Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 13 минути, kosyo написа:

Викаш същото

Не е добра идея да пишеш нещо и да се чудиш как да го изкараш като мои думи. Повтарял съм ти го множество пъти. Защо си мислиш, че и сега ще ти се получи?

преди 13 минути, kosyo написа:

За картата - прегледай пак какво ти дадох 2 пъти вече. Ако имаш нещо да кажеш - онзи с чука го знаеш къде е

За картата ще покажеш карта, на която са отбелязани тези 100 кв. км. Разните ти там странични линкове и статии не ме интересуват.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 часа, питам написа:

Урките сами започнаха да се стрелят и трепят 😂 

Друг доклад всъщност твърди, че един от танковете Leopard е бил унищожен, защото нервен стрелец на танк е стрелял случайно с пистолета си, докато цевта е била насочена право напред към друг Leopard точно отпред.

Не се шегувам.

преди 31 минути, kosyo написа:

От рубриката Адам търси Адам :

FykppIDWAAIQ2bV?format=png&name=900x900

Ще видим какво ще излезе от това. Кадиров много малко последователи има в телеграма нещо.

https://www.actualno.com/europe/kadirov-dava-vyznagrajdenie-na-ukrainskoto-razuznavane-za-informacija-kyde-e-djasnata-mu-ryka-delimhanov-news_1991549.html и от друг източник.

Статия на WSJ написа комедиен спасителен разказ за това как Леопардите са били изгубени, очевидно отчаяни да го нарисуват във възможно най-славна светлина за целите на контрола на щетите:

Германски танк Leopard II покоси руската пехота, но друга линия войници се намеси, за да ги замени, а след това още една, каза той. Покрай тях свистяха реактивни гранати. Някои отскочиха от резервоара. Полетата бяха покрити с мини. Печалбите бяха по-малки от очакваното.

И така, според тях храбрите Леопарди са посягали на безкрайни редици от орки, изпълнявайки нормалните си тактики на човешки вълни, докато РПГ отскачат от безупречната германска броня.

Ако битката наистина се е случила с такъв блясък на комикси, човек се чуди защо има могили от мъртви леопарди и няма снимки на унищожена руска броня или планините от изсечена пехота, които описват

преди 19 минути, maxthon написа:

Не е добра идея да пишеш нещо и да се чудиш как да го изкараш като мои думи. Повтарял съм ти го множество пъти. Защо си мислиш, че и сега ще ти се получи?

За картата ще покажеш карта, на която са отбелязани тези 100 кв. км. Разните ти там странични линкове и статии не ме интересуват.

Виж сега ти си се доказал че не си артилерист и карти от карти не разбираш. Мислиш ли че това ще ти помогне? За пореден път ти казвам Пригожин потвърди данните на украинците. Ако имаш някакви забележки както ти предложи преди време - ходи се оплаквай на него.

преди 10 минути, Митко Вълчев написа:

Е източника е същия. Фалшивия канал на Кадиров. С въпросния депутат вече има връзка и за съжаление на укропитеците (които побързаха да го погребат) се оказва само, че е ранен.

Президентът Владимир Путин заяви, че Русия обмисля да се оттегли от сделката за износ на украинско зърно през Черно море, предават Ройтерс и БТА. 

Той твърди, че Западът е измамил Москва, като не е изпълнил нито едно от обещанията си руски земеделски продукти да достигат до световните пазари

Сделката позволи на Украйна да възобнови износа на зърно по море. Тя беше договорена с посредничеството на ООН и Турция миналия юли. Целта беше да се преодолее глобалната продоволствена криза. Според ООН тя е била изострена от най-смъртоносния конфликт в Европа след Втората световна война. За да убедят Москва да одобри Черноморска инициатива за зърно, беше подписано тригодишно споразумение, в рамките на което представителите на ООН се съгласиха да помогнат на Русия в износа на храни и торове. Но Путин заяви, че този ангажимент не е бил изпълнен поради коварството на Запада. В отговор на това Русия забави доставките на зърно през Черно море. Мислим да излезем от тази сделка за зърното сега - заяви Путин на среща на руски военни кореспонденти и военни блогъри. - За съжаление, за пореден път бяхме измамени - нищо не беше направено по отношение на либерализирането на доставките на наше зърно за чуждестранните пазари. Имаше много условия, които западняците трябваше да изпълнят под ръководството на ООН. Нищо не беше направено."

Бива ли такова нещо - развалиха им пикника(+21):

https://twitter.com/worldonalert/status/1668921312444661761?s=20

А сагата с пленения от Вагнер подполковник продължава и се навързва с почитателя на козички:

Fyk2N9aXwAAQ2Fp?format=png&name=small

преди 3 минути, kosyo написа:

Виж сега ти си се доказал че не си артилерист и карти от карти не разбираш.

Затова те карам да я покажеш и да проверим това твое твърдение кой не разбира от карти..... Знам, няма да можеш и да я намериш. Защото няма никакви 100 кв. км. Ама този бил казал, другия бил потвърдил. Накрая ти не можеш и да покажеш къде се намират. След като не можеш да ги покажеш, значи имаме поне трима лъжци.

преди 4 минути, kosyo написа:

А сагата с пленения от Вагнер подполковник продължава и се навързва с почитателя на козички

Погребаха го вече. А връзка с него е осъществена. Това не предполага тежко състояние каквото и да четеш.

току-що, maxthon написа:

Затова те карам да я покажеш и да проверим това твое твърдение кой не разбира от карти..... Знам, няма да можеш и да я намериш. Защото няма никакви 100 кв. км. Ама този бил казал, другия бил потвърдил. Накрая ти не можеш и да покажеш къде се намират. След като не можеш да ги покажеш, значи имаме поне трима лъжци.

