Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 часа, Митко Вълчев написа:

Шън Динли - учен в областта на международните отношения от Шанхай, заяви пред "Ройтерс", че Китай трябва да се включи в международните усилия за мир, защото Русия "със сигурност ще бъде победена". 

Кой е този?  Стига с тази бандеровска пропаганда.   Официалната китайска позиция е без промяна.    

Няма  възможни промени в подхода на Пекин, няма и обратен завой в подкрепата му за Москва, казаха анализатори.

Пекин отказва да осъди Москва за инвазията в Украйна , която започна през февруари 2022 г.  Китайците считат САЩ за подбудители и причинители на украинския конфликт.   И очакват от тях за измислят как да изгасят пожара, който са подпалили. 

В САЩ е повторен пробив в ядрения синтез, още по-успешно

Мдаа, бавно, но стъпка по стъпка вървим към чиста и независима от диктатори енергия.

преди 2 часа, attj написа:

... Много руснаци считат и Одеса за исторически руски град.   

И Варна, и Варна. Изконен казашки град, обандерен от елинската, тракийската, македонската, римската, а в последствие и българската нацистки хунти през вековете.

едит: а и са побратими... или посестрими, не знам как е по-правилно... тия дето в главите им са саде джендъри може да знаят.

преди 4 минути, lebel написа:

И Варна, и Варна. Изконен казашки град, обандерен от елинската, тракийската, македонската, римската, а в последствие и българската нацистки хунти през вековете.

Черен хумор, неуместно не помагащ с нищо на драмата в бившата Украйна.   Тя вече никога не може да е каквато беше.   Заради стотиците хиляди загинали хохли и москали -  както те самите взаимно обидно се наричат.

на 5.08.2023 г. в 17:12, andiay написа:

Между ситуацията в България по време на т.н. Възродителен процес и случващото се в Литва има повече разлики, отколкото прилики...

Затова, където има прилики, аналогията е допустима...

Руски постулат имащ силата на вселенски Закон!!!

:goahead:

Англия може да прехвърли емигрантите си на остров Възнесение, по средата на Атлантическия океан.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-12378945/Channel-migrants-sent-Ascension-Island-4-000-miles-UK-South-Atlantic-Rwanda-scheme-thwarted-radical-Plan-B-ministers.html

Той е без инфраструктура, населението е 800 човека и обслужва военна база.

Направо викам всичкото укромигрант там да ходи, да си построи нова страна, където ще дойдат и останалите (живи) укри след завършването на СВО.

План Б е в Руанда. Хем да се изпълнят влажните им мечти за як черен негърски. Ще заприпкат голички укромулатчета пред муцуните на хиените и дивите кучета.

преди 3 минути, БаалБек написа:

Ако не разбираш написаното, проблема си е в теб.

преди 1 минута, bioid написа:

Ако не разбираш написаното, проблема си е в теб.

Разрешаваш ли ми?

преди 2 часа, andiay написа:

Прогноза правена още 2000-ната, още тогава той каза, че Китай ще стане втора икономическа сила и предупреждаваше САЩ да не го подпомагат в това начинание...

Не се е отметнал от прогнозата си и до днес...

Растежа на икономиката се забави в цял свят, не само в Китай...

Демографски би трбело да се притесняваш за България, а не за Китай...

А и не толкова количеството е от значение, а качеството....

Китайските младежи са в пъти по-образовани от заподноевропейските, а и са в пъти повече, въпреки спада в раждаемостта....

Разликата между такива като мен и пустиняци като теб е, че хората като мен не търсят "пророк", който да им казва това, което ги устройва, а разчитат на знания и сравнения между различни мнения....

Така се разбира реалността, а не като пустиняците, които възприемат желаното за реално, защото Вярват на някой, когото са приели за по-умен от тях...

Но... природа...

ПРИТЕСНЯВАМ се за България, КОМЕНТИРАМ Китай къде виждаш противоречие дори ти с твоята особена (виж колко деликатно се изразявам) мисъл. Разликата хич не проличава , четейки глупостите ти между които вмяташ Миършаймър, Миършаймър та в случая доверяващия се на пророка очевадно си ти. За пореден път лъсваш като жалък лаладжия, който се опитва да генерира някаква поне посредствена мисъл, но не му се получава. И за да не изместим заради тролските ти трикове за пореден път същността. Китай подкрепя официално териториалната цялост на Украйна и опорките ти не вървят. Той никъде не декларира подкрепа за Русия, за разлика от Запада който декларира и дава такава на Украйна. Пробвай пак трол мишка, може някой спор да спечелиш. 

