Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

току-що, maxthon написа:

Мои хора грънци..... Нямам мои хора още повече по тези географски ширини.

Да не що те е срам сега? То всеки прави грешки ама поне си ги признава.

Чакай докато ми отговаряш още да те питам нещо. Знаеш щури идеи ми се въртят в главата. Гледам бота днес ми предлага курса на рублата, че гледам има бизнесмени тука. Що не купите малко рубли че да ги мятат хората в чалготеките? Може би ще е по яка далавера от салфетките. Замислите се.

преди 4 минути, maxthon написа:

Грънци над 100кв. км. Всяко едно селце ще бъде използвано като пропаганда, че има успех. Но пък около Артемовск продължава с метричната тактика. И всеки път съобщава как са се придвижили някъде с няколко метра и ефект никакъв от това.  Фланговете на града все още не са взети. И там има мълниеносна атака от мен да знаеш.

Споря в момента с теб. Не съм минал от никакъв отбор....

Да бе да ти пусна ли пак Пригожин да ти разбие главата с чук? Ясно си каза че според украинците са 100, според негови източници малко повече. Няма проблем знаеш ползвам търсачката.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Какво възнамерява да прави Русия в Украйна?

Чичко Путин не разкри нищо конкретно, но даде намеци като следното (превод от канала Donbass Devushka)

Путин - на въпроса „Докъде сме готови да продължим напред, когато настъплението на Въоръжените сили на Украйна приключи?“

Това мога да ти кажа само очи в очи! Като цяло всичко ще зависи от потенциалите, които ще се формират в края на тази така наречена контраофанзива. Тук е ключовият въпрос. Мисля, че осъзнавайки катастрофалните загуби, ръководството [на Украйна], каквото и да е то, тоест главата, трябва да помисли какво да прави по-нататък. И ще видим какво ще е положението. И въз основа на това ще предприемем по-нататъшни стъпки. Имаме планове от различно естество, в зависимост от ситуацията, която ще се развие, когато преценим, че трябва да направим нещо.

Чичко Путин разкри, че загубите на Украйна са „катастрофални“ в „контраофанзивата“. Някои от числата, които той даде, бяха около 500+ общо унищожени брони/превозни средства, което включва 160+ унищожени танка и 20-30% загуби на оборудване, доставено от Запада. Той каза, че Русия на свой ред е загубила 54 танка и има съотношение 1 към 10 загуби в сравнение с Украйна.  Много от руските загуби ще бъдат „поправени“ и следователно не са пълни, невъзстановими загуби.

Ето ви малко да се посмеете за добро утро утро 

Урките сами започнаха да се стрелят и трепят 😂 

Въоръжените сили на Украйна стреляха по собствените си позиции

Андрей Марочко съобщи пред ТАСС, че украински войници са стреляли с минохвъргачки по позиции на техни колеги в района на ЛНР.

Според Марочко обстрелът със 120-милиметров миномет е „умишлен“ и е извършен в резултат на конфликт, възникнал поради ротация.

По-рано стана известно, че петима украински войници са били убити в Маринка заради собствената им артилерия .

преди 53 минути, kosyo написа:

Чакай докато ми отговаряш още да те питам нещо.

Чакай си колкото си искаш. Няма кой да ти отговаря на страничните въпроси.

преди 53 минути, kosyo написа:

Да бе да ти пусна ли пак Пригожин да ти разбие главата с чук? Ясно си каза че според украинците са 100, според негови източници малко повече. Няма проблем знаеш ползвам търсачката.

Хехе рязко започна само на него да вярваш.....  Отивай да четеш Изкуството на войната докато разбереш защо Пригожин говори така.

Боец, участвал във военните действия на страната на Киев, беше убит през уикенда. Отбелязва се, че «това очевидно е първият смъртен случай» сред финландските наемници.

Външното министерство на страната е запознато със случая, потвърди за YLE късно снощи Юси Танер, ръководител на консулския отдел.

Според руското външно министерство повече от осем хиляди наемници от повече от 60 страни са пристигнали в Украйна в битка на страната на последователите на нацизма.

Най-многобройни са групите от Полша, САЩ, Канада, Румъния и Великобритания, въпреки факта, че в много страни, както и в Русия, наемничеството е законово забранено и преследвано.

В Москва многократно напомняха, че въоръжените действия срещу руската армия ще бъдат пресечени, а групите чуждестранни наемници ще бъдат победени на бойното поле.