Оплака ли се на Пригожин че ми ревеш на мене. Като не ти изнася нещо имаш 3 избора:

•  блокираш ме
  • ходиш се оплакваш на Пригожин
  • стоиш си там в ъгълчето и АРГУМЕНТИРАНО ме поставяш на място

Изборът е твой - и без това новака ме кефи повече вече но не смее да отговаря още.

Това с 3-мата лъжци много ме накефи - имаш ли нещо по-добро?

преди 16 минути, kosyo написа:

Оплака ли се на Пригожин че ми ревеш на мене.

На теб се оплаквам. Казвам ти или показваш на карта къде са тези кв. км. или те не съществуват. Издирват се обективно къде се намират, а не някой какво е казал за тях.

преди 16 минути, kosyo написа:

. Като не ти изнася нещо имаш 3 избора:

Не си ти този, който да ми казва какъв избор имам.  Гледай горе какво пише и показвай. Стига да има какво да покажеш разбира се.

току-що, maxthon написа:

На теб се оплаквам. Казвам ти или показваш на карта къде са тези кв. км. или не съществуват.

Ходи питай Пригожин - не разбра ли?Може и украинците. Да видим коя карта ще разчетеш първа.

Това беше висока топка:

преди 9 минути, maxthon написа:

На теб се оплаквам. Казвам ти или показваш на карта къде са тези кв. км. или те не съществуват. Издирват се обективно къде се намират, а не някой какво е казал за тях.

Не си ти този, който да ми казва какъв избор имам.  Гледай горе какво пише и показвай. Стига да има какво да покажеш разбира се.

Имате ли роднинска връзка с Анди? Ето ти видеото пусни си го от 0:35 и много внимателно чети ли слушай - което ти е по лесно.

Що се нервиш сега - аз не те питам за радиацията на езерото, нали или за другите изоставени теми.

преди 34 минути, kosyo написа:

Ходи питай Пригожин - не разбра ли?

Теб питам. Къде са въпросните кв. км.?

преди 34 минути, kosyo написа:

Ето ти видеото пусни си го от 0:35 и много внимателно чети ли слушай - което ти е по лесно.

Странични неща не ми се гледат и слушат. Освен ако не пожелаеш да покажеш това, което се иска от теб. Търсят се обективно тези 100 кв. км. къде се намират, а не някой който е казал, че ги има.

преди 24 минути, maxthon написа:

Теб питам. Къде са въпросните кв. км.?

Странични неща не ми се гледат и слушат. Освен ако не пожелаеш да покажеш това, което се иска от теб. Търсят се обективно тези 100 кв. км. къде се намират, а не някой който е казал, че ги има.

Е колко по обективно от това че Пригожин потвърждава това което казват украинците? Сигурно твоето съмнения?

Още нещо безаналогово даде фира:

Още един дрон свален с автоматично оръжие:

преди 17 минути, kosyo написа:

Е колко по обективно от това че Пригожин потвърждава това което казват украинците?

Нямам никаква виня, че имаш друго разбиране за обективност....

преди 20 минути, kosyo написа:

Още един дрон свален с автоматично оръжие:

Направо ми е странно как се хващаш за такива кукички.... Стрелят по дроновете изведнъж дрона излиза от кадър и снимащото устройство се насочва право към мястото, където ще падне (всъщност където укропитека си е метнал гранатата). Или снимащия е голяма врачка или това е постановка с използване на гранати за симулиране на свален дрон. Да не говорим, че експлозията е съвсем малка за предполагаемото количество експлозив пренасян от дроновете.

преди 7 минути, maxthon написа:

Нямам никаква виня, че имаш друго разбиране за обективност....

Украинци + Пригожин - срещу твоите думи. Чудя се кой ли ще бие?

преди 2 минути, maxthon написа:

Направо ми е странно как се хващаш за такива кукички.... Стрелят по дроновете изведнъж дрона излиза от кадър и снимащото устройство се насочва право към мястото, където ще падне (всъщност където укропитека си е метнал гранатата). Или снимащия е голяма врачка или това е постановка с използване на гранати за симулиране на свален дрон. Да не говорим, че експлозията е съвсем малка за предполагаемото количество експлозив пренасян от дроновете.

Пиши им там отдолу по здраво да държат там камерата че не ти харесва как се клати. Стрелял ли си някога с Калашник - страничен въпрос?

преди 3 минути, kosyo написа:

Украинци + Пригожин - срещу твоите думи.

Е къде пък си измисли, че има мои думи? Ти твърдиш нещо и аз просто те подканям да го покажеш къде е. Сложна задача за твоя милост. Обективност означава да покажеш къде се намират тези кв. км., а не да посочваш някой какво е казал.

току-що, maxthon написа:

Е къде пък си измисли, че има мои думи? Ти твърдиш нещо и аз просто те подканям да го покажеш къде е. Сложна задача за твоя милост.

Че кой оспорва това дето са го казали Пригожин и украинците? Показах ти го няколко пъти вече.  Прати го него и той да каже че тия лъжат. Цялата ви компания там прати ако трябва.

Германското списание Stern твърди, че руснаците са заложили капан:

Списание Stern пише, че еуфорията в очакване на украинския успех от използването на немски танкове бързо се изпари -

„В сравнение с големите очаквания, които събудиха западните експерти, това беше шок ... Изглежда, че украинците са попаднали в очевиден капан. Руснаците първоначално не са унищожили повредените превозни средства, а са ги оставили като капани. Докато се опитваше да ги спаси, следващата украинска група попадна под обстрел"

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.