Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Губи ти се причината за сравнението, ясно. То и не може да се очаква друго от човек с няколко профила...

Какво да очакваме от теб със съвецкия чугун

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

Не бе Атидже, Димитър Вълчев съм. И не сме, Ние, ватенко. Аз съм.

Много е възрастна горката :giggle1:

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Death from above (+21):

Събаряне на някакви незаконни постройки :

https://twitter.com/PaulJawin/status/1663964147657179136?s=20

Най-накрая да видим прословития РЕБ в действие. Бронирането на кабината е определено без аналог в световната практика:

Една боя и е готов за действие

Шебекино и той иска да каже нещо:

преди 1 час, maxthon написа:
преди 1 час, bigiadri написа:

Те /руснаците/ критикуват тяхната ПВО ,че е ПАНИКА.

Аз паника досега при използване на Пво съм видял само когато имаше залп от 32 ракети на Пейтриът.  Всяка от тях. която не свърши никаква работа. На летище Жулиани има две  отчетливи петна от хирургически точни удари.

Толкова "паника" само че от  рашистите. Защо спряха след това изпозлването на Кинжал ?? :) 

Ако искаш да видиш какво е паника, вижкак се насра  Путлю след ударите на дроновете по Москва :

https://www.kaldata.com/forums/topic/264077-русия-и-путин-обсъждане/page/169/#comment-5589066

преди 1 час, bigiadri написа:

Те /руснаците/ критикуват тяхната ПВО ,че е ПАНИКА. Вместо да свали и осемте дрона на три от тях блокирали навигацията и за това те са ударили  жилища.Те масква НЕ могат да опазят ,какво остана за другите райони . Били чак 32 дрона /сМех/ На страхът ОЧИТЕ СА ГОЛЕМИ.

Точно . Затова цитирах в съседната тема как са се увеличили огромните пари за охрана и бункери на посрания паникьосан  "диктатор" :) 

Който вече прекрасно разбира че няма оттърване  и място на планетата където да сескрие :) 

Папагале коко1 така ли те влачат в лудницата :) Ептен си се побъркал. Казах ти да си пиеш редовно хаповете, ама не слушаш :)

Може да бъде изображение с текстово съобщение

преди 1 час, СЛАВА УКРАЙНА написа:

Полохи редовно е бил поразяван от украински огън. Миналата седмица той загуби електричество, според Рогов, след като украински обстрел беше насочен към електроподстанцията.

Украински официални лица твърдят, че руската инфраструктура и концентрациите на войски в района са били многократно ударени.

Да, това бе част от поредицата успешни високоточни удари на украинците по рашистки бази , техника и жива сила. 

Винаги това съм казвал откакто рашистите забуксуваха от миналата година - изключително правилна украинска тактика по отрязване на снабдяването , логистиката , комуникацията и въоръжението .

Така "контраофанзивата" ще прерастне както в Херсон - Рашистите сами ще бягат ужасени, гладни и боси , с доброволно предаване  " в израз на добра воля" :) :)

преди 3 минути, miro20 написа:

Толкова "паника" само че от  рашистите. Защо спряха след това изпозлването на Кинжал ??

Няма по какво да стрелят? Снимките от Жулиани вероятно не са ти попадали. Намери ги и ще стигнеш до извода, че наистина няма по какво да се стреля с Кинжал. Той се използва само по определени цели  и досега няма нищо един пропуск.

преди 7 минути, miro20 написа:

Точно . Затова цитирах в съседната тема как са се увеличили огромните пари за охрана и бункери на посрания паникьосан  "диктатор"

Туитър фейк нюз страйкс агейн.

преди 4 минути, miro20 написа:

Да, това бе част от поредицата успешни високоточни удари на украинците по рашистки бази , техника и жива сила. 

Колко обективно описание на видеото. Нещо ударено и се започва. Хиляди хора избити, стотици бройки техника унищожена.

преди 11 минути, maxthon написа:
преди 16 минути, miro20 написа:

Точно . Затова цитирах в съседната тема как са се увеличили огромните пари за охрана и бункери на посрания паникьосан  "диктатор"

Туитър фейк нюз страйкс агейн.

Ауууу наричаш данните на руското минфин за фейк нюз ?? :giggle1:

.....из данных, представленных Минфином в системе «Электронный бюджет».......

Ей ся бдителните служби на насания Путлю и Роскомнадзор ще ти спретнат дело за дискредитация на държавните руски институции ивоенни сили .:laughing4:

преди 11 минути, maxthon написа:

Няма по какво да стрелят? Снимките от Жулиани вероятно не са ти попадали. Намери ги и ще стигнеш до извода, че наистина няма по какво да се стреля с Кинжал. Той се използва само по определени цели  и досега няма нищо един пропуск.