По-рано съобщихме: Бивш наемник от Германия: чужденците във въоръжените сили на Украйна се използват като пушечно месо

Той сподели, че в украинската армия има много лошо отношение към чуждите наемници.

Според него много от наемниците са получавали малко или никакво заплащане. Боецът също потвърди, че украинските военни са застреляли руски военнопленници и цивилни.

преди 6 минути, maxthon написа:

Чакай си колкото си искаш. Няма кой да ти отговаря на страничните въпроси.

Хехе рязко започна само на него да вярваш.....  Отивай да четеш Изкуството на войната докато разбереш защо Пригожин говори така.

Всеки вярва на каквото си иска нали. Ти вярваш на твоите хора аз на моите и поглеждам какво казва противника по същите въпроси. Е тук има пълно препокриваме по въпроса. Така че няма причина да не му вярвам за това въпреки че според мен този човек си е за разстрел. Гиркин и той храни зверски че другаря Пу е загубил вече тотално връзката с действителността без да споменава цифри разбира се.

По темата - според ТАСС загубите на само на Леопардите са 6 милки:

https://tass.ru/armiya-i-opk/17992855

Според wiki-толкова е приблизителната цената на 1 брой.Лошо много лошо , мирише ми на Сибир.

преди 7 минути, kosyo написа:

Ти вярваш на твоите хора аз на моите и поглеждам какво казва противника по същите въпроси.

Колкото пъти да ти казвам, че мои хора нямам там.

преди 7 минути, kosyo написа:

Според wiki-толкова е приблизителната цената на 1 брой.Лошо много лошо , мирише ми на Сибир.

Да ти имам и кривата математика. Чети хубаво какво пише в статията и след заглавието: Согласно данным из открытых источников, один танк Leopard 1A5 поставляется государствам в среднем за $559 тыс. Таким образом, общая стоимость машин, которые потеряли ВСУ за последние дни, может достигать $6,1 млн.

Силите за противовъздушна отбрана на Въоръжените сили на Русия свалиха украински разузнавателен дрон «Фурия» в небето над Белгородска област

Според журналистите украинският дрон е бил забелязан и унищожен в Шебекинския градски окръг. Тази сутрин украинският дрон е навлязъл в руското въздушно пространство.

Няма данни за жертви сред населението и разрушения на гражданска инфраструктура.

преди 7 минути, maxthon написа:

Колкото пъти да ти казвам, че мои хора нямам там.

Да ти имам и кривата математика. Чети хубаво какво пише в статията: Согласно данным из открытых источников, один танк Leopard 1A5 поставляется государствам в среднем за $559 тыс. Таким образом, общая стоимость машин, которые потеряли ВСУ за последние дни, может достигать $6,1 млн.

Да ти имам откритите източници :

https://ru.wikipedia.org/wiki/Леопард_2

В начале XXI века цена одного танка «Леопард 2» составляла уже от 3 до 7 миллионов евро. В неё помимо самого танка входит техническое обслуживание и поставка запасных частей в течение определённого периода времени[30].

П.С давай да купим и ние на тази цена - знаеш ли от къде го дават. Искам 10

Друг интересен коментар,който чичко Путин направи:

Трябва да уважаваме съществуването на Украйна, но това не е причина да се отнасяме без уважение към Русия, каза Путин.

Украйна не трябва да съществува за сметка на Руската федерация и в историческите руски територии, ако не се изградят нормални отношения, отбеляза президентът.

Отбранителната индустрия на Украйна скоро напълно ще спре да съществува.

Това звучи така, сякаш той казва, че ако оцелялата остатъчна държава Украйна не може да бъде преустроена в нация, която уважава Русия и се отнася сърдечно към Русия, тогава Украйна „не трябва да съществува“ изобщо като държава.

И всъщност това беше изразено вчера от депутата от Държавната дума Елена Панина, която заяви:

Денацификацията на Украйна означава деамериканизация на Украйна.

Елена Панина, директор на Института за руски стратегически изследвания:

„Нацизмът в Украйна е продукт, внимателно култивиран от Съединените щати и цялата им държавна машина. Нацизмът е американски инструмент за превръщане на аполитичните и добродушни украинци в брутални фанатични русофоби. инструмент е точно американски, тъй като специалните служби на Англия, Германия, Ватикана и Австрия изиграха спомагателна роля по този въпрос, те бяха, както се казва, "на куката".

