Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 8 минути, БаалБек написа:

Твоя началник сорос като прати още някой долар и ще се включат още 30 града.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

По данни на британското разузнаване, половината от руските елитни десантчици в Украйна са убити по време на бойни действия.

За това призна високопоставения руски генерал Михаил Теплински, но публикацията беше премахната само няколко часа по-късно, както се твърди, по разпореждане от Кремъл.

Според отчета на британското разузнаване обаче, става дума за най-малко 50% от 30 хиляди руски десантчици, дислоцирани в Украйна след началото на войната.

Само да вметна

При товарене на "зърно" гръмнаха 14 от 16 елеватора в Турция

Зеленски ще е така ...

IMG_20230807_184949_831.jpg

преди 22 минути, lebel написа:

Дето се вика 

„Демонът на империята“ 1971 година - също е забраняван без успех  от цензура на наши тоталитаристи.   Заради що симпатизираш на бандеровските малоумни неадекватници???     Ще подпалят света заради техния Бандеристан... 

преди 12 минути, БаалБек написа:

По данни на британското разузнаване, половината от руските елитни десантчици в Украйна са убити по време на бойни действия.

За това призна високопоставения руски генерал Михаил Теплински, но публикацията беше премахната само няколко часа по-късно, както се твърди, по разпореждане от Кремъл.

Според отчета на британското разузнаване обаче, става дума за най-малко 50% от 30 хиляди руски десантчици, дислоцирани в Украйна след началото на войната.

До преди няколко дена същото това разузнаване беше напълно сигурно, че дърветата и храстите пречат на контранастъплението. Не, че нещо, но да напомня колко са компетентни.

Относно прословутата среща в Джеда....

Любопитен коментар от казионна немска медия...

https://www.tagesschau.de/kommentar/kommentar-ukraine-konferenz-100.html

Цитат

Erst danach tröpfelten Äußerungen aus den sogenannten Diplomatenkreisen an die Öffentlichkeit. Europäische Diplomaten äußerten sich demnach nicht unzufrieden, immerhin habe sich China aktiv an den mehrstündigen Verhandlungen beteiligt und sich auch positiv zu einem weiteren möglichen Treffen geäußert. Französische Diplomaten räumten aber auch ein, wirkliche Friedensverhandlungen seien ein langfristiger Prozess. Auf gut Deutsch: viel geredet, nichts bei rumgekommen?

Nun ja, dass nach diesem Wochenende nicht spontan Frieden in der Ukraine herrschen würde, war eigentlich schon im Vorfeld klar - immerhin saß Russland ja nicht mit am Verhandlungstisch. Und Frieden zu schaffen, ohne den Aggressor mitreden zu lassen, ist bekanntlich schwierig.

Превод без претенции...

Цитат

Едва тогава изявления от т. нар. дипломатически кръгове потекоха в обществото. Европейските дипломати не изразиха недоволството си, в края на краищата Китай взе активно участие в преговорите, които продължиха няколко часа, и също така коментира положително друга възможна среща. Но френските дипломати също признаха, че истинските мирни преговори са дългосрочен процес. На разбираем немски: говориха много, но не се разбраха?

Е, вече беше ясно, че след този уикенд в Украйна спонтанно няма да се възцари мир - все пак Русия не беше на масата за преговори. А е добре известно, че да се създаде мир, без да се остави думата на агресора, е изключително трудно.

И...

Цитат

Der Gewinner der Konferenz an diesem Wochenende: wenig die Ukraine, wohl kaum Russland - aber bestimmt das Gastgeberland: Saudi-Arabien

Груб превод...

Цитат

Победителят в конференцията този уикенд: малко за Украйна, Русия - едва ли, но определено страната домакин: Саудитска Арабия.

преди 1 минута, attj написа:

„Демонът на империята“ 1971 година - също е забраняван без успех  от цензура на наши тоталитаристи.   Заради що симпатизираш на бандеровските малоумни неадекватници???     Ще подпалят света заради техния Бандеристан... 

