Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 10 минути, lebel написа:

което ме сеща, че БАН обмислят да илюстрират въпросното понятие с твоя лик(аватар) и ник.

Някой трябва да превежда какво имаш предвид да бъде илюстрирано.   Ще си копирам мнението от другата тема:       От 22 декември 2014г. кинохитът "Тарас Булба" на Вл. Бортко е официално забранен и спрян в Украйна, защото "дискредитира националната идея и вреди на украинските национални интереси".   В края на ХVІ век казаците воюват за руските земи срещу нашествието на полските войски. Тарас Булба е казак от Запорожие, литературен герой на Гогол.   Който може, нека да гледа филма, а който не може -да благодари на Майдана за посегателството към историята.      Така се самоубива двунационалната  украинска държава.  Казаците я напускат. 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Руските пропагандатори заговориха за шокиращи загуби на фронта

Само по некролозите в социалните мрежи са загинали 284 000 руски войници, без да се броят безследно изчезналите.

Една от най-известните Z-журналистки Олга Скабеева, която води всекидневно пропагандаторско шоу по държавния канал "Россия-1", обяви, че само по публикувани в социалните мрежи некролози руската армия е загубила във войната в Украйна 284 000 души. В това число не влизат водещите се за безследно изчезнали. "Това число ме плаши, шокира. 284 000 некролози само в социалните мрежи. Някои пишат за това, други - не", каза тя.

преди 3 минути, БаалБек написа:

Само по некролозите в социалните мрежи са загинали 284 000 руски войници

Не гледай към мене.

Аз още отначало ви казах, че украинската сводка е вярна.

На Николов и Дагейския Резовен го кажи.

преди 4 минути, БаалБек написа:

Руските пропагандатори заговориха за шокиращи загуби на фронта

Само по некролозите в социалните мрежи са загинали 284 000 руски войници, без да се броят безследно изчезналите.

Една от най-известните Z-журналистки Олга Скабеева, която води всекидневно пропагандаторско шоу по държавния канал "Россия-1", обяви, че само по публикувани в социалните мрежи некролози руската армия е загубила във войната в Украйна 284 000 души. В това число не влизат водещите се за безследно изчезнали. "Това число ме плаши, шокира. 284 000 некролози само в социалните мрежи. Някои пишат за това, други - не", каза тя.

От 24 февруари 2022 г. до 7 август 2023 г. украинските сили за отбрана са ликвидирали 250 240 руски окупатори, включително 540 само през изминалото денонощие, предаде Укринформ.

Данните са от Генералния щаб на въоръжените сили, съобщава Укринформ.   Някои дори не следят официалните украински съобщения?  

Същите тикви ли догодина ще бълват в нета да ни убеждават че еврото е страшна далавера

Чудесно е че смениха пр експерта на Рускот МО та почнаха и те яко да надуват

Скоро милиони ще почнат да се броят

преди 1 час, M.Николов написа:

В поглед инфо, дали могат да смятат към глава от населението :rolleyes:

преди 3 минути, attj написа:

От 24 февруари 2022 г. до 7 август 2023 г. украинските сили за отбрана са ликвидирали 250 240 руски окупатори, включително 540 само през изминалото денонощие, предаде Укринформ.

Именно.

Ама сега и вашите пропагандони го потвърдиха

преди 3 минути, bioid написа:

По-скоро са 84 000 убитите руснаци...

Като малък да не са те изтървали на главата ти ?

преди 3 минути, N1K17Y написа:

В поглед инфо, дали могат да смятат към глава от населението

Могат. Ма са ватенки и викат за Русия. Той Николов затуй ги чете.

преди 15 минути, Митко Вълчев написа:

ПРИТЕСНЯВАМ се за България, КОМЕНТИРАМ Китай къде виждаш противоречие дори ти с твоята особена (виж колко деликатно се изразявам) мисъл. Разликата хич не проличава , четейки глупостите ти между които вмяташ Миършаймър, Миършаймър та в случая доверяващия се на пророка очевадно си ти. За пореден път лъсваш като жалък лаладжия, който се опитва да генерира някаква поне посредствена мисъл, но не му се получава. И за да не изместим заради тролските ти трикове за пореден път същността. Китай подкрепя официално териториалната цялост на Украйна и опорките ти не вървят. Той никъде не декларира подкрепа за Русия, за разлика от Запада който декларира и дава такава на Украйна. Пробвай пак трол мишка, може някой спор да спечелиш. 

Роден пустиняк, цял живот пустиняк...

Природа...

Да посочваш като аргумент намаляване на китайското население, при условие, че живееш в най-бързобтопящата се държава и си член на съюз от държави с най-застаряващото коренно население, е абсолютна идиотщина.....

Тцъ, не вярвам на проф. Миършаймър...

Самият той винаги казва на лекциите си - "Не бива да ми вярвате безприкословно, аз не съм свръхестествен гадател, аз предлагам моята лична гледна точка и правя прогнози, които само времето ще покаже дали са верни. Затова обмислете моето мнение, сравнете го с аргументите на други и стигнете сами до вашето лично мнение"....

Е, аз това и правя, и без да съм чул или прочел мнението по дадена тема с проф. Миършаймър...

На неговите мнения попадам винаги последствие и в голямата си част се припокриват с вече изграденото мое...

Обясних ти защо Китай винаги в официални изявления подкрепя териториалната цялост на всяка една произволна държава - заради Тайван, а отчасти и заради Тибет....

Което не пречи на дела да върши друго...

Самият факт, че Китай и Русия извършваха съвместни военни учения, задълбочават икономическите си връзки, и че Китай не осъжда инвазията на Русия, не се обвързва по никакъв начин с Украйна, на срещата в Джеда, дори не е имало двустрана среща между Китай и Украйна, всичко това говори ясно каква е позицията на Китай...

