ТИ, доброволно избягалия при най големия враг на Русия - пий си белите Апчета,:D

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.