Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Видео показва, че ракети "Пейтриът" са използвани срещу скорошни руски ракетни атаки в Киев

От Васко Котовио и Тим Листър от CNN

Видео, заснето по-рано тази седмица в Киев, показва останките от произведена в САЩ ракета Patriot PAC-3, което показва, че системата за противовъздушна отбрана е била използвана в понеделник, когато руските сили са изстреляли 11 крилати и балистични ракети по украинската столица.

Експерти по оръжия, с които се свърза CNN, потвърдиха, че останките - без бойна глава - изглежда са от типа ракета, доставена на Украйна за наскоро дарените батерии Patriot.

По-рано този месец Русия заяви, че е унищожила батарея Patriot в района на Киев. Американски служители казаха, че пусковата установка на комплекса е претърпяла незначителни щети.

Пристигането на батериите Patriot позволи на Украйна да прехваща балистични ракети и по-бързи крилати ракети.

преди 6 минути, valkiria1 написа:

.....

Ти какво разбираш от войната? И така ли няма с кого да се хапиш а се навираш тук?

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 12 минути, maxthon написа:

Продължаваш да търсиш нещо, което вече съм казал. Да си чел. Но и да си разбрал кога съм го казал, че вече ситуацията с посещенията за частни уроци по въпроса при учителката (забравих кой я беше предложил)  е много сериозна. Ще трябва да се образува цяла група тук от форума за групови занимания с нея (Чисто образователни за да не си помислиш друго).

По руски беше, ама сега говорим за нещо съвсем друго. Що така едно непостояство има в мнението по въпроса за ПВО-то в града?За едните може а за другите не става това..

преди 24 минути, maxthon написа:

Е чети хубаво де. Американски Сми говорят за поправен. Ако бяха свалени ударите нямаше да са на местата показани на снимките. А тези удари са с хирургическа точност, което не говори за свалена ракета.

Да не е със същата хирургическа точност като по центъра за вземане на решения при който избиха рибата - буквално?

преди 42 минути, maxthon написа:

Като за свалени, ракетите падат на доста интересни места по летището.

Добре че го постна ти че да те питам -  с тази разделителна способност за каква война сте тръгнали?

Онези умрелите 70 доброволци пускат посмъртно видео от онзи свят с кадри от набега :

Учудващо жизнени изглеждат :)

преди 17 минути, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Експерти по оръжия, с които се свърза CNN, потвърдиха, че останките - без бойна глава - изглежда са от типа ракета, доставена на Украйна за наскоро дарените батерии Patriot.

Е същото това CNN твърдеше за същото, че е руска ракета, а аз ти казах опашката на PAC3. Пейтриът има няколко батареи доставени. А батареята е от между 3 и 8 пускови установки. Напълно нормално е да видим още работещи и да чуем пак за повредени. Като го чуеш се сещай за унижожена. Достатъчно тъпи са за да повтарят опорките си докато има кой да им вярва.

преди 16 минути, Митко Вълчев написа:

Пробвай със свои думи. ТролАнди 

"Простете, той е простО,

не слагайте си дерт,

Простете, той е простО

един "дефектен винтоверт"."

Мои думи...

Баси, сори на всички заради недодяланата ми "поезия", ма от трети клас не съм писал стихчета...

И очеизвадно съм още на онуй ниво в писането на стихчета...

Ма кът глеам, ша го докараме до некоя поема...

Поема, ма детинска, детинска, ма поема...

Па и "лирическия герой" не е мръднал от равнище 3-ти клас, тъй че,тамън си пасват..

Нещо по въпроса за абортите, които ти вкара в темата...

Свален на дрон с пушка със сачми:

В Москва отново не се чуват сирени:

Да не би да са повредени?

преди 2 минути, maxthon написа:

Е същото това CNN твърдеше за същото, че е руска ракета, а аз ти казах опашката на PAC3. Пейтриът има няколко батареи доставени. А батареята е от между 3 и 8 пускови установки. Напълно нормално е да видим още работещи и да чуем пак за повредени. Като го чуеш се сещай за унижожена. Достатъчно тъпи са за да повтарят опорките си докато има кой да им вярва.

Тази новина е от преди 16 минути, не знам къде и какво си видял но системата си работи.

Както ти твърдиш, че не работи нали изпратиха екип за да проверят всичко дали е изправно. Всичко се потвърди и казаха че работи! Ако не работеше какво щеше да ги сваля тези ракети всяка вечер? Нали щяха да ревнат украинците , че нямат ПВО и щяха да искат друга?