Не се коркай. Способността ти да осмисляш писан текст е потресающа!

Ще се копирам и аз. Безплатно!

Както и да е, аз пък, с риск да не ми плати никой, препоръчвам на тези, които не са го направили (знам, че едва ли има такива), да се запознаят и с двете издания.

Двете, аttj, двете. Д-в-е-т-е! Проукраинското (1835) и проруското (1842). Капиш?

За мен ще е еднакво фатално подпалването на света и от киевски, и от кремълски малоумници, но очевидно ти смяташ, че огънят на вторите ще е целебен.

Както и да е, отделих ти достатъчно време. Ако поспреш да послъгваш и наглееш, ще ти създам комфорт с отсъствието си.

преди 11 минути, andiay написа:

Относно прословутата среща в Джеда....

Любопитен коментар от казионна немска медия...

https://www.tagesschau.de/kommentar/kommentar-ukraine-konferenz-100.html

Превод без претенции...

И...

Груб превод...

Браво. Престраши се.

току-що, БаалБек написа:

Браво. Престраши се.

Тъй ли, за какво, бре душице?

Стана ясна причината за буксуването на украинската контраофанзива, от пентагона обявиха нов план!
Според военни експерти на НАТО, причината за липсата на прогрес в настъплението е, че ВСУ вече втори месец не може да преодолее съпротивата на местната проруски настроена растителност. Оказва се, че храстите, дърветата и дори тревистите растения са с руско самосъзнание и се използват от ВКС на Русия, като диверсионна група.
Сената на САЩ одобриха нов пакет от 100 милиарда долара за закупуване на храсторези, косачки, овощарски ножици и ръчни коси.
Българското Министерство на войната набира доброволци за работа в чужбина. Кандидатите трябва да имат умения и опит в борбата с плевели и храсти. Министър Магарев увери, че инициативата е мирна, не крие никаква опастност и е под егидата на министерството на земеделието и храните. Неговото министерство ще осигури само транспорт и черни найлонови чували(спални).
преди 23 минути, lebel написа:

За мен ще е еднакво фатално подпалването на света и от киевски, и от кремълски малоумници, но очевидно ти смяташ, че огънят на вторите ще е целебен.

Както и да е, отделих ти достатъчно време. Ако поспреш да послъгваш и наглееш, ще ти създам комфорт с отсъствието си.

Не пиши -ако няма какво.    Ходи да поучаваш Кокончо Кокич-Прасчо, Миро, Реджеп...     Нищо не можеш да ми кажеш.   Няма и смисъл - Украйна ще  бъде разделена като Корея, ако в Кремъл не решат нещо различно.   Просто УССР е създадена с решение в Кремъл, Ленин така е преценил и решил.

преди 2 часа, andiay написа:

Ако случайно ти се окажа на една ръка разстояние, то ще се кълнеш, че не си Реджеп Иведик, което си е и самата истина...

Моят бе сарказъм върху твоята метафора, Иванушка...

Също литературен похват...

Но... Иванушка...

Страшен си. Клоун.

преди 5 часа, andiay написа:

Както се вижда, все повече са гласовете на Запад, че тези санкции не работят...

Путин няма да ходи в ЮАР, защото иначе ЮАР ще трябва да се откаже от признаването на съда в Хага, каквито дебати започнаха да се водят там...

Това го прави разумен, а не страхлв...

Работят си и още как :)

А Путя  естествено че не отива, защото ще бъде арестуван.  Много му пука за ЮАР. Насира се за собствената си кожичка и нищо друго :)

преди 5 часа, andiay написа:

Нищо официално не бе договорено....

Както съобщава Нова... https://nova.bg/news/view/2023/08/07/421598/срещата-в-джеда-за-войната-в-украйна-завърши-без-конкретни-решения/

Цитат

Международната среща в саудитския град Джеда, посветена на войната в Украйна завърши без конкретни решения, освен ангажимента за продължаване на консултациите в полза на мира.