преди 46 минути, attj написа:

Кой е този?  Стига с тази бандеровска пропаганда.   Официалната китайска позиция е без промяна.    

Няма  възможни промени в подхода на Пекин, няма и обратен завой в подкрепата му за Москва, казаха анализатори.

Пекин отказва да осъди Москва за инвазията в Украйна , която започна през февруари 2022 г.  Китайците считат САЩ за подбудители и причинители на украинския конфликт.   И очакват от тях за измислят как да изгасят пожара, който са подпалили. 

Един приятел. Вие разчитайте на братската и безусловна подкрепа на Китай и всичко ще е точно и все повече по план.

преди 8 минути, M.Николов написа:

Да си неразбираща ли?

Голям медиум се изкара. Посмали, Манго!

Асен Босев — Посмали, Манго — Моята библиотека (chitanka.info)

току-що, БаалБек написа:

Здравей, душице....

Току що прочетох статията от предния ти пост...

Определено е интересно...

Още по-интересно ми стана, когато прочетох коментарите под нея...

Ко да кажа, рупора си е рупор, единственото което му се отдава е да повтаря чужди думи....

Ето за какво говоря... https://www.dnevnik.bg/tehnologii/2023/08/07/4515399_v_sasht_e_povtoren_probiv_v_iadreniia_sintez_oshte/comments

Коментар №4....

image.jpeg.a32e32618e673046bb147fb4797907eb.jpeg

Ето и твоя коментар тук...

преди 20 минути, БаалБек написа:

Мдаа, бавно, но стъпка по стъпка вървим към чиста и независима от диктатори енергия.

Е, онуй във форума на Дневник ли си ти?

Или просто нимойш да формулираш собствена мисъл?

Залагам на второто, нищо че спокойно може и да си този от снимката и па да си падаш по мъже...

Което пък би обяснило и защо пък мъжете не се интересуват от теб...

Е, поне повечето...

Що се отнася до - "Затова, където има прилики, аналогията е допустима..."...

Не е вселенски закон, нито руски постулат, а елементарно логическо съждение...

Може да се прави аналогия между неща, само между техните общи белези....

Но... за рупорче е разбираемо, че не го знае...

П.С. Що не си сложиш снимката от коментара в Дневник за аватар?

Пасва ти точно, колкото търкалящия емотикон...

Еднакво дебилско ухилена...

преди 11 минути, Митко Вълчев написа:

Един приятел. Вие разчитайте на братската и безусловна подкрепа на Китай и всичко ще е точно и все повече по план.

Приятел на бандеровците в Киев!?  Поредният заблуден.  Какво да говорим - то почти всички в НАТО са заблудени. Без Турция  и Унгария.     На мен въобще не ми пука как точно ще разделят предишната Украйна.  Желателно е да спрат с избиването помежду си.  Да няма риск за нова световна война.   После - ако щат да си стоят разделени като Корея с десетилетия.  Натам отиват нещата.

на 5.08.2023 г. в 17:12, andiay написа:

Между ситуацията в България по време на т.н. Възродителен процес и случващото се в Литва има повече разлики, отколкото прилики...

Чиче, защо си написал т.н. Възродителен процес, вместо само Възродителен процес?

Какъв нов руски постулат ще напишеш. Чакам с интерес.

:newspaper:

Троловете дебили не знаят че "чистата енергия" вече е проектирана

Ама кой знае защо Белата Кукя не дава мазни пачки

БаалБек - голем си бек

Поне 4 корпорации имат готови проекти - ама нема суровина 

Точно затова Китай ще изпревари USA. Пари се дават само за "демокрация"

GA-FPP-cover-1280x720.jpg

преди 1 час, andiay написа:

Под западни санкции, пустиняче, под западни....

Както се вижда, все повече са гласовете на Запад, че тези санкции не работят...

Путин няма да ходи в ЮАР, защото иначе ЮАР ще трябва да се откаже от признаването на съда в Хага, каквито дебати започнаха да се водят там...

Това го прави разумен, а не страхлв...

Можеш да посочваш единствено и само пропагандни клишета....