Дори и тази да се повреди ще я заменят със друга, за сега това не се налага.

https://edition.cnn.com/europe/live-news/russia-ukraine-war-news-05-31-23/index.html

преди 1 минута, andiay написа:

"Простете, той е простО,

не слагайте си дерт,

Простете, той е простО

Мои думи...

Баси, сори на всички заради недодяланата ми "поезия", ма от трети клас не съм писал стихчета...

Па и "лирическия герой" не е мръднал от равнище 3-ти клас, тъй че,тамън си пасват..

"Поета" АндиТрольО                  все прави се на умен,            а всъщност си е льольО      и гърчи се кат гумен.        Нищо особено като поезия, но на фона на словоблудството на плевенското "умно", бива.

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

"Поета" АндиТрольО                  все прави се на умен,            а всъщност си е льольО      и гърчи се кат гумен.        Нищо особено като поезия, но на фона на словоблудството на плевенското "умно", бива.

Офф, мите не ти ли омръзна?

Направо те съжалявам вече!

Като на малко дете му обръщаш внимание, то да имаше за какво разбирам но той само празни приказки пише.

Дълги постове, липсващо съдържание, ти си знаеш де. :)

преди 3 минути, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Тази новина е от преди 16 минути, не знам къде и какво си видял но системата си работи.

Аз ти казвам, че това е същата ракета. Падаха онзи ден опашки от Пейтриът на поразия. Виж не опашка, но никаква част от руска ракета не видях. Ти ако си видял може да я споделиш.

преди 7 минути, andiay написа:

"Простете, той е простО,

не слагайте си дерт,

Простете, той е простО

Мои думи...

Да, винаги Раша е била по зле. Допреди, година, пет , двадесет фрапиращо по зле. Аз вкарах и СПЖ, криминални убийства, изоставени деца, свобода на словото, индекс на корупция, богатство държано от най богатия един процент, брой успешни проекти като плана Маршал, осъществени от дебилите болшевики. Но гнусното ТролАнди се лови, за "мога да лъжа, казвайки истината" и се гордее с уменията си на шут , лъжец и манипулатор.

току-що, Митко Вълчев написа:

"Простете, той е простО,

значението на думите не знай,

Простете, той е простО,

затуй спори до безкрай."

Е, поне по "поетичен" неталант мое се сравняваме, мхм...

Сега кажи за абортите, които ти вкара в темата...

преди 3 минути, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Офф, мите не ти ли омръзна?

Направо те съжалявам вече!

Като на малко дете му обръщаш внимание, то да имаше за какво разбирам но той само празни приказки пише.

Дълги постове, липсващо съдържание, ти си знаеш де. :)

Въх, уби ма дзвера...

Дет главата го боли, ако требе да мисли...

преди 3 минути, maxthon написа:

Аз ти казвам, че това е същата ракета. Падаха онзи ден опашки от Пейтриът на поразия. Виж не опашка, но никаква част от руска ракета не видях. Ти ако си видял може да я споделиш.

Не помня вече какво съм видял и какво не съм, доста информация постоянно чета и руски сайтове следя и соц. мрежи и форуми и новинарски. Не помня вече а и не ми се търси.

Гледам да споделя със вас най-новото което излиза като новини и от достоверни медии да не ме захапете след това , че съм ви показвал фейк новини. Както вече си забелязал когато излезне нещо интересно за русия също ви го споделям.

И не мисля , че някой е длъжен да снима да показва остатъци от каквито и да са ракети свалени от която и да е система за ПВО! Това също трябва да го знаеш, това което си го видял не се знае от къде е и кога е снимано.

Ако е е дрон , стълба ще е :

Или и 2-те

Съжалявам има и по-пълна версия с 2-та камиона:

преди 1 минута, СЛАВА УКРАЙНА написа:

И не мисля , че някой е длъжен да снима да показва остатъци от каквито и да са ракети свалени от която и да е система за ПВО!

E след като се хвалиш за Кинжал все пак е добре да го покажеш. Но пък бетонобойната бомба вместо Кинжал свърши добра работа за лапнишараните.

преди 18 минути, andiay написа:

"Простете, той е простО,

значението на думите не знай,

Простете, той е простО,

затуй спори до безкрай."

Е, поне по "поетичен" неталант мое се сравняваме, мхм...

Сега кажи за абортите, които ти вкара в темата...