преди 1 минута, kosyo написа:

Да ти имам откритите източници

Ти даваш всякаки неща в опита си да обясниш нещо, което не е така. Накрая се оказва, че източниците са мои. Само, че като дадеш една статия и там пише нещо, не търсиш друг източник, който да е удобен на пропагандата ти. В статията, която даде си пише директно по какъв начин е сметнато за колко пари са унищожени Леопарди. Цитират някаква стойност на един брой (която няма никакво значение каква е) и умножено по бройката (която много добре знаят каква е) са получили цялата сума. Цена на танка взета от друго място в опита си да покажеш, че бройката е друга е просто крива математика.

преди 48 минути, питам написа:

Ето ви малко да се посмеете за добро утро утро 

Урките сами започнаха да се стрелят и трепят 😂 

Грешки винаги са възможни, не е смешно, тъжно е.     

Україна дали е наследник на  Киевска Рус  или е държава на казаците ?  

Мненията  са различни. За първи път думата "Украйна" се появява в "Киевски летопис" през 1187 г. (тогава се засилва тенденцията към феодалната раздробеност на Киевска Рус, съществувала през ІХ - ХІV век.)  Заради вековете в Руската империя бандеровците ненавиждат всичко руско.  Новорусия или Малорусия им звучат обидно.  Ще стигнат до кривата круша с криворазбрания си национализъм.  Засилили са се в тази посока.  Дори НАТО допълнително им помага.

Следователно денацификацията на Украйна е преди всичко нейната деамериканизация. Денацификацията на Украйна означава пълно военно поражение на всички нейни институции, създадени от САЩ за войната с Русия. Не може да има денацификация без деамериканизация на Украйна. Не е възможна денацификация в тази част от Украйна, която ще остане под управлението на САЩ. Съединените щати дойдоха в Украйна в името на растящия нацизъм. Парите не са основната им цел. Те ще платят всяка цена за унищожаването на Русия.

Русия воюва в Украйна преди всичко със САЩ, които превърнаха Украйна в нацистки резерват.

Друго изказване на чичко Путин от разговора:

Путин - за "отговора за преодоляване на червените линии":

През цялото време ни казват: „Значи вие започнахте войната, Путин е агресорът“. Не, те са агресорите. Те започнаха тази война, а ние се опитваме да я спрем. Но те трябва да го направят с помощта на въоръжените сили. Но не е ли това отговорът за преодоляване на някои червени линии?

Може би не всичко е в медиите, въпреки че няма от какво да се срамуваме. Удари по цялата енергийна система на Украйна - това не е ли отговор за преодоляване на червените линии? А фактическото унищожаване на щаба на Главното управление на разузнаването на Украйна в Киев – не е ли това отговорът? Отговор!

Ще продължим да сме селективни. Айде като тия тъпаци да удрят цивилни обекти, жилищни квартали. Разбира се, ние няма да направим това. Ще продължим избирателно.

Руската авиация нанесе удари по вражеските позиции в Купянско направление. Това заяви пред РИА Новости ръководителят на пресслужбата на групировката «Запад» Сергей Зибински. 

По думите му в операцията са участвали екипажи на бойните вертолети Ка-52 и Ми-28. Те са нанесли осем огневи поражения по пунктовете за дислокация на личния състав на Въоръжените сили на Украйна. В резултат на атаката противникът е понесъл загуби на въоръжение и техника. Артилеристите от подразделението са осуетили три опита на киевския режим да проведе замяна на отряди в околностите на населените места Молчаново, Новомлинск и Кисловка.

Военният добави, че по време на боевете на 13 юни украинската армия е загубила 36 войници. Освен това близо до населеното място Западное е унищожен минометен екипаж на Въоръжените сили на Украйна.

преди 25 минути, maxthon написа:

Ти даваш всякаки неща в опита си да обясниш нещо, което не е така. Накрая се оказва, че източниците са мои. Само, че като дадеш една статия и там пише нещо, не търсиш друг източник, който да е удобен на пропагандата ти. В статията, която даде си пише директно по какъв начин е сметнато за колко пари са унищожени Леопарди. Цитират някаква стойност на един брой (която няма никакво значение каква е) и умножено по бройката (която много добре знаят каква е) са получили цялата сума. Цена на танка взета от друго място в опита си да покажеш, че бройката е друга е просто крива математика.