Няма начин някой засега да посочи, каквото и да е мнение на някой друг, освен на украинския представител и "многозначителното" европейски дипломати...

Нищо официално не бе договорено....

Както съобщава Нова... https://nova.bg/news/view/2023/08/07/421598/срещата-в-джеда-за-войната-в-украйна-завърши-без-конкретни-решения/

Само пустиняк може да приеме подобно нещо, че "всички" участници са обърнали гръб на Русия и са приели предложението на Украйна....

Освен общи нищо незначещи приказки, друг резултат от тази среща няма...

А 

да разберем, защо според един пустиняк, Китай взе участие в Джеда, а по-рано отказа в Копенхаген?

Дъгейче, все по разумен ще става, ние знаем каква е причината. Причината е, че Русия и той са аутсайдери, персонално той е издирван от съда в Хага. Разбира се, че срещата без участието на Русия, не е в подкрепа на Украйна, дори не съм си помислял друго плевенски пустиняк.   ""  всички" участници са обърнали гръб на Русия и са приели предложението на Украйна...." къде съм писал това уотабаутисте, всички изразили мнение са защитили целостта на Украйна, НИКОЙ не я е оспорил ватник. Не знам защо според теб  Китай са присъствали на тази среща а на предната не, според мен защото са привърженици на реал политиката и се съобразяват с очевАдните реалности.

преди 1 минута, Киро Н. написа:

Троловете дебили не знаят че "чистата енергия" вече е проектирана

Ама кой знае защо Белата Кукя не дава мазни пачки

БаалБек - голем си бек

Поне 4 корпорации имат готови проекти - ама нема суровина 

GA-FPP-cover-1280x720.jpg

Много детски картинки. Ма то според нивото ти...

:lol6:

преди 42 минути, attj написа:

Черен хумор, неуместно не помагащ с нищо на драмата в бившата Украйна.   Тя вече никога не може да е каквато беше.   Заради стотиците хиляди загинали хохли и москали -  както те самите взаимно обидно се наричат.

Пост без уместно помагащата на драмата в Украйна терминология бандеровци и казаци? Надявам се да си добре. 

Поне Украйна е "бившата Украйна", значи каквото и да ти е, не е сериозно.

Апропо, приемам своята част от вината за войната и стотиците хиляди загинали украинци и руснаци (мир на праха им). Независимо от обичайната неадекватност на поста ти.

което ме сеща, че БАН обмислят да илюстрират въпросното понятие с твоя лик(аватар) и ник.

току-що, БаалБек написа:

Чиче, защо си написал т.н. Възродителен процес, вместо само Възродителен процес?

Какъв нов руски постулат ще напишеш. Чакам с интерес.

:newspaper:

Душице, ти виждаш ли нещо Възродително в този процес през 80-те?

И тогава, и днес, аз не виждам нищо Възродително в него, затова и винаги го наричам "т.н.", сиреч тъй наречен....

Ти кажи сега БаалБек ли си, или онова от снимката в Дневник...

Баал бек тъпак прост - шурея ми работи в GA

Нощем правят тестове - че Сан Диего остава без ток 

Тролчета от село като тебе върлуват - но ще кажа на Максим Бехар да ви резне премиите

преди 1 минута, andiay написа:

аз не виждам нищо Възродително в него, затова и винаги го наричам "т.н.", сиреч тъй наречен....

Е нали разполагаш с "огромен" запас от думи, на които им знаеш значението?

Нещо репертоара ти започва да зацикля. 

Ех...тези годинки си казват своето...

Или пък нивото ти не е достатъчно, за това което се опитваш да бъдеш?

:cool:

преди 2 минути, Киро Н. написа:

Баал бек тъпак прост - шурея ми работи в GA

И ти праща картинки да им се радваш...

:lol6::lol6:

преди 8 минути, Митко Вълчев написа:

Не знам защо според теб  Китай са присъствали на тази среща а на предната не, според мен защото са привърженици на реал политиката и се съобразяват с очевАдните реалности.

Това не означава нищо. Китай си има своите интереси и накрая ще разбереш колко им пука за териториалната цялост на бившата Украинска ССР.

Жена е арестувана в заговор за убийството на Зеленски. Или не са останали мъже, които да се погрижат за това.

https://abcnews.go.com/International/woman-arrested-plot-kill-president-volodymyr-zelenskyy-ukraine/story?id=102065597

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.