Въх, уби ма дзвера...

Дет главата го боли, ако требе да мисли...

Добре де, поправи ме ако греша!

Сега това, което си го написал какво общо има със войната?

Вие сега ще раждате ли, ще абортирате ли не ви знам, но не е тук мястото за родилните ви мъки!

Виждаш ли сега, започна да ме караш да мисля и ме заболя главата а трябва да лягам ! ! !

Сега хапчета ли да пия, да лягам ли или да мисля по твоя коментар?  :biggrin:

преди 8 минути, maxthon написа:

E след като се хвалиш за Кинжал все пак е добре да го покажеш. Но пък бетонобойната бомба вместо Кинжал свърши добра работа за лапнишараните.

Тази дъвка не я дъвчихме вече?

Сега пак ли да дъвчем същата дъвка? :question:

Редактирано от СЛАВА УКРАЙНА (преглед на промените)

преди 3 минути, Митко Вълчев написа:

Да, винаги Раша е била по зле. Допреди, година, пет , двадесет фрапиращо по зле. Аз вкарах и СПЖ, криминални убийства, изоставени деца, свобода на словото, индекс на корупция, богатство държано от най богатия един процент, брой успешни проекти като плана Маршал, осъществени от дебилите болшевики. Но гнусното ТролАнди се лови, за "мога да лъжа, казвайки истината" и се гордее с уменията си на шут , лъжец и манипулатор.

Ти вкара един тон глупости, от които си немаш и грам понятие...

Ша стигнем и до тех, да видим ка прайш сравнения...

Едно по едно, а накрая общо...

Е, за абортите, ти показах официалните данни за 2020-а, не съм ги писал аз, това е от Росстат и Guttmacher Institute...

Ей ти още малко американска статистика...

Прочети внимателно удебеления пасаж...

Цитат

Eighteen percent of pregnancies (excluding miscarriages) in 2017 ended in abortion.

Approximately 862,320 abortions were performed in 2017, down 7% from 926,190 in 2014.

The abortion rate in 2017 was 13.5 abortions per 1,000 women aged 15–44, down 8% from 14.6 per 1,000 in 2014.1 This is the lowest rate ever observed in the United States; in 1973, the year abortion became legal, the rate was 16.3.

As of September 1, 2019, 29 states were considered hostile toward abortion­­ rights, 14 states were considered supportive and seven states were somewhere in between.

In 2019, 58% of U.S. women of reproductive age (nearly 40 million women) lived in states that were considered hostile to abortion rights. In contrast, 24 million women of reproductive age (35% of the total) lived in states that were supportive of abortion rights.

Давай, копимаус...

И те ли "лъжат, казвайки истината"?

Не че некогиш има шанс да разбереш този израз...

Давай да видим, що Шушумитко Вярва, че е прав...

Щото "Клуб З" са му казали, че е така ли?

А дали те всъщност не лъжат, казвайки истината?

преди 6 минути, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Аз не дъвча нищо. Прави го този, който се чуди как да обясни как нещо, която няма как да се случи, поради някакво чудо все пак се е случило.

преди 6 минути, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Сега пак ли да дъвчем същата дъвка? :question:

Не му се побира в главата онзи чугун просто. Така де не в главата а в конуса.

преди 1 минута, maxthon написа:

Прави го този, който се чуди как да обясни как нещо, която няма как да се случи, поради някакво чудо все пак се е случило.

като ви разправяхме, че кинжалите са безопасни игли, вие не та не - дъвчи сега и се гърчи, току виж кинжалите проработили. :speak:

преди 1 минута, maxthon написа:

Аз не дъвча нищо. Прави го този, който се чуди как да обясни как нещо, която няма как да се случи, поради някакво чудо все пак се е случило.

Провери първите GBU дето са бомбили бункерите в Ирак от какво са направени. Гледам пращаш хората да търсят - да те пратя и аз тебе- ще останеш удивен. Сместа вътре пък е бъркана от една спасена от Виетнам като малка. За някакъв нереално кратък срок са го измислили. Интересно ще ти е.

преди 1 минута, insec написа:

като ви разправяхме, че кинжалите са безопасни игли, вие не та не - дъвчи сега и се гърчи, току виж кинжалите проработили.

Аз ти казвам, че нищо не дъвча. В момента и ти се чудиш какво да сдъвчеш. Нали пуснах нагоре как "свалени" ракети падат на странни места на летището. Пък да беше си видял преди да дъвчеш.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.