Само пустиняк може да приеме подобно нещо, че "всички" участници са обърнали гръб на Русия и са приели предложението на Украйна....

Освен общи нищо незначещи приказки, друг резултат от тази среща няма...

А какво очаквате да бъде договорено ?

Според мен са се разбрали и изчистили позиции по много въпроси, просто не ги афишират.

преди 6 часа, Киро Н. написа:

Саудитския план е леко променен китайски.

Станахте за смях - няма декларация дори.

Още в началото на конференцията бе заявено че обща декларация нама да има.

ама иначе се скъсвате всичките рашистченца фашисти тук да неглижирате и плямпате рашистките опорки :)

:)

преди 55 минути, maxthon написа:
преди 1 час, БаалБек написа:

До преди няколко дена същото това разузнаване беше напълно сигурно, че дърветата и храстите пречат на контранастъплението. Не, че нещо, но да напомня колко са компетентни.

Разбира се, не вярваш на руски генерали , особенно когато не ти изнася :) :) :)

Класика :)

преди 2 часа, andiay написа:

Е, обещал съм ти, че ако не спазиш облога ни, ще ти дойда на една ръка разстояние....

А аз винаги си спазвам обещанията...

Уайната ги търси в гащите си, все забравяш, че другаде трябва да пускаш "бомбите"....

Отдавна съм разбрал, че си форумен Аслан, реално обосран...

Иначе тук колиш, весиш, прегризваш гръцмули, вземаш гьотерици, надбягваш и т.н...

А, и лъжеш, клеветиш и доносничиш...

Друго наистина ми не требе да знам...

Облог с мене, че каквото и да направи. Ама независимо каквото и да направи, няма да отидеш. Приемаш ли?

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:
преди 2 часа, г-н Велев написа:

Реджепе, разбра ли защо не са взяли Киев за три дня?

Защо ?

Потому что обосрались :)

току-що, Митко Вълчев написа:

Страшен си. Клоун.

Погледна се в огледалото или погледна аватара си?

Ако е тъй - прав си, "клоун" си...

Макар и посредствен...

По-точно би било с турцизма - каун...

Облог с мене, че каквото и да направи. Ама независимо каквото и да направи, няма да отидеш. Приемаш ли?

Кой какво да направи, пустиняче?

Ако е за другарчето ти Иванушка, ще отида ако не направи това, което е поел като ангажимент...

За да се постарая да го изпълни...

Неам нищо против да се хвана на облог за това, с когото и да било...

Не ставаш и за врачка, запомни го най-накрая...

преди 3 часа, БаалБек написа:

Руските пропагандатори заговориха за шокиращи загуби на фронта

Само по некролозите в социалните мрежи са загинали 284 000 руски войници, без да се броят безследно изчезналите.

Една от най-известните Z-журналистки Олга Скабеева, която води всекидневно пропагандаторско шоу по държавния канал "Россия-1", обяви, че само по публикувани в социалните мрежи некролози руската армия е загубила във войната в Украйна 284 000 души. В това число не влизат водещите се за безследно изчезнали. "Това число ме плаши, шокира. 284 000 некролози само в социалните мрежи. Някои пишат за това, други - не", каза тя.

В интерес на истината това се оказа  спекуалция с изрязано от предаването , думи

На първоизточника - канала Атео Брейкинг има пояснение че тя е говорела за украинските жертви.

Което обаче нищо не променя. Обективните факти за които съм споменавал и са очевидни, предополагат че руските жертви са в пъти повече.

Украинците отдавна ползват прецизна западна артилерия, сателитно и всякакво западно разузнаване, затова и ударите им са изключително ефективни по жива сила и военни складове.

преди 3 часа, bioid написа:

По-скоро са 84 000 убитите руснаци...