Пак ли ще сърдим сега? Както казах проверил съм дал съм ти източник има и други при желание чакат да се потопиш към дъното за да ти помогна - само кажи и те почвам :)

Нали знаеш нервен съм  като не искаш да ми помагаш в деиндустриализирането на немците :)

Един ТОР на алеята на славата :

https://twitter.com/PStyle0ne1/status/1668891204665131010?s=20

преди 16 минути, kosyo написа:

само кажи и те почвам

Всеки път от много почване и след това мълчиш като п.... Нека продължим с традицията ти.

преди 18 минути, kosyo написа:

Нали знаеш нервен съм  като не искаш да ми помагаш в деиндустриализирането на немците

Той Хабек вече говори за цялостно спиране на немската индустрия. Спокоен да си там. Ще си потъват бавно и сигурно....

Най- после руZнаците посегнаха на най-големия про-западен пропагандатор в Одеса:

FykJXIlX0AEwYzD?format=jpg&name=900x900

преди 2 минути, maxthon написа:

Всеки път от много почване и след това мълчиш като п.... Нека продължим с традицията ти.

Как се живее сега  с малко повече от 100 кв км сега? Ще го преживееш ли или пак си ОК като не засяга пряко България?

преди 1 час, attj написа:

Грешки винаги са възможни, не е смешно, тъжно е.     

Україна дали е наследник на  Киевска Рус  или е държава на казаците ?  

Мненията  са различни. За първи път думата "Украйна" се появява в "Киевски летопис" през 1187 г. (тогава се засилва тенденцията към феодалната раздробеност на Киевска Рус, съществувала през ІХ - ХІV век.)  Заради вековете в Руската империя бандеровците ненавиждат всичко руско.  Новорусия или Малорусия им звучат обидно.  Ще стигнат до кривата круша с криворазбрания си национализъм.  Засилили са се в тази посока.  Дори НАТО допълнително им помага.

https://bgr.news-front.info/2023/06/14/marochko-vorzhenite-sili-na-ukrajna-strelyaha-po-sobstvenite-si-poziczii/

преди 5 минути, kosyo написа:

Знаех си че копираш от този "информационен" сайт :)

Тук е описана най добре въпросната сцена иначе новината я има и в други медии

Ако ви спре нет-а да знаете :

Ама тогава как ще се информирате - не знам просто

преди 1 минута, питам написа:

Тук е описана най добре въпросната сцена иначе новината я има и в други медии

Самия факт че го ползваш е доста показателен.. Похвален просто

преди 3 минути, kosyo написа:

Ако ви спре нет-а да знаете :

Ама тогава как ще се информирате - не знам просто

Самия факт че го ползваш е доста показателен.. Похвален просто

Първи урките разпостраниха новината за петима загинали от приятелски огън след това се появиха новини за разследване и за караници между две войскови групи на Украйна в последствие има загинали и това е крайния резултат. Избивате сами вече 

От рубриката Адам търси Адам :

FykppIDWAAIQ2bV?format=png&name=900x900

Ще видим какво ще излезе от това. Кадиров много малко последователи има в телеграма нещо.

преди 3 минути, kosyo написа:

Ще видим какво ще излезе от това.

Ще излезе, че си намерил фалшив акаунт на Кадиров.

преди 46 минути, kosyo написа:

Как се живее сега  с малко повече от 100 кв км сега?

Показвай на картата къде са....

преди 4 минути, maxthon написа:

Ще излезе, че си намерил фалшив акаунт на Кадиров.

Викаш същото като https://bgr.news-front.info/ - фалшив сайт. Аз си мислех че вече може такива работи да се пишат щом тука си ги поствате. Никой не каза нищо и за панорама-та така че явно е в реда на нещата.

За картата - прегледай пак какво ти дадох 2 пъти вече. Ако имаш нещо да кажеш - онзи с чука го знаеш къде е :)Ще ти се зарадва много предполагам и ше те видя във вид на следващия фалтник. Днес видях още един ама беше в началото още

Ето тук има флатници в началото (+21):

https://twitter.com/worldonalert/status/1668912943411388416?s=20

Тук са по-завоалирани - този новия ще ти го спестя

Жив бил само малко ...

Спикер Госдумы Вячеслав Володин заявил, что вышел на связь с депутатом Адамом Делимхановым, который получил ранение в зоне спецоперации. Об этом рассказал парламентарий Дмитрий Кузнецов, его комментарий по ситуации приводится в Telegram-канале «Звезда».

https://lenta.ru/news/2023/06/14/svoo/

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.