Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 5 часа, maxthon написа:

Става, че нищо не става.

Ето още едно "нищо не става ".

От линията на фронта е над 400 км

Утрото започва мн добре. Все така "нищо да не става"

:yanim:

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 6 часа, maxthon написа:

Стига толкова за тази новина. Хора, които не се намират на място ти съобщават какво става. Става, че нищо не става.

Ти там ли си че си толкова сигурен че нищо не става?

преди 6 часа, insec написа:

а У краина,

Ако взимаш пример от онази карта и там не пишеше това. Иначе на на линка манипулативно оставен да пише нещо, което не се е случило има снимки на два документа останали от това време - едно писмо и едно решение на събор. Там даже няма и помен за Украйна. Е след като тогава не са я отразили като съществуваща защо сега трябва да го правим. Може би защото съвременните украинци са много годри с това, че са си измислили историята и трябва да се съобразим с това поради някакво странно чувство на солидарност?

преди 1 час, miro20 написа:

От линията на фронта е над 400 км

Ахааа така може, а в обратна посока ревеш и пищиш как нямали право, не можели и куп подобни глупости. Гори инсталация за дестилация на мазут и вече е потушен огъня.

Тук не е Москва! - протест пред президентството

Протестиращи носеха знамена на България, на Европейския съюз и на Украйна

С викове „Тук не е Москва“ започна протест пред сградата на президентството. Демонстрацията бе за запазване на парламентаризма в страната. На същото място се проведе и протест „България е с Украйна" и „Не на Рашизма“. 
Протестиращите носеха знамена на България, на Европейския съюз и на Украйна. 

На протеста бяха и представители на гражданското движение „Боец“, които събират подписи за отстраняване на Румен Радев от президентския пост.

Към протестиращите се присъединиха съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев, които бяха посрещнати с аплодисменти. 

После протестиращите се отправиха към Орлов мост. Движението по бул. „Цар Освободител“ бе блокирано.

https://www.vesti.bg/bulgaria/tuk-ne-e-moskva-protest-pred-prezidentstvoto-6169343

преди 10 часа, Митко Вълчев написа:

Готин, ма ти рашките ги не броиш за хора. Само украинските жертви, те притесняват. Не го очаквах от тебе.

На всички е ясно, че не може пострадалите  да са само украинци.   Бандеровците броят само руските жертви.

преди 22 минути, attj написа:

На всички е ясно, че не може пострадалите  да са само украинци.   Бандеровците броят само руските жертви.

Е то ясно. Но ти май се притесняваш, само за загиналите украинци? Явно не съм те преценил правилно.

Никога не вярвайте на руснаците!
Това са думите на Сергей Лавров, на когото все още някои вярват.

22.01.22 г.

Русия никога не е заплашвала украинския народ, заяви Сергей Лавров след срещата си с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен. „Русия никога не е заплашвала Украйна чрез свои официални представители. Русия няма намерение да напада Украйна“.

28.01.22 г.

Hямa дa имa вoйнa, дoĸoлĸoтo тoвa зaвиcи oт Pycĸaтa фeдepaция, ниe нe иcĸaмe вoйнa.

04.02.22г.

Руският външен министър Сергей Лавров: Четох, гледах в интернет някакви изявления на Държавния департамент на САЩ, че Русия уж готвела фейк видеа с атака на украински военнослужещи срещу Донбас. Подобни измишльотини са бълнуване, с всеки изминал ден те стават все повече и това е очевидно на всеки що-годе опитен политолог. Русия няма никакви намерения да воюва с Украйна. Това са лъжи.

15.02.22 г.

Само луди хора, лишени от морал, могат да допуснат, че Русия има намерение да нападне Украйна. Русия размества войски на собствената си територия.

Това са думите на Сергей Лавров, на когото все още някои вярват.

Истината:

На 24 февруари 2022 година Русия нападна Украйна.

Оттогава около 200-хилядна руска армия води война на територията на Украйна.

преди 9 часа, andiay написа:

Шуши, да цитираш хора като Джеферсън е едно, да повтаряш опорки и пропаганда, съвсем друго...

И до края на незначителното си "съществуване" нема да схванеш разликата, щот си копимаус....

Казах, няма термин "писане с разбиране", терминът е - четене с разбиране...

Който не го усвои в началното училище остава функционално неграмотен като теб...

Професионалните лъжци и манипулатори се наричат политици...

И техните лъжи и манипулации хващат дикиш при такива като теб, избрали да останат невежи...

За абортите ти цитирах официалните статистически данни на двете страни и те са реалните и съотношението е точно...