Понеже макстионката бе казала че в ЛДНР нямало нито един руски войник, предполагам и жертвите са клонящи към нула :) 

Hard Working Groundhog Day GIF by YellaWood

преди 3 часа, N1K17Y написа:
преди 5 часа, M.Николов написа:

В поглед инфо, дали могат да смятат към глава от населението :rolleyes:

Всички ватенки и червени сайтове в нета се скъсват да копипействат тази "новина"  :) 

Чак се подмокрят от кеф, само дето не съм чул и едва ли ще чуя някой от тях да замине в тази просперираща "икономика"

:)

преди 3 минути, miro20 написа:

А какво очаквате да бъде договорено ?

Според мен са се разбрали и изчистили позиции по много въпроси, просто не ги афишират.

Аз нищо не съм очаквал, Миме...

Други тук го посочваха като "Успехът", "Пробивът" и т.н.

Знаех, че това е просто ПР акция без губещи, но с един печеливш - саудитците....

По нищо не са изчистили позиции, иначе нямаше да спрат да го афишират....

Това, което ти се иска да се е случило и това, което се случи реално, нямат нищо общо....

преди 5 минути, andiay написа:

Погледна се в огледалото или погледна аватара си?

Ако е тъй - прав си, "клоун" си...

Макар и посредствен...

По-точно би било с турцизма - каун...

Кой какво да направи, пустиняче?

Ако е за другарчето ти Иванушка, ще отида ако не направи това, което е поел като ангажимент...

За да се постарая да го изпълни...

Неам нищо против да се хвана на облог за това, с когото и да било...

Не ставаш и за врачка, запомни го най-накрая...

Точно затова жалко, страхливо дъгейско ватниче. Та какъв е облога, че няма да идеш? Е, теб явно илюзията, че ставаш за врачка е отнела изцяло способността да разсъждаваш и караш само на интуиция. Която е абсолютно тотал щета, но това само между нас да си остане.

преди 3 минути, andiay написа:

И кой е говорел това ???

преди 4 минути, andiay написа:

Това, което ти се иска да се е случило и това, което се случи реално, нямат нищо общо....

...важи за вас, ватенките.

Големи полюции, голям страх , и накрая сами се навивате с измишльотини :) :)

преди 20 минути, miro20 написа:

Разбира се, не вярваш на руски генерали , особенно когато не ти изнася

Интересното е, че няма доказателства, че някой си генерал е казал такова нещо. Виж за разузнаването си е напълно ясно, че се изходиха по въпроса какво пречи на редовия украинец.

преди 11 минути, miro20 написа:

Понеже макстионката бе казала че в ЛДНР нямало нито един руски войник, предполагам и жертвите са клонящи към нула

В точно определен период от време да. Няма нито един. Иначе щеше да ти е много лесно да го покажеш.

преди 7 минути, andiay написа:

Аз нищо не съм очаквал, Миме...

Знаех, че това е просто ПР акция без губещи, но с един печеливш - саудитците....

По нищо не са изчистили позиции, иначе нямаше да спрат да го афишират....

Кои са посочилите го за успехът и пробивът, а не за успех и пробив. Ние да не сме на ватнишкото ви ниво, като вчера Кирчо да пише . Край , всичко приключи за Украйна- щото поредния руски клоун заявил нещо.

Точно затова жалко, страхливо дъгейско ватниче. Та какъв е облога, че няма да идеш? Е, теб явно илюзията, че ставаш за врачка е отнела изцяло способността да разсъждаваш и караш само на интуиция. Която е абсолютно тотал щета, но това само между нас да си остане.

Нееднократно съм подчертавал, че нямам гадателски способности...

Врачуването е по твоята част, неграмотно пустиняче, не че ти се отдава...

Не ползвай термини, чието значение не разбираш...

Врачуване и интуиция нямат нищо общо...

Облогът е да сложиш в подписа си - "Аз съм тъп, необразован и комплексиран пустиняк с малка шушулка между краката, но много искам да изглеждам умен Мъжъ с голем кол.", както и да качиш тук клип как го изговаряш...

Това, ако отида да накарам Иванушка по мой си начин да изпълни облога на който се е хванал....

Ако не отида - ти кажи, какво би желал да направя...

Навит?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.