Китай винаги преследва собственият си интерес, а интереса му към момента е Русия да не загуби...

Някога може и да се промени, но не и в обозримо бъдеще...

Отдавна ти казах, че с теб спор не водя...

Дори и за спор са нужни двама на поне приблизително едно ниво...

А твоето е нулево - необразован, умствено недоразвит, комплексиран пустиняк, решил да представи шушулката си за кол...

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Именно.

Ама сега и вашите пропагандони го потвърдиха

Защо да са наши?   Техни са си.     На теб не ти ли е терсене заради над 500 000 човешки живота?   Заради Майдан, преврат и последствия...

преди 7 минути, Реджеп Иведик написа:

Като малък да не са те изтървали на главата ти ?

Нали знаеш, че "Храбрият шивач" е само приказка?

преди 32 минути, Митко Вълчев написа:

Дъгейче, все по разумен ще става, ние знаем каква е причината. Причината е, че Русия и той са аутсайдери, персонално той е издирван от съда в Хага. Разбира се, че срещата без участието на Русия, не е в подкрепа на Украйна, дори не съм си помислял друго плевенски пустиняк.   ""  всички" участници са обърнали гръб на Русия и са приели предложението на Украйна...." къде съм писал това уотабаутисте, всички изразили мнение са защитили целостта на Украйна, НИКОЙ не я е оспорил ватник. Не знам защо според теб  Китай са присъствали на тази среща а на предната не, според мен защото са привърженици на реал политиката и се съобразяват с очевАдните реалности.

Пустиняк роден, Ппустиняк за цял живот...

Нито една държава присъстваща на тази среща, не е променила позицията си...

Това за "териториална цялост и Хартата на ООН", винаги се е говорило...

Китай присъства, защото инициатор бе Саудитска Арабия....

И да, китайците са привърженици на реализма в политиката, затова и постигат успехи...

Не случайно най-канения чужд лектор в Китай е проф. Миършаймър, нищо че той е с най-антикитайски послания....

Но... това за един пустиняк е непонятно...

преди 33 минути, БаалБек написа:

Е нали разполагаш с "огромен" запас от думи, на които им знаеш значението?

Нещо репертоара ти започва да зацикля. 

Ех...тези годинки си казват своето...

Или пък нивото ти не е достатъчно, за това което се опитваш да бъдеш?

:cool:

Използвам думи, които са ясни на всеки....

Наложеното наименование на тези събития е "Възродителен процес", затова и всеки го ползва него...

Защо слагам "Т.Н." пред него, вече ти обясних...

За мен реално е насилствен опит за смяна на самосъзнанието чрез подмяна на имената и репресии...

Иначе казано - престъпление срещу личността...

Дори годините ми да даваха някакво отражение, то би било простимо и разбираемо...

При теб на годините ли се дължи неспособността да образуваш свои мисли и да копираш чужди, представяйки ги за свои?

Дали е бебешка или бабешка, сенилността си е сенилност....

Такова е и нивото ти - сенилно....

Да копираш коментар от Дневник и да го представиш тук за свой....

И то абсолютно тъп коментар...

Затуй си ми слабост...

преди 21 минути, attj написа:

Защо да са наши?   Техни са си.     На теб не ти ли е терсене заради над 500 000 човешки живота?   Заради Майдан, преврат и последствия...

Аз като зема едно дърво...

току-що, Реджеп Иведик написа:

И ако се тупнеш с него по главата, ще свършиш поне веднъж нещо правилно...

При всички други случаи ще станеш за смях...

Като с перченето ти към Рамус...

преди 9 минути, andiay написа:

И ако се тупнеш с него по главата

Не му се заканвам, Малоуме Дагейски.

Това е литературна фигура. Той ме разбра много добре.

Виж, ако ти се окажеш на една ръка разстояние не гарантирам.

преди 32 минути, andiay написа:

Използвам думи, които са ясни на всеки....

Миличкия той. Каква широка руска душа имаш.

А тази дума "всеки" разрешаваш ли да я ползвам?

Защото:

преди 4 часа, andiay написа:

Никога не употребявай думата "всички"...

преди 32 минути, andiay написа:

За мен реално е насилствен опит за смяна на самосъзнанието чрез подмяна на имената и репресии...

Обаче реши да не го пишеш, че после да имаш повече набран текст под формата на "разяснение".

Все пак трябва да си аргументираш заплащането на брой думи пред поръчителя ти. :cool:

Спокойно ние нищо не сме видели. А пък аз даже не съм разбрала нищо.

С това "мозъче"...

Хакде друг път пак набирай дълъг текст. 

Само една лека забележка. Смени малко репертора и набора от думи, че мноого се повтаряш.

току-що, Реджеп Иведик написа:

Не му се заканвам, Малоуме Дагейски.

Това е литературна фигура. Той ме разбра много добре.

Виж, ако ти се окажеш на една ръка разстояние не гарантирам.

Ако случайно ти се окажа на една ръка разстояние, то ще се кълнеш, че не си Реджеп Иведик, което си е и самата истина...

Моят бе сарказъм върху твоята метафора, Иванушка...

Също литературен похват...

Но... Иванушка...

преди 24 минути, Реджеп Иведик написа:

И ти ли насила ще правиш бандеровци от украинските руснаци!?  

преди 4 минути, Banesc написа:

превзехте ли Артьомовск ?

Чакай малко. Вие 8 месеца го превземахте секи ден.

Ся не е човешко, ако не ви оставим да му се порадвате.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.