Пак ме караш аз да търся снимки ???

Ако Кинжалите не бяха свалени успешно от пейтриът, сама знаеш че Путлю би сринал със земята целия център на Киев, всичките правителствени,административни и др сгради !

Уви, от провала толкова го заболя че си го изкара на... инженерите от бюрото разработвало Кинжалите :giggle1:

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 4 минути, miro20 написа:

Ако Кинжалите не бяха свалени успешно от пейтриът, сама знаеш че Путлю би сринал със земята целия център на Киев, всичките правителствени,административни и др сгради !

И защо да си харчи скъпите ракети - като може просто да ги изчака.      Няма нужда дори да ги плаши, а и те се хвалят, че свалят всички ракети и дронове.

преди 3 часа, kosyo написа:

Не бях се замислил:

Защо не се чуват сирени по време на тази атака над Москва? Някакви безаналогови ли са и те?

хехе :)  Така е, рашистите бяха хванати по "бели гащи " . тотална изненада и паника.

Затова и цитирах в другата тема как са се увеличили трилионите разходи за охрана , бункери ипамперси за Путлю

Каква стана тя.. от Киев за три дня... до .. къде в Москва са бомбоубежищата и сирените....

:)

преди 11 минути, miro20 написа:

Ауууу наричаш данните на руското минфин за фейк нюз ??

Би ли показал на сайта къде пише това, което твърдиш? След онази твоя интерпретация с банките ми е много съмнително и сега да си прав.

преди 5 минути, attj написа:

И защо да си харчи скъпите ракети - като може просто да ги изчака.      Няма нужда дори да ги плаши, а и те се хвалят, че свалят всички ракети и дронове.

САЩ видяха ефективността на системите , и затова продъжлават с попълването на боеприпаси за тях и всякакво въоръжение :)

США выделяют Украине новый пакет военной помощи на $300 млн.

В него входят:

▪️ПЗРК Stinger.
▪️Системы ПВО Avenger.
▪️Боеприпасы для систем ПВО Patriot, РСЗО HIMARS.
▪️ракеты AIM-7 Sparrow для ПВО.
▪️артиллерийские снаряды, танковые боеприпасы и патроны к стрелковому оружию.
▪️высокоточные авиационные боеприпасы.
▪️неуправляемые авиационные ракеты Zuni

преди 15 минути, miro20 написа:

Пак ме караш аз да търся снимки ???

Карам те да ги намериш за твоя лична употреба. Ще видиш на тях колко са "свалени" Кинжалите.

преди 2 минути, maxthon написа:

Би ли показал на сайта къде пише това, което твърдиш? След онази твоя интерпретация с банките ми е много съмнително и сега да си прав.

Последко Да за ПВО в града или Не? Може пък да ти е минало вече и да решиш да отговориш? Кой знае защо пак не ми обръщаш внимание... Не че ти е за сефте де. Да ходя да питам репортерките ако трябва - те сигурно знаят повече от тебе експерта?

току-що, maxthon написа:

Карам те да ги намериш за твоя лична употреба. Ще видиш на тях колко са "свалени" Кинжалите.

Ако искаш да оспориш нещо, представяш си аргументите, а не караш друтгите да ти ги търсят.

:hush:

Отдавна съм те забелязъл че никога или мноооооого мнооооого рядко подкрепяш твърденията си с линкове, информация, цитати и др. както правят нормалните хора.

Прокситата и ВПН-те от коит пишеш не позволяват ли ? :) 

преди 1 минута, miro20 написа:

Ако искаш да оспориш нещо, представяш си аргументите, а не караш друтгите да ти ги търсят.

Като за свалени, ракетите падат на доста интересни места по летището.

преди 6 минути, kosyo написа:

Последко Да за ПВО в града или Не?

Последно продължаваш да си недочел. Правиш го все по-качествено.

преди 6 минути, maxthon написа:

Последно продължаваш да си недочел. Правиш го все по-качествено.

Ми чета и не вярвам на очите си каква коренна промяна има във виждането ти и викам в грешка съм

Затова моля те потвърди го. Значи са ЗА използването му в града, нали така. Че по едни други случаи си против. Ама явно става въпрос само против украинското ПВО в града ,  а за руZко си за? Има някакво противоречие иначе чудя на какво се дължи? Ти да ми кажеш случайно?

преди 2 минути, maxthon написа:

Като за свалени, ракетите падат на доста интересни места по летището.

Само това ли успя да намериш ? 

Добре че е описанитето къмснимките. Иначе никой не би им обърнал внимание :giggle1:

Дори те си пишат че пейтриъта е поправен, и това също бе коментирано по назад из темите.