После ти показах как МОЖЕ да бъдат манипулирани данните, за да бъде обърнато съотношението на обратно...

Ако ти бях предложил първоначално манипулацията, то ти с радост щеше да я вееш като знаме, защото отговаря на това, което ти се иска...

И след това показах, как тази манипулация може да бъде разбита...

Кое от това е лъжа или манипулация от моя страна?

Показвам прост пример как човек не трябва да приема всичко на доверие, а да се научи как да проверява, да не бъде невеж...

Защото невежият винаги бива манипулиран и никога не е свободен, винаги е роб, дори да е материално благополучен..

Това е и връзката с афоризма на Джеферсън...

Но това не е за теб...

Ти си безнадежден и ставаш само за пример, в какво не трябва да се превръща едно човешко същество, ако иска да се нарича Хомо Сапиенс...

За който си пада по примери...

Аз просто се забавлявам, карайки те сам да доказваш невежеството си и пълната си функционална неграмотност, гаврейки се с теб по този начин...

А ти си "мисли", че ме "мачкаш", че "печелиш спорове" и т.н.

Твоите "мисли" и "усещания" хич не ме бъркат...

Както и тези на подобните на теб...

Който е нормален Хомо Сапиенс разбира...

"Чаршафите" не са предназначени за теб, Шушумитко, дори да отговарям на теб...

Затуй не ги разбираш...

ТролАнди, да цитираш хора като в Джеферсън, да вкарваш научни теории, да обясняваш за смисъла на живота макар, в твоят случай си е чиста проба рашистка пропаганда от първата до последната буква в темата. Вечното, аз не одобрявам Русия, Радев, Путин, НО. Възпаляват те, само и единствено критики към путиноидната теория и практика, факт. От вчера има признание в темата от теб, че можеш да лъжеш казвайки истината. Не, че някой който те е чел, не го е знаел и преди това. Приемането на всеки политик за професионален лъжец, е от реалност в която ти пожелавам да живееш. Но иначе си е огромна глупост и манипулация. Знам, че обезценявам израза "огромна глупост и манипулация ", но при теб това е нормата. Чаршафите са предназначени да ми губят времето, но виждам че е взаимно. Иначе твърде отдавна, никой не ти ги чете, а покрай теб и мен. Което може да ти се приеме за коронния ти успех в темата. 

преди 44 минути, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Тук не е Москва! - протест пред президентството

Да бяха се пробвали покрай Москва да употребят и други имена на градове. Но първо трябва да им бъде разрешено..... от ПосолствоТО. Че тук не е Москва е ясно на всички. Някои са забравили, че не е и Лондон, или Париж, или Вашингтон, или Пекин също и т.н. други всякаки градове.

преди 3 минути, maxthon написа:

.....

Кажи за дроновете в Москва, от къде са пуснати?

преди 5 минути, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Кажи за дроновете в Москва, от къде са пуснати?

Що за въпрос? Разбира се, че Украйна. Нали в момента всички се правят на луди и отричат. Също като хамериканската техника оказала се в белгородска област.

току-що, maxthon написа:

Що за въпрос? Разбира се, че Украйна.

А от Украйна до Москва как са стигнали?

Под земята ли са се движили?

преди 2 минути, СЛАВА УКРАЙНА написа:

А от Украйна до Москва как са стигнали?

Продължаваш с тъпите въпроси. Днес явно си във вихъра си. Трудно ли ти е да асимилираш, че са стигнали по въздух/ Има достатъчно начини за да успеят да стигнат.

преди 1 минута, maxthon написа:

Продължаваш с тъпите въпроси. Днес явно си във вихъра си. Трудно ли ти е да асимилираш, че са стигнали по въздух/ Има достатъчно начини за да успеят да стигнат.

Най-близкото разстояние от Москва до Украйна е около 450-500км. Никой не може да ме убеди, че ако Украйна изтреля дронове и те пътуват 450-500км в руска територия никой няма да ги забележи и чак когато ударят в Москва ще ги видят. Тия или са луди или и нас се опитват да ни направят на луди.

Май руснаците се опитват да отправят неоснователни обвинения и да засилят военните действия!

Сега не разполагат със основателна причина за да продължат да хвърлят бомби по мирните граждани на Украйна и си създават причина!!!

преди 30 минути, Митко Вълчев написа:

Е то ясно. Но ти май се притесняваш, само за загиналите украинци? Явно не съм те преценил правилно.

Около 500 000 общо са загинали и пострадали.   Преценката ти за украинската криза е грешна.  Никой нищо не може да решава вместо донските казаци (украинските руснаци). А те не искат в НАТО.   Заради тях и бандеровците няма да са там. 

преди 2 минути, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Най-близкото разстояние от Москва до Украйна е около 450-500км. Никой не може да ме убеди, че ако Украйна изтреля дронове и те пътуват 450-500км в руска територия никой няма да ги забележи и чак когато ударят в Москва ще ги видят. Тия или са луди или и нас се опитват да ни направят на луди.

Варианти казах ти всякакви има за да прекараш дрон дори и на такова разстояние, че дори и на по-голямо. Ти ако искаш си остани все тъй неубеден.

преди 6 минути, attj написа:

Около 500 000 общо са загинали и пострадали.   Преценката ти за украинската криза е грешна.  Никой нищо не може да решава вместо донските казаци (украинските руснаци). А те не искат в НАТО.   Заради тях и бандеровците няма да са там. 

Пишеш глупости!!!

Украйна вече е в НАТО , много добре това го знае целия свят!

Трябва само да свърша военните действия и веднага ще се присъедини, за това руснаците сега сами си пускат дронове за да си намерят причина да удалжат войната в Украйна!

преди 4 минути, maxthon написа:

Варианти казах ти всякакви има за да прекараш дрон дори и на такова разстояние, че дори и на по-голямо. Ти ако искаш си остани все тъй неубеден.

Кажи ги тези варианти де?

Май и ти не знаеш такива и само увърташ и усукваш колкото да се брои , че си казал нещо за защита!

Редактирано от СЛАВА УКРАЙНА (преглед на промените)

преди 3 минути, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Кажи ги тези варианти де?

Полет на ниска височина и невъзможност за засичане от радар, избягване на на населени места, използване на тъмната част от денонощието за допълнително прикритие. Не е невъзможно да се постигне. 

току-що, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Украйна вече е в НАТО , много добре това го знае целия свят!

Трябва само да свърша военните действия и веднага ще се присъедини, за това руснаците сега сами си пускат дронове за да си намерят причина да удалжат войната в Украйна!

НАТО се боят от РФ - също както са се бояли навремето от СССР.   Бандеровците не правят реално никакви компромиси с украинските руснаци и кризата продължава.  Забавянето във времето работи в полза на руските интереси - всички са наясно с това.  Те  затова не бързат.

преди 3 минути, attj написа:

НАТО се боят от РФ - също както са се бояли навремето от СССР.   Бандеровците не правят реално никакви компромиси с украинските руснаци и кризата продължава.  Забавянето във времето работи в полза на руските интереси - всички са наясно с това.  Те  затова не бързат.

Оплете ли чорапи на донските казаци

преди 11 минути, Митко Вълчев написа:

ТролАнди, да цитираш хора като в Джеферсън, да вкарваш научни теории, да обясняваш за смисъла на живота макар, в твоят случай си е чиста проба рашистка пропаганда от първата до последната буква в темата. Вечното, аз не одобрявам Русия, Радев, Путин, НО. Възпаляват те, само и единствено критики към путиноидната теория и практика, факт. От вчера има признание в темата от теб, че можеш да лъжеш казвайки истината. Не, че някой който те е чел, не го е знаел и преди това. Приемането на всеки политик за професионален лъжец, е от реалност в която ти пожелавам да живееш. Но иначе си е огромна глупост и манипулация. Знам, че обезценявам израза "огромна глупост и манипулация ", но при теб това е нормата. Чаршафите са предназначени да ми губят времето, но виждам че е взаимно. Иначе твърде отдавна, никой не ти ги чете, а покрай теб и мен. Което може да ти се приеме за коронния ти успех в темата. 

Това, което четеш и това, което смяташ, че си прочел, нямат нищо общо помежду си....

Твоите "вярвания" и  твоте "гадаения" са ми безразлични....

Просто доказваш, колко съм прав в констатациите си за такива като теб...

И колко уместно и на място съм цитирал Джеферсън....

Иначе казах, "ще въртиш, ще сучеш, но ще продължиш да "доказваш", че евюлюционния двигател на един вирус е стремежът му да се превърне в кърлеж"...

Защото освен неврж си и силно комплексиран от невежеството си, но за сметка на това си решил, че ще го прикриеш с агресия....

Нищо ново под слънцето...

Природа...

За разлика от теб, аз живея в реалността и съм се постарал да изуча законите по които се движи, а ти вместо това си избрал да си създадеш твоя си "реалност", която се нагажда спрямо твоите вярвания...

Пак нищо ново...

Желаното версъс реалното...

И щом смяташ, че "знам как "да лъжа, казвайки истината"" е признание, че лъжа, то ей ти още едно признание - Шушумитко е "умен", защото сам доказва, че не е умен ...

Копимаус...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.