Аз казах кое е по важното

- не съществува 100% ефективно ПВО. Но ефективността на украинското се повиши в пъти !  Дори го сравняват с израелското. 

- Провала с Кинжалите доведе до това че се спря изпозлването им, а Путлю си изля гнева наинженерите които арестува :) 

:)

Руските деца, евакуирани от обстрелваните гранични райони, пристигат във ваканционни лагери

От Джош Пенингтън от CNN

Първите групи деца, които ще бъдат евакуирани от граничните райони на Белгородска област, са пристигнали в района на Воронеж, според руски държавни медии и други медии.

„Първите групи деца от обстрелваното от Украйна Шебекино, Белгородска област, пристигнаха в почивния лагер край Воронеж“, съобщи държавната информационна агенция РИА Новости.

Районът на Шебекино е един от няколкото близо до границата с Украйна, които през последните дни бяха подложени на по- упорит минометен и артилерийски обстрел .

Губернаторът на Белгород Вячеслав Гладков каза, че около 300 деца от районите Шебекино и Грайворон ще бъдат евакуирани във Воронеж.

преди 2 часа, attj написа:

Разрушени са домовете им в много населени места и няма къде да се върнат.   В Донбас военните действия са от 2014 година.

Знаем си те.  Някой нещо пита ли те?

Само да не са в руский Мир, ще се върнат и ще започнат от нулата. Естествено, че ме знаете. Да не съм страхлива анонимна мишка като вас? Не питаш, но се опитваш да ми кажеш.

преди 5 минути, miro20 написа:

Дори те си пишат че пейтриъта е поправен, и това също бе коментирано по назад из темите.

Е чети хубаво де. Американски Сми говорят за поправен. Ако бяха свалени ударите нямаше да са на местата показани на снимките. А тези удари са с хирургическа точност, което не говори за свалена ракета.

преди 15 минути, miro20 написа:

САЩ видяха 

Каквото и да са видяли - в следваща година губят интерес и всичко забравят.  Като в Сирия, Египет, Афганистан, Ирак, Либия...    Защо там сега вече нямат симпатизанти?   И в Бандеристан същото ще се получи.    Англосаксонците много бавно загряват и много бързо забравят.   Китайците ги подиграват и иронизират.   Не ми се показват линкове, надявам се Тръмп да върне разума в САЩ. 

преди 1 час, andiay написа:

"Простете, той е простО,

от към знаня напълно бос,

Простете, той е простО,

доказва го със всеки пост."

Нещо по въпроса за абортите?

Ти ги вкара в темата...

Хм, за който иска, едно интервю на Джон Пилджър за Саут Чайна Морнинг Поуст...

Както казах и преди, Пилджър е определено "американофоб", що се отнася до американските  управляващи...

СЧМП пък е медия от Хонконг, от няколко години е собственост на "Алибаба", но все още се ползва с най-високо доверие сред китайските медии...

Казвам ви го, за да отчитате тези "дребни детайли"...

Пробвай със свои думи. ТролАнди 

преди 13 минути, kosyo написа:

Ми чета и не вярвам на очите си каква коренна промяна има във виждането ти и викам в грешка съм

Продължаваш да търсиш нещо, което вече съм казал. Да си чел. Но и да си разбрал кога съм го казал, че вече ситуацията с посещенията за частни уроци по въпроса при учителката (забравих кой я беше предложил)  е много сериозна. Ще трябва да се образува цяла група тук от форума за групови занимания с нея (Чисто образователни за да не си помислиш друго).

Голямата, гръмко и тъй дълго чаканата като чудо украинска контраофанзива се изражда в терористична война. Нападения върху центрове за временно настаняванев Шебекино  , удари по Москва, разрушени детски домове в Донецка област.  Зеленски е съден за държавна измяна и само специалната военна операция отлага /но  не спира/ производството. В САЩ, Байдън няма да вземе втори мандат. Това означава край на войната след президентските избори. Дори тези американци, които изобщо не знаеха къде е Украйна са против огромните парични потоци, които изтичат към корумпираното правителство на Зеленски, където само преди няколко дни съдията отВърховния съд на Украйна Всеволод Князиев беше хванат с 2,5 милиона долара подкуп. Във въпроса се пита : какво престъпления трябва да си извършил и да искаш да го прикриеш за да даваш такъв колосален подкуп. Урсула също е следствена за дела относно ваксините  против Ковид, за които се оказва, че е лобирала в полза на определена фирма в която експерт е съпруга и.  Бъдещето на Украйна- напусналите я украинци повече няма да се върнат там. Те вече трайно се установяват в други държави, възползвайки се от ситуацията. Икономиката на в бъдеще разделената между Русия и съседни държави Украйна ще изплаща  десетилетия дълговете натрупани от наркомана